Fotokurs

Arbetar du som influencer i sociala medier? Känner du att du vill förbättra dina bilder och ditt bildspråk?

➵ Då kan du boka in en privat fotokurs med mig!

Jag har fotograferat aktivt i över 10 år och 2012 tog jag examen som yrkesfotograf från Fotoskolan i Göteborg. Under 2014 blev jag tilldelad Scandinavian Photo’s stipendium för min blogg med motiveringen:

”Vi fastnade för denna aktiva och kommunikativa blogg. Med stor variation, bra bredd och fantastiskt foto har Rania Rönntoft skapat en blogg som hon med ödmjukhet och hunger vill utveckla vidare. Vi är övertygade om att hon kommer att lyckas med detta”

En kurs med mig innebär att vi ses och fotograferar tillsammans; Allt från porträtt till inredning, lifestyle, porträtt/självporträtt och stilleben. Kursen anpassas efter din nivå och nisch. Vi går igenom kamerateknik vid behov, pratar kring foto medan vi utövar det rent praktiskt och sedan sitter vi ner tillsammans och arbetar med bilderna och pratar efterbehandling.

➵ Kursen berör användande av bilder på blogg och Instagram

När vi fotograferar pratar vi komposition, färger och ljus. Efteråt visar jag hur man använder verktygen i Lightroom och Photoshop för att få det resultat man vill. Vi kommer att prata om bildserier för blogginlägg, vad man ska tänka på och hur man får bilderna att höra ihop och vi går även igenom vad som får ens flöde på Instagram att se mer enhetligt och professionellt ut.

Varje kurs är unik och skräddarsydd efter dig och dina behov. Jag reser mer än gärna för att ha dessa kurser men man är även välkommen hem till mig i skogen utanför Sundsvall. 

Även tiden för kursen är något vi tar fram tillsammans. Vi kan ses en halvdag, heldag eller över en helg. Att arbeta med foto tillsammans med någon verksam inom influencer-branschen ger upphov till mycket inspiration och givande samtal, även den sociala biten i dessa kurser är oerhört värdefull för båda parter.

➵ Vad ingår?

  • Praktiskt fotografering i en miljö som är relevant för kundens behov och nisch
  • Kamerateknik baserad på kundens tidigare kunskaper och behov
  • Efterbehandling i Adobe Lightroom och / eller Adobe Photoshop
  • Samtal kring bildanvändning i sociala medier

➵ Det är viktigt att du äger en egen kamera!

Modell och märke är inte relevant, det kan vara allt ifrån en professionell systemkamera till en kompaktkamera eller till och med en mobiltelefon. Grunderna och tänket bakom fotografi är detsamma oavsett.

Är du intresserad av att boka mig? Skicka då ett mail till raniamaria@ronntoft.se eller använd formuläret nedan och berätta mer om dig, din nuvarande kunskapsnivå och vad du vill få ut av kursen så tar vi tillsammans fram ett bra paket som passar just dig!

jag ser fram emot att höra från dig och lära dig mer om foto!

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande