Jag som driver den här bloggen heter Rania Rönntoft, jag är 28 år och bor på glesbygden utanför Sundsvall tillsammans med min sambo Andreas och våra tre katter Ellie, Molly och Mumrik.

I slutet av 2008 skaffade jag min första systemkamera och började fotografera precis allt. Senare sökte jag en utbildning inom foto och 2012 examinerades jag som yrkesfotograf från Fotoskolan i Göteborg. Då startade jag egen firma och har sedan dess frilansat mot diverse kunder, lärt ut foto på Medborgarskolan och kontinuerligt levererat bilder åt en bildbyrå. 

Några månader in i 2014 tröttnade vi på storstadslivet och det höga tempot i Göteborg och sommaren samma år valde vi att lämna staden för att återvända till våra norrländska rötter och njuta av ett liv på landsbygden. Valet att byta bort betong och konsumtionshets mot närheten till naturen och det norrländska lugnet känns rätt än idag!

Vi hyr ett litet hus och här har vi har djupa granskogar runt hörnet och från köket ser vi solen gå upp över Kvällsjön. Här har jag min bas där jag arbetar som frilansande fotograf och influencer. 

Jag brinner otroligt starkt för hållbarhet och att ta hand om den här platsen vi bor på. Naturen ger mig den energi och inspiration jag behöver för att ta mig framåt i livet. Därför förespråkar jag slow living: ett enklare och lugnare liv. Jag tror att vi kan skala av på mycket i vår vardag, både för att leva mer miljösmart men också för att må bättre. Om vi bor på mindre yta och konsumerar mindre så leder det till att vi har råd att arbeta mindre. Och vad innebär det? Att vi har mer tid. Tid till att leva livet nu

Här skriver jag om livet på landet, att leva mer hållbart, ta tillvara på skogens skafferi och om att bo med naturen som granne. Friluftsliv och naturturism är två andra saker som jag värderar högt och som jag skriver mycket om. Jag tror inte man behöver lägga ner mycket pengar eller resa långt för att uppleva och jag använder mina bilder för att lyfta näräventyr och vår fina, skandinaviska natur. 

Rowan Tree

Bloggen och mitt företag heter Rowan Tree som en hyllning till naturen och mitt efternamn som är Rönntoft, och rönn på engelska heter rowan. Jag tycker verkligen om träd och de är en bra, stark symbol för naturen. Rönnen sägs även vara det främsta träslaget för skyddsmagi.

Är du / ditt företag intresserad av att anställa mig som fotograf eller synas på bloggen?
Läs gärna igenom min PR Policy och maila mig på raniamaria@ronntoft.se.  

Foto © Rania Rönntoft | www.northboundjourneys.com

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara