Den stora flytten

Januari lider mot sitt slut och jag ber om ursäkt för att ni inte hört något ifrån mig sedan början på november. Efter en lång tids tystnad inleder jag bloggandet för 2018 med att dela några stora nyheter med er. Er mina kära läsare som följt mig länge genom fotojobb, utflykter, äventyr och vardag.

Sedan Andreas och jag gick isär förra sommaren har jag kämpat mig igenom en intensiv period av djupa upp och nedgångar. Jag har bollat känslorna kring uppbrottet med mitt hittills största fotouppdrag (mer om det i ett framtida inlägg), att ensam sköta hus och katter samtidigt som jag tagit del av fantastiska resor och äventyr både i Sverige och utomlands.

Lika hårt som den försvann så stormade kärleken dessutom in i mitt liv igen, ända ifrån Kanada. Höstvindarna svepte honom med sig och jag blev tillsammans med en fantastisk människa. I samband med det fann jag äntligen en sport jag tycker om; numera klättrar jag (bouldering) minst två gånger i veckan och på köpet blev jag delaktig i ett community med helt fantastiska människor och via Sundsvalls Klätterklubb har jag fått mycket nya vänner. 

Solen skiner in genom fönstret, jag dricker rykande varmt kokkaffe och det är dags för nästa epok i livet. Jag känner mig stark, kär och lycklig.

Foto © Rania Rönntoft | www.northboundjourneys.com

Jag har flyttat

Ni känner kanske inte igen miljön i bilderna? För mig innebär nämligen 2018 starten på ett nytt kapitel i livet. Det var helt enkelt dags att säga farväl till det lilla huset på landet.

Huset där jag suttit framför den öppna spisen och njutit under kalla vinterkvällar, till mörkret med tusen stjärnor på himlen och dansande norrsken ovan grantopparna. Till skogarna jag vandrat i tusentals gånger och till sjön jag sett färgas gyllene i soluppgången och som dimman dansat över otaliga tidiga morgnar. Till gräsmattan jag vandrat barfota över, lekt med katterna på, där jag suttit i solen och druckit kaffe och där jag odlat mina grönsaker.

Farväl till hela den plats som den här bloggen på något sätt kretsat kring.

Tiden räckte helt enkelt inte till längre. Ständigt på resande fot och som aktiv medlem i klätterklubben var jag aldrig hemma. Huset blev ett skal där jag tvättade kläder, packade ner rena, sov en natt eller två och sedan åkte vidare igen. Det kändes inte längre som ett hem, i alla fall inte mitt hem. Min tid där var över. 

Katterna då? Ja… det var det hårdaste beslutet jag tagit på länge. Men de är utekatter och det är på landet de frodas och mår bra. De behöver naturen och personer som faktiskt är hemma, inte ständigt på resande fot. Så med hjärtat i halsgropen och tårar i ögonen fann jag ett nytt, fint hem åt Ellie, Molly och Mumrik – och så sa jag hejdå till dem också. De bor kvar i Kvällsjön och det känns fantastiskt bra under omständigheterna.

Nu bor jag inne i centrala Sundsvall, drakarnas stad som ligger i en dal mellan Norra och Södra berget. Det är i de skogarna jag nu vandrar med min kamera över axeln. Jag har gångavstånd till Norra och Södra berget, stan för möten och till tågstationen när jag behöver resa iväg. Sedan tre veckor tillbaka har jag börjat skapa ett fint, mysigt hem tillsammans med Dan. 

➳ Klicka här om ni vill se mer bilder från mitt nya hem!

Nu blir utmaningen att ta allt jag lärt mig från livet på landet och fortsätta leva lugnt, minimalistiskt och hållbart även i stan. Vilket jag inte tror kommer bli några problem. Min kärlek till naturen och mina värderingar har jag kvar oavsett var jag befinner mig.

Foto © Rania Rönntoft | www.northboundjourneys.com

Northbound Journeys

Det här inlägget handlar dock om mer än min fysiska flytt. Utöver den stora flytten från hus på landet till lägenhet i stan sker en till flytt här, med er.

Jag hoppas innerligt att ni vill följa med. 

Som ni vet frilansar jag som fotograf, influencer och content creator. Jag skriver om resor, näräventyr, hållbarhet och naturen. Både i mina egna portaler men även mer och mer hos andra, som tex. här hos Millican. Kombinationen av de olika uppdragen är vad jag kommer fortsätta arbeta med under året, och under ett och samma namn och en sida.

Förra våren startade jag en ny sida med ett annat fokus och det är på den platsen jag känner mig mer hemma. Så mitt företag har bytt namn från Rowan Tree till Northbound Media och numera hittar ni mig uteslutande på www.northboundjourneys.com och Instagram @northboundjourneys.

De inlägg ni idag läser här kommer ni alltså i fortsättningen dyka upp i min journal då jag vill försöka skilja på min vardag och mitt arbete lite mer. Det här innebär att det här är det sista inlägget här, jag kommer inte att skriva här framöver.

Jag lämnar den här bloggen bakom mig och jag hoppas verkligen att ni vill följa med mig till Northbound Journeys. Ni som följer mig via Bloglovin’ flyttas automatiskt över som prenumeranter till nya sidan inom ett par dagar! ♥︎

TACK FÖR DEN HÄR TIDEN!

Foto © Rania Rönntoft | www.northboundjourneys.com
All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

SparaSparaSparaSparaSparaSpara

SparaSparaSparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

YOU MIGHT ALSO LIKE

1 Comment

  1. Svara

    Pia

    29 januari, 2018

    Blir så glad att höra att du mår bra och har det bra (fastän vi ju inte känner varandra)😊 spännande med flytten och allt!
    Lycka till!

LEAVE A COMMENT

Foto © Rania Rönntoft | www.northboundjourneys.com

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara