Jag möter hösten med stickat och kaffe

» Det här inlägget är ett betalt reklamsamarbete med Ecosphere «

Oktober och stickat från Ecosphere | Foto © Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Oktober är här och jag möter hösten med stickat och en mugg som ständigt tycks vara fylld till bredden med extra svart, varmt kaffe. En brasa sprakar i kaminen och ute står skogen med sina nyanser av grönt, gult, brunt och orange i stora kontraster mot den allt jämt grå himlen.

Jag minns inte när jag såg solen sist.

Min vardag rullar på, jag tar dagarna som de kommer och säger ja till mycket roligt. Vågar utmana mig själv. För varje dag som går mår jag bättre och jag älskar att hösten är här. För mig är det nu ett nytt kapitel börjar. Jag har skördat de sista tomaterna, hängt undan sommarkläderna och sagt hejdå till sommaren.

Dagarna känns lugnare och med fridfulla nu, medan såväl naturen som jag själv förbereder för mörkret och den stundande vintern.

Jag jobbar mycket, och reser en del, men där emellan är jag hemma och gosar med katterna iförd den största, varmaste och mysigaste tröjan med de mest fantastiska ärmar. Den är från Kings of Indigo och ni hittar den här hos Ecosphere.

EN HÖSTPRESENT TILL ER

Det är ett år sedan jag blev ambassadör för Ecosphere vilket vi firar med att ni just nu 15% på ett helt köp hos Ecosphere med koden RANIA15. Den gäller till och med sista oktober så om ni behöver fylla på med bra basplagg, lite stickat eller någon snygg skjorta är det nu ni ska passa på.

➵ Här hittar ni mitt första inlägg som ambassadör för Ecosphere där jag skriver om just vikten av bra basplagg.

Oktober och stickat från Ecosphere | Foto © Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Oktober och stickat från Ecosphere | Foto © Rania Rönntoft | www.rowantree.se

alla foton i inlägget är tagna med min Panasonic LUMIX GX8 + LUMIX G 25mm f/1.7

Annars då? Jag mår bra nu, det värsta är förbi och jag känner att jag börjar hitta tillbaka till mig själv igen. Livet bjuder på härligheter och jag inser hur mycket bra det finns att upptäcka och uppleva. Jag är stark och positiv och jag mår bättre för varje dag som går. 

➵ För er som missat det så separerade jag och Andreas för ett par månader sedan och det kan ni läsa mer om här

Oktober och stickat från Ecosphere | Foto © Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Oktober och stickat från Ecosphere | Foto © Rania Rönntoft | www.rowantree.se

I sovrummet har jag gjort om lite, ställt dit en gammal stege som tidigare stod i vardagsrummet. Prydde den med en ljusslinga, satte upp två prints från JO & JUDY och så fick en spegel från IKEA komma upp på väggen också. Det känns bra, både fint och ombonat men också lite funktionellt.

Ringen nedan är en gåva från finaste Anna-Lena som jag skrev om här. Åh vad jag hoppas vi får möjligheten att träffas en dag!

Oktober och stickat från Ecosphere | Foto © Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Oktober och stickat från Ecosphere | Foto © Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Oktober och stickat från Ecosphere | Foto © Rania Rönntoft | www.rowantree.se

» Det här inlägget är ett betalt reklamsamarbete med Ecosphere och här kan du läsa mer om vad det innebär «

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

17 Comments

 1. Svara

  Pia

  2 oktober, 2017

  Så skönt att höra att du mår bättre! ❤️ Låter som att du har en riktigt mysig höst..så härliga bilder!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   2 oktober, 2017

   Tack, det är så skönt att verkligen Känna hur det vänder. Det har jag, hoppas du också har det! Kram <3

 2. Svara

  Johanna

  2 oktober, 2017

  Trots reklamsamarbete så är detta ett så inspirerande och varmt inlägg, allt med det fångar mig. Älskar känslan du fångar med dina foton! Och det där hoppfulla, vad stark du känns. Lite overkligt magiskt. <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   2 oktober, 2017

   Åh tack snälla du, vilka otroligt värmande ord!! De behövs verkligen denna ruggigt blåsiga måndag. Stort tack <3

 3. Svara

  Dryden - Traveler's Edition

  2 oktober, 2017

  Själva grejen med hösten är ju att vara ute i pissväder för att sedan komma in och göra sig, som du skriver, den svartaste av alla svarta muggar kaffe och sedan sjunka ner i en soffa någonstans och se… tja, helgens omgång av Premier League? :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   2 oktober, 2017

   Kan hålla med om att känslan av komma in efter en tur ute i höstrusket är otroligt härlig, och sällan smakar kaffe så gott som då! Däremot skulle jag nog inte kolla på premier League haha men en serie på Netflix eller sätta mig med en bok framför brasan 👌🏻

 4. Svara

  clara Toll

  2 oktober, 2017

  Vet inte om jag gillar muggen eller den stickade tröjan mest… Så fina bilder! Skönt att höra att du mår lite bättre :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   3 oktober, 2017

   haha jag förstår dig, visst är muggen underbar? Ett loppisfynd såklart <3 Tack, roligt att du gillar dem! Ja, det känns riktigt härligt att börja komma på banan igen.

 5. Svara

  Sanne (warginna)

  2 oktober, 2017

  Fint att höra att det värsta har passerat. Hela inlägget skiner igenom av kreativitet och positiv energi tycker jag <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   3 oktober, 2017

   tack så mycket, det är en väldigt skön känsla. Så himla fint att du känner så om inlägget, tack snälla :*

 6. Svara

  Kate

  3 oktober, 2017

  Åhh, den tröjan och en värmande kopp svart kaffe…. med mjölk ;) Skönt att höra att du mår bättre med roligheter på agendan..! Hösten är ju fantastisk, det är mörkret som är lite jobbigt tycker jag… Men alla vackra färger är ju magiskt !!
  Önskar Dig en fortsatt fin höst, kram Kate

  • Svara

   Rania Rönntoft

   5 oktober, 2017

   Haha ja det är väl okej att ha liiiite mjölk i kaffet ;) Tack, det Känns verkligen oerhört skönt! Ja det tar såklart ett tag att komma in i att mörkret är här men man får göra det bästa av det och se det som en god ursäkt för att mysa mycket med tända ljus och goda varma drycker om kvällarna! Tack, hoppas allt är bra med dig och att även du får en fin höst <3

 7. Svara

  Evelina

  4 oktober, 2017

  Så stämningsfulla bilder och du passar så himla bra i tröjan!
  Skönt att du mår bättre och så fint det blev i sovrummet <3
  Kram
  /Evelina

  • Svara

   Rania Rönntoft

   5 oktober, 2017

   Åh tack så mycket Evelina! <3 Kraaam

 8. Svara

  Nadia

  4 oktober, 2017

  For en fin, varm, lun og litt sår post. Jeg har faktisk ikke fått med meg at det har blitt slutt mellom dere. Veiskiller hvor man velger å gå hver til sitt er hardt, men så godt å høre at du er i ferd med å finne tilbake til deg selv igjen, virkelig. Og bildene dine… jeg elsker følelsene du klarer å fange med kameraet, du er virkelig en stor foto- og livsstilsinspirasjon for meg <3 Bruker du selvutløser på bildene av deg selv?

  Mange klemmer!
  Nadia

  • Svara

   Rania Rönntoft

   5 oktober, 2017

   Tack Nadia, både för dina fina ord och för att du tycker om mitt inlägg och bilderna. Det är inte alltid så enkelt att hänga med i vad som händer i allas liv så ingen fara. Det känns oerhört bra att det vänder nu går och rätt håll. Jag har en fin och magisk höst framför mig efter några tunga månader. Jag blir så oerhört glad av att höra att du tycker jag inspirerar, jag känner detsamma för dig och älskar ju dina foton! Ja jag använder självutlösare/fjärr, i det här fallet telefonen som är kopplad till min Lumix GX8 vilket gör att jag dessutom ser mig själv i den. Perfekt för självporträtt :)

   Kram och hoppas du har en fin höst!

LEAVE A COMMENT