Nu vaknar dimman

Nu vaknar dimman. Den rullar långsamt och ljudlöst in över ängarna på kvällen och på morgonen är den tjock och svår att se igenom. Jag lever som i en dimma själv just nu och är glad att hösten är på ingång. Jag har knappt känt av att det varit sommar faktiskt.

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Förra månaden fick jag hoppa över temainlägget för The Sustainable Society. Ironiskt nog handlade det om att vara avkopplad – något jag absolut inte var och jag hann helt enkelt inte med mig själv. Den senaste tiden har jag inte alls levt enligt mina egna principer med slow living…

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Klockan visar 03.46 och det är oklart varför jag vaknade men jag ger mig ut i dimman med kameran. Stegen bär mig sakta ner till sjön där jag slutligen fångar soluppgången. Men molnen rullar in och döljer själva solen, det blir ännu en regnig dag här vid Kvällsjön.

Det är exakt tre år sedan vi valde att lämna Göteborg nu. Här bland murriga granar, gyllene solnedgångar, dimmiga sjöar och norrsken har jag verkligen funnit mig själv: Vem jag är, vad jag brinner för och tycker är viktigt och vad jag vill i framtiden. Jag trivs oerhört bra och känner att jag har hittat hem.

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Ordet hem. Det får en ny innebörd nu. Efter sex fantastiska år går jag och Andreas skilda vägar. Varför är mellan oss men han är min bästa vän och kommer alltid att vara, det finns inget ont mellan oss och jag hoppas vi kommer kunna fortsätta att umgås i framtiden. Just nu bearbetar jag dock sorgen att den jag delat mitt liv och mina drömmar med inte längre vill vara en del av allt det här längre.

Dessutom så försöker jag vänja mig vid att bo här själv samt få ihop min ostadiga frilans-inkomst så att jag kan bo kvar här i huset med katterna.Det är lite kämpigt, allt som sker just nu – men jag vet att allt ordnar sig tillslut!

På jobbfronten så redigerar jag bröllopsbilder jag tog tidigare i somras och så arbetar jag med ett stort fotouppdrag jag fått via en reklambyrå. På onsdag åker jag till Urkult och nästa vecka bär det av på en pressresa till de Schweiziska alperna så livet går som vanligt vidare och är fullt av roliga saker.

Det var längesedan vi hördes av, hur är allt med er och vad har ni för er?

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

18 Comments

 1. Svara

  Amanda Matti

  31 juli, 2017

  Natten är alltid mörkast just innan solen går upp.. man får bara ta sig tid att känna in allt som känna in man man går vidare. Helt rätt av dig att stanna upp och vara, sörja. ❤ då är det lättare att fortsätta framåt sen! 😊😘

 2. Svara

  Erika

  31 juli, 2017

  Låt sorgen ta sin tid och allt kommer lösa sig till slut. Jag sitter med en katt på vardera knä och djur gör ju något med en när man är i sorg. Den där villkorslösa kärleken.. vi skaffade ju katt ett tag efter att pappa gått bort och det har nog hjälpt mig faktiskt. Ta hand om dig <3

 3. Svara

  Janniche

  31 juli, 2017

  Jeg har kjent på sommeren, så altfor godt…
  Sommer for meg betyr stress, angst og en større følelse enn ellers av å være annerledes, på godt, men mest på vondt. Om sommeren skal alle være så lykkelige, mens jeg bare lengter til høsten.
  Det var trist å lese at du og din kjære ikke lenger skal gå samme vei. Jeg håper så inderlig at du klarer å bli boende på den vakre plassen, og at nye muligheter og gleder snart finner veien til deg ❤️
  Du har vært, og er, en STOR insprasjonkilde for meg og hvordan jeg endelig tør finne min egen vei.

  Varme klemmer

 4. Svara

  Linda

  31 juli, 2017

  Fantastiskt vackra bilder. Vemodet känns. Vad fint att du landat i så starka insikter om livet och platsen som känns rätt för dig. Det är en stor styrka och trygghet. Det kommer hjälpa dig igenom sorgen. När dimman skingras kommer solens strålar åter… ☀️

 5. Svara

  Mia Bergvall

  1 augusti, 2017

  En separation är aldrig rolig men det låter verkligen som du hanterar det bra! Klart man ska få vara lite ledsen, huvudsaken är att man hittar tillbaka till glädjen! Ta hand om dig!

 6. Svara

  Kate

  1 augusti, 2017

  Det är fantastiska vackra bilder och samtidigt beskriver bilderna dina känslor… Vackert vemodigt på nåt sätt. Man bör stanna upp, sörja, gråta men ändå låta livet gå vidare med roliga saker… Allt jämnas ut så småningom… Men det måste få ta sin tid ! ( Jag vet av egen erfarenhet). Ta hand om Dig och jag hoppas verkligen att Du kan bo kvar i paradiset <3
  Varm kram från Kate

 7. Svara

  Magdalena

  1 augusti, 2017

  Vilka vackra och stämningsfulla ord och bilder. Jag har svårt att hitta orden men det jag också vill få fram är att jag hoppas dig allt gott på vägen nu när du går vidare på egna ben. Stor kram till dig. Själv har jag börjat jobbat så smått efter sommaruppehållet men känner ändå att sommarkänslorna finns kvar tack vare de ljusa och varma kvällarna.

 8. Svara

  Jamina & Nilla

  1 augusti, 2017

  Fint inlägg, trots sorg. Styrkekram till dig. Det är magiska bilder tidiga augustimorgnar

 9. Svara

  Linda

  1 augusti, 2017

  Men åh, vilket himla fint och personligt inlägg, och så otroligt vackra foton – kanske dina bästa någonsin (som jag sett då).
  Tack för att du delar med dig av ditt liv, även när det är motigare perioder. <3
  Livet tar sig ibland andra vägar än en tänkt sig, och det blir en tur i berg och dalbanan, men jag hoppas att du kommer kunna bo kvar där du trivs så gott och att du hittar nya rutiner och krafter så småningom. Skynda långsamt och se till att ta hand om dig.
  / L

 10. Svara

  Ekenäsliv

  5 augusti, 2017

  Trodde jag hade skrivit något till dig… då jag tänkt så mycket på det här och hur du mår i allt…
  Uppbrott är ju trots allt alltid smärtsamma oavsett om det är ett gemensamt beslut..
  Vill iaf bara skicka en hälsning och en varm kram och visa att jag bryr mig…<3

 11. Svara

  Wilda

  6 augusti, 2017

  Jag beklagar sorgen, fina du <3 Förstår att det är kämpigt med allt och en stor omställning. Låt det ta den tid det behöver och var så snäll mot dig du bara kan. <3333

 12. Svara

  Johanna

  6 augusti, 2017

  Så sorgligt att läsa. Skickar all styrka och värme till dig!🌺🌱🌸

 13. Svara

  Pia

  7 augusti, 2017

  Så tråkigt att höra! Stooor kram till dig❤️ (Underbara bilder!)

 14. Svara

  Sanne Brännström (warginna)

  8 augusti, 2017

  <3

 15. Svara

  Trail & Inspiration

  24 augusti, 2017

  Hade helt missat det här inlägget.
  Förstår precis vad du går igenom. Försöker fortfarande hitta mig själv, efter seperationen. Mycket tankar och sömnlösa timmar…

  Kramar! <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   28 augusti, 2017

   Skönt med någon som förstår, tack det värmer. Ja det blir väldigt mycket tankar… Hur länge sedan är det du separerade? Kram <3

LEAVE A COMMENT