En lista om sommaren

Det är fredag och jag sitter hemma hos min mamma med en kopp kaffe. Hela gårdagen spenderades på ett tåg och runt femtiden var jag framme i Borås. Jag ska vara här nere i södern i hela två veckor faktiskt. En del i det här med hållbart resande är att vara iväg länge när man väl åker och det tar jag fasta på! 

Jag ska umgås med familj och vänner, gå på bröllop, spela in en podd och kanske ha en fotografering eller två men inget är spikat än. Mest ska jag försöka att varva ner och ha lite semester. Det är svårt att få till när man frilansar och är sin egen chef. Jag kan ju alltid jobba, och oftast vill jag det också haha. 

I alla fall så hittade jag en trevlig liten lista om sommaren hos Sofia på Fantasiresor, som hon i sin tur fann hos Lisa på Livet från den ljusa sidan

Jag tänkte att den passar att fylla i den eftersom jag åkt ner till värmen och ska försöka semestra lite! 

På vilka platser spenderar du din sommar?

Just nu är jag som sagt i Borås / Göteborg i två veckor, såhär såg det ut förra sommaren när jag var här. Sedan blir det ca tre dagar i Stockholm på vägen hem och då blir det AW med lite resebloggare, fotopromenad och summer party med sagda resebloggare (plus en hög till) – kul!

I slutet av juli ska vi förmodligen bila till Norge när Andreas har semester. Kanske får jag med mig Linnéa en sväng till Jämtland också! I augusti blir det ett par dagar i Näsåker för att fotografera och njuta av Urkult, precis som förra året.

Mest av allt blir det ändå att vara hemma och strosa runt ute på gräsmattan med katterna och äventyra i skogarna runt Sundsvall och det ser jag verkligen fram emot. Grilla med vänner, bada i sjöar och bara njuta liksom. Åka på någon loppis kanske. 

Hur länge är du ledig i sommar?

Alltid och aldrig på samma gång? Haha livet som frilans alltså. Jag har lite jobb, vissa med deadline vissa inte men annars är det som jag känner för det. Ska som sagt försöka semestra lite medan jag är här nere i Borås. Men annars kan det vara så att om det är fint väder en dag så tar jag semester för att istället arbeta mer under tidiga morgnar och sena kvällar, eller under en kall och regnig dag. 

Skulle du vilja åka någon annanstans än de ställen du planerat?

Hmm… Jag är nog ganska nöjd med hur sommaren ser ut, det är inte roligt om det blir ett allt för fullspäckat schema. Utrymme för lata dagar i solen och spontana saker är viktigt för mig. Jag hade velat vara med på Höga Kusten Hike men det krockar lite med Andreas semester så kanske nästa år?

Jag hinner inte heller vara i Halmstad på samma sätt som jag brukar varje sommar vilket är lite synd men man kan som sagt inte göra allt här i världen. Jag vill också åka och hälsa på Maria men vet inte än när det ska ske – men det ordnar sig nog!

Hur ser din midsommar ut?

Den kommer troligen spenderas ute i skogen där Nathalie har en liten stuga vilket ska bli så mysigt! Kommer få träffa en hel del nytt folk, grilla, bara ha det härligt och så sova över i Walter (vår bil)! 

Vad innehåller dina bästa sommardagar?

Jag gillar som sagt att inte ha så mycket planerat och det bästa är att vakna på morgonen, göra lite kaffe och frukost som jag äter i morgonsolen på altanen medan jag blickar ut över sjön.

Sedan kan jag eventuellt ägna mig åt lite jobb för att sedan gå ut på gården med en filt. Sitta i gräset med lite kall kombucha eller älgrässaft, någon bok eller tidning och bara vara. Kameran är med ifall jag ser något att fota och förhoppningsvis kommer en katt eller två och håller mig sällskap.

Kanske tar jag en promenad eller så gör vi någon liten utflykt för att sedan grilla något gott på kvällen och njuta av kvällsolen. Jag hoppas på att fånga mycket magiska solnedgångar den här sommaren! 

Hur bemöter du en regnig dag?

Jag tycker regn är himla mysigt faktiskt, så länge det inte är sådär att det blir en sommar då det bara regnar. Jag passar antagligen på att jobba lite, kanske att jag sätter mig med laptopen i Walter bara för att kunna njuta av ljudet av regnet som smattrar mot taket.

Jag skulle även vilja fota lite härliga regnbilder till min bildbyrå, vi får se om det går i lås!

Hur kommer den här sommaren skilja sig från den förra?

Oj, undrar om den kommer att göra det? Jag tror faktiskt inte det. Eller alltså, varje dag och upplevelse är ju alltid unik såklart och det kommer ske mycket spontana saker jag inte vet om än men…

Förra sommaren spenderade jag mycket tid hemma med att göra lite allt möjligt, jag var här nere i Borås en sväng, åkte till Urkult… Så det låter som att det nog blir ungefär likadant och inte mig emot för förra sommaren var riktigt härlig!

Vilka spenderar du semestern med?

Kanske mest med mig själv? Sedan med Andreas såklart, och våra katter haha ♥︎ Just nu blir det mycket kvalitetstid med familjen och när jag är hemma igen blir det nog en del häng med Nathalie och hennes sambo Stoffe + deras hund Vittra och såklart med Linnéa och hennes man Dan.

Vi kommer troligen umgås en del med Andreas släkt också och så kommer några fina vänner från Göteborg på besök i början på juli. 

Har du någon resa inplanerad efter sommaren?

Ja eventuellt blir det en resa eller två i början på hösten men inget är spikat än så det håller jag för mig själv så länge. Blir det av så kommer den resan troligen att skrivas om på Northbound och inte här. 

Vad ska ni göra i sommar? Det vore jättekul att höra ♥︎

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

Taggar:, ,

YOU MIGHT ALSO LIKE

13 Comments

 1. Svara

  Ekenäsliv

  2 juni, 2017

  Hej,
  Tack för som alltid tänkvärda inlägg med vackra bilder.
  Sommaren för oss kommer nog bli ganska så fokuserad kan man säga.
  Vi ska nå vårt mål och för att nå dit är det en del att bestiga på vägen.
  Men det finns att ta på och jag tror hårt på det.
  Men tro mig, man vacklar och tappar fotfästet många gånger på vägen…
  Så. Jag önskar dig en riktigt fin vistelse i Borås och hoppas du får det härligt.
  Kram Anna
  http://www.ekenasliv.se/2017/06/prestationsangestmonstret/

 2. Svara

  Agnes {Cashew Kitchen}

  4 juni, 2017

  Vad härligt lugnt och spontant det låter <3 Precis den typen av somrar jag också älskar.
  I år ska jag för första gången försöka få till 5 veckors semester (!), så satsar på att förbereda med innehåll till bloggen, så att jag snabbt kan få upp det när det är dags. Lite jobbade kommer det ju bli förstås, så som det är när en har sociala kanaler att hålla igång. Men är pepp på att styra min sommar helt själv utan sommarjobb!
  I juli åker jag iväg på min första ensamresa, och precis som du skriver så passar jag också på att vara borta länge när jag ändå åker. 3 veckor i Portland/Seattle blir det! Ser fram emot att åka på dagsvandringar i Portlandtrakten – verkar finnas så otroligt mycket fina vandringsleder och maffiga berg där! Och fota mat/hipsterkulturen hehe. Blir nog en fin blandning av både stads- och naturupplevelser :-) Ser framför mig att jag kommer sitta på mysiga fik och redigera bilder, träffa lokala kreatörer hoppas jag och fundera en hel del på nästa steg i mitt företag.

 3. Svara

  PJ:s byffé – från by till fe

  4 juni, 2017

  Det verkar som du har en skön och lagom avslappnad sommar framför dig. Då är det bara att hoppas på det ultimata vädret och lite mygg. Jag noterar att du även i år skall besöka Urkult. Ser jag dig tittar jag fram och säger ett hej. För mig blir det femte året och sommarens höjdpunkt. Annars skall jag också på Kaustby-festivalen och diverse happenings runt om i lansdskapet, inklusive sommarteater. I slutet av september planerar jag en färd till Lofoten inklusive två olika rutter genom ett höstfagert Norrland. Upp via Gällivare och Kiruna och tillbaka via Mo i Rana och Blå vägen. Eventuellt med en avstickare till Fatmomakke och Stekenjokk. Jag är ganska nöjd med planerna så långt! – Det blir spännande att se vart din höstresa bär åstad.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   7 juni, 2017

   Ja jag hoppas den ska bli det :) Ja bra väder hoppas jag med på, vi brukar inte ha allt för mycket mygg där vi har huset – sen är de mest irriterande i början på sommaren innan man vant sig lite. Jajjemensan, jag ska dit och fotografera åt dem i år igen – så oerhört roligt att få arbeta med dem! Klart du ska säga hej om du ser mig :D Jag vet inte riktigt hur du ser ut så jag kommer inte kunna göra detsamma. Kaustby-festivalen har jag aldrig hört talas om, var ligger den och vad är det för typ av musik? Kul med saker som händer lite överallt! Oooh Lofoten, så härligt – det verkar vara så oerhört fint där! Norrland på hösten är magiskt! Jag var i fjällen utanför Gällivare förra hösten, riktigt fit. Låter som riktigt bra planer! Min höstresa lär också leda till Norrland och fjäll på något sätt tror jag ;)

   • Svara

    PJ:s byffé – från by till fe

    7 juni, 2017

    Kaustby-festivalen är en stor finländsk folkmusikfestival men det är ett ganska blandat utbud av musik, en hel vecka. Men jag besöker den troligen bara en dag. I år spelar t.ex. Trad.Attack! som också är inbokad på Urkult. http://kaustinen.net/?page_id=38

    • Svara

     Rania Rönntoft

     14 juni, 2017

     Ah spännande! Trad Attack vet jag inte vilka det här, jag har otroligt dålig koll på musiken på Urkult i år (utöver Jannok), men det är å andra sidan inte den primära anledningen till att jag åker utan mest en trevlig bonus :)

 4. Svara

  Ann

  6 juni, 2017

  Vad kul att få läsa din sommarlista också, jag körde också på den häromdagen :) Din sommar verkar bli väldigt härlig, lite avis med fina Sveriges landsbygd som du kommer få så mycket av. Vi har ju vår sommarstuga relativt nära Näsåker, ett stenkast kanske man skulle kunna kalla det :) utanför Nordmaling, i Krikeviken. Verkar vara poppis att bila till Norge nu, och det kan man ju förstå! Skulle jag nog också gjort om jag bodde i Sverige!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   7 juni, 2017

   Åh då ser jag fram emot att gå in och läsa din sen! Alltid roligt att höra om folks olika sommartankar och planer :) Ja Sverige är ju oerhört fint här på landet men jag är ju avis på dig som har tillgång till den där stora, vilda naturen där borta! Men vaaa har ni sommarstuga nära Näsåker? Sedär, där är jag ju när jag ska på Urkult! Hur ofta åker ni till Sverige för att vara i stugan? Det är ju bara några timmar från där jag bor.

   Ja dels bilar folk mer överlag och gör roadtrips och Norge är nog poppis just för att ALLT där verkar vara så oerhört vackert! Har du varit där?

 5. Svara

  Beata Rydén

  8 juni, 2017

  Så himla fina bilder, som vanligt! Alltså gud vad jag längtar efter lugna sommardagar nu :D

  • Svara

   Rania Rönntoft

   14 juni, 2017

   Tack Beata! Det gör verkligen jag med :) Trodde jag skulle ha sådana medan jag var här nere men icke, det får bli när jag kommer hem igen haha

 6. Svara

  Katta Bucketlife

  10 juni, 2017

  Alltså sommarfeelingen i de där bilderna <3 Vilken soft och mysig sommar du verkar ha framför dig! Hoppas att vi får möjlighet att stråla samman nånstans också, vore jättekul!

  Känner igen det där med frilanslivet – inte ledig och ändå ledig. Himla bra grej :)

  Kram på dig!

LEAVE A COMMENT