Packar upp nya Lumix GX800

» Det här inlägget är ett reklamsamarbete med Panasonic «

Under de kommande två veckorna kommer jag att testa Panasonics nya Lumix GX800, en kamera som känns som en rejäl uppgradering från min tidigare bloggkamera Lumix GM1. Sedan kommer jag skriva en recension om den här på bloggen – troligen kommer ni även få en rabattkod på den så håll utkik! 

➵ Här kommer en video där jag packar upp den och pratar om mina första intryck av den:

Videon ovan har jag filmat med två kameror,  en Lumix GX8 + Lumix 14mm f/2.5 med en RØDE VideoMicro filmar mig framifrån och från sidan har jag en Lumix G7 + Lumix 50mm f/1.7.

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

15 Comments

 1. Svara

  Daniella Chanelle

  20 maj, 2017

  Gud vad spännande! Jag fotar bara med min iphone och håller just nu på att spara ihop till en liten bloggkamera – får se om detta kan vara något för mej!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   20 maj, 2017

   Åh jag skulle verkligen rekommendera Panasonic och deras Lumix-kameror överlag om du är ute efter en bra bloggkamera! GM1:an jag haft förut och den här är båda Mindre än min iPhone 4S men levererar riktigt bra bilder OCH man kan byta objektiv på dem!

 2. Svara

  cecilia

  21 maj, 2017

  Å, vad spännande det ska bli och se vad du tycker om kameran! Jag har ganska nyligen skaffat en Sony a5000 och är än så länge nöjd, men det är alltid roligt att se vad det finns för funktioner på andra kameror :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   22 maj, 2017

   Ah det är många som kör Sony, har hört mycket gott om den så förstår att du är nöjd! Ja det är alltid lite småkul även fast man inte är ute efter att köpa någon :)

 3. Svara

  Elin Häggberg // Teknifik

  21 maj, 2017

  Najs! Superbra video – älskar unboxings. Den uppfällbara skärmen var ett stort plus i min bok. Är ju på jakt efter en kompaktkamera att fota och filma med och då är uppfällbar skärm ett måste.
  Är nyfiken på att höra det inbyggda ljudet sen för bra ljud är superviktigt för mig.
  Ser fram emot recensionen!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   22 maj, 2017

   Tack, betyder mycket att höra att du gillar den! Tycker också det är himla kul med unboxings :) Mhm det är guld värt att kunna fälla upp skärmen! Den här kameran kan nog vara något för dig, det den kan falla på är väl ljudet. Inte testat den här så mycket än men GM1:an tog ändå upp ljud väldigt bra – men är man ute och det blåser är man ju körd. Ser fram emot att fortsätta testa och skriva ihop en recension sen!

 4. Svara

  Ingrid Bergman

  21 maj, 2017

  Nice! Kan du prova att köra freelensing med den också? Jag är otroligt intresserad av hur det blir.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   22 maj, 2017

   Oj det var längesedan jag testade freelensing, har till och med glömt bort att man kan det haha det ska jag absolut testa medan jag filmar – om det kommer med återstår dock att se ;) Men jag tänker att det borde bli som freelensing med vilken kamera som helst?

 5. Svara

  Jenn - forever abroad

  21 maj, 2017

  Åhh vilken fin video – så himla fint och härligt ljus i den! Har du filmat med två kameror samtidigt?? Tänker på de olika vinklarna ;) Och VAD SPÄNNANDE med kameran! Ser fram emot en mer utförlig recension när du hunnit testa. :*

  • Svara

   Rania Rönntoft

   22 maj, 2017

   Tack Jennifer! Jajjemen det har jag ;) Sjukt kul att testa den och än så länge känns den väldigt najs!

 6. Svara

  Pia

  22 maj, 2017

  Va spännande att testa ny kamera!😃 Ha så skoj:)!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   22 maj, 2017

   Ja det är superkul! Tack det ska jag ;)

 7. Svara

  Helena

  31 maj, 2017

  Åh, ser verkligen fram emot att få se/läsa mer om den här kameran. Speciellt om hur den är med film. Har kollat på massa kameror, men ändå fastnat för just Panasonic. Hade en Lumix för ett par år sen som min lillasyster nu har ärvt. Men den var bra även om den kanske inte riktigt höll mina krav. Att kunna byta objektiv är ju ett krav känner jag. Men den här kameran finns definitivt på min radar om det nu blir ett nytt kameraköp.

 8. Svara

  Amanda

  22 juni, 2017

  När kommer din recension av kameran? :) Kommer du göra en jämförelse med GM1?

  • Svara

   Rania Rönntoft

   22 juni, 2017

   Jag håller på att slutföra den nu, den borde dyka upp i nästa vecka eller veckan därpå :) Ja lite kommer jag att göra det. Trevlig midsommar!

LEAVE A COMMENT