Den första dimman

Jag vaknar av att Mumrik står på mitt bröst och jamar. När jag öppnar dörren för att släppa ut honom möts jag av en vit vägg. Dimma, ett naturfenomen jag alltid saknar under vintern. 

Den första dimman © Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Klockan visar 03.17 så jag går och lägger mig igen. Efter tio minuter jamar Ellie och vill ut… Jag går upp igen och släpper ut henne, för att sedan krypa ner under täcket ännu en gång.

Men sömnen infinner sig inte. En mygga surrar envist i mitt öra och Andreas börjar snarka. Jag vrider och vänder, sneglar då och då mot fönstret och dimman utanför. Tillslut ger jag upp.

På med ett par jeans, närmsta t-shirt och så ulltröjan från Woolpower samt dubbla strumpor. Jag snörar på mig vandringskängorna och ger mig ut. Jag går ett varv runt sjön och njuter av att vistas i naturen såhär tidigt på morgonen. Det är oerhört tyst, jag känner mig väldigt närvarande och uppmärksam på min omgivning.

Långa spindeltrådar hänger mellan hus, bilar och grenar. Jag lyckas skrämma två rådjur som skuttar iväg över åkern. Sniglar drar sig sakta fram över vägen och i vassen leker småfisk. Eller så är de kanske jagade av något större?

Den första dimman är här och den är så tjock att jag inte ser till andra sidan sjön.

alla bilder är tagna med min Panasonic Lumix GX8 + Lumix 25m f/1.7

Den första dimman © Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Den första dimman © Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Den första dimman © Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Den första dimman © Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Den första dimman © Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Den första dimman © Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Den första dimman © Rania Rönntoft | www.rowantree.se

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

18 Comments

 1. Svara

  Mia

  18 maj, 2017

  Så vackert! Jag var ute igår kväll och fotade, har dock inte tagit med för att redigera än. Älskar dimman lika mycket som du!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   18 maj, 2017

   Ja visst är det? Kul att du var ute och fotograferade igår! Ibland är det skönt att vänta lite med att sätta sig vid datorn, låta bilderna ”sjunka in” lite :) Härligt att jag inte är ensam om att tycka om dimma så mycket!

 2. Svara

  Jenn - forever abroad

  18 maj, 2017

  Kände precis som Mia: SÅ VACKERT! Upplevelsen och hur du beskriver den <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   18 maj, 2017

   Tack Jennifer! <3

 3. Svara

  Katarina

  18 maj, 2017

  Ph jag älskar verkligen den där tjocka, dödigt mastiga sommardimman.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   19 maj, 2017

   Jag meeeeed!! Ser fram emot att fota mycket dimma nu :D

 4. Svara

  Daniella Chanelle

  18 maj, 2017

  Alltså, wow! Jag älskar stämningen och känslan du ger med dina bilder. Och Mumrik, vilket fint namn. <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   19 maj, 2017

   Åh tack Daniella, så kul att höra! Hihi ja Snusmumriken är en stor favorit hos mig och alla kattungar i hans kull döptes efter karaktärer i Mumin, som enda kille var det lätt att veta vad han skulle få heta ;)

 5. Svara

  Sanne Brännström (warginna)

  18 maj, 2017

  Så stämningsfullt <3 Ett med naturen.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   19 maj, 2017

   Ja! :D <3

 6. Svara

  Emma T

  18 maj, 2017

  Den där första tidiga morgontimmarna med dimma, inte mycket slår det <3
  Och så vackert fångat av dig!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   19 maj, 2017

   Nä eller hur? Det är en magisk tid på dygnet. Tack!

 7. Svara

  Ramona

  20 maj, 2017

  Det är så vackert ned dimma och något mystiskt över det med :) Här sken solen in genom fönstret på morgonen och fåglarna kvittrar så kunde inte somna om. Bara att kliva upp.
  Hoppas du får en fin dag <3 Kram

  • Svara

   Rania Rönntoft

   22 maj, 2017

   Ja visst är det? Mystiskt och vackert. Åh men att vakna av fågelkvitter och solsken är ju inte fy skam, då känns det väl ändå rätt okej att vakna tidigt? :) Finaste väckarklockan ♥ Kram och tack detsamma!

 8. Svara

  Ulrica

  21 maj, 2017

  Jag älskar verkligen morgondimma så dina bilder är som balsam för själen <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   22 maj, 2017

   Åh så roligt att höra <3 Älskar det verkligen jag med, har saknat det under vintern!

 9. Svara

  Beata Rydén

  22 maj, 2017

  Så vackert att jag ryser. Älskar bilden med tiden på mobilen <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   22 maj, 2017

   Åh tack snälla du <3

LEAVE A COMMENT