Laga mat ute på Huliklippan

Förra veckan valde vi att bryta upp vardagen lite. I onsdags efter jobbet mötte jag och Andreas upp med Nathalie, hennes kille Stoffe och deras hund Vittra. Vi hade bestämt oss för att njuta av att kvällarna numera är långa och soliga genom att laga middag ute.

Något som är underbart är att Nathalie är härifrån och har mycket fina ställen att visa oss, i onsdags var vi till en av dem!

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Efter en härlig promenad genom en riktigt fin skog där solen strålade ner genom träden kom vi plötsligt ut på Huliklippan. Där stod jag hänförd av utsikten över den lilla Hulitjärn. Jag har aldrig hört talas om platsen förut men åh så fint det var. Jag vill definitivt åka tillbaka dit upp men även besöka själva tjärnen i sommar, kanske även ta ett dopp i den.

I vanlig ordning sprang jag bara runt och fotograferade medan de andra gjorde i ordning en eld och packade upp maten m.m. Jag är helt hopplös att ta med på sånt här haha, jag hjälper liksom aldrig till eftersom jag ser så mycket att fotografera.

Vi grillade, drack öl och satt och pratade till solen försvunnit ner bakom träden och kylan kom krypande. Då plockade vi ihop, vandrade ner genom skogen igen och begav oss tillbaka in till människobyn. Lite väntetid innan vår buss kom gjorde att vi hann med en till öl på Bishop Arms. Inte alls fy skam på en onsdag faktiskt!

Som sagt tycker jag det är frustrerande dumt att vi byggt upp samhället med premissen att vi ska hinna göra allt roligt på helger och semesterar. Jag blir upprörd av tanken på att folk tänker att vi ska vänta på att njuta och leva livet! Brukar ni göra sådana här saker på vardagarna?

alla bilder + film är skapade med Panasonic Lumix GX8 + Lumix 25m f/1.7 / Lumix 14mm f/2.5

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

5 Comments

 1. Svara

  Mia

  12 maj, 2017

  Vilket underbart avslut på dagen! Jag försöker verkligen ha tid till sådana saker även under vardagen, det ger så mycket livsglädje och energi!

 2. Svara

  Katarina

  12 maj, 2017

  alltså ja. Ofta sitter jag hemma på helger faktistk för att ladda batterierna. Jag laddar dem bra framför tv serie och ensampromenader. Men på kvällar efter jobbet brukar jag samla energi genom att hänga med vänner. Igår var jag på stadsvandring med bokklubben. Lärde mig massa om tidiga hbtq frågor i sthlm. Jag är dock sämst på att vardagsdokumentera. Hinner inte känner jag och det är väl mitt vanliga jobb som dränerar mig på energi.

 3. Svara

  Kate

  13 maj, 2017

  Wow, vilket fint ställe Ni fick följa med till!!! Ja, visst är det så, att mycket sker på helgen… Jag tillbringar många timmar utomhus i jobbet, både i skog &mark och lekplatser med mina dagbarn. Jobbar ju i Ur & Skur-modell… och jag älskar det! Det är mycket jobb, tungt på vinterhalvåret, men skulle inte stå ut att arbeta inomhus… Tänk att jag kan vara ute och grilla korv över öppen eld, utforska myrstackar, plocka bär och leta svamp på arbetstid…!!! Hur många kan det…?! Men just idag blir det trädgårdsjobb…
  Önskar Dig en solig och fin lördag, kram Kate

 4. Svara

  Katta Bucketlife

  14 maj, 2017

  Åh vad jag älskar dina bilder! Och brutalt mycket igenkänning på fotandet. Det är faktiskt lite jobbigt ibland, den där stressen att fånga det vackra. För ibland blir det en stress. Att sitta lugnt & samtala när en spektakulär solnedgång pågår, det går ju nästan inte. Men jag tänker att jag ju ibland lämnar kameran och bara är ute & njuter så det får väga upp :)

  Jag är glad att du sprang runt och fotade, så jag fick njuta av det här inlägget. Och JAAAA på att vi borde leva mer nu – inte tänka att allt måste göras på helger & semester. Vi fick ihop en vardagsmiddag med mitt bonusbarn en tisdag en gång. Så mycket roligare än att sitta & tjata om att äta upp hemma vid köksbordet. Och det var inte bökigt alls faktiskt.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   18 maj, 2017

   Åh tack Katta, kul att du gör det! Ja stundvis är det lite jobbigt och stressigt faktiskt haha, men samtidigt så älskar jag ju det och kan då inte tänka mig att Inte fota. Men jag försöker såklart balansera det och sedan lägga undan kameran och umgås samt njuta, och som du säger så finns det stunder då man lämnar kameran hemma (men de är inte många…)

   Ja eller hur?! Alla borde bara leva NU. Så härligt det låter med vardagsmiddag, det behöver verkligen inte vara komplicerat att styra upp sånt där! Oftast blir det bättre ju enklare man gör det :)

LEAVE A COMMENT