Jag har startat en ny blogg och hittat hem

Den senaste tiden har jag funderat mycket. Över mitt liv, både vardagen och jobb. Jag funderar över framtiden och hur jag vill leva, bo och arbeta. Det känns inte hållbart i längden att min huvudsakliga inkomstkälla är en blogg som handlar om mig och mitt liv.

I samband med att jag kontaktade en potentiell kund så satte jag ihop ett kollage med bilder ur min portfolio, och allt bara kändes så rätt.

Det är ju det här jag vill arbeta med! ↓

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Jag har känt det länge dock, att livet och mitt arbete blivit lite bakvänt på något vis. Ni ana det nog när jag skrev det här inlägget om balans och hur svårt det är. I 6-7 år har jag bloggat relativt regelbundet om mig och mitt liv och det börjar ta ut sin rätt. När jag började blogga handlade det mer om foto och hur jag utvecklades, allt jag lärde mig. Det fortsatte i samband med att jag kom in på Fotoskolan i Göteborg och läste till Yrkesfotograf. Jag skrev om utbildningen och uppdrag jag fick, visade bilder jag skapade och skrev om mitt liv.

Med flytten hit upp för snart tre år sedan skiftade fokuset och jag började skriva mer om naturen, livet på landet, hållbarhet och slow living. Mina foton har jag fortsatt att visa upp men jag skriver inte så mycket om fotografering längre. Jag har också börjat filma mer, både uppdrag i form av att filma tex. ett bröllop och en workshop men också videobloggar. Sakta men säkert har bloggen blivit en stor del av mitt företag, och jag får in mer uppdrag som influencer än som fotograf, och det är verkligen jättekul!

Men… Istället för att leva mitt liv och skriva om det här så känns det som att jag lever för bloggen. Allt som sker i mitt liv är potentiella bilder och inlägg som kan hamna här. Allt är ett jobb och jag har svårt att slappna av och bara vara. Att jag verkligen brinner för att arbeta mindre för att ha mer tid att leva känns just nu som bortblåst. Samtidigt består min inkomst till stor del av att vänta på att företag ska höra av sig och vilja arbeta med mig. Visst, jag nätverkar och kontaktar mycket företag själv men… Någonstans är balansen rubbad och orken börjar sina.

Vad jag vill är att den här bloggen ska vara som en förfinad dagbok med lite uppdrag. Jag vill skriva när jag känner för det och när jag har något att berätta, om något som skett i mitt liv eller tankar jag fått. Jag vill att den ska fortsätta att handla om slow living, närhet till naturen och hållbarhet för det är saker jag brinner för och det är så jag lever mitt liv. Jag vill att det ska ske naturligt, vilket jag försökt mig på under mina senaste inlägg och det känns väldigt bra. Dessutom vill jag faktiskt inte att den här bloggen ska vara min största inkomstkälla.

Jag vill dels skriva lite mer om foto igen, och göra videor som handlar om foto. Jag vill hitta tillbaka till att arbeta mer som fotograf och även videograf. Ute i naturen trivs jag som allra bäst och jag vill arbeta mer med naturturism; Jag vill fotografera och filma mer åt andra företag som sysslar med just det; naturturism, aktiva resor och friluftsliv. Jag vill inspirera människor att ta sig ut i naturen och finna den där vardagliga kopplingen vi en gång haft till den. Jag vill inspirera till att resa och upptäckande kan vara enkelt och kravlöst, och att det går att resa hållbart. Jag vill visa hur fint vi har det här i norden och att vi inte måste flyga till exotiska platser för att uppleva fantastiska stunder. 

Därför har jag de senaste månaderna arbetat med en ny blogg.

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Den här kommer självklart att finnas kvar och jag kommer fortsätta skriva om samma ämnen som jag gör idag. Jag är fortfarande ambassadör åt Ecosphere och medlem i The Sustainable Society – jag kommer definitivt fortsätta artbeta med hållbarhetsfrågor. Men Rowan Tree vill jag ska vara mer som en dagbok, jag kikar in här och skriver om hållbarhet och livet på landet och jag kommer fortsätta videoblogga men jag vill inte konstant leva för den här bloggen och se potentiella jobb i varje liten aspekt av mitt liv.

Det jag vill arbeta mer med – och som jag kommer satsa mer på som en inkomst – är den typen av bilder ni ser i det här inlägget, kombinerat med natur, turism, näräventyr, friluftsliv och enkelt, hållbart resande. Att skifta fokus dit på den här bloggen har inte känts riktigt rätt, jag tycker om att ett lugnare liv på landet, hållbarhet och närheten till naturen möts här – det vill jag inte tappa.

 Välkommen till Northbound Journeys 

↑ Det här är alltså min nya blogg. Min fina vän Linnea som jag ofta åker på näräventyr och fototurer med är med som skribent och fotograf då och då, och framöver kommer kanske andra bloggare / influencers/ äventyrare vara det också vilket känns extra kul! Tillsammans är vi starka(re) och jag vill ibland kunna fokusera helhjärtat på foto och film med vetskapen om att någon annan är den som skriver.

Det här känns så otroligt rätt för mig just nu, som att jag hittat hem på något vis. Jag vet såklart inte hur det kommer gå men jag måste testa!

Jag hoppas att ni fortsätter att följa mig här, men också att ni tar en titt på den nya sidan och säg vad ni tycker. Låter det intressant så kan ni såklart följa den via bloglovin och vi finns även på Facebook, Instagram och Youtube.

Vi ses i de norrländska skogarna! 

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

23 Comments

 1. Svara

  Elna - cykellycka, mjölksyra & äventyr

  3 maj, 2017

  Oh, vad roligt. Och vad genomtänkt, bra och smart det låter. Stort lycka till, det kommer bli awesome!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   3 maj, 2017

   Ja det känns oerhört kul! Tack, vad fint att höra att du tycker det – jag hoppas verkligen det här blir ett fantastiskt nytt kapitel i mitt liv / min karriär 😄

 2. Svara

  Linnéa

  3 maj, 2017

  ❤❤❤❤❤❤

 3. Svara

  Elin Häggberg // Teknifik

  3 maj, 2017

  SÅ spännande och peppigt!! Grattis till dig och din nya satsning. ÄLSKAR nya satsningar och när man kommer till sådana här insikter som du har gjort. Heja heja dig!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   3 maj, 2017

   Taaack!! Känns exakt så; spännande och peppigt!! Ah det känns som en bra insikt och det känns riktigt bra att följa hjärtat, jag hoppas det tar mig / oss till riktigt bra ställen – tack för peppen!! 😄

 4. Svara

  Trail & Inspiration

  3 maj, 2017

  Vad skönt att du kommit till den insikten och känner att det verkligen känns rätt! :-) <3
  Kram M

  • Svara

   Rania Rönntoft

   4 maj, 2017

   Ja det är sannerligen inte fel med lite insikter då och då, tack! :D <3

 5. Svara

  Kate

  3 maj, 2017

  Härligt, bra tänkt och ett riktigt stort LYCKA TILL med din nya blogg…:) :)
  Kram från Kate

  • Svara

   Rania Rönntoft

   4 maj, 2017

   Åh tack så mycket Kate, kram! <3

 6. Svara

  Fantasiresor

  3 maj, 2017

  Alltså så himla fin! KUL! Välkommen till resebloggvärlden också förresten ;-)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   4 maj, 2017

   Åh tack, roligt att du tycker den är fin! och tack tack, känns himla bra att vara en del av den faktiskt!

 7. Svara

  Ramona

  4 maj, 2017

  Så spännande :) Kommer bli kalas det där. Ska genast kika in på den nya sidan.
  Viktigt att lyssna till sitt hjärta och göra det som känns rätt :)
  Lycka till så följer jag dig där istället :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   4 maj, 2017

   Ja jag hoppas det, tack! Åh, men följ mig inte där Istället – jag hoppas du vill fortsätta följa mig här Också :) kram!

 8. Svara

  Josephine

  4 maj, 2017

  Det låter ju grymt! Den nya bloggen är superfin och proffsig, tror det kommer gå jättebra för dig med dina planer. Kul att du ändå tänker fortsätta blogga ”personligt”, jag kommer fortsätta läsa den här gamla men självklart också följa den nya. Brukar inte kommentera men man ska vara generös med pepp när någon följer sin dröm ;) jag vet av egen erfarenhet.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   9 maj, 2017

   Åh tack, så roligt att du tycker om utseendet på nya bloggen! Ja klart jag fortsätter här, de är ju väldigt olika, mina två bloggar – så vissa saker kommer jag kunna få utlopp för här, och andra på Northbound -de balanserar varandra lite. Hihi så snällt av dig att du kommenterar ♥︎ :) Pepp är alltid tacksamt!

 9. Svara

  pochaunted

  4 maj, 2017

  Känns helt rätt! Kloka tankar, kommer bli så bra det här!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   9 maj, 2017

   Tack fina du! ♥︎

 10. Svara

  Wilda

  6 maj, 2017

  Så klokt och modigt gjort, och hela beslutet känns ju som att det står mycket för det du vill ha i ditt liv. Vackert att få följa den utvecklingen.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   9 maj, 2017

   Tack Wilda, det känns oerhört bra och rätt faktiskt. Nytt och spännande men också lite läskigt såklart. Det betyder mycket att ha er med på resan ♥︎

 11. Svara

  Pia

  8 maj, 2017

  Jättespännande ju! Ser fram emot att följa dig i nya bloggen och även att fortsätta följa dig här!! Lycka till!!!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   9 maj, 2017

   Så roligt att du tycker det är spännande och att du kommer följa mig i båda mina kanaler, tack!

 12. Svara

  Emma

  21 maj, 2017

  Åh det ska bli så kul att följa dig där med <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   21 maj, 2017

   tack, så kul att du känner så! <3

LEAVE A COMMENT