Solsken och en ny kamera – Veckosvepet v.17

Hej underbara ni, hoppas ni haft en fin helg och Valborg! På grund av långhelgen kommer mitt veckosvep lite sent men bättre sent än aldrig, eller hur? Som jag skrev i ett tidigare inlägg så försöker jag hitta tillbaka till lugnet och hur jag bloggade förut, vilket än så länge gått bra.

Jag tänker inte lika mycket på bloggen och försöker inte planera inlägg utan att jag har levt livet och tagit del i vardagen, kameran har fått följa med och sedan har jag skrivit om det jag känt för. Det känns bra och jag ska försöka fortsätta på det spåret.

Lumix GX8 © Rania Rönntoft | www.rowantree.se

På tal om kamera så har jag som sagt en ny och den har fått hänga med mig hela veckan medan min stora kamera fått stanna hemma. Jag är oerhört nöjd med min Lumix GX8 och vi är redan väldigt bra vänner. Jag ska skriva om den i ett eget inlägg senare.

Varje måndag tar jag en titt på veckan som gått och skapar ett veckosvep; Ett inlägg med bilder jag tagit under veckan som passerat, bra saker jag sett, läst eller hört, inlägg jag postat under veckan och så försöker jag avsluta med att visa hur jag sett ut och reflektera över mina egna tankar och utveckling. 

➵ Mina tidigare veckosvep finner du här

Bilder

© Rania Rönntoft | www.rowantree.sealla bilder är tagna med min nya kamera (förutom den på mig, den tog jag med min Lumix GM1)

1. Ljuset, jag får inte nog av det – så vackert! Maj är här och det märks, äntligen! 2. Grannens katt Oskar kom förbi och sa hej häromdagen. 3. Vårtecken blommar lite här och där nu och gör mig så glad. 4. Ett stycke jag med en kopp kaffe i sängen. 5. Jag vill bara ha mer gröna växter hela tiden 6. Finaste Mumrik, min älskade katt ♥︎

Bra saker

 Gäst i Spenaten

Både min vän Nathalie och en bloggläsare tipsade om det här programmet, så i förra veckan satte vi oss ner och såg första avsnittet! Riktigt bra är det, och jag ser fram emot att fortsätta kolla – vi har inte alls haft tid i helgen. Är man intresserad av enklare liv och självhushållning så är det här ett bra program att se! Vet inte hur många gånger jag skrivit det nu men åh vad jag tycker SVT Play är bra ♥︎

Vårens godaste råvaror

Nu när våren är här så kommer vi kunna köpa svenska råvaror av alla de slag vilket såklart är mycket godare, men också billigare och snällare för miljön. Sustainable Day har skrivit mer om det här och vilka månader som olika grödor är i säsong i Sverige samt Nord -och Sydeuropa. 

Tidigare inlägg

♦ Det ser ut som höst och jag försöker hitta lugnet i vardagen

 Det gyllene ljuset

Förra året 

Vädret verkade något bättre förra året, jag satt visst ute och drack öl och läste tidningar. Det är nu även prick ett år sedan jag gick med i Naturskyddsföreningen, ett av de bästa grejer jag gjort! Förra året tog jag även ett självporträtt som än idag är ett utav mina favoriter. Det var längesedan jag använde den där skjortan dock, dags att ändra på det!

➵ Förra årets veckosvep från v.17

Jag själv

Kan man vara annat än glad när de här gyllene kvällarna är här och jag får vara ute och fotografera i det magiska ljuset? Tror inte det!

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

Taggar:,

YOU MIGHT ALSO LIKE

12 Comments

 1. Svara

  Klara

  2 maj, 2017

  Jag gick med i Naturskyddsföreningen samtidigt som du! Fick faktura för ny årsavgift härom dagen haha

  • Svara

   Rania Rönntoft

   2 maj, 2017

   Åh vad kul att du också gick med då, det känns så himla bra och deras kundmagasin är ju fantastiskt!

 2. Svara

  Klara

  2 maj, 2017

  Och på grund av dig, kanske jag skulle tillägga

 3. Svara

  Christine - 29°

  2 maj, 2017

  Så kul med ny kamera och att du gillar den. Jag har själv oerhört svårt att släppa ”stora kameran”. :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   3 maj, 2017

   Jag har också haft svårt att släppa min systekamera förut men nu har jag släpat runt på den sen 2008, jag orkar inte längre haha. och den här tar nog i stort sett lika bra bilder så då känns det helt okej :) Jag använder den inte för skarpa uppdrag, men i vardagslivet fungerar den ypperligt.

 4. Svara

  ulrica

  2 maj, 2017

  Grattis till nya kameran, jättesöt och fin :-). Så skönt att du kommer ett steg framåt varje dag mot din vision av ett lugnare liv. Dina veckans bilder är lika enastående som alltid!! Att göra lite som man vill med bloggen är det bästa. Jag hade skrivit ett megalångt inlägg om mig, min blogg och lite av en ny väg mot mer ”jag” istället för en väg som inte var jag bara för att passa in i bloggvärlden bland alla duktiga bloggare, entreprenörer och fotografer, en bit degradering av mig själv.. men det lät så deppigt så det får ligga som ett utkast ett tag till :-)… men det jag ville säga är att jag backar lite i bloggen också och skriver som jag vill och hoppas att det finns läsare som gillar den stilen också. Nu ska jag bara hitta glädjen igen också :-). Något jag lyckats med är att jag kommit tillbaka till att läsa böcker igen. Jag kan stänga av allt annat och bara tända lampan, dra upp benen i soffhörnet och dyka ner i min bok och det är något jag inte klarat av på flera ”internetifierade” år. Så underbart skönt!!
  Stor kram <3.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   3 maj, 2017

   Tack! Lite större än min förra men du vet vad man säger ”you win some you loose some” :P Ja det känns bra. Man inser ju när man hamnar i en sån där svacka att det bara är en själv som kan ta sig upp där ur, och det är skönt att känna att Jag har kontrollen och aktivt tar beslut som för mig i rätt riktning. Vi får prata mer om sånt här nästa helg, det låter trist att du hamnat i den där känslan av att man ska passa in och vara som alla andra, jag har också varit där och det blir ju bara så fel <3 Idag tror jag absolut läsare uppskattar "slow blogging" och lite mer kvalité, vill de läsa bloggare som trycker ur sig massor så hittar de också sådana - den följarskara vi genererat är nog inte sådana :) även om bloggen blivit en del av ens jobb så bloggar man i första hand för sig själv och man måste göra det som känns rätt och känna att man kan stå för ens blogg. Så härligt det låter att du kan sätta dig med en bok igen!! Jag har blivit bättre på det men inte sådär att jag försvinner och läser hur länge som helst, jag märker att jag fort blir rastlös så jag fortsätter kämpa :P Stor kram tillbaka, ses nästa helg!

 5. Svara

  Pia

  8 maj, 2017

  Får verkligen vårkänslor av att läsa din veckosummering! :):) det där programmet på SVT lät ju spännande! Ska jag kolla in! Får så mycket bra tips här och inspiration! Du har verkligen inspirerat mig att njuta av vår egen natur!! Har verkligen börjat uppskatta den svenska naturen så mycket mer nu, tack för att du inspirerar!!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   9 maj, 2017

   Det är ett riktigt bra program, hoppas du också tycker det! Kul att jag kan inspirera dig till att njuta av naturen, det är precis det jag vill ♥︎ så lite så!

 6. Svara

  Anna N

  8 maj, 2017

  Åh vad kul att ni tycker om Gäst i spenaten!:-) Visst blir man inspirerad av familjens enkla (men rika!) livsstil ?! :-)
  Kram

  • Svara

   Rania Rönntoft

   9 maj, 2017

   Ja det blir man verkligen! Enkelhet är nog i mångt och mycket lika med rikedom tror jag :D

LEAVE A COMMENT