Det gyllene ljuset

Under vinterhalvåret når inte kvällssolen hit, den går ner alldeles för tidigt. Jag har saknat det, det där låga, varma och gyllene ljuset som letar sig fram till huset genom grantopparna strax innan solen försvinner ner bakom horisonten. Naturen är så tyst och stilla då, när dag blir natt.

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Det är fredag kväll och jag sitter vid mitt skrivbord och arbetar fast att klockan är mycket. Det blir svårt att se något på skärmen när det låga solljuset skiner in genom fönstret. Jag släpper det jag håller på med, tar kameran och går ut på gården. Molly och Mumrik följer med ut och när vi står ute på bron kommer Ellie gående på grusvägen. Hon och Mumrik jagar varandra, leker och har skoj.

Molly lägger sig i gräset och bara njuter. Precis som jag. Livskvalitet alltså, att bara vara ute i naturen och njuta – då mår jag som bäst. 

alla bilder + film är tagna med Panasonic Lumix GX8 + Lumiz 25mm f/1.7

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

17 Comments

 1. Svara

  Mimmi

  29 april, 2017

  Hej,
  Idag var första gången jag kom in på din blogg och jag kan inte sluta läsa. Jag tycker dina inlägg är intressanta, välskrivna, personliga och helt underbara! Tack för att du delar med dig av dig själv!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   29 april, 2017

   Hej Mimmi, välkommen hit! Så himla fint att höra, vad glad jag blir! Tack för att du läser, och tar dig tid att lämna en så fin kommentar <3

 2. Svara

  Mia

  29 april, 2017

  Fantastiskt vackert! Det är så galet härligt ute på kvällarna nu!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   29 april, 2017

   Tack, ja visst är det?! Lite kallt fortfarande men ack så magiskt ljus <3

 3. Svara

  Wilda

  29 april, 2017

  Jättevackert Rania! Jag älskar guldljuset. Det är som om allt får nya perspektiv i det.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   29 april, 2017

   Tack Wilda! Ja eller hur? Det är något som händer med miljöer man vistas i när de badar i sånt där ljus, det är smått magiskt.

 4. Svara

  Trail & Inspiration

  29 april, 2017

  Ja, det där ljuset alltså. Magiskt…! <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   30 april, 2017

   verkligen!!

 5. Svara

  Katta Bucketlife

  30 april, 2017

  Älskar det där ljuset. Och stämningen i dina bilder, den är så…spot on. Blev alldeles lugn och glad av att se och läsa det här :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   30 april, 2017

   Ja jag med, det är så rackarns fint och härligt att vara ute i! Tack, så kul att du gillar bilderna och inlägget <3

 6. Svara

  PJ:s byffé – från by till fe

  30 april, 2017

  Fina bilder med din GX8. Din stil känns igen. Tidningen Kamera & Bild hade flera tester med Panasonics kameror i senaste numret och vi får väl konstatera att de har riktigt bra kameror. De verkar alla filma i 4k. I samma tidning finns också en längre artikel om Christoffer Relander och hans multiexponerade bilder. Är det något som du sysslat med? Det verkar vara ett spännande område inom fotograferingen. Jag har faktiskt anmält mig till en workshop han håller i maj. Få se om jag lär mig något eller om det är för avancerat?

  • Svara

   Rania Rönntoft

   2 maj, 2017

   Tack! Kul att det känns att det är min stil oavsett vad jag använder för kamera :) Åh jaså? Jag läser ju aldrig kameratidningar längre, tyvärr tycker jag ofta de fokuserar för mycket på prylar och teknik – de inspirerar mig inte så mycket :/ Jag har alltid tänkt att jag vill kombinera självporträtt med naturbilder men jag har inte riktigt kommit mig för att göra det än, det känns som att jag sällan har tid för sådana där egna små projekt nu för tiden, jag måste försöka ändra på det. Det är himla spännande, jag kan inte tekniken bakom det än så även jag har en del att lära. Kul att du ska på en workshop med honom, tror garanterat du kommer lära dig massor oavsett vad det är för nivå på kursen :D Lycka till!

 7. Svara

  Nadia

  30 april, 2017

  Du er helt rå på å formidle følelser i bloggpostene dine, Rania <3 Jeg fikk så lyst UT av dette, spesielt på den tiden på ettermiddagen som du beskriver, da er det helt magisk ute. Nydelige bilder og film.. hvilket program bruker du til å redigere videoene dine, forresten?

  Klemklem!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   2 maj, 2017

   Åh tack så himla mycket, vad roligt att höra att du tycker det <3 Jag blir SÅ inspirerad i det här ljuset, jag älskar det! Jag jobbar i Adobe Premiere :) Kram kram!

 8. Svara

  Kate

  1 maj, 2017

  Äntligen…. är ljuset tillbaka, och värmen!! Lovet it…❤ Nu vill man inte gå in alls på kvällarna.. ljuvliga foton ⚘
  Vårkram från Kate

  • Svara

   Rania Rönntoft

   2 maj, 2017

   Visst är det underbart? Håller med dig, man vill inte gå in! <3 Kraaam

LEAVE A COMMENT