Det ser ut som höst och jag försöker hitta lugnet i vardagen

Jag står i köket och blickar ut över sjön. Isen har släppt och att se öppet vatten igen är underbart. Det är tidig morgon och Andreas har precis gått till jobbet. Jag väntar på att kaffet ska koka färdigt och förutom ett härligt fågelkvitter utanför är ljudet av hur det puttrar på plattan är det enda som hörs.

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Det där lugnet är det allra bästa med att bo här, och det lugnet har jag tappat de senaste månaderna. Jag förespråkar ett lugnt liv men har levt raka motsatsen. Nu försöker jag hitta tillbaka, ta mig tid till att leva livet. 

Mellan inläggen här blir det allt glesare, men det måste få vara så nu. I huvudet snurrar tusen tankar och reflektioner men den tid och ro som behövs för att få ner dem i ord är som bortblåst. Jag har levt för bloggen istället för att blogga om livet och det känns verkligen inte bra.

Under veckan har jag i alla fall varvat jobb med att vara ute och promenera med kameran bara för att. Inga planerade bilder, inga storslagna mål. Jag låter fötterna föra mig framåt och fotograferar det som kommer min väg. Jag spenderar säkert fem minuter på att fotografera gräs och känner hur glädjen, kreativiteten och inspirationen kommer krypande igen.

I naturen ser det mer ut som höst än vår och hela veckan skiner solen men det blåser en del och i bakgrunden hägrar ständigt en himmel färgad mörkt blå av storm och oväder. Plötsligt regnar det, eller så är det kanske snö eller hagel – ibland lite av varje. 

Jag har förresten en ny kamera, en Panasonic Lumix GX8 (mer om det i ett eget inlägg framöver) och alla bilder i det här inlägget är tagna med den.

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

9 Comments

 1. Svara

  Malin

  28 april, 2017

  Lyssnade på andra sätt, avsnittet där du medverkar. Du är så bra, så klok. Hoppas du hittar tillbaka till lugnet och ron, men det tror jag. Snart har vi värme och sol <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   29 april, 2017

   så roligt att du lyssnade, tack snälla – och vad fint av dig att du tycker jag är klok, tack det värmer <3 Ja det tror jag med, att bli medveten om att man tappat den är ett bra första steg :) Det har vi och då blir alltid livet lite bättre! Kram och trevlig helg :)

 2. Svara

  Wilda

  29 april, 2017

  Vad fint att du är rädd om dig och din kreativitet <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   29 april, 2017

   Mhm jag måste det, dels för att kreativiteten är det viktigaste jag har och dels för att det är en del av mitt jobb :) <3

 3. Svara

  Sanne Brännström (warginna)

  30 april, 2017

  Blä för det, känner precis likadant så det känns skönt att läsa att jag inte är ensam om de känslorna (även om det inte är kul att höra att du känner så, såklart!). Mina kaosartade tankar kretsar kring kreativitet och företagande. Att fumla. Jämföra sig. Söka efter något – utan att veta vad. Stressa utan att egentligen veta varför.

  Kram och heja heja! Det kommer bättre dagar. Ibland har man helt enkelt dippar, och jag tror det är bra och nyttigt faktiskt :) <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   2 maj, 2017

   Vet du, mina kaosartade tankar har kretsat kring ungefär samma sak. Bara att skriva på FB eller skicka ett mail om du vill prata mer om det! <3 Men absolut, jag tror alla människor behöver dippa ner i små dalar för att ta sig upp på toppar igen, och vi kreativa behöver det kanske lite extra, samt dippar lite djupare. Det blir Alltid bättre igen!

 4. Svara

  Pia

  8 maj, 2017

  Härligt att gå ut med kameran och bara fotografera för att:) Att det ska vara så svårt att hitta balans och sen hålla kvar den! Ibland när jag tycker jag hittat min balans så efter ett tag är man där igen… jag tycker ju så klart det är jättemysigt med många inlägg här men självklart ska du skriva när du vill och så sällan du vill!:) Å grattis till nya kameran!! (Är lite efter i läsningen här;) )

  • Svara

   Rania Rönntoft

   9 maj, 2017

   Ja det är riktigt trevligt, synd att man inte gör det så ofta numera. Men det försöker jag verkligen ändra på :) ah balansen är hopplös, och den är nog aldrig konstant utan man måste kämpa lite för att hitta och upprätthålla den. Hihi tack, skönt att du känner så och tack, är supernöjd med kameran!

LEAVE A COMMENT