Höga Kusten, vårtecken och kattkärlek – Veckosvepet v. 16

Nu var det två veckor sedan jag postade ett veckosvep, det blev helt enkelt inte av förra måndagen. Tråkigt men samtidigt måste jag lämna utrymme för att det kan bli sådär ibland. Veckan som gått har varit så himla tråkig överlag… Vi tog dock en dagstur till Höga Kusten i måndags ↓ Det var fint!

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Men resten av veckan har det blåst ordentligt och varit riktigt kallt ute, och jag har inte gjort mycket alls. I tisdags var jag ju på stan men sen har jag legat med en ordentlig förkylning. Jag försökte trotsa den med en fotoutflykt med Linnéa i fredagskväll, och jag var även ute och gick runt sjön i lördags men kroppen sa ifrån direkt vid båda tillfällena.

Förresten, ni har väl inte missat att lyssna på mig i podcasten Andra Sätt? Stort tack till er som har det och för er fina feedback!

Varje måndag tar jag en titt på veckan som gått och skapar ett veckosvep; Ett inlägg med bilder jag tagit under veckan som passerat, bra saker jag sett, läst eller hört, inlägg jag postat under veckan och så försöker jag avsluta med att visa hur jag sett ut och reflektera över mina egna tankar och utveckling. 

➵ Mina tidigare veckosvep finner du här

Bilder

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Jag älskar att våren är här med blommor och dramatiska himlar | Jag har suttit mycket i sängen med katterna och ätit glass / jobbat / läst bloggar. Livet som förkyld helt enkelt. | Jag längtar ut i naturen sååå mycket!

Bra saker

Vegetarisk Grillskola

Green Kitchen Stories och Kung Markatta har gått ihop och släppt en vegetarisk grillskola. Nu är ju grillsäsongen här (vi hade premiär i helgen) och just när det kommer till grillning tycker jag det här med vegetarisk mat är extra svårt. Våra vegetariska burgare håller inte alls ihop på grillen och det blir mest spett med diverse grönsaker på. Därför är jag extra pepp på det här! Plus i kanten för ett schysst hemsida och upplägg, med både recept, bilder och filmer. Heja heja!

Att inreda med gröna växter

Åh vad jag tycker om ett av Marias senaste inlägg. Dels för att det är så mysiga och inspirerande bilder, dels för att jag verkligen känner igen mig. Sedan vi flyttade ut på landet har intresset för såväl odling som gröna växter inne verkligen växt och jag vill bara ha mer mer mer! Det här innebär att jag behöver lära mig mer och jag väljer helt klart lättskötta växter, mycket succulenter. Det passar mig ypperligt, och speciellt när jag reser iväg för Andreas kommer inte ihåg att ta hand om växterna haha. Av Nathalie har jag fått en hel del svärmorstungor och även de är relativt lättskötta, stort plus! Men jag fick helt klart en del bra tips och nya insikter av Marias inlägg, tack vännen! ♥︎

Tidigare inlägg

Nu blir det inlägg från två veckor tillbaka eftersom förra veckans veckosvep uteblev:

 Explore a Little More

 Långfredag med äkta hem och podcasttips

 Små saker du kan göra för att leva mer klimatsmart

 En solig tisdag på stan

Förra året 

Det verkar råda samma visa i år som förra året vid den här tiden. Sol blandat med snö och hagel, jag har mycket jobb och hänger inte riktigt med / är lite extra trött. Förra årets veckosvep för v.16 innehåller nog för övrigt det mest oseriösa självporträttet någonsin.

➵ Förra årets veckosvep från v.16

Jag själv

Jag har varit oerhört uttråkad och rastlös hemma. Antingen så har jag inte orkat göra något pga. förkylningen, eller så har vädret sett till att man stannat inne. Solen har varit framme och lurats, så jag har försökt gå ut flera gånger bara för att frysa som attan, snudd på blåsa bort eller plötsligt bli piskad av snö / regn / hagel.

Det är tur att vi har så underbara katter som är hemma med mig och busar, kelar eller sover med mig en stund på dagen. Jag älskar verkligen Mumrik, han är så social och mysig ♥︎

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

4 Comments

 1. Svara

  Mari

  26 april, 2017

  Krya på dig :) Höga Kusten, sååå vackert!!
  Tar du beställningar på fotograferingar?

  • Svara

   Rania Rönntoft

   26 april, 2017

   Tack! Jag börjar äntligen bli bättre :) Ah det är oerhört fint där! Ja det gör jag såklart, men det beror ju på vad det är för fotografering också – det ska ju passa min stil och nisch :) Har du någon fundering? Maila gärna på raniamaria[at]ronntoft[dot]se! Du hittar även min mail och ett kontaktformulär här på bloggen här under ”kontakt”

 2. Svara

  Wilda

  29 april, 2017

  Så fin bild på dig och Mumrik! <3 Och alltså jättefin podd. Lyssnade nu och kände att du satte ord på mycket av det jag har klurat på. Tack!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   29 april, 2017

   Åh tack, roligt att du gillar bilden och tack för att du tog dig tiden att lyssna på podden <3

LEAVE A COMMENT