En solig tisdag på stan

Som ni kanske märkt så blev det inget veckosvep den här veckan. Påskhelgen samt att första inlägget för The Sustainable Society skulle publiceras i måndags gjorde att det helt enkelt fick hoppas över tyvärr, igår låg min blogg nere på grund av ett plugin som krånglade – men sånt är livet ibland!

I tisdags sken solen och jag for in till stan för att umgås med Nathalie. Vi strosade i second hand affärer, åt asgoda vegetariska burgare hemma hos henne och sedan var vi på en föreläsning som hette ”Köp Mindre – Lev Mer” med Patrik Olsson. Allt detta fångades i en liten videoblogg!

Filmad med Lumix GM1 + Panasonic 14mm f/2.5 och redigerad i Adobe Premiere Pro. Musiken är från Free Music Archive och låten heter Puzzle med Alpha Hydrae.

Glöm inte att gilla videon om ni vill se mer vloggar, och följ mig gärna på Youtube så att ni inte missar något! Annars då? Jag har blivit extremt förkyld nu och sitter mest och snorar, jobbar med bilder och film åt lite olika kunder samt suktar efter glass såhär i mitt febriga tillstånd. Vad har ni för er?

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

15 Comments

 1. Svara

  Magdalena

  20 april, 2017

  Det var mysigt att få följa med på resan via videovloggen och jag följer gärna med på fler.
  Kämpigt med förkylning. Hoppas den lättar snart. Själv är jag trött av att precis ha börjat på ett nytt jobb. Alla nya intryck, nya rutiner, nya miljöer, lite som att börja skolan.
  Passar även på att skriva att jag tyckte jättemycket om poddcasten ‘Andra sätt’ du tipsade om tidigare. Lyssna ni som inte gjort det ännu.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   21 april, 2017

   Tack, vad kul att höra att du tycker det! :) Ja det är lite segt men svårt att göra något åt. Jag vilar och äter glass haha. Oh nytt jobb! Jag förstår att du är trött, det tar mycket energi med nya miljöer, människor och intryck. Hoppas du kommer att trivas när du landat lite i det hela. Så roligt att du lyssnat på podden och att du gillar den, tack snälla <3

 2. Svara

  Jenn - forever abroad

  20 april, 2017

  Mysig video <3 Och ÅHNEJ, värre förkylning – kryyyya på dig!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   21 april, 2017

   Tack! :D <3 Ja lite segt, tror jag aldrig vart helt av med den jag fick där uppe i norr :( Tack!

 3. Svara

  Ekenäsliv

  20 april, 2017

  Vilken otroligt vacker liten film!
  Och den där föreläsningen lät oerhört intressant.
  Jag ska villigt erkänna att jag tidigare kunde shoppa på ganska bra.
  Lite tröst för olika anledningar som jag kunde komma på… Sen tröttnade jag och ville byta ut.
  Har helt ändrat tanke- och förhållningssätt. Vill känna att det ska vara hållbart och gångbart länge.
  Vissa saker, ja är förbrukningsvaror, men andra verkligen inte.
  Så jag tänker definitivt efter mer och hejdar mig till det jag verkligen vill ha.
  Och dröjer det så får det helt enkelt göra det.
  Och det gillar jag med din blogg och några till som har samma slags tänk. Hållbarhet och varaktighet!
  Vi behöver lära oss att vara mer varsamma tror jag och kanske är det så att det håller på att svänga ditåt… eller vad tror du?
  Nog är det inte samma ”slit-och-släng-mentalitet” längre?
  Önskar dig en fin helg!
  Kram Anna

  • Svara

   Rania Rönntoft

   21 april, 2017

   Tack, vad glad jag blir att du gillar den :) Jag kunde också shoppa väldigt bra och ogenomtänkt förut så du är inte ensam. Det viktiga är att man lyckas ändra på sitt beteende och att man inser att lyckan i livet, på det stora hela, verkligen inte ligger i konsumtion. Skönt att höra att du ändrats och kommit till en annan insikt tycker jag, tummen upp! Det är absolut bra om det får dröja lite. Jag har letat efter en viss typ av byxor i flera månader nu. Men eftersom att jag tänker på miljön och är mer kräsen med passform och att det ska fungera med det jag redan har i garderoben så har jag inte hittat något än. Ja jag tror faktiskt det håller på att ändras, framförallt i min generation och de yngre är folk mer medvetna och satsa hellre på kvalitet istället för kvanitet och det är underbart att se!! Åh detsamma fina du, kram och tack för alla kloka kommentarer du lämnar <3

 4. Svara

  Kate

  21 april, 2017

  Håller helt och fullt med ovanstående bloggare….. Tiderna förändras och man blir klokare med åren!!! Fredagskram från Kate

  • Svara

   Rania Rönntoft

   21 april, 2017

   Ja man blir ju det och det är oerhört skönt :) Kram och trevlig helg!

 5. Svara

  Ramona

  21 april, 2017

  Jag gillar verkligen dina vloggar :) Så skoj att få hänga med <3 Krya på dig.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   21 april, 2017

   Så kul att du gör det! Och tack, det ska jag – kram och trevlig helg! <3

 6. Svara

  Mari

  22 april, 2017

  Vad kul att se en video där man känner igen sig :). Superfint! Vem var det som höll föreläsningen?

  • Svara

   Rania Rönntoft

   22 april, 2017

   Tack!! Han heter Patrik Olsson :)

 7. Svara

  Sanne Brännström (warginna)

  24 april, 2017

  Superkul med vlogg ju! Den hade gärna fått vara längre! :D

  • Svara

   Rania Rönntoft

   24 april, 2017

   Tack!! Ibland blir de längre, ibland kortare – hände inte så mycket den dagen samt att man glömmer bort att filma emellanåt haha. Du får kika i mitt arkiv på Youtube i väntan på fler! :D

LEAVE A COMMENT