Om tryggheten i naturen och att inte låda rädslan vinna – Veckosvepet v. 14

Nu är det måndag och livet ska liksom fortsätta som vanligt. Precis som många andra har jag under helgen suttit klistrad framför nyheterna medan jag försökt att bearbeta det som hänt. Något som ganska snabbt tog över rädslan och sorgen var att se vår kärlek och respekt till varandra.

Det har varit obeskrivligt fint att se hur människor hållit ihop. Jag blir alldeles varm och stolt ♥︎

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Alla har verkligen hjälpt varandra att ta sig hem från Stockholm centrum efter det som hände i fredags. Tog man sig inte därifrån så öppnade folk upp sina hem, även en hel del butiker erbjöd en plats att vara på. Folk körde ut frukt och pizza och Telia tog bort alla kostnader för samtal och sms.

Att sitta här uppe i norr och ta del av hur vi använt sociala medier till något bra med #openstockholm har varit så häftigt att få ta del av. Tillsammans är vi starka och det märks verkligen!

Jag hoppas att de läsare jag har i Stockholm mår bra tillsammans med era nära och kära ♥︎

Jag är ledsen över det som hänt, och jag sörjer de som råkade illa ut men det är viktigt att livet får gå vidare, annars vinner de som vill oss illa. Med det sagt så fortsätter jag som vanligt och här kommer nu mitt veckosvep. Idag lämnar jag för övrigt Malmberget och åker neråt igen, med ett stopp i Umeå på vägen hem.

Varje måndag tar jag en titt på veckan som gått och skapar ett veckosvep; Ett inlägg med bilder jag tagit under veckan som passerat, bra saker jag sett, läst eller hört, inlägg jag postat under veckan och så försöker jag avsluta med att visa hur jag sett ut och reflektera över mina egna tankar och utveckling. 

➵ Mina tidigare veckosvep finner du här

Bilder

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

1. Kaffe i mommos kök, vet inte hur många koppar jag druckit sen jag kom. | 2. Selfie från skogsturen med Jennifer. | 3. Den ihärdiga kursdeltagaren i full gång med att plåta. Jag är lite avis på att hon kan fälla upp sin skärm på sin Lumix – det är en av de få funktioner jag saknar med min kamera. | 4. Snyggaste bilen har jag åkt runt i under veckan också, Jennifers pappas bil som jag döpt till Edwin! 

Bra saker

På listan över bra saker den här veckan ligger ju helt klart alla fina människor i Stockholm, både privatpersoner och polis. De trumfar allt. Men innan det hände så var det här bra saker jag tänkt tipsa om:

◊ Vad är framgång egentligen?

Framgång för mig har aldrig handlat om pengar eller en fancy yrkestitel. De flesta av Sofias punkter stämmer bra in på vad jag ser som framgång. Frihet, tid, att ständigt utvecklas och upptäcka nya saker. Att ha styrkan att säga nej och att vara sann mot sig själv. Hur är det med er läsare – vad är framgång för er?

◊ Att följa sin dröm – ska man verkligen göra det?

Ibland undrar jag om de bloggar jag följer inte synkar med varandra. För Beatas tänkvärda inlägg om att följa sin dröm tycker jag går hand i hand med Sofias om framgång.

Beatas inlägg är verkligen bra och det känns som bra saker att fundera över i samband med att man funderar över det här med vad framgång är för en själv, vad ens drömmar kostar och om det är värt det eller inte.

◊ Nu är det dags att skala ner

Precis som Pernilla har jag redan rensat enormt mycket, främst i min garderob. Men jag gillar hennes tankar om att nu ”finlira” rensandet lite och kurera en garderob med riktigt få plagg där jag älskar alla, de fungerar ihop och passformen är så bra den kan bli. Det här går såklart att applicera på andra saker i ens hem och även livet. 

Hittills har jag inte känt att det varit värt den tid det tar att försöka få sålt allt jag rensat. Men det här inlägget fick mig ändå att fundera över om det inte vore bra att försöka, och sedan lägga undan pengarna till framtida äventyr. Vem vet, kanske dyker det upp en bloppis (loppis på bloggen) eller ett Instagramkonto där jag säljer av lite av mina saker.

Tidigare inlägg

◊ Promenad i Malmberget
◊ En hälsning från Tjautjasjaure
◊ Skidåkning och fotokurs i ett soligt Tjautjas
◊ Kaffeost och snö – Fotokurs dag II 

Förra året 

Den här veckan förra året hade all snö smält bort, katterna njöt och likaså gjorde jag. Jag satt i solen ute på bron och tog med kaffe ut i naturen. Jag testade även att tappa en björk på sav för första gången!

➵ Förra årets veckosvep från v.14

Jag själv

I lördags promenerade jag återigen genom Malmberget och upp till Tippsta. Vinden drog i jackan och Dundret tornade upp sig framför mig. Oavsett vad som sker i världen, och vad vi människor än gör mot varandra så är naturen där. Stark, trygg och utan åsikter och fördomar.

Naturen är trygg, jag vet var jag har den och när jag vistas utomhus mår jag så himla bra.

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Samtidigt funderar jag över hur vi ska kunna ta hand om naturen och planeten vi bor på, när vi beter oss som vi gör mot varandra… Men jag måste fokusera på allt det bra. Alla människor som är öppna, omtänksamma och givmilda. Som hjälper andra och står upp för det som är viktigt. Alla som faktiskt bryr sig om klimatet och på alla sätt kämpar för en bättre värld.

Jag måste fortsätta kämpa och se till att vara en av de människorna som inte ger sig, som försöker göra sitt bästa och likt ett berg vill jag stå stark och stadig när mycket runt omkring faller isär.

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

14 Comments

 1. Svara

  Fantasiresor

  10 april, 2017

  Ja så lunkar vardagslivet igång igen, visst känns det lite märkligt? Men samtidigt det bästa vi kan göra. Fin sammanfattning! Älskar din tröja från er fotorunda btw <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   16 april, 2017

   Ja det känns himla konstigt men jag håller med, det är det bästa vi kan göra för att inte låta dem vinna. Tack, kul att du gillar mitt veckosvep! Åh jag älskar också den, fick den av min mormor och den är riktigt fin samt praktisk, fodrat och vindtät :D <3

 2. Svara

  Ekenäsliv

  10 april, 2017

  Känner mig lite slut idag… som att luften totalt gått ur en nu.
  Vad kan jag göra tänker jag och känner mig så himla maktlös…
  Men man måste bara tro på det som är gott och att det alltid vinner.
  Fick ett sms i fredags när jag körde bil. Såg bara att det stod ”vi är ok, är inte i stan” från min bror. Bad dottern ta upp dn.se och vi läste om det som hänt.
  Nu vet vi att våra nära och de vi känner är oskadda, men det är så fruktansvärt och så nära…
  Ska upp för ett läkarbesök på torsdag, men även maken följer med för jag känner mig så otrygg.
  Ta hand om dig och ha en fin måndag!
  Kram Anna

  • Svara

   Rania Rönntoft

   16 april, 2017

   Jag kände mig sån precis när jag fick höra talas om det, men sedan kände jag att man inte är fullt så maktlös. Visst, jag var inte på plats och kunde hjälpa men jag delade folks poster på Facebook om att andra var välkomna in i deras hem eller butiker, jag hörde av mig till alla jag känner i Stockholm och kollade så att allt var okej – visade att jag tänkte på dem.

   Och ja, att välja att fortsätta tro på allt som är gott och inte låta mörkret vinna är det allra bästa man kan göra i en sådan situation.

   Låter bra att du inte åkte själv, förstår att det känns otryggt såhär nära inpå. Ta hand om dig med och kram <3

 3. Svara

  Kate

  10 april, 2017

  Det är skönt att veta att när något händer finns många varma famnar i vårt samhälle, som är ett väldigt gott samhälle trots allt. Betydligt mer gott än ont, som tyvärr är det man oftast får information om… Och naturen… det tryggaste stället att vara på; tryggt och fridfullt. Där av namnet kanske – Moder natur!!
  Ha det gott, kram Kate

  • Svara

   Rania Rönntoft

   16 april, 2017

   Åh vad jag håller med, det var så fint att se hur folk tog hand om varanda – det gör att man känner sig både trygg och hoppfull. Vi har det väldigt bra här i Sverige :)

   Ja Moder Jord finns alltid där, trygg och stark <3 Ha det fint du med, kram!

 4. Svara

  Pia

  10 april, 2017

  Sant… man försöker fokusera på de saker i livet som är bra…även om det ibland är svårare!
  Och på de bra människorna…
  Jag jobbar också med att förenkla och rensa! För varje gång rensar jag mer…märker att saker är inte viktigt..det är så otroligt skönt att rensa ut, vad det än är, känns befriande!:) känner att det är dags igen för garderoben. Känner som du, skulle hellre vilja ha en liten garderob, men med plagg som man trivs i, typ en capsule wardrobe eller liknande!:) Ska läsa artikeln du tipsade om!
  Ta hand om dig

  • Svara

   Rania Rönntoft

   16 april, 2017

   Ja det är oerhört svårt ibland men då är det kanske extra viktigt att fokusera på det som är bra!

   Vad härligt att höra att du rensar och gillar det, att du kommit till en annan insikt om saker. Ja det är nog den bästa garderoben man kan ha faktiskt! Hoppas du tyckte om artikeln :) Kram!

 5. Svara

  Beata Rydén

  10 april, 2017

  Åååååh vad fint att få vara en del av ditt fina inlägg <3 <3 <3 Tycker alltid att du delar så tänkvärda länkar! Jag läste också Sofias inlägg och tyckte att vi hade synkat väldigt bra haha! Er fotokurs verkar ha varit så himla härlig och det är så mysiga bilder därifrån! Kram <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   16 april, 2017

   Såklart du får vara med :D Kul att du tycker jag delar bra länkar, tack! Ja det hade ni verkligen :) Fotokursen var riktigt bra och vi hade det himla bra. Kram <3

 6. Svara

  ulrica

  14 april, 2017

  Fina bilder som alltid! Jag har börjat rensa hemma, lite maniskt nästan enligt min sambo, och kläder skänks bort till höger och vänster, ett berg av inredningsprylar ska ut på Tradera och jag är så glad att jag kommit till en punkt där det jag har är bra, fint och har inget behov av nya saker. Skönt och mycket tack vara bland annat din blogg. Önskar dig en fin påsk med dina nära <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   16 april, 2017

   Tack snälla <3 Haha vad skönt att höra att du rensar! Låter underbart att du kommit till en insikt kring dina saker och vad du har, blir ju alldeles till mig om jag kan ha bidragit till det <3 Tack, hoppas du också har en fin påsk med de människor du tycker om!

 7. Svara

  Katarina

  16 april, 2017

  Visst är det något ofattbart som hänt. Känslan av hur fort det kan gå utför blir verkligen påtaglig. Fin sammanfattning. Hoppas du har det bra!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   16 april, 2017

   Ja verkligen. Nu har jag smält det lite, men precis när det skett och telefonen började plinga till… verkligen ofattbart. Tack det har jag, hoppas du också har det <3

LEAVE A COMMENT