Kaffeost och snö – Fotokurs dag II

Vi inledde andra dagen i Tjautjas med en riktigt lång frukost. Medan vi åt och drack kaffe passade vi på att prata om i vilka situationer man behöver ta kontrollen helt och fota på M. I vissa fall är det extra viktigt att kunna använda inställningarna bländare, slutartid och ISO på bästa sätt tillsammans. 

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Under tiden pratade vi också mycket om Norrland och dess kultur, åt rökt renkorv och drack kaffe med kaffeost. Så gott! Jag insåg hur oerhört lite det är jag vet om samer och norrländsk mat samt hantverk.

Det skulle jag verkligen vilja ändra på. Jag får börja resa hit upp lite oftare!

Köksbordet och den uppdukade frukosten blev i alla fall en bra miljö att testa att fota stilleben på och vi kunde även prata lite om styling samt val av rekvisita. Som tur var hade Jennifer en hel del nyligen lyssnat på Maria som föreläste om matfoto & styling under The Influencer Convention helgen innan!

Under natten hade det kommit en hel del snö och ute var det lite mulet vilket innebar helt andra förhållanden att fotografera i. Efter frukosten begav vi oss därför ut för att fotografera igen. 

➵ Dag ett av fotokursen hittar ni här.

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

Eftersom att allt såg helt annorlunda ut än dagen före fick Jennifer tänka ganska annorlunda när det kom till att ställa in kameran jämfört med dagen före då vi fotograferat i strålande solsken.

Även i efterbehandlingen i Lightroom fick hon hantera bilderna något annorlunda, det var bra att naturen bjöd på så varierat väder så att det inte blev för enkelt för min kära kursdeltagare ♥︎

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft | www.rowantree.se

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

9 Comments

 1. Svara

  Katarina

  9 april, 2017

  Så himla mycket fina bilder och vilka två fina dagar. Verkligen är avis. Alltså snö och vinter. Här är det förvisso strålande vår, men hade hellre haft det som er. :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   16 april, 2017

   Tack Katarina! Vi hade det verkligen bra och det var härligt att få vara ute i den norrländska naturen och få ta del av lite riktig vinter, den har det varit sådär med på hemmaplan. Nu är jag dock extremt redo för vår och värme :)

 2. Svara

  Ramona

  10 april, 2017

  Ser verkligen vackert ut <3 Så mycket snö. Jag har själv varit i Norrland varje sommar som liten och jag tycker det är en underbar plats. Kaffeost, blev nyfiken nu, är det en speciell ost man har i då?
  Njut av dagarna och lycka till med fotokursen, kram :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   16 april, 2017

   Åh var i Norrland brukade du då vara om somrarna? Det var längesedan jag var upp på sommaren faktiskt, det måste jag ändra på snart. Vill uppleva lite midnattssol <3 Ja det är en speciell sorts ost, den är lite gnisslig precis som halloumi. Den får ligga i kaffet och så dricker man, häller kanske på lite mer kaffe och dricker och sen äter man osten - himla gott!

 3. Svara

  Christine - 29°

  11 april, 2017

  Vackra bilder. :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   16 april, 2017

   Åh tack!

 4. Svara

  Wilda

  13 april, 2017

  Mysigt att ta del av och SÅ fina bilder <3 Blir ju helt klart lite avis ;)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   16 april, 2017

   Åh tack snälla <3

LEAVE A COMMENT