Soliga promenader och långa frukostar – Veckosvepet v. 13

God morgon! Kan ni fatta att vi redan är inne i april månad?! Äntligen! Årets första månader har verkligen sprungit iväg med mig. 

Veckosvepet v. 13 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Undrar när jag senast postade mobilbilder här på bloggen? Nåväl, en trött Mumrik och en behind the scenes bild från när jag tog den här bilden fångades båda med min iPhone 5S.

När ni läser det här så är jag förresten snart framme i Malmberget efter att ha åkt tåg hela natten. Här ska jag vara i lite mer än en vecka och njuta av naturen, umgås med min mormor och ha lite fotokurs!

I förra vecksosvepet nämnde jag att veckan känts otroligt lång på grund av att vi inte haft internet och att jag då haft så mycket tid över till annat. Under förra veckan har det varit precis tvärtom. Jag har haft extremt mycket att göra och har suttit en hel del vid datorn, och det har märkts direkt på att veckan återigen gått galet fort!

Varje måndag tar jag en titt på veckan som gått och skapar ett veckosvep; Ett inlägg som innehåller bilder jag tagit under veckan som passerat, bra saker jag sett, läst eller hört, inlägg jag postat under veckan och så försöker jag avsluta med att visa hur jag sett ut och reflektera över mina egna tankar och utveckling. 

➵ Mina tidigare veckosvep finner du här

Bilder

Veckosvepet v. 13 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Jag fotograferar så mycket mer nu, främst i min vardag. Det har jag nog ljuset att tacka. Ingen av de här bilderna är så speciella egentligen men samtidigt känns de så härliga och våriga. Grannens höns är ute mer, jag dricker vin i eftermiddagssolen och promenerar ute med vänner.

Katterna älskar att värmen är här och en eftermiddag stannar vi kvar i stan och äter ute. I lördags åt vi frukost hos min svägerska. Vi satt länge och pratade, åt och bara var – så underbart!

Bra saker

◊ Där ingen skulle tro att någon kunde bo – Avsnitt 3

Jenny Endresen föddes i en rik, amerikansk familj men bor nu på den norska landsbygden och lever som man gjorde förr. De är självförsörjande och har ingen elektricitet. De använder sig av djur och natur för att ha tillgång till mat men hon gör också egna ljus, eget garn som hon färgar själv och mycket mer. Hon har oerhört bra åsikter och verkar så himla vettig. Även om det är ett lite mer extremt leverne än vad jag själv vill ha så är det oerhört inspirerande att se hur hon lever idag och vi behöver nog alla hämta något ur den sortens liv om vi och vår planet ska kunna samsas även i framtiden.

Riktigt bra avsnitt, SVT-play levererar som vanligt!

◊ Att dela är det nya äga

Bästa Sofia levererar ännu ett bra, tänkvärt inlägg. Den här gången handlar det om det här med att dela. För visst är det rätt knäppt att vi alla ska äga varsin skruvdragare som det sägs används i snitt 15 min under en människas livstid? Nu för tiden hyr vi filmer och prenumererar på tjänster som Netflix och Spotify. Vi behöver inte längre äga fysiska skivor och filmer längre. Jag, precis som Sofia, tror att det här bara är början på något riktigt riktigt bra. Både vi och planeten skulle må så mycket bättre om vi delade på mer saker!

I inlägget skriver hon om fler exempel på vad vi kan dela på, och även om det här som alla tar upp som motargument → ”Hur ska det gå för alla som jobbar med tillverkning?” Men världen förändras ständigt, mycket jobb som fanns förr finns inte idag men många av de arbeten som vi nu har kunde ingen ens föreställa sig förr i tiden. Vi måste bara vara öppna för förändring. 

Det är ju faktiskt extremt skönt att inte äga en massa saker. Det ger en bättre ekonomi, ett lugnare hem och mer tid över till annat istället för att rå om och förvara alla dessa prylar.

◊ Houdini och Filippa K satsar på uthyrning online

För att knyta an till det här med att inte äga saker så är det så kul att läsa att två stora märken, båda vinnare av Elle Conscious Award, går ihop och lanserar tjänsterna Houdini Rental och Filippa K Lease online. De har båda sedan ett par år tillbaka uthyrning i sina fysiska butiker men nu kan man alltså även hyra kläder online.

Jag blir så himla glad varje gång stora företag satsar på hållbarhet och försöker hjälpa till med att rädda klimatet ♥︎

Tidigare inlägg

◊ Vegetarisk Carbonara och ett boktips

◊ The Sustainable Society

Förra året 

Jag tränade på att vandra med packning och vandringsryggsäck förra året. Påsk hade redan varit, och årets första grillning, cykeltur samt årets första glass ute hade vi redan betat av. Det känns mycket längre bort i år kan jag säga.

➵ Förra årets veckosvep från v.13

Jag själv

Den här veckan har jag faktiskt helt glömt bort att ta någon bild på mig själv. Fotot nedan ↓ tog jag för två veckor sedan under en promenad med Linnéa. Men det är en bild på mig som känns väldigt relevant den här veckan. Jag har haft mycket att göra och livet har känts segt, så jag har inte alls varit ute så mycket som jag önskat.

Trots att jag vet att tid i naturen är precis det som får mig att må bra så har jag inte tagit mig ut en endaste gång under veckan som gått. Det känns skönt att veta att jag nu ska spendera lite tid här i norr och vara ute mycket i naturen. Medan jag är här ska jag försöka koppla ner och koppla av.

Veckosvepet v. 13 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

10 Comments

 1. Svara

  Trail & Inspiration

  3 april, 2017

  Tror definitivt att det där med att låna/hyra är en grymt bra grej!
  Ha en fin vecka! :-)

  Kram M

  • Svara

   Rania Rönntoft

   4 april, 2017

   Ja eller hur? Speciellt för sådana där dyra saker och grejjer man inte använder så ofta :) Kram och detsamma!

 2. Svara

  Pia

  3 april, 2017

  Håller med! Fatta att det äntligen är april:) tycker också det gått fort! Och jag tycker dina bilder är mysiga!!
  Åh den serien har jag inte sett! Gillar också titta på sådan serier med människor som lever enkelt, brukar titta på youtube, finns massa om personer i tiny houses! Hur man kan bo så litet men så bra lösningar!
  Hoppas du får en lugn vecka uppe i norr! Låter jätteskönt att få kunna ta det lugnt ett par dagar och kunna vara ute mycket i naturen, är så avkopplande! Njut! 💜
  /Pia

  • Svara

   Rania Rönntoft

   4 april, 2017

   Visst har det? Riktigt fort! Tack, vad kul att du tycker det <3 Åh ja, jag kollar också på mycket sådant på Youtube, det är så inspirerande och väcker mycket tankar! Ah det ska bli riktigt härligt, tack - hoppas du också får en bra vecka, kram!

 3. Svara

  Jenn - forever abroad

  3 april, 2017

  Jaaaa, den här veckan blir det mer natur – Tjautjas väntar på oss ;)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   4 april, 2017

   Ska bli så oerhört härligt! Finns nog ingen bättre plats för min första fotokurs <3

 4. Svara

  Sofia // Hildas.se

  4 april, 2017

  Så himla glad jag blir över att få vara en del i ditt veckosvep. Tack! :)
  Framtiden känns verkligen spännande. Det kommer såklart ta ett tag för många att vilja släppa prestigen av att äga. Men det kommer att hända. Förr eller senare. Jag menar dinosaurierna dog ju också ut…

  Kram Sofia

  • Svara

   Rania Rönntoft

   4 april, 2017

   Åh men så lite så, det är alltid en fröjd att länka till dina välarbetade och tänkvärda inlägg! Ja vissa har nog svårare än andra att släppa taget om sånt där… Men exakt, även dinosaurierna dog ut och enligt darwinismen är det ju de som kan anpassa sig och utvecklas som överlever ;) Kram!

 5. Svara

  Ramona

  5 april, 2017

  Det programmet måste jag se på svt play :) Verkar jätteintressant. Tack för tipset,
  Man äger en hel massa hemma som man aldrig kommer använda eller ställa fram och man får öva på att göra sig av med sådant överflöd. Jag tycker fortfarande att vi har på tok för mycket hemma och ska rensa mera för att få lite lugn. Har slutat handla hem en massa onödigt och köper inte kläder som förr utan vill jag ha något tittar jag på tradera. Vilka fynd man kan göra. Och det finns hela tiden mer man kan göra och tänka på. Så lite i taget.
  Hoppas du får en toppen onsdag :<3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   5 april, 2017

   Ja, vi har bara sett just det avsnittet men det var intressant :) Ja men man gör ju det, helt galet! Nu bor vi nära hyresvärd och svärfar så kan låna saker som större spadar, slipmaskin och sånt man inte använder så ofta vilket är skönt. Jag rensar ju ständigt men visst tycker fortfarande att även vi har för mycket fortfarande haha. Kul att du mest kikar på Tradera numera, visst kan man?! Även Sellpy som jag jobbade med här på bloggen gillar jag – där kan man ju bocka i fasta priser och så slipper man hålla på buda osv, det kan jag tycka är jobbigt med Tradera emellanåt :P Ja man gör lite i taget, det går inte över en natt direkt – små steg i rätt riktning! Tack och detsamma <3 kram!

LEAVE A COMMENT