Vårkänslor, hängselbyxor och höns – Veckosvepet v. 12

Äntligen måndag och äntligen dags för veckosvep igen! Förra måndagen uteblev det då jag kände att jag hade för mycket att göra → såväl energi som lust var i botten faktiskt. Men nu är jag tillbaka och redo för nya tag. Hur är allt med er en måndag som denna?

© Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Flera av mina veckosvep inleds med något i stil med att veckan gått fort och att jag inte kan fatta att det är måndag igen. Men nu är det precis tvärtom. Veckan har känts riktigt lång och under varje dag har jag / vi fått så mycket gjort! 

Varför?

För att vi har stängt av internet. Det har nu gått två veckor sedan vi satte en timer på routern och det är så skönt! Det är alltså på en timme på morgonen, mellan 07-08 och en timme på kvällen, mellan 08-09. Självklart slår jag på det om jag verkligen behöver arbeta med något som kräver uppkoppling.

Varje måndag tar jag en titt på veckan som gått och skapar ett veckosvep; Ett inlägg som innehåller bilder jag tagit under veckan som passerat, bra saker jag sett, läst eller hört, inlägg jag postat under veckan och så försöker jag avsluta med att visa hur jag sett ut och reflektera över mina egna tankar och utveckling. 

➵ Mina tidigare veckosvep finner du här

Bilder

© Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Åh vad det märks att våren är på intågande. Ljuset är fantastiskt, jag dricker smoothies igen (känns för kallt på vintern?) och djuren älskar att solen och värmen är här. Mumrik ligger ofta i solen på golvet och även hos grannen njuter katterna. Vi är hus och djurvakteri veckan och tar hand om såväl katter som höns, himla mysigt! Inne blommar mina små körsbärskvistar så fint så fint. 

Den lilla svartvita katten är för övrigt My, en av vår katt Mollys kattungar som flyttade nästgårds. Det är mysigt att ha henne nära och se henne växa upp!

Bra saker

◊ En vecka gick så fort

Efter en veckas paus från bloggen (och andra sociala medier) reflekterar Sandra kring hur det kändes, vad det gav henne och vad för nya tankar det väckt hos henne. Det är verkligen intressant och jag känner igen mycket av hennes tankar och känslor hos mig själv. Vi försöker verkligen bli bättre på att leva ett liv utan internet och sociala medier, och jag och en annan vän har ju funderat mycket över oss och våra bloggar – vilka vi är utan dem och hur framtiden kommer att se ut, ska vi fortsätta blogga i all evighet? 

◊ Du är inget träd – flytta på dig!

Jag älskar det här inlägget som finaste Sara har skrivit. Dels kom det för mig helt rätt i tiden då jag pratat mycket om sånt här med Andreas och en hel del vänner: Vad som driver en, gör en glad och får en att må bra i livet. Om att man är sin egen lyckas smed och om att mycket handlar om ens mindset, alltså hur man väljer att tackla det man stöter på i livet.

”Men vad händer om vi inte vet vad vi vill? Kanske är detta rentav det största hindret för att må bättre. Vi vet inte vad vi vill för att vi är så vana att följa samhällets normer att vi inte ens tänkt att det går att göra något annat än att följa med i yrkeskarriär och bostadskarriär och att hitta en partner av det andra könet och att bli framgångsrika med våra köksrenoveringar och våra maratonlopp och vår rea-shopping och allt vad det är.”

Sara uttrycker sig mycket bättre än mig kring det hela, och hennes inlägg är både tänkvärt och inspirerande. Tack! 

Inlägget får mig att tänka på en av mina favoritlåtar på Spanska, La danza del fuego (elddansen) där de sjunger två rader vilket i stort sett betyder att man inte ska rota sig på en plats utan röra på sig, för man är inte ett träd – det är därför du har två fötter. Låter bättre och mycket mer poetiskt på spanska dock!

”No eches raíces en un sitio, muévete
Pues no eres un árbol, para eso tienes dos pies”

◊ Sista gången jag ställde mig på en våg

Hannah driver en fantastiskt fin blogg som heter A Cup of Positive (underbart namn!) där vackra bilder samsas med fina, tänkvärda och inspirerande texter. Just det här om sista gången hon ställde sig på en våg är så otroligt bra och viktigt – läs läs! För det enda som syns på en våg är ju ett par siffror, och det är ju faktiskt inte ett dugg viktigt. 

”för nu skiter jag i de där jävla siffrorna. jag har aldrig tyckt om matte ändå. ”

Jag själv är tacksam över att jag aldrig fastnat i att bry mig om vad en våg visar, för mig har det alltid varit självklart att bara leva livet och njuta men jag vet att många inte har det så och det här är en så oerhört viktig grej att lyfta. Vad som är viktigt är ju verkligen att man mår bra och trivs i sin kropp, lever livet, njuter och är glad – och det kan man göra oavsett vad den där jäkla vågen visar! 

Tidigare inlägg

◊ Vårnyheter i en lummig trädgård

◊ Vårdagjämning

◊ Balans – Det är förbaskat svårt ibland

Tack för alla era kommentar på mitt senaste inlägg  Det har varit så intressant att höra om ni känner igen er eller inte och hur ni ser på det här med antalet blogginlägg / vecka, kvalitét VS kvantitet och en hel del annat, era tankar och åsikter är ovärdeliga ♥︎

Förra året 

Vi blev med badkar och spenderade stora delar av helgen nere på sjön där det grillades och kokades kaffe över öppen eld. Vi spelade också igenom spelet Firewatch som jag fortfarande tycker är oerhört bra och funderar på att spela om snart.

Något lustigt och läskigt är att jag för ett år sedan länkade till en artikel Patrik skrivit på sin sida downshift.se. Han var nämligen här och spelade in podcast med mig i torsdags och då pratade vi om att han hittat min blogg tack vare att jag länkat till ett inlägg han skrev om arbetslinjen och de viktigaste jobben. Så visar det sig att det var exakt ett år tidigare?! Wow!

➵ Förra årets veckosvep från v.12

Jag själv

Det märks verkligen på mitt humör att våren är här, ljuset gör så mycket för mig både som person och kreatör. Jag dansar runt hemma medan jag lyssnar på radion eller musik och grejjar med blommor, städar och piffar i hemmet. Plötsligt åker hängselbyxor och en tunnare, ljus skjorta fram. Värsta bästa second hand outfiten! 

Vi har byggt en liten skrivbordshörna i vardagsrummet också. Just nu har vi var sitt i sovrummet men det kan vara skönt att kunna sitta i var sitt rum, eller för mig att lämna datorn och hemmakontoret i sovrummet och sätta mig på en annan plats för att läsa, fylla i min kalender eller anteckna något. Miljöombyte och en mer analog plats är inte dumt att ha.

© Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

6 Comments

 1. Svara

  Patrik

  28 mars, 2017

  Nämen, vilket roligt sammanträffande!
  Kul att ses senast!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   29 mars, 2017

   Men verkligen! Vad är oddsen för det liksom? Detsamma! Ska försöka komma ihåg att maila en bild till dig sen med. Hoppas resten av din norrlandsvisit var bra!

 2. Svara

  Isabella [ Fotografi ]

  28 mars, 2017

  Åh vad smart med att ha internet på timer! Har faktiskt tänkt så himla mycket på det här med att ständigt vara uppkopplad, jag själv trivs ju inte med det alls men det är ändå så himla svårt att låta bli att ”bara” checka Facebook eller Instagram en snabbis och för att inte tala om att uppdatera när man gjort något, för visar man det inte för världen så har det ju tydligen inte hänt. Nä, det får nog bli mer internet-lösa timmar här hemma också!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   29 mars, 2017

   Ja det är fantastiskt skönt, det var min sambo som la fram förslaget. Det är oerhört svårt att låta bli, och har man inte självdisciplinen får man försöka begränsa sig på annat sätt. Kan varmt rekommendera att stänga av internet vissa tider, det fungerar superbra för oss!

 3. Svara

  Elna

  29 mars, 2017

  Hängslebyxorna! Så fina – du fick mig att få tummen ur och klicka hem ett par hängslebyxor jag funderat på länge. Gillar inte att köpa nya kläder om det inte är träningskläder så hade nästan lagt ned dem men de hade lite fiffig extraplats för min växande mage så nu blev det av ändå.
  Det här med timer på internet alltså, det skulle göra mig jäkligt gott att ha det också, ska nog lägga fram förslaget här hemma!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   29 mars, 2017

   Tack! Ett second hand fynd jag är ganska nöjd med, även fast jag tycker det är lite svårt att veta vad jag ska ha till haha men det ger sig med tiden. Oh men hängselbyxor och mamma-mage måste ju vara en toppen kombo?! Kul att jag kunde inspirera lite, hoppas du trivs i dem och att allt flyter på bra med graviditeten.

   Ja gör det, det gör verkligen underverk för oss för vi har alldeles för dålig självdisciplin för att låta bli om internet är påslaget haha. Hoppas förslaget tas emot på ett bra sätt ;)

LEAVE A COMMENT