Balans – Det är förbaskat svårt ibland

Den där balansen, den får jag kämpa en hel del med nu… När jag skrev upp mina intentioner för 2017 skrev jag bland annat att jag vill leva mer balanserat. Och jag försöker, men det är verkligen något jag får jobba aktivt med. Det är nog därför det varit så tyst här i veckan.

© Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Jag har länge känt att jag sitter på tok för mycket framför datorn. Men åh vad det hjälper att stänga av internet om dagarna. På morgonen känner jag att jag har tid att göra en ordentlig frukost, bädda sängen, vädra mattor, fotografera lite och sitta ner och läsa en stund.

När klockan är 09.30 har till exempel hunnit med min morgonrutin, haft en lång och lugn frukoststund med lite läsande så har jag lyssnat på podcasts och planterat om alla mina blommor. En annan morgon hinner jag städa hela huset, äta frukost och duscha före 09. Det är så skönt!

© Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Minns ni förresten min kimono från Ecosphere? ↑ När jag fotograferade den i samband med mitt ambassadörskap såg sovrummet ganska annorlunda ut. Jag tycker om det mycket mer nu, och att solen skiner in! Märket är för övrigt ALAS the Label och just nu är det 30% på allt* från dem hos Ecosphere.

Ange bara koden ’ALAS’ i kassan, den gäller till och med 31 mars. Ett tips från mig till dig såhär på en fredag!

* gäller ej trosor / sportbehåar / REA

© Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Så gott med en fräsch smoothiefrukost en fredag som denna ♥︎ Nåväl, åter till det här med att balansera saker i livet ↓

Den senste tiden har jag satsat hårt på bloggen, och jag tycker verkligen det är roligt och planerar inte att sluta. Men på vägen har jag tappat bort mig själv både som privatperson och även fotograf. Visst, jag tar ju alla bilder till mina blogginlägg och min bildbyrå så jag fotograferar ju aktivt.

Men nu vill jag hitta tillbaka lite till de renodlade fotouppdragen. Jag vill också ha mer tid och ork över till de där småsysslorna hemma. Dessutom jobbar jag med en del saker vid sidan om bloggen och så vill jag börja filma mer – men då blir bloggen lidande istället. 

Precis som Beata så håller jag nog balansen i livet lite som en pendel, det går upp och ner – och kanske vill jag inte ha det på något annat sätt.

Men det är hårt ibland. Ett stort företag har ju flera anställda med nischade kunskaper som sköter olika delar av företaget men som egen gör man precis allt själv och även fast det är roligt och utvecklande så är det också förbaskat svårt ibland.

Hur balanserar ni saker i livet? Och vad känner ni kring det här med att det blir lite tystare här ibland. Jag anammar hellre slow blogging med få inlägg med bra innehåll än att jag ska blogga ofta ”bara för att”. Hur mycket tid lägger ni på att läsa bloggar om dagarna. Följer ni många eller några få utvalda?

Ni är alltid så kloka och jag vill mer än gärna höra vad ni tycker och tänker kring det här. Kram och trevlig helg!

© Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

28 Comments

 1. Svara

  Slow Living by Annika

  24 mars, 2017

  Ja du, balansen går upp och ned. Ett missförstånd jag tror vi har ibland är att ha vi väl hittat balans så är det konstant o för alltid, vilket givetvis inte är sant.
  Jag får jobba varje dag på att upprätthålla den och faktiskt medvetet välja hälsa framför driv och önskemål. Svårt men nödvändigt! Ibland går det bättre och ibland sämre….

  • Svara

   Rania Rönntoft

   25 mars, 2017

   Ja det där är sådant jag insett nu när jag blivit äldre, att både balans och att må bra är ett ”State of mind” så att säga, och något man ständigt får arbeta för. När man väl hittat det och svängt in på rätt väg är det såklart lättare att stanna där, men det är ändå något man aktivt får arbeta med att bibehålla. Det är absolut svårt, och alla har vi ju våra perioder då det går bättre eller sämre men så är ju livet – om det alltid var konstant detsamma skulle det nog vara lite tråkigt ;) Men det är Bra att man är medveten i alla val man gör, och faktiskt aktivt väljer än det ena eller det andra istället för att bara flyta med och försumma sin tid eller hälsa.

 2. Svara

  Nadia

  24 mars, 2017

  Jeg tror nettopp at jeg presterte å kommentere på bloglovin istedenfor her på bloggen din, så jeg prøver på nytt!

  Jeg personlig liker deg og bloggen din så godt at jeg venter gjeerne flere dager mellom hver gang du kommer med nytt innhold. Kanskje er det at du blogger litt sjeldnere en av grunnene til at jeg liker deg så godt, også. Postene dine GIR meg alltid noe, og det er tydelig at du legger tid, omtanke og sjel i dem :)

  Det der med balansen er så vanskelig! Men som jeg har skrevet til deg før så er jeg i gang med å endre på hverdagen min og neste måned går jeg inn i en ny jobbstilling som vil frigjøre en hel del tid hos meg. I tillegg har jeg kuttet ned på sosiale medier – det har jeg nettopp postet et innlegg om på min blogg, om du vil lese mer om det.

  Ønsker deg en god helg!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   29 mars, 2017

   Ja jag har sett att man kan kommentera direkt i Bloglovin’ nu, det tycker jag inte riktigt om.. Då försvinner ju mycket trafik från ens egna blogg och om man någon gång exporterar allt så får man ju inte med sig sina fina kommentarer <3

   Vad kul att höra att du känner så, stort tack!!!

   Jag läste ditt inlägg om sociala medier, så himla bra och intressant. Jag hoppas det blir lättare för dig att finna en bra balans nu när du dragit ner på det samt börjar med ett nytt jobb!

   Kram och stort tack för att du läser och för att du tar dig tid att lämna så bra, tänkvärda och fina kommentarer.

 3. Svara

  Janniche Paulsen

  24 mars, 2017

  Du er så klok, Rania :-)

  Jeg tenker at du skal blogge når det føles riktig for deg. Uansett om det er 1 eller 5 ganger i løpet av en uke. Som Nadia sier så setter jeg sånn pris på hvem du er og hva du står for, at jeg gleder meg uansett til å lese det du skriver og ikke minst se bildene du deler.
  Jeg følger noen utvalgte bloggere og kutter stadig ned på hvem og hvor mange. Du kommer aldri til å bli kuttet ut, men de overfladiske og ”trendy” ryker en eller en.

  I går var jeg faktisk på naturfotoseminar , da tenkte jeg på deg. Fotografen snakket mye om hvordan man kan se natur i alt og hvordan man kan fortelle en historie ved bruk av bilder. Ble så inspirert, og i morgen skal jeg ut på tur med kamera og forhåpentligvis få til noen spennende bilder :-)

  Ønsker deg en nydelig helg, nyt den!

  Klemmer, Janniche

  • Svara

   Rania Rönntoft

   29 mars, 2017

   Åh tack, vad fint att du tycker det! Jag känner mig inte alltid så klok men jag försöker :)

   Så himla fina ord, det värmer verkligen att höra att du känner så om mig, min blogg och det jag delar med mig av. Tack snälla!! <3 Så spännande det låter med naturfotoseminarium, hoppas det gick bra på din fototur! Det är verkligen härligt att vistas i naturen med kameran :)

   Kram kraaam

 4. Svara

  Erika

  24 mars, 2017

  Ja du, det där med balans… ett ständigt återkommande ämne för min del med. Just nu så funkar det inte alls med att blogga men jag hade ju heller inte den läsarskara som du, så valet var ganska enkelt. Men jag vill ju blogga och göra hundra andra saker :) Det jag märkt är att jag kanske arbetar effektivt 2o timmar i veckan som max 30h. Inom den tidsramen ska jag få mitt betaljobb på 15h gjort + 10 timmar som jag borde lägga ner på min distanskurs + de 15h jag vill lägga på mitt företag jag bygger upp. Så va blir lidande? allt som kommer utöver betaljobbet såklart. Som tur är kan jag planera mina dagar själv kan sitta hemma och jobba med. Övrig tid måste jag vila, yoga, meditera för att kunna hålla en här balansen. Och jag vill också dra ner på datortid så dessvärre har jag måsta dra ner på bloggläsandet också så om du skulle skriva mer sällan så skulle det passa mig i alla fall. :) Har själv planer på att när jag drar igång bloggen igen blogga en gång i månaden men längre mer matnyttiga inlägg.
  Du kommer säkert hitta en lösning som passar dig!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   29 mars, 2017

   Efter att ha läst en hel del folks kommentarer och funderat vidare på det här så tror jag att Balans alltid kommer vara återkommande. Som en annan läsare skrev så är det inget man finner en dag och sen är det där, utan det är något man alltid måste sträva efter. Sedan har man nog perioder då man är i mer eller mindre balans. Det är dock jobbigt när man VILL mycket men kändes det inte som att det fungerade för dig att blogga just nu så tycker jag att du gjorde helt rätt som la det på hyllan. Var sak har sin tid :)

   Ja vi är nog många som bara kan vara effektiva så pass många timmar / vecka men ofta förväntas det så mycket mer av oss. Skönt att du kan planera dina dagar själv och sitta hemma och arbeta med en del av det du har för dig! Riktigt bra också att du verkligen känner vad du behöver i form av vila, yoga och meditation – och att du tar dig tiden att ägna dig åt det. Själv har jag allt för lätt för att försumma sånt där även fast det behövs och gör mig gott… I veckan har jag knappt varit ute alls till exempel, vilket börjar kännas av att jag hade behövt.

   tack för dina tankar och funderingar, jag tror en nivå på 2-3 inlägg / vecka känns lagom för mig men ibland kanske det bara blir ett, eller till och med inget, och jag måste säga åt mig själv att det också är okej.

 5. Svara

  Ulrica

  24 mars, 2017

  Jag har nog inte så mycket konstruktivt att komma med, mer än du ska göra på det sätt som passar dig, då mår du bäst och då kommer vi läsare se det glänsa igenom skärmen också. Jag personligen tycker att dom där ”bara för att”-inläggen är minst lika intressanta som de mer genomtänkta. Det är personen bakom bloggen och de vackra bilderna som tilltalar mig och det är vad som gör att jag följer en blogg, så jag följer dig oavsett hur inläggen ser ut. Ibland så känner jag personligen att hetsen över att blogginläggen alltid måste vara så enormt informativa, redaktionella och genomtänka gör att passionen försvinner. Prestationsångesten blir för stor. Men det är jag det. Att ha balans och hitta rätt är jättesvårt med alla kanaler som vill underhållas, alla små eller större måsten och så där. Nu jobbar jag ju heltid på kontor så mina dagar ser annorlunda ut än dina men jag känner ändå att jag har en vardag som jag trivs med och som fungerar bra, även om jag ibland önskade ett par timmar extra på dygnet som jag gärna skulle lägga på morgonen för att kunna fotografera och ta den där långfrukosten. Kram Ulrica

  • Svara

   Rania Rönntoft

   29 mars, 2017

   Mhm jag tycker verkligen inte heller alla blogginlägg behöver vara informativa eller redaktionella, och jag gillar absolut mer vardagliga inlägg. Det jag menar med ”bara för att” är väl när det blir lite väl krystat och innehållslöst i jakten på att få ut ett inlägg bara för att. Jag har sällan publicerat sådana inlägg. Eller ja jo typ 2011 kanske när man la upp en googlad bild på ett filmomslag och skrev ”hej, den här ska jag se ikväll!” och det var hela inlägget haha.

   Balansen är sjukt svår, håller med dig. Du kanske kan flexa vissa morgnar för att ha en längre morgon för dig själv? :D kram!

 6. Svara

  Sonja

  25 mars, 2017

  Nja, jag tycke att du är mycket väl i balans. Vem som måste försörja sig har så mycket tid på morgonen och bara ’syssla och pyssla’ lite? Jag går upp kl. halv fem, pendlar mer än en timme till jobbet, jobbar ibland mer än 8 timmar och får pendlar tillbaks. Och jag är inte trött och sliten och gnäller hela tiden som du gör.
  Men du gör det ganska ofta nuförtiden, och det inte så kul länge att läsa din blogg. För några inlägg sen beskrev du din stressad vecka, mmh tänkte jag, visst alla har vi det. men sen började din stressad vecka på en torsdag!
  Oj jesus, du har det svårt i livet! Tycker det är synt att bloggen är så negativt: du är alltid stressad trött och sliten och jag undrar varifrån? Från att dricker kaffe i lugn och ro och läser en stund på morgonen?

  • Svara

   Rania Rönntoft

   25 mars, 2017

   Hej Sonja, vad tråkigt att höra att du känner så kring min blogg. Alla har vi våra perioder och självklart är vi alla stressade till och från, över olika saker i våra liv. Jag kan såklart låta bli om skriva om sådant här men jag vill inte bara visa upp när allt är bra och härligt, jag tycker jag har en god relation med er som följer mig och jag vill inte att ni ska tro att jag aldrig har dåliga dagar eller känner mig stressad. Trots att jag förespråkar ett enklare, lugnare liv :)

   Det är först nu jag funnit den tid och ro jag behöver för att ”syssla och pyssla” lite på morgonen, så har det inte varit förut. Sedan är ju allt väldigt relativt, och vi reagerar alla olika – saker som gör mig stressad eller får mig att må dåligt kanske inte gör detsamma med dig och vice versa. Jag blir oerhört imponerad av att höra om din vardag och att du inte är trött efteråt, det är riktigt starkt av dig, jag hade inte klarat av att ha det så.

   Att dricka kaffe och läsa på morgonen gör mig inte stressad nej, utan raka motsatsen vilket inlägget handlade om, men det kom kanske inte fram – ibland har man en tanke eller ton i huvudet och tycker själv att det framgår i det man skriver. Det har alltså hjälpt mig i en period då jag känt mig stressad på grund av mycket andra saker. Vissa nämnde jag i mitt inlägg i måndags (inte i torsdags) men vissa saker har jag inte skrivit om här.

   Jag har en period nu då det för mig är mer att göra än vanligt, och jag är också mer mottaglig för stressen – i vanliga fall kan jag ofta skaka av mig sånt där. Jag hoppas såklart att du fortsätter läsa här men det är helt upp dig :)

   Trevlig helg!

  • Svara

   made by mary

   27 mars, 2017

   Tilll Sonja: Vad lustigt att du upplever det som att Rania gnäller eftersom jag inte alls håller med, snarare tvärt om faktiskt, varför jag blev så förvånad när jag noterade din kommentar. Man kan verkligen uppfatta saker och ting, personer och upplevelser, på olika sätt utifrån vem man själv är.

   Jag tycker det är skönt att personer på nätet delar med sig av både upp och nergångar. För att man delar av sig av nergångar, det man kämpar med eller humöret, betyder inte för mig att det är gnäll. Det är skönt ombyte tycker jag, mot all perfektion jag möts av dagligen. Hela Facebook är ju en enda tävling om vem som åker på coolaste semester till bygger störst och snyggast uteplats. Samma överallt på alla sociala medier kan jag känna.

   Och så måste jag säga att jag tycker att det är så tråkigt att det måste ställas mot varandra som du skriver. ”Du är minsann inte trött och gnällig” utifrån hur du lever ditt liv. Det blir så himla dumt och tråkigt att göra så, tycker jag i alla fall. Så om jag har det tuffare än någon annan på något plan, då får ingen som har det bättre än mig gnälla. Inte ens dela med sig om sitt liv? I så fall får nog varken du, Rania eller någon annan i min umgängeskrets gnälla på sin hälsa. Inte om ni är kräksjuka eller har influensa..och inte ens om ni får permanenta skador av en bilolycka eller är med om en Stroke eller får cancer. För jag har så det räcker och blir över, mer än mina äldsta släktingar faktiskt. Men om jag tänker så, hur empatisk blir jag då?

   Jag tycker det är superstarkt av dig att orka leva så som du beskriver, att inte bli trött av det. Men jag tycker det är supertråkigt att man inte kan se att olika människor mår bra och dåligt av olika saker. Sen är det ju inte direkt så att man vet allt om en person som bloggar, vad denne går igenom just då i sitt liv med jobbsituation, boende, relationer eller sjukdomar. Och angående ditt jobb, jag skulle personligen inte orka utifrån mina förutsättningar i mitt liv. Därför har jag valt något annat. Det är mitt fria val. Det betyder ju inte att jag inte har tunga dagar, att inte Rania har tunga dagar eller att någon annan har tunga dagar. Sen måste jag också påpeka att bloggare, är aldrig lediga. Det är ju ett val vi gjort. Kanske kan vi ha en lugnare morgon ibland, men å andra sidan jobbar man på sin smekmånad och semester också. På samma sätt har man alltid en press på sig, för man har inte ens stadig säker inkomst. Och det har man ju också valt när man valde att bli frilansare. Vi har ju alla val och vi är alla människor.

 7. Svara

  Pia

  25 mars, 2017

  Håller med dig, att det är svårt med balans… ofta vill man så mycket… jag har kämpat mk med det efter att ha haft svårt med stress och utmattning och inte mått så bra, och det är jättesvårt att hitta den där bra balansen! För när man tycker sig ha det, så mår man bättre och vill mer och då blir det så lätt att man kör på och poff så är man där igen! Tycker du gör det bra med dina lugna morgnar, smart att ta bort datortiden och istället äta en lugn mysig frukost och pyssla…
  Jag försöker också göra så, går ofta upp lite tidigare istället så jag har tid att inte stressa på morgonen, äter frukost medans jag läser lite, sen fixar iordning mig och plockar iordning hemma, bäddar och diskar, så är det fint när man kommer hem om jag ska iväg:)
  har jag tid så tar jag en stund med plattan och läser lite bloggar eller läser på om något ämne.
  Jag uppskattar att du är öppen och berättar hur du mår och känner det!! ❤ För det känns inte som att man är ensam om man känner igen sig! Ofta ser och läser man bara om allt perfekt, och så är ju inte livet alltid, inte för någon!
  Hoppas du får en lugn och skön helg!!!
  Kraam

  • Svara

   Rania Rönntoft

   29 mars, 2017

   Ja man vill ju det, och har man en bra period då man mår bra och känner sig stark tar man gärna på sig lite extra och det är nog då man tappar den där balansen man kanske funnit som faktiskt gjorde att man mår bra. Det är verkligen inte lätt, håller helt med dig!

   Att ta bort datortiden är det bästa jag gjort på länge, det är fantastiskt och jag märkte skillnad på hur jag mådde ganska fort också. Det låter bra att du försöker ge dig själv lugna morgnar, jag tror verkligen det sätter tonen för hela ens dag och välmående :)

   Tack för att du uppskattar att jag delar med mig, och för att du tar dig tiden att kommentera <3 Kram!

 8. Svara

  Katarina

  26 mars, 2017

  Ja du. Den där balansen. Min balans väger väl ganska jämnt hela tiden. Mest är det väl för att hela livet är så himla rutinbundet så allt går liksom av sig självt på något vis.

  Men jag skulle också vilja ha till 9.30 på mig varje morgon. De dagar jag väljer att ta flex och gå till jobbet till ungefär den tiden mår jag bäst. Så en bra start är verkligen viktig för resten av dagen.

  Jag tror på att blogga ofta. Jag tycker om små och korta inlägg så att det inte blir för långa mellanrum. Kanske tre gånger i veckan iaf.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   29 mars, 2017

   Vad skönt det låter att din balans väger jämt :) Samtidigt känner jag mig personligen hämmad om saker är för rutinbundet så jag kanske måste acceptera att jag inte Kan ha det för balanserat? haha det är inte lätt alltså!

   Ah en lugn, bra start är verkligen guld värt! Även fast man ska iväg på fast jobb eller tex. skola så är det ju verkligen underbart att kunna ta sig tid att vakna upp och bara vara istället för att stressa iväg från sängen till vart man nu ska.

   Ja men tre gånger i veckan är väl en ganska lagom takt tycker jag, håller med om att det är bra om det inte blir för långa mellanrum.

 9. Svara

  Ramona

  27 mars, 2017

  Att hitta balans är svårt men som någon här inne redan sa så går det upp och ner :) Jag tycker stundtals att jag faktiskt hittat den och att jag har det bra och det flyter på men så vips kan det rubbas lite, men jag står stadigt <3 Sociala medier kan jag tycka tar för mycket och jag jobbar på att lämna mobil m.m inne och vara ute så mycket jag kan nu när våren kommit. Ljuvligt. Älskar att läsa dina inlägg och dina tankar och tycker det är så härligt att du skriver även när det går lite ner och inte bara upp. Man kan relatera till det <3
  Kram och ha en fin dag :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   29 mars, 2017

   Ja det gör nog just det, och det är nog okej att det går lite upp och ner :) Ah det ger en del men det tar så mycket mer, faktiskt. Vi har en plats hemma där telefonerna i regel ska ligga så vi låter bli, och vi har båda dem på ljudlöst och de flesta notiser är avstängda vilket är himla skönt! Nu när det blir varmare ute kommer jag också vistas utomhus mer och ha lättare för att låta bli telefon och dator. Man sitter nog lite extra mycket under vintern faktiskt.

   tack, vad fint att höra att du känner så – det värmer verkligen! Kram och detsamma fina du

 10. Svara

  Beata Rydén

  27 mars, 2017

  Åh tack för länkkärlek!!! <3 Känner igen mig i att sitta för mycket framför datorn! Men det är så svårt att låta bli när man älskar att skriva och jobba i Photoshop som jag gör haha! Den där eviga balansen alltså! Jag har nästan bränt ut mig en gång tack vare mitt driv inom mitt fotograferande. nu försöker jag hålla någon slags balans mellan allt i livet, men jag vill inte heller hålla tillbaka mig själv för mycket. Kanske hittar man aldrig den perfekta balansen och ska bara acceptera att livet går ut på att försöka balansera? Kram <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   29 mars, 2017

   Men så lite så, du uttrycker dig så bra i ord och delar verkligen mina tankar och värderingar – det är en fröjd att länka till dig! :) Ja jag tycker ju också det är jättekul att jobba med bilder, bloggen, film och sociala medier så visst är det svårt. Men att ha timer på internet gör att jag fokuserar mer på varje sån enskild grej, är mer effektiv och sen har jag tid över till annat – det är underbart! Idag har jag dock suttit framför datorn prick hela dagen… :P

   Nä, den perfekta balansen finns nog inte och som en annan läsare skrev så är det inte så att man en dag hittar den och så är allt alltid i balans efter det utan det är något man ständigt får jobba med :) Kram <3

 11. Svara

  Wilda

  29 mars, 2017

  Det är svårt med balans och jag tror också att balansen ser olika ut olika dagar och olika tidpunkter i livet. Så trist att du får skit när du öppnar dig så här och visar din mänsklighet. Tror inte folk förstår hur mycket jobb det ligger bakom det här, och hur mycket mod det krävs för att våga satsa på det en tror på och inte välja normvägen i livet. Du inspirerar mig massor till att våga följa min egen väg och hitta min unika balans. Sluta inte vara du. <3 Och angående att läsa blogginlägg så läser jag i följd på Bloglovin som de kommer. De bloggar som publicerar inlägg varje dag eller flera gånger om dagen orkar jag aldrig följa. Jag läser gärna 3-4 inlägg av en blogg på en vecka men färre är bättre än fler. Och du håller alltid så hög kvalité så dina inlägg prioriterar jag därför – även om jag läser först en vecka efteråt.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   29 mars, 2017

   Det är sjukt svårt! Och jag håller verkligen med, det finns dagar och perioder då det går som på räls och man lyckas väldigt bra med balansen, och andra dagar eller perioder går det inte alls. Den mörka vintern har nog verkligen satt mycket ur balans för min del.

   Ja lite tråkigt men samtidigt kan man inte vänta sig att alla förstår. Sedan kan man ju uttrycka sig på mer eller mindre schyssta sätt men alla är vi olika. Tack för att du tycker att jag inspirerar och gillar att jag öppnar upp mig <3

   Jag läser nog andra bloggar lite liknande som du gör, jag tar det som det kommer i bloglovin och ibland är jag sen med att läsa ett inlägg men det gör mig som läsare sällan något. Vad kul att höra att du tycker jag håller hög kvalité också, tack snälla du! Hoppas verkligen vi får tillfälle att ses i år, det vore superkul!

 12. Svara

  Magdalena

  29 mars, 2017

  Tack för bra inlägg och tänkvärda ord. Jag tänkte att jag skulle försöka svara på dina frågor. Tja, den första frågan står jag över eftersom jag just nu inte är så bra på det där med balansen. Men jag tar tacksamt emot alla tips så kanske är det därför som jag uppskattar den här typen av inlägg extra mycket. Ett av mina andrum är i alla fall att kika in på de få bloggar som jag följer. För de är få. Tre närmare bestämt:). Visst ibland klickar jag mig vidare och läser på fler, för det finns ju så ofantligt många bra och duktiga bloggare därute, men jag fixar bara inte ta in för mycket såsom tillvaron är just nu med mycket skärmtid på jobbet etc. Och vad gäller frekvens så gör det absolut inget för mig om det går flera dagar emellan inläggen. Går det en vecka så går det bra det också. För det är ju lite så jag också läser på mitt slowreadingsätt. Ibland läser jag varje dag och ibland så sällan som en gång i veckan. Men då å andra sidan kan man känna sig extra glad om det finns flera fina inlägg som bara väntar på att läsas. Tjohoo. Så som det framgår mellan raderna så är min blogläsartid tidsmässigt sett väldigt begränsad men ändå väldigt värdefull för mig i min vardag. Så tack än en gång för det du delar med dig av! Och självklart ska du vara varsam med din egen tid. Behövs det mer av den för fotouppdragen eller något annat så gör den prioriteringen.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   4 april, 2017

   Tack själv för att du tycker det är tänkvärt, det värmer <3 Vad skönt det låter att du inte läser så många bloggar. Jag är överlag bra på det här med slow och minimalism men Inte när det kommer till antalet bloggar jag följer, där måste jag verkligen rensa... Jag tycker också det kan få gå lång tid, eftersom jag prenumererar på bloggarna jag följer så finns alla nya inlägg till hands när jag är redo att läsa lite :) Sedan har jag också någon jag inte följer men som jag tittar in hos då och då. Att vara varsam med sin egen tid och verkligen värdera den tror jag många av oss är dåliga på, det låter som att du verkligen reflekterar över det och är bra på det - tack snälla för att du delar med dig av dina tankar och inspirerar mig till att dra ner på bloggläsandet samt vara varsam med min tid :) <3

LEAVE A COMMENT