Vi stänger av internet – Veckosvepet v. 10

Den här veckan som passerat har inte alls varit lika hektiskt som den före, vilket verkligen har varit skönt. Helgen har vi haft fullt upp dock så jag känner mig lite trött idag. Men solen skiner, precis som den gjort hela helgen och det gör mig så pigg och full av energi. Har för övrigt levt på den här vegetariska grytan ↓
 
Veckosvepet v.09, 2017 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

”Katterna sitter stilla och kisar i morgonsolen på altanen, njuter av värmen. Jag sitter vid köksbordet, då och då tar jag en klunk kaffe. Jag är helt fast i min bok och läser sida efter sida som om jag aldrig gjort något annat. Den här första morgonen utan internet är fantastisk.” 

↑ Det här skrev jag tidigare imorse, det var så min måndag började. Vi har satt en timer på vår router efter att ha sett den här filmen. Vi ska försöka hitta tillbaka till hur det var förut. När man ringde upp hemma, kopplade upp sig, gjorde det man skulle på internet och sedan stängde av igen.

Varje måndag tar jag en titt på veckan som gått och skapar ett veckosvep; Ett inlägg som innehåller bilder jag tagit under veckan som passerat, bra saker jag sett, läst eller hört, inlägg jag postat under veckan och så försöker jag avsluta med att visa hur jag sett ut och reflektera över mina egna tankar och utveckling. 

➵ Mina tidigare veckosvep finner du här

Bilder

När jag inte jobbat har jag under veckan försökt att låta kameran vila. Den är alltid med mig och det är min styrka som fotograf och bloggare / social media influencer (vad ska jag kalla mig nu för tiden?) men det är också tids -och energikrävande och ibland måste även jag bara vara utan att dokumentera precis allting. 

Veckosvepet v.09, 2017 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Veckosvepet v.09, 2017 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Jag har spenderat mycket mer tid ute under veckan, med kaffe / varm choklad och grillning i solen. Underbart! Jag och Linnéa var i söndags iväg och fotograferade i en fantastisk miljö, resultatet dyker upp till veckan så stay tuned!

Bra saker

◊ Hur du gör livet lite bättre genom att sluta hänga på internet

Filmen som fått oss att tänka om ordentligt, även om vi varit inne på det spåret tidigare. Nu har vi bara på internet hemma en timme på morgonen, och en timme på kvällen. Vår självdisciplin suger och vi hoppas på att vänja oss av vid att konstant sitta vid en skärm och söka tillfällig, snabb tillfredsställa till hjärnan.

En stor del av hela mitt slow living tänk är ju att livet ska vara lugn och enkelt och dagarna får gärna vara lite segare. Det är okej att vara uttråkad, eller sitta med näsan i en bok hela dagen men nu för tiden blir jag för rastlös och det beror nog till stora delar på internet / sociala medier.

◊ Planet Earth II

För tio år sedan släpptes dokumentärserien Planet Earth och nu har de släppt en fortsättning. Dagens teknik gör att de kan filma djur och natur på ett helt nytt sätt, och under de här tio åren är det mycket som har förändrats. Utöver fakta om djur, natur och vår fantastiska värld så tar serien upp vad som händer på grund av människans hand och klimatförändringarna. 

Det är fantastiskt fina klipp och jag älskar den här typen av dokumentärer, men det är också hårt att se hur det vi gör påverkar djur och natur. Hårt men viktigt.

◊ 10 superfoods du borde äta om du vill boosta din energi

Åh vad jag älskar den här lilla guiden till bra råvaror. För hälsa i form av mat tror jag inte handlar om tillfälliga dieter, utan om att äta sådant du tycker om och mår bra av, alltid. Om att äta balanserat och se till att man får i sig mycket nyttigheter och en varierad kost.

Så att ha med sig den här lilla guiden i bakhuvudet, med olika nyttiga råvaror och på vilket sätt de är bra för en är ju superbra så att man kan försöka få in dem i sin mat och vardag – tack Maria! 

◊ De senaste köptrenderna är gröna

Jag blev  glad när Continuation Magazine skrev om det här, som verkligen visar att hur vi agerar och röstar med vår plånbok faktiskt spelar roll. Heja heja!

”Ekotrenden fortsätter starkt och breddas nu mot fler hållbara områden. Produkter utan tillsatser, närproducerat och ekologiskt toppar listan när livsmedelsföretagen själva får beskriva vilka konsumenttrender som påverkar deras produktion mest just nu. Det visar Livsmedelsföretagens konjunkturbrev i mars 2017.”

Tidigare inlägg

◊ Ut i det vilda

◊ Veckovlog

◊ Riktig vinter

Förra året 

Jag höll på att känna i min nya kamera, ute var vårvintern i full gång och det blev visst en eller två kalla öl ute i solen. Ganska likt hur helgen i år har spenderats! Vi kikade på The Blind Earth vilket ju är himla lustigt då vi går i liknande tankar även i år, vid samma tidpunkt på året… Det är därför vi stänger av internet hemma under stora delar av dagen.

➵ Förra årets veckosvep från v.10

Jag själv

Jag myser runt i sköna kläder och dova toner men längtar innerligt efter mindre snö, värme, lättare kläder och ljusare färger. 

Just ja, förra veckan var jag veckans fotograf hos Kiliaro och ni hittar en kort intervju med mig här.

Veckosvepet v.09, 2017 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Veckosvepet v.09, 2017 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

22 Comments

 1. Svara

  Elin

  13 mars, 2017

  Vilken skön vecka du ser ut att ha haft! Att stänga av internet låter lockande och i mitt fall skulle det också betyda att stänga av jobbet när jag faktiskt är ledig. Det vore nåt :) Tack för länkkärleken <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   14 mars, 2017

   Ja den har varit himla bra faktiskt :) Mhm det är lite så jag känner, jag KAN alltid jobba och det blir lätt att jag gör det också, och har man dålig självdisciplin ja då får man väl stänga av skiten då haha :P Så lite så <3

 2. Svara

  Leanne Downs

  13 mars, 2017

  I love the restriction of internet idea. I have to be connected so much for work it drives me crazy. I wish I could think of a way of restricting all websites and social media until I have done my work!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   14 mars, 2017

   I think on your phone at least, you can lock certain apps and stuff? I’m not sure… I bet there’s a way to make it so that you can’t go to certain websites on your computer either, via a password or something but I’m not sure. Wouldn’t surprise me if something like that existed though, it might be worth checking out?

 3. Svara

  Sofia

  13 mars, 2017

  Tack för sluta-hänga-på-Internet-inspirationen!!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   14 mars, 2017

   Åh så lite så! :)

 4. Svara

  Ekenäsliv

  13 mars, 2017

  Det är nog helt klart hälsosamt att börja se över sina internetvanor…

  • Svara

   Rania Rönntoft

   14 mars, 2017

   Ja det är det nog verkligen, tror de flesta av oss behöver göra det.

 5. Svara

  Trail & Inspiration

  13 mars, 2017

  Älskar din tröja på de nedersta fotona! <3 :-)
  Och ja, det där med att tidsbegränsa sociala medier. Nödvändigt, men så himla svårt….

  • Svara

   Rania Rönntoft

   14 mars, 2017

   Åh tack! Den är ett second hand fynd jag är oerhört nöjd med <3 Mhm det är oerhört svårt, jag har inte så lätt för att låta bli. Att ha internet på timer tror jag kommer fungera himla bra för att vänja sig av vid det.

 6. Svara

  Mia

  14 mars, 2017

  Det där med att stänga av internet låter inte så dumt! Kanske värt att testa :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   14 mars, 2017

   Det tycker jag absolut du ska göra!

 7. Svara

  Katta Bucketlife

  14 mars, 2017

  Åh vilken inspiration jag fick. Borde verkligen,verkligen ha mindre skräptid på nätet. Så lätt att distraheras oavsett vad intentionen med besöket var.

  Jag är också helt lycklig över nya Planet Earth. Har kollat den tidigare serien så många gånger och blev också tagen av hur illa människan skött planeten. Det vara samma sorgliga inslag i David Attenbouroughs 90-års-program. Det blir bara mer och mer viktigt för mig att minska mina avtryck och försöka få andra att göra det också.

  Imponerad av att du lyckats gå ut utan kameran. På stan här hemma har jag inga problem alls att lämna den, men på vackra platser i naturen. Ojoj, det är en prövning. Säker väldigt nyttigt att öva på :)

  Kram – och tack för ännu ett mysigt veckosvep. Som en härlig fikastund med reflektion!

 8. Svara

  Boel

  14 mars, 2017

  Låter galet skönt! Så inspirerande att läsa. Internet kan verkligen suga energi samtidigt som det ger en mycket. Men ja, jag är nog rätt internetberoende tyvärr, inte alls bra. Ska öva mig på att stänga av datorn/mobilen mer och ägna mig åt saker som inte handlar om information och sociala medier. Underbara bilder som vanligt för övrigt!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   15 mars, 2017

   Ja visst, det både ger och tar – så är det med allt här i livet. Jag tror vi behöver lära oss att använda internet i mindre mängd, mer balanserat och också fokuserat – ofta har jag massa flikar uppe och gör flera saker samtidigt istället för att ge en grej i taget min fulla uppmärksamhet och där i ligger nog en stor del i problemet. Tack!

 9. Svara

  Pia

  14 mars, 2017

  Vi har också börjat titta på planet earth 2! Kollade igår faktiskt, på delen om bergen. Det är verkligen fantastiskt fina bilder! Blev imponerad hur nära de lyckats filma! Är verkligen en vacker värld vi lever i:)
  Bra tips också om superfoods!
  Skönt med liten lugn och ro:)
  /Pia

  • Svara

   Rania Rönntoft

   15 mars, 2017

   Åh men ja visst är det vackert? Vår värld är otroligt och de har verkligen fångat magiska vyer och otroliga närbilder på djuren, det är så häftigt att se!

 10. Svara

  Beata Rydén

  14 mars, 2017

  Oj vad bra och skönt det verkar att begränsa sig så! Att ha med kameran hela tiden kan jag tycka är stressande, då det inte riktigt går att koppla bort bildtänket då. Så jag lämnar den medvetet hemma ganska ofta :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   15 mars, 2017

   Åh jag har jättesvårt för att inte ta med den men i dagarna som var låg den bara i väskan utan att jag använda den, konstigt nog lyckades jag koppla bort ändå – det hör till ovanligheterna ;)

 11. Svara

  Wilda

  18 mars, 2017

  Åh vad inspirerande! Vill också stänga av. Nu fick jag nya idéer för det. Ska också se filmen. Tack!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   20 mars, 2017

   Åh gör det! Det är ovant, och man har lite abstinens, men det är också oerhört skönt. Så lite så!

LEAVE A COMMENT