En stressig vecka och förändringarnas vindar – Veckosvepet v. 09

Veckan som varit har gått på tok för fort för mig, och trots att det nyss varit helg känner jag mig trött och inte ett dugg redo för en ny vecka. Normalt sett är ju livet här ute på landet ganska lugnt men förra veckan lyckades jag boka in extremt mycket och det blev en ganska stressig vecka.

Swedish fika © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Veckan började med momsdeklaration och två skype-dejter. I torsdags åkte jag hem till Nathalie och vi fikade och pratade om allt möjligt som rör frilanslivet och hållbarhet. På kvällen var vi på Kulturmagasinet och lyssnade på en föreläsning om huruvida det är möjligt för Sverige att bli fossilfritt till 2030. 

I fredags kom Linnéa hit och vi hade vårt månadsmöte för att prata om vad vi åstadkommit under februari och så sattes det såklart nya mål för mars. Vi åkte även iväg för att reka inför en fotografering som sker i helgen.

I lördags åkte jag och Andreas iväg på en lite längre fototur genom ett magiskt vinterlandskap som jag kommer skriva mer om i ett eget inlägg. På kvällen kom två nya bekantskaper hit och åt middag, umgicks och sov över. Igår tog jag med dem ut på tur i närområdet och även det får ni se mer av i ett eget inlägg till veckan! 

Varje måndag tar jag en titt på veckan som gått och skapar ett veckosvep; Ett inlägg som innehåller bilder jag tagit under veckan som passerat, bra saker jag sett, läst eller hört, inlägg jag postat under veckan och så försöker jag avsluta med att visa hur jag sett ut och reflektera över mina egna tankar och utveckling. 

➵ Mina tidigare veckosvep finner du här

BilderVeckosvepet v.09, 2017 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

1. En fotoplats för kommande bilder 2. Linnéa med kameran i högsta hugg. 3. Mumrik har hjälpt mig att jobba 4. Nathalie hade ett fint och mysigt kök. 5. Cecilia (en av de som jag åkte runt med och fotograferade med igår) fick agera modell under vår tur 6. Jag uppskattar verkligen att ha en fysisk klocka!

Bra saker

Det känns inte som att jag hunnit sitta ner och varken läsa se på film / dokumentärer den här veckan men några godbitar ska jag väl ändå kunna dela med mig av!

◊ En liten glimt av min studio

Maria är ju en otroligt nära vän till mig, och jag har ju varit hemma hos henne i det fina huset på landet. Jag har hört om alla renoveringsplaner och drömmar så därför är det extra kul att äntligen få se lite av allt de håller på med nu, och hur det börjar arta sig. Så himla fint! Vi trivs med att bo litet, och vill till och med bo ännu mindre, men jag kan inte låta bli att ändå drömma lite om ett eget rum dedikerat kontor / fotostudio…

◊ URSTIG | Nummer 3 · Närvaro

Det fantastiskt snygga nätmagasinet Urstig har släppt sitt tredje nummer med vintertema och det är precis lika snygg som vanligt, heja heja! För er som missat det hade jag med en artikel i deras höstnummer och den kan ni läsa här.

Tidigare inlägg

◊ Min födelsedagshelg i videoformat

◊ Framtidsplaner och att resa hållbart

Förra året 

Vädret var grått och jag jobbade en hel del, drack smoothies på morgonen och var ute och filmade lite med min Lumix GM1 som då var ganska så ny.  Jag skriver också om att jag försökt vara nedkopplad en hel del under den veckan, och jag känner att jag snart måste vara lite nedkopplad igen faktiskt.

➵ Förra årets veckosvep från v.09

Jag själv

Varje gång vi packar in oss i bilen och far iväg är det som om något lyfts ifrån mina axlar. Jag trivs otroligt bra hemma och vi bor så fint men… Jag sitter mycket framför datorn och jobbar. Sedan ska mat lagas varje kväll, det ska tvättas och diskas. Sedan ska tvätten hängas och diskmaskinen tömmas och fyllas igen. När vi är ute och åker faller allt bort, livet blir enkelt och behagligt och efter varje kurva väntar något nytt, spännande.

Nu har vi bott i det här huset sedan sommaren 2015 och kanske har vårt liv blivit lite för inrutat igen? Vi lever och kör på, varje vecka är lite likadan och kanske börjar jag längta efter något nytt igen? Samtidigt känner jag mig trött och stressad bara jag tänker på alla kommande resor jag har framför mig.

Vi funderar mycket över vår vardag nu. Hur och var vill vi bo. Vad vill Andreas syssla med framöver? Ska jag börja plugga något? Jag antar att den som lever får se vad som sker framöver!

Men jag känner förändringarnas vindar blåsa… 

© Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

↑ För bilden ovan hade jag med ett stativ utan stativhuvud haha så Andreas hjälpte mig lite – tack älskling!

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

10 Comments

 1. Svara

  Beata Rydén

  6 mars, 2017

  Åh vad spännande att se vad som kommer hända framöver och vad ni tar er för! Och så fina bilder som vanligt <4

  • Svara

   Rania Rönntoft

   7 mars, 2017

   Det tycker jag med! :D Tack snälla <3

 2. Svara

  Ekenäsliv

  6 mars, 2017

  Förändringen vindar ja…:)
  Det är ju så med livet att det förändras och vi med det. Allt kan förändras snabbt och det är inte alltid fel med förändringar.
  Vi har tagit beslutet att sälja vårt hus och flytta tillbaka till stan.
  Ja, vi älskar ju både vårt hus och byn vi bor i… Men vårt liv har blivit så vansinnigt komplicerat. Dottern går skolan inne i stan och jag jobbar där. Min man är konsult, så han kör ändå. Men alla hennes kompisar finns inne i stan och det blir att hon blir isolerad för att vi bor 3 mil bort, enkel resa.
  Så livet kan snabbt ta nya vägar och vi anpassar oss efter de nya förutsättningarna.
  Vi planerar att gå ut med huset efter sommaren då vi håller på och fixar till saker som ska vara klart.
  Ha en fin em och kväll!
  Kram Anna

  • Svara

   Rania Rönntoft

   7 mars, 2017

   Ah det är aldrig konstant och vi följer alltid med, vilket jag tycker om. Att vara stilla är inte min grej :) I en av mina favoritlåtar sjunger de att vi inte är träd med rötter i marken utan att vi har två fötter och att vi ska använda dem (fast mycket mer poetiskt / snyggt formulerat och på spanska). Spännande med flytt! Även om man trivs på landet är det såklart inte värt att bo så om livspusslet inte alls går ihop och det tar för mycket tid med att ta sig till och från skola/jobb och det är ju inte kul att hon blir isolerad från vänner och saker som sker. Jag hoppas allt går bra för er med sälj av hus och det nya livet som väntar er! Kram och ha en fin kväll du med <3

 3. Svara

  made by mary

  6 mars, 2017

  Åh jag förstår precis, det är lite som här fast tvärt om. Jag skulle lätt kunna tänka mig att bo mindre, men vet också att det blir mkt mer stök då eftersom jag inte har en egen plats för min fotostudio. Det är både för och nackdelar det där, både att bo stort och litet. Ibland känner jag också, som du vet, bara för att ta ”bilen och dra”. Lite tror jag dock det är årstiden, jag behöver ljus och sol och dimmiga morgnar med kameran i ena handen och kaffe i den andra. Ibland tror jag livet är inrutat, kanske för att man måste vara just här just nu. För att komma fram till vad man vill, för att det ska finnas utrymme att lägga energi på annat.

  Själv känner jag att jag lägger för mkt tid på strunt, sånt jag eg inte riktigt vill eller intresserar mig för. Varför jag så, varför gör ”man” så? Jag liksom fastnar på sociala medier och på Pinterest. Jag vill ut mer, läsa mer, yoga mer. I år ska det bli mer av det, hälsan först, resten sen. Det känns skönt på ngt sätt. Jag går tillbaka till mitt ”one word” och mina intentioner, jag tycker det ger mig fokus och tro på att jag är på rätt väg när jag läser mina intentioner och mål igen.

  Längtar tills vi ses vännen, tack för länken, ska bli så kul att höra vad du tycker ”live”. Och så kommer ju faktiskt huset vara mindre nästa gång du kommer hit!

  Kram!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   7 mars, 2017

   Ja men verkligen, allt har sina för -och nackdelar och för att få något måste man offra något annat. #livet alltså! Sedan är ju du mer beroende av rekvisita än vad jag är, och då förstår jag att det såklart är extra skönt med en ordentlig studio avsatt för jobb och fotograferande.

   Mhm den här årstiden, och långa sega vintern gör ju verkligen att man vill packa ihop och dra extra mycket, men så fort jag kan gå ut i solen med mitt kaffe och vara ute på tomten med katterna kommer jag troligen inte vilja annat än att vara hemma <3

   Jag lägger också tid på strunt nu?! Sitter framför datorn hela dagarna och gör inget jag tycker om såsom att läsa en bok, vara ute eller så. Dels tror jag att det också beror på årstiden och dels har jag hamnat lite i en svacka. Jag har helt tappat mina intentioner för i år, ska läsa om min egna inlägg och försöka skärpa mig... Känner mig så mentalt trött bara men jag VET ju att det blir bättre om jag faktiskt tar hand om mig själv.

   Jag längtar också!! Åre var inte så länge sedan men känns ändå som en evighet sen vi sågs sist! Ska bli underbart kul att se allt ni gjort med huset so far :D Kram <3

 4. Svara

  Jeanette

  7 mars, 2017

  Tack för tipset om tidningen!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   7 mars, 2017

   Så lite så! :D

 5. Svara

  Pia

  8 mars, 2017

  Känner igen mig lite.. även om jag trivs bra där jag är brukar jag många gånger efter en tid känna att jag kan tröttna på samma gamla rutiner, omgivningar, vägen till affären eller vad det nu kan vara! Så vi har flyttat några gånger! Men än så länge känner jag att nu vill jag vara här vi är och har varit de senaste fyra åren:)
  Lycka till med era funderingar och planer!:)
  /Pia

  • Svara

   Rania Rönntoft

   8 mars, 2017

   Ja de där rutinerna som blir vardagsmat kan man lätt bli trött på, och jag tror det här vädret gör mycket. Jag försöker påminna nog om att de där rutinerna skapas oavsett hur och var man bor. Skönt att höra att du har landat och trivs bra där ni bor nu – hoppas det håller i sig! Men det är skönt att veta att man KAN flytta om man vill :) Tack så hemskt mycket!

LEAVE A COMMENT