Framtidsplaner och att resa hållbart

Januari och Februari är alltid lite extra lugna och långsamma tycker jag. Både privat och som företagare, men nu är Mars här och saker börjar så sakta att vakna till liv igen. 

Själv sitter jag och planerar jag årets resande. Som ni vet förespråkar jag att resa hållbart och enklare. Att åka tåg eller bila med vänner inom Sverige / Skandinavien. Man behöver inte resa långt eller göra det väldigt dyrt och komplicerat för att få ta del av fantastiska upplevelser.

Som när jag och Linnéa spenderade en helg bland magiska fjäll i höstskrud.

Foto © Linnéa Hådén https://linneahaden.wordpress.comFoto © Linnéa Hådén

Reindeer & mountains © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Även näräventyr står mig varmt om hjärtat och så fort det blir lite varmare ute kan vi börja sova i bilen igen vilket innebär mer näräventyr och åh som jag längtar!

Jag ser verkligen fram emot att fota och skriva mer om livet på vägarna, när vi bor i vår van Walter.

➵ Dags att kika på var jag planerat att åka under året!

I april blir det troligen en resa uppåt landet, ända till mina hemtrakter Gällivare faktiskt. Jag håller på att styra upp min första privata fotokurs som jag ska ha med Jenn från Forever Abroad. På vägen dit, eller hem, blir det eventuellt en mellanlandning hos Nina för lite jobb med hennes kommande blogg.

Under maj månad funderar jag på att åka neråt landet för att hälsa på finaste Maria och sedan fortsätta ner till Stockholm för att hälsa på lite bloggare där, besöka Ecospheres butik m.m.

I juni ska jag infinna mig i Varberg för en väns bröllop, träffa vänner och eventuellt spela in en fotopodcast så jag funderar på att göra ovanstående Sthlms-resa ↑ i slutet av maj och sedan fortsätta neråt till Varberg och Borås när jag ändå är på resande fot. Att åka hem först och sedan tillbaka neråt är inte särskilt tidseffektivt, ekonomiskt och bra för miljön. 

När Andreas har sin semester är ännu oklart men då ska vi i alla fall ta en längre tur i bilen såklart, leva on the road ett tag! Var vi tänkt åka tänker jag inte berätta än då inte alla planer är klara.

Sedan ska jag, precis som förra året, fotografera Urkult i Näsåker i Augusti.

Jag ser verkligen fram emot att resa runt, och att ta er med på mina äventyr både med text, foto och även film då jag satsar mycket mer på det här med videbloggande i år.

På grund av att jag far runt så mycket i vårt avlånga land, och inte planerar att sluta, så har jag ansökt om att gå med i Svenska Resebloggar – det känns som ett bra nätverk för mig då jag verkligen vill fortsätta att inspirera er till ett enklare resande och hur vackert vi faktiskt har det här på hemmaplan!

Jag lyssnade på att resa podden‘s senaste avsnitt om att resa hållbart tidigare i veckan och igår var jag på en föreläsning om huruvida det är möjligt med ett Fossilfritt Sverige till 2030 (det är inte lätt!). Både podden och föreläsningen tog upp det här med att flyga alltså… It’s a problem. Vilket är tråkigt för det är ju fantastiskt att resa, och jag har flugit flera gånger och lär göra det igen – men det är oerhört viktigt att börja kika på andra typer av resande! 

Därför känns det bra att veta att jag precis som vanligt kommer fara runt i vårt avlånga land med tåg, och lite bilande ♥︎

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

27 Comments

 1. Svara

  Leanne Downs

  3 mars, 2017

  Drive to meeeee!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   3 mars, 2017

   Oh that’d be a lot of fun! I don’t have a drivers license though (yet..) so one day! But I am trying to get friends with drivers licenses to tag along on my adventures haha! I should be able to take a train to you though? :D

   • Svara

    Leanne Downs

    5 mars, 2017

    Ah not sure why I didn’t get a notification that you responded, sorry for the late reply. Luckily I re-read your post thinking it was a new one!

    Ahh yes of course, I forgot that. I hope you get a drivers license someday, it is very freeing! (not that I make the most of having one myself – I should change that).

    Oh maybe? I’m not sure how the train would work, would be a LOT of changes and probably cheaper to fly, though not the most eco-friendly way. Would LOVE to have you here either way :)

    • Svara

     Rania Rönntoft

     7 mars, 2017

     Oh that’s alright! I’m glad you saw my response <3 Mhm it does seem freeing but at the same time the thought of getting one doesn't feel at all exciting to me, and I don't want to contribute to an even worse environment OR become too dependent on having a car... So I'm definitely not stressing getting a drivers license, we'll see what happens. I always find something else that's more worth the time and money haha.

     Yeah the train would definitely take a while but I enjoy traveling by train and it is a lot nicer on the environment for sure. But it would of course take a lot of effort too. We'll see what happens! I'm kind of thinking about going by train around in Europe for a month or so next year... But oh, you're probably not part of EU by then :/

 2. Svara

  Elin Kero

  3 mars, 2017

  Jaaa hälsa på mig!! :D :D :D

  • Svara

   Rania Rönntoft

   3 mars, 2017

   Jaaaa självklart ska jag det när jag är i Sthlm!! :D

 3. Svara

  Pernilla / Ekoenkelt

  3 mars, 2017

  *laddar upp med hattar och rom inför maj*

  • Svara

   Rania Rönntoft

   4 mars, 2017

   Låter bra det! ;)

 4. Svara

  Mia

  3 mars, 2017

  Ååå du kommer till min hemstad Varberg 😍 Pssstt… Borås ligger högre upp än Varberg.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   4 mars, 2017

   Ja jag gör ju det :) Haha åh ja det vet jag, jag menade att jag åker vidare neråt efter att ha varit i Sthlm, men har ändrat i texten nu så man förstår hur jag menar ;)

 5. Svara

  Pia

  4 mars, 2017

  Åh vad härligt det låter! Jag har faktiskt börjat bli sugen på att resa runt lite i Sverige och upptäcka fina platser på hemmaplan, istället för att hela tiden längta bort till något annat land! Vill bli bättre på att uppskatta och se det vackra vi faktiskt har!:) så det är roligt att se dina vackra bilder!!

  Hoppas du får en skön helg!
  /Pia

  • Svara

   Rania Rönntoft

   8 mars, 2017

   Åh men det tycker jag verkligen du ska göra, det finns oerhört fina platser i Sverige – både städer och natur! Jag rör mig mest ute i det vilda såklart ;) Jag kommer alltid vara lockad av andra länder och kulturer, men det är oerhört roligt att resa runt i Sverige och norden – och jag gillar det långsamma resandet med bil eller tåg.

 6. Svara

  Emma

  5 mars, 2017

  Åh det ska bli så himla kul att följa dig i år på dina äventyr! Vill också börja planera resande :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   8 mars, 2017

   Vad kul att du känner så! Var vill du resa framöver?

 7. Svara

  Wilda

  5 mars, 2017

  Du är så välkommen till mig nästgårds Stockholm eller om du vill kan jag ta mig till Stockholm så klart. Det vore så fint att ses! Så klokt av dig att ansluta dig som reseblogg och bidra med hållbarhet i det sammanhanget!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   8 mars, 2017

   Åh tack! Just Stockholmsplanerna är lite luddiga än så länge, jag vet inte exakt när jag kommer att vara där eller hur många dagar men jag lovar att säga till här på bloggen för jag vill verkligen passa på att träffa otroligt mycket folk medan jag är där – det vore superkul att ses! Ja jag känner att det är väldigt viktigt och det vore kul att dra mitt strå till stacken. Får hoppas de godkänner min ansökan ;)

 8. Svara

  PJ:s byffé – från by till fe

  5 mars, 2017

  Vad roligt att du återkommer till Urkult! Med lite tur kanske jag ser dig och då kommer jag troligen fram för att hälsa. För mig blir det femte gången och än har jag inte tröttnat. Jag måste bl.a. se Sofia Jannok som kommer att uppträda där!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   8 mars, 2017

   Ja det ska bli otroligt roligt, och självklart ska du komma fram och hälsa om du får syn på mig! Jag blev otroligt glad över att Sofia Jannok ska spela där, det ser jag verkligen fram emot!

 9. Svara

  Ramona

  6 mars, 2017

  Låter som härliga planer <3 Finns så många vackra platser runt om i landet.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   7 mars, 2017

   Ja det gör ju det, ska bli kul att resa runt lite :)

 10. Svara

  ulrica

  9 mars, 2017

  Härligt, och jag tycker det vore så himla kul att ha dig i nätverket!!
  Vad roligt att du kommer ner till mina trakter i sommar. Maria ser ut att bo så himla fint där i skogskanten :).
  Kram Ulrica

  • Svara

   Rania Rönntoft

   9 mars, 2017

   Ja det vore kul! Inte fått svar än men man ska inte ha bråttom här i livet :) Ja hon bor fantastiskt fint! Exakt var bor du? Vet inte alls hur länge jag blir där men finns det tid borde man ju försöka att ses <3 Kram!

   • Svara

    Ulrica

    10 mars, 2017

    Jag bor i Enköping, ganska precis 4 mil ifrån Maria :-). Det vore såklart supermysigt att träffas, så om du och Maria är ute och åker, eller ja, i vilken form som helst så hör gärna av dig om det finns tid och lust. Är jag hemma så träffas jag mer än gärna <3

 11. Svara

  pilla

  9 mars, 2017

  Låter som härliga resplaner!

 12. Svara

  Katta Bucketlife

  11 mars, 2017

  Jag längtar också efter resor här i Norden, finns så enormt mycket att se utan att behöva flyga! Sommaren kommer bestå av Sverige-äventyr för min del och förmodligen en hel del tid i ladan :)

  Tar gärna kölapp för Rania-dejt när du kommer neröver. Och så vill jag bjuda in till en fotografhelg i ladan när den är klar. Vore så kul!

 13. Svara

  Resfredag

  16 mars, 2017

  Jag mår så bra av dina bilder, du fångar magi! Jättekul att du lyssnar på vår podcast. Avsnittet om hållbart resande var riktigt tungt att spela in med tanke på hur mycket jag flyger. Men som sagt, ett första steg är att i vart fall att lyfta frågan.

  Ha en bra dag! Kram

  • Svara

   Rania Rönntoft

   16 mars, 2017

   Åh men tack, vad glad jag blir av att höra att du känner så kring mina foton <3 Klart man lyssnar, podden är verkligen superbra! Det förstår jag att det var, jag känner ofta ett sug efter att resa iväg och upptäcka världen och hade nog också gjort det om jag haft ekonomin för det. Jag hoppas verkligen vi kommer komma på mer klimatsmarta sätt att resa, men det är verkligen viktigt att lyfta frågan, prata om hur man kan göra det mer hållbart som det är nu och även att ni har avsnitt om att resa i Sverige / Skandinavien och näräventyr är ju jättebra!

   tack och detsamma, kram

LEAVE A COMMENT