Folkmusik, presenter och en svart fågel – Veckosvepet v. 08

Vet ni, nu är vi inne på de sista dagarna av februari och snart går vi in i mars månad! Jag vill skriva att våren känns närmre än någonsin… Men oj vad mycket snö vi fått under helgen, och idag har det hittils fortsatt att snöa konstant. Efter en vinter som snö-mässigt inte varit så bra borde jag bli glad att det äntligen kommer snö. Men jag har sällan känt mig så mätt på vinterlandskapet utanför fönstret som jag är just nu!

Jag vill fota i natur som inte känns monokrom, jag vill inte behöva ha på mig underställ och en tung vinterjacka och jag vill att vi ska kunna åka iväg med Walter och svänga in på alla spännande skogsvägar vi ser, som just nu är ofrånkomliga pga. att de inte är plogade. Jag är faktiskt extremt less på vinter nu, vilket inte alls är likt mig.

Birthday gift still-life © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Den sista helgen i februari har i alla fall varit fantastiskt trevlig och jag är oerhört redo för en ny vecka! Tack förresten för alla fina gratulationer jag fick på min födelsedag, ni vet väl om att ni är bäst va? ↑ Några fina presenter jag fick i fredags ♥︎

Varje måndag tar jag en titt på veckan som gått och skapar ett veckosvep; Ett inlägg som innehåller bilder jag tagit under veckan som passerat, bra saker jag sett, läst eller hört, inlägg jag postat under veckan och så försöker jag avsluta med att visa hur jag sett ut och reflektera över mina egna tankar och utveckling. 

➵ Mina tidigare veckosvep finner du här

Bilder

Veckosvepet v.08, 2017 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Gabriel Kelley live at q-bar Sundsvall © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Ljuset i helgen har verkligen varit magiskt! Jag har känt mig extra fin och glad i solskenet, med mitt nya halsband och skjorta och så har jag har äntligen slängt upp en ny bild till försäljning via Printler ➵ black bird. En bild som passar väldigt bra ihop med mina rävben, eller hur?

Vi har tagit några turer med bilen men inte fotograferat så mycket just för att vi båda känner oss lite trötta på vintern. I lördags åkte vi in till stan och åt middag med Dan och Linnéa på q-bar där vi även lyssnade på Gabriel Kelley. Supergod mat, jättetrevlig kväll och så bra musik!

Missade att han spelade här uppe i somras så det var kul att äntligen se honom live, samt att snacka lite med honom efteråt. Han var med i andra säsongen av Jills Veranda och utöver att vara en riktigt bra folk/americana-artist så delar han mina tankar och värderingar kring hållbarhet och att sträva efter en enklare livsstil.

Bra saker

◊ Jag håller balansen i livet som en pendel

En av mina punkter när jag skrev om mina intentioner för 2017 var att jag vill försöka leva mer balanserat. Både när det gäller min kost, att balansera fritid och jobb osv. Sedan trillade jag över det här inlägget inne hos Beata (som studerat foto på samma skola som mig) och oj oj vad det resonerar starkt med mig. För jag är ju ganska impulsiv och spontan, far fram lite vind för våg, och känner därför verkligen igen mig i det hon skriver:

”Jag vill inte missa livets toppar bara för att jag hela tiden håller i hatten och inte vågar gå ut där det blåser.”

↑ Så sant! Jag finner nog min balans genom de där topparna och dalarna. Att sitta hemma en hel vecka för att veckan därpå flänga runt på en massa roligheter. Att vara extremt organiserad, nyttig och dricka mycket vatten en vecka för att nästa vara precis tvärtom. En av de största punkterna i mina intentioner handlade om att vara sann mot sig själv, och det är precis det jag måste vara nu – genom att inse att jag fungerar precis som Beata gör, jag håller balansen i livet som en pendel och följer min egna rytm, som naturen.

◊ Om en sommar som förändrade mig för all framtid

Wow vilket starkt inlägg, med ord som går rakt in i hjärtat på mig. Jag hade ingen aning om att Matilda gjort en sån här grej, och jag tycker det är helt fantastiskt och modigt. Det är sådana här upplevelser som verkligen gör en starkare som människa och jag har ingen aning om ifall jag själv skulle våga göra en sådan sak, men åh vad jag vill göra just det. 

Jag är så glad att hon skrev om den här upplevelsen, och på ett så fantastiskt bra sätt dessutom. Allt gick verkligen rakt in i mig och det är så rackarns inspirerande.

”Jag längtar ofta tillbaka till den där friheten när livet inte bestod av grå betong, att se pengarna växa på sparkontot och att köa i mataffären. Det är inte pengar och bekvämlighet jag kommer blicka tillbaka på när jag är gammal.”

Tidigare inlägg

◊ Deterra, jackan från jorden

◊ Ännu en vinter har passerat och jag firar att jag blir ett år äldre

◊ Matsmart konsumtion – att starta dagen med en bra frukost

Tack för den positiva responsen kring det här inlägget. Det är roligt och viktigt att få höra att ni uppskattar de företag jag väljer att arbeta med. Sponsrade inlägg är ett sätt för mig att få en inkomst av bloggen, men det är ju också ett medel för mig att inspirera er och ge er de verktyg ni behöver för att själva leva ett enklare och mer hållbart liv, så det är av största vikt att ni tycker om vilka jag arbetar med och hur jag arbetar med dem.

Förra året

Jag av fina tulpaner, åt födelsedagsmiddag inne på Bishop Arms och var ute i solen med varm choklad. Jag längtade efter vår och sommar även då, och funderade på att driva in kvistar inomhus – något jag gör även i år! ➵ Förra årets veckosvep från v.08

Jag själv

Den senaste tiden har jag känt mig så himla glad och säker i mig själv, och jag har trivts mer med mitt yttre till skillnad från hur jag kände för tre veckor sedan. Det hände något efter att jag skrivit det där. Jag behövde få det ur mig och ni kom med så himla peppande kommentarer. Jag rensade ut ännu mer ur garderoben, tittade på hur jag sett ut under förra året och sedan kändes allt mycket bättre. 

Från att ha letat efter kläder nästan varje vecka, i hopp om att ”finna mig själv” har jag efter det helt lagt ner letandet och jobbat med mig själv istället och det har verkligen gett resultat. Tack fina ni för alla era kommentarer ni lämnade då när jag inte trivdes med mig själv! ♥︎

Winter folkvibe, self portrait © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

I helgen var ljuset magiskt och snön yrde, så jag tänkte passa på att fota lite nya bilder på mig i lite vårnyheter från Ecosphere (jag är ju deras ambassadör) men OJ vad det stormade ute. Hatten ville inte stanna kvar på huvudet och vinden fick mig nästan att falla omkull så efter ca 30 minuter då jag försökt tappert gav jag upp och gick in. Det hann bli några bra bilder ändå, men jag ska fota lite till så mer om deras vårnyheter kommer i ett annat inlägg!

Men det jag skulle komma till var att jag trivs så himla bra i den här outfiten, den är snygg och skön och verkligen min stil. Det jag har på mig är kläder jag älskar och kommer slita ut tills de faller i bitar. Och det är bara sådana plagg jag vill ha i garderoben hädanefter.

Winter folkvibe, self portrait © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

9 Comments

 1. Svara

  sandra

  27 februari, 2017

  Underbar sammanfattning som vanligt! Älskar också det du skriver om outfiten i slutet, så vill jag känna med alla mina kläder framöver <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   27 februari, 2017

   Tack så mycket! <3 Ja, det vill jag med verkligen göra - det är en underbar känsla och tanken på att ha den gällande allt i sin garderob, åh jag är så pepp på att fortsätta rensa!

 2. Svara

  Sasha

  27 februari, 2017

  Försöker verkligen njuta av vintern, men längtar ihjäl mig till våren jag med!!!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   28 februari, 2017

   Ja jag tycker ju verkligen om vintern, och vill inte ha annat än massvis med snö normalt sett men i år är jag ovanligt less på det hela.. Ska försöka fortsätta njuta av den ändå, för vi har nog snö och vinter minst en månad till!

 3. Svara

  Ramona

  28 februari, 2017

  Jag fick vårkänslor på tok för tidigt när det kom ett par varma soliga dagar och sen pang var det vinter igen :) Längtar massor efter vår nu.
  Matsmart är verkligen en toppen bra ide och riktigt bra varor.
  Hoppas du får en fin dag <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   28 februari, 2017

   Ja men samma här, jag har suttit ute och njutit i solen medan det droppade från taken, fåglarna kvittrade och en fluga kom surrande… Men tji fick vi, moder natur sa ”Nej, inte än kära ni” . Men åh vad jag längtar… Ja Matsmart är fantastiskt bra! Vi har en till låda på väg hem till oss i veckan :D Detsamma fina du, kram ♥︎

 4. Svara

  Beata Rydén

  28 februari, 2017

  Ååååh vad hedrad jag blev nu!!! Så himla fint att du skriver om mitt inlägg <3 Tack! Det värmer <3 Och vad härligt att du känt dig glad på sistone! Jag får verkligen en härlig känsla av dina fina snöbilder fyllda av solsken! Alltså jag förstår att du längtar till våren. Jag med! Kanske är det så att man fått lite vårkänslor nu av solen och då är det svårt att släppa den känslan?

  • Svara

   Rania Rönntoft

   28 februari, 2017

   Klart jag har med ditt fina inlägg, du har så himla bra tankar och uttrycker dem på ett fantastiskt fint sätt – vet inte varför jag inte läst din blogg tidigare?! Hade ingen aning om hur lika vi var när det gäller våra tankar om sånt här ♥︎

   Ja jag tror att det var lite vårigt väder som verkligen lurade en och kickade igång vårkänslorna men det var bara för att retas :( haha Efter en lång, mörk vinter som snömässigt inte varit så bra (tills nu) är det Extremt svårt att släppa den känslan!

 5. Svara

  Katta Bucketlife

  2 mars, 2017

  Tycker så mycket om dina veckosvep. Det är som en mysig liten fika med en härlig kompis.

  Gillade verkligen det där med pendeln. Jag är likadan och det är lätt att tappa motivationen (och anklaga sig själv) när man aldrig lyckas hålla i något sådär som andra disciplinerade människor gör.

  Kul med de där kläderna – ska kolla in märket och ser fram emot ett fördjupande inlägg :)

LEAVE A COMMENT