Ännu en vinter har passerat och jag firar att jag blir ett år äldre

Det är fredag och ännu en vinter har passerat, nästa vecka går vi in i mars månad och kanske blir det vår på riktigt då? Idag blir jag dessutom ett år äldre, nu ska jag komma ihåg att jag är 28 år. Ålder är dock inget jag lägger någon större vikt vid. Det enda som spelar någon roll är hur man är som person.

My 28:th birthday © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Idag firar jag genom att göra det jag gör bäst; nämligen att bara vara och njuta av vardagen. Solen skiner, huset är nystädat och min morgon började med ett varmt bad. Jag unnade mig en extra lång och härlig stund i badrummet med tända ljus, skrubb och ansiktsmask. På bordet står en bukett tulpaner och jag bär mina finaste favoriter bland kläder och smycken. Jag dansar runt till min favoritmusik och senare tar jag nog ett glas vitt eller två.  

Förra året på min födelsedag hade jag också fina blommor hemma och jag åt en lyxig pannkaksfrukost i sängen!

Även fast det nu bara är två år kvar tills jag blir 30 så har jag alltid känt mig väldigt ung i sinnet. Nu på senare år har jag börjat koppla ihop den känslan med att jag alltid gått min egen väg och inte följt normerna. Jag har ju inte skaffat körkort eller haft så mycket ”riktiga” jobb, inte heller har jag ”utbildat mig ordentligt” (enligt samhällets normer). Det här kombinerat med att jag är väldigt spontan och sprudlande alltid har fått mig att känna mig ung.

Dessutom är jag ganska bekymmerslös och kör mest bara på, jag vet att saker alltid brukar ordna upp sig även fast att jag inte kan veta hur. Mitt favoritmotto (som jag tatuerat in på armen):

”She took the leap and built her wings on the way down”

My 28:th birthday © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Men vet ni vad? Jag har drivit eget företag i fem år nu, jag har fortsatt våga gå min egna väg och jag har stått på mig. Jag har varit mogen nog att låta mina tankar, värderingar och insikter ändras med åren och jag har sett och erkänt de här förändringarna hos mig själv. Men, jag kommer nog alltid känna mig ung i form av hur jag är som person. 

Det är oavsett en väldigt skön känsla att vara mer säker i sig själv, och att förstå vem och hur man är som person och att veta var man står i livet. Så nu går jag in i mitt 28:e år starkare, mognare och mer självsäker än någonsin förut. Men de som känner mig väl vet att jag har rätt så barnslig humor haha.

Visste ni att mitt favoritord som jag säger alldeles för ofta är ”bajs”? Just det, bajs!

Skål och grattis till mig, och skål till alla er som är världens bästa läsare ♥︎ Jag önskar er en förträffligt fin fredag och helg!

My 28:th birthday © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

36 Comments

 1. Svara

  Beata Rydén

  24 februari, 2017

  Alltså jag älskar det där mottot!!! ”She took the leap and built her wings on the way down”. Så vackert <3 <3 <3 Kommer det från något speciellt? Sådant där behöver jag höra då jag tvärtom är en sådan som har lätt att oroa mig. Och då är det också skönt att läsa om andra som bara går sin egna väg :) Hoppas du får en härlig dag!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   24 februari, 2017

   Tack! Visst är det fint?! Det kommer säkert från något speciellt men vet faktiskt inte vad, har trillat över det på internet och inte tänk på att leta upp varifrån det kommer… Det borde jag göra! Att oroa sig ska du sluta med, livet går ju framåt och saker sker oavsett – men allt blir mycket bättre om man är glad och tillfreds istället för orolig, även när saker skiter sig haha! :D Kram och tack, trevlig helg fina du! ♥︎

 2. Svara

  Boel

  24 februari, 2017

  Kära Rania! Du är en ung själ och är en ung personlighet. Gillar verkligen din inställning till ålder, livet och normerna och att du har gått din egen väg. Jag har också gått min egen väg även om jag råkar ha körkort (och truckkort) och utbildat mig. Men den utbildningen ledde ju sen till jobb inom min bransch och nu håller jag på att byta bransch. Se där var livet kan föra en. Precis som du så är jag sprudlande och rätt så spontan ibland. Tänk så härligt det är att få vara en sån person! Så härligt att fira födelsedagen med ett glas vin eller två redan på morgonen, låter som den bästa födelsedagen! När jag fyllde 30 så hade jag enorm ångest, men sen kändes det inte ett dugg konstigt alls! Man är så gammal som man känner sig, eller snarare så ung som man känner sig! Stort grattis på födelsedagen!!!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   24 februari, 2017

   Tack så otroligt mycket för dina fina ord Boel! Coolt med truckkort till och med! Jag har ju utbildat mig till fotograf men det anses inte alltid vara en ”riktig” utbildning ;) Så härligt att du håller på att byta bransch ändå och att du också är spontan – heja heja! Livet tar en alltid till oanade platser om man bara släpper taget lite och följer med, det är himla härligt :D Ja det var en härlig morgon och dag måste jag säga, och jag kommer nog alltid känna mig ung hihi. Kram och stort tack ♥︎

  • Svara

   Beata Rydén

   25 februari, 2017

   Åh det är så sant så sant! <3 Tack för dina peppande ord! Och du har så rätt! Jag märker att om jag oroar mig så triggar det bara mer oro, även om jag egentligen inte har något konkret att oroa mig för! Så att saker blir bättre när man inte oroar sig, det håller jag verkligen med om! :) Massa kramar <3

 3. Svara

  Louise Stigell

  24 februari, 2017

  Grattis på födelsedagen!
  Jag relaterar till allt du skriver: att bli äldre är så skönt. Man får mer och mer perspektiv och blir tryggare i sig själv samtidigt som man behåller barnasinnet (och bajshumorn.) ;)

  Stor kram och hoppas resten av din dag blir lika mysig. <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   24 februari, 2017

   Tack Louise! Ja det är underbart skönt, en del säger ju att de önskar att de var unga igen eller att de gick i skolan igen men inte jag haha :D Trivs så mycket mer i mig själv och livet nu ♥︎ Men ja, det är viktigt att behålla barnasinnet och kiss -och bajshumorn hihi ;)

   Kram och tack igen, hoppas du haft en fin fredag och får en underbar helg!

 4. Svara

  Anna N

  24 februari, 2017

  Vilket härligt inlägg och vilka underbara bilder!! Stort och varmt grattis Rania! Det låter som att du fått en jättemysig start på din födelsedag. :-) Tack för att du delar med dig av ditt liv och dina tankar på det sätt du gör, jag känner mig alltid så lugn och harmonisk efter att jag läst dina blogginlägg. Fortsätt att njuta av livet och fortsätt gärna att inspirera oss som drömmer om ett lugnare liv på landsbygden. Du hjälper oss att hålla den drömmen vid liv!
  Kram och ha en fin helg!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   24 februari, 2017

   Tack så hemskt mycket Anna! Det har jag verkligen :) Åh men tack själv för att du läser och tar del av det jag skapar, och för att du tar dig tid att kommentera <3 Jadå - jag ska inte sluta, det lovar jag! Kram och önskar dig med en toppenfin helg.

 5. Svara

  Finurliga fröken

  24 februari, 2017

  Grattis fina du!
  Jag känner mig också väldigt ung. Var tvungen att räkna och inser att jag fyller 33 i höst. Konstigt. Jag har varit mamma i snart 11 år. Det är alltid konstigt på tex föräldramöten. Att jag ska vara vuxen. Jag som är tonåring. Ska ta ansvar och fixa saker. Tur att sonen i alla fall tycker att jag är en cool mamma. Kram

  • Svara

   Rania Rönntoft

   24 februari, 2017

   Tack fina du! Vad kul att höra att jag inte är den enda som känner mig ung :D Låter grymt att din son tycker du är en cool mamma, det är jag stensäker på att du är ! Kraaam

 6. Svara

  Linnéa

  24 februari, 2017

  Härligt våriga bilder! Blir inspirerad!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   24 februari, 2017

   Tack Linnéa! Våriga bilder <3 Älskar att ljuset äntligen återvänt!

 7. Svara

  Ekenäsliv

  24 februari, 2017

  Stort VARMT GRATTIS på din födelsedag!
  Underbara bilder verkligen <3
  Kram Anna

  • Svara

   Rania Rönntoft

   24 februari, 2017

   Tack så otroligt mycket! <3 Kram!

 8. Svara

  Clara, Bossbloggen

  24 februari, 2017

  Grattis och hurrarop kraxas fram från södern, är helt frälst i att vårljuset råder ute även om jag ännu inte är frisk nog att fånga det på bild än. Men det gör inget för snart är det vår <3 ha en mysig helg!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   24 februari, 2017

   Åh tack! Tråkigt att höra att du är sjuk, krya på dig och hoppas du blir bättre snart. Kram och detsamma :*

 9. Svara

  pochaunted

  24 februari, 2017

  Hoppas din dag varit strålande! Låter ungefär som jag själv skulle firat, plus några timmar i skogen och med rött istället för vitt :) Så härligt att läsa om dina tankar och inställning, och att du också vill bevara, står upp för och lyssnar till ”the child within” ❤

  • Svara

   Rania Rönntoft

   28 februari, 2017

   Tack det var den verkligen! Det stormade så mycket ute så det blev ingen skogstur men jag gick ut och njöt av solen bara ute på gården :) Rött vin är ju så gott men jag blir så trött av det nu för tiden?! Måste vara för att jag börjar bli gammal haha ;P Så fint att du tycker om mina tankar, och ja – fler av oss borde bejaka the child within alltså, det är så fint och bra ♥︎

 10. Svara

  Ramona

  25 februari, 2017

  Stort grattis fina du <3 Låter som ett underbart sätt att fira på, dansa till favorit musiken och ett glas vin eller 2 :) Underbart. Härliga bilder bjuder du på. Hoppas du får en toppen dag <3 Kram

  • Svara

   Rania Rönntoft

   28 februari, 2017

   Tack såhär i efterskott <3 Det var en jättebra dag! Kram kraam

 11. Svara

  Wilda

  25 februari, 2017

  Du är fantastisk. Glad att jag hittade till dig. Grattis igen, så här dagen efter!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   28 februari, 2017

   Åh tack så mycket fina, fina du! <3

 12. Svara

  Katarina

  25 februari, 2017

  Grattis fina du! Ha ett härligt 2017 och ett härligt 28e år! :) Känner att detta blir årets år! :) wihuu

  • Svara

   Rania Rönntoft

   27 februari, 2017

   Åååh tack! Ja det känner jag med, 2017 kommer bli episkt!!

 13. Svara

  Katta - Bucketlife

  26 februari, 2017

  Åh vilket härligt födelsedagsinlägg! Längtar efter att fylla år nu :) Hoppas det blev en riktigt härlig dag rakt igenom!
  Jag är ju 10 år äldre och älskar att ha samma känsla av barnslighet kvar, suget efter äventyr och att fortsätta utvecklas. Men kombinerat med att vara tryggare och mindre ängslig.
  Jag började ju gå min egen väg senare, men är så glad att jag vågade. Bästa, bästa grejen. Så impad att du drivit eget sen du var 23. Jag var nog inte alls lämpad för det då :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   28 februari, 2017

   Vad kul att du längtar efter att fylla år! När är det dags för din del? Ja men exakt så, barnsligheten är kvar och man är sugen på livet men man är samtidigt tryggare i sig själv, mindre orolig och känner sig själv såå mycket bättre :D

   Jag tycker inte det spelar någon roll När man börjat gå sin egna väg, det viktigare är att man över huvud taget hittar den och faktiskt vågar svänga in på den ♥︎

   Haha jag vet inte om jag heller var lämpad för det då, men det fanns liksom inget annat att göra för min del så det var bara att köra på :D

 14. Svara

  Magdalena

  26 februari, 2017

  Ett stort och innerligt grattis i efterskott. Hoppas du fick en fortsatt fin firardag och helg. Jag verkligen älskade din kloka och frimodiga födelsedagsreflektioner. Dom tar jag till mig av. Skål!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   27 februari, 2017

   Åh tack så mycket, jag har haft det underbart! Så roligt att du tyckte om mina tankar och funderingar, tack snälla <3

 15. Svara

  rebecca

  27 februari, 2017

  Helt underbart!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   27 februari, 2017

   Tack och ja! :D

 16. Svara

  Trail & Inspiration

  27 februari, 2017

  Helt rätt; man SKA vara ung i sinnet!
  Jag fyller också år i veckan. Känslosam, drömmande fisk och allt det där… :-)
  Fast jag önskar (liiiitegrann) att jag fyllde 28. Själv fyller jag 37. Men eftersom 40 är det nya 30 (har jag hört) så måste det ju innebära att jag fyller 27… ;-)

  Grattis och Kram!
  /M

  • Svara

   Rania Rönntoft

   28 februari, 2017

   Det ska men verkligen och åh grattis i förskott! Heja heja – fiskar är bäst ♥︎ Jag tycker din logik och uträkning där låter alldeles rätt och riktigt, klart du fyller 27 ;) Tack och kram, hoppas du får en fin vecka och en underbar födelsedag ♥︎

 17. Svara

  Mia

  4 mars, 2017

  Stort grattis i efterskott!
  Vet inte om du skrivit om det tidigare men skulle vara så kul att få reda på hur din karriärbana sett ut. Hur kom det sig att du började frilansa och vad gjorde du innan?
  Kram och trevlig helg!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   8 mars, 2017

   Tack Mia! Det går att läsa lite kort om sånt där under just ”Om mig” som du hittar i menyn här på bloggen, men annars har jag inte skrivit så mycket om det :) Jag gjorde inget speciellt innan, hade diverse ströjobb som servitris faktiskt. Kram och god fortsättning på veckan!

LEAVE A COMMENT