Matsmart konsumtion – att starta dagen med en bra frukost

» Det här inlägget är ett reklamsamarbete med Matsmart «

Sponsrat inlägg i samarbete med Matsmart © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

God morgon! Minns ni mina intentioner för 2017 ? Jag försöker följa dem så gott det gå och bland annat har jag lovat mig själv att skapa bättre morgonrutiner. Det är oerhört viktigt för att sätta en avslappnad och positiv ton för resten av dagen. Att alltid starta dagen med en bra frukost som jag både njuter av, men också står mig på länge är a och o. 

Något jag brukar göra för att känna mig avslappnad är att vara nedkopplad under morgonen, samt äta frukost i sängen! Det är starkt förknippat med lyx och speciella tillfällen, och bidrar verkligen till en skön känsla av att man tar hand om sig själv lite extra. 

Frukost som är nyttig och som jag tycker är riktigt god och dessutom tilltalar mig rent estetiskt är vad jag behöver. Men att göra egen granola, goda bars eller andra härliga frukostmål är inte riktigt min grej, och jag önskar att jag alltid kunde köpa riktigt sunda, närodlade och ekologiska varor. Men som egen företagare lever jag på en begränsad ekonomi så tyvärr har jag inte alltid råd… Jag tror många känner igen sig i att man vill men inte alltid kan handla så pass hållbart som man hade önskat.

Ändå är det så oerhört viktigt att vi gör just det eftersom det är vi konsumenter som röstar med våra plånböcker för att visa vilken sorts värld vi vill leva i.

Det är här som tjänsten Matsmart kommer in i bilden! Jag har nog nämnt dem förut då vi har handlat via dem några gånger och det är verkligen en toppentjänst! Oftast köper vi mycket basvaror som pasta och krossade tomater m.m därifrån men då jag just nu fokuserar på mina morgnar funderade jag över vad som krävs för att jag ska starta dagen på bästa sätt.

Med hjälp av Matsmart är det nämligen enklare att både vara ekonomisk och samtidigt konsumera mer hållbart! Det är en online-sida som både tänker på miljön och samtidigt ger oss möjligheten att handla mat med 20-90% rabatt. 

”Matsmart startades av en ICA-ägare som tröttnade på att behöva slänga massvis med mat vecka efter vecka. Istället för att slänga maten började han rea ut den, vilket blev så populärt bland kunderna att han bestämde sig för att ta idén online, för att kunna ge hela Sveriges befolkning samma möjlighet.”

De köper alltså in mat som av olika anledningar inte går att sälja på grund av tex korta / utgångna bäst före datum, förpackningsbyten, varor med skönhetsfel osv och så säljer de vidare till privatpersoner till kraftigt rabatterade priser. 1/3 av all mat som produceras i världen kastas, varav en stor del helt i onödan och det gör så ont i mig att det är så. 

Jag tycker verkligen att Matsmart gör ett toppenjobb och jag hoppas såklart att ni blir inspirerade till att testa deras tjänst. Längre ner i inlägget får ni ett extra erbjudande från mig! ↓

➵ Här kan ni läsa mer om hur allt fungerar!

Sponsrat inlägg i samarbete med Matsmart © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Med bär och banan från min egna frys gör jag en ordentlig smoothie-bowl där ett ekologiskt kokosvatten får stå för vätskan. Själva smoothien kan med fördel mixas ihop kvällen före och förvaras i kylen. Jag dricker även vattnet som det är, ett annat av mina löften inför det nya året är ju att bli bättre på att få i mig vätska. Jag dricker så otroligt mycket kaffe varje dag vilket är väldigt vätskedrivande.

Ibland består frukosten bara av en skål fil men oavsett så toppar jag den alltid med granola, banan och nyponpulver*. Jag har även unnat mig en hel låda flapjacks med tranbär och pumpa som är riktigt mättande och goda, lika perfekta till morgonkaffet som när jag ska ut i skogen. 

* Nypon använder jag till typ allt; på frukost, i smoothies, te och även i hud -och hårvårdsprodukter!

Hur underbart är det förresten inte att morgnarna numera är så ljusa, och att det är så pass varmt att jag kan mysa runt i min kimono igen? Otroligt!

Det som Matsmart gör är otroligt bra för miljön då fullt ätbar mat annars hade slängts, och det är just det som är deras mål: Att mindre mat slängs och att konsumenter har chansen till en mer medveten konsumtion även fast att man kanske inte har råd att handa ekologiska varor. Hos Matsmart har alla en möjlighet att göra något bra för miljön och som konsument får du dessutom mer över i plånboken.

Deras hemsida är ordentligt strukturerad och man får snabbt en bra överblick över deras sortiment. Mina egna favoritkategorier är skafferiet och ekologiskt och jag älskar att sitta och i lugn och ro planera det vi ska handla hem. Det bidrar till en större överblick och inte lika mycket spontana köp vilket också gynnar såväl miljö som plånbok. 

Frakten ligger endast på 49:- upp till 20kg volymvikt vilket innebär att du får allra bäst värde om du fyller din låda så nära 20 kg som möjligt. Och hörni, 20kg mat är mycket mat!

Just nu får ni 50:- rabatt om ni handlar för minst 350:-, ange bara koden RANIA* i kassan!

*Koden är giltig till och med sista februari. 

Sponsrat inlägg i samarbete med Matsmart © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

» Det här inlägget är ett betalt reklamsamarbete med Matsmart och här kan du läsa mer om vad det innebär «

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

12 Comments

 1. Svara

  Emma

  23 februari, 2017

  Himla bra :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   23 februari, 2017

   Tack! Ja de är verkligen superbra ♥︎

 2. Svara

  Beata Rydén

  23 februari, 2017

  Men gud vilken bra grej! Visste inte alls att detta fanns! Det är ju precis sådant man tänker borde finnas mer i samhället! Vilket bra samarbete för dig också, det passar ju helt perfekt!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   23 februari, 2017

   Ja de är hur bra som helst! Vad kul att jag kunde tipsa om något nytt :D Ah, har varit jättekul att arbeta tillsammans med dem ♥︎

 3. Svara

  Matilda

  23 februari, 2017

  Så bra sida och så bra samarbete! Jag håller verkligen med dig i allt du skriver och uppskattar Matsmart av precis samma anledningar. Blev så glad när min sambo berättade att han hade beställt lite därifrån – och så när han öppnar det jättetunga pakeket här hemma visade det sig att han hade beställt två hundra burkar Cola Zero vanilj. Jaha… jaja, bättre att de kommer till användning än slängs. Själv brukar jag passa på när de har mycket frön, bönor, ris, pasta och liknande som går åt snabbt i vegansk matlagning. Återigen, vilken stjärna du är på att lyfta fram samarbeten så de både engagerar och inspirerar!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   23 februari, 2017

   Ja det är verkligen en riktigt bra sida. Vi brukar också köpa mycket sånt där, det använder vi ofta och det blir ju liksom inte dåligt :) Haha två hundra burkar cola zero vanilj?! Nog för att det är gott men… jisses det är en del ändå haha. och tack så mycket, så roligt att du gillar inlägget och tycker om sättet jag arbetar med företag på och lyfter dem i mina inlägg, så kul att höra! <3

 4. Svara

  Pia

  23 februari, 2017

  Åh ska kollas på! Har tittat på matsmart längre tillbaka men tyckte aldrig jag hittade så mycket att handla men ska gå in där igen nu! Härliga frukostbilder också!:)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   23 februari, 2017

   Jag tror man får ta sig lite tid att verkligen kika igenom de olika kategorierna och fundera över vad man behöver. Men basvaror som pasta, ris och diverse bönor m.m är ju alltid ett säkert kort! Tack :)

 5. Svara

  Klara

  23 februari, 2017

  Åh, jag tänkte på Matsmart senast igår! Jag har aldrig beställt därifrån, men nu kanske det är dags att ta en närmre titt och faktiskt handla därifrån

  • Svara

   Rania Rönntoft

   24 februari, 2017

   Åh gjorde du? Det måste ju vara ett tecken ;) Det tycker jag absolut du ska göra! Trevlig helg :D

 6. Svara

  Wilda

  25 februari, 2017

  Verkligen ett fantastiskt samarbete och åh vad jag gillar dom! Jag har kollat in dom förut. Tyvärr är jag nog inte målgruppen. Eftersom jag är ensamhåll och boende i stan skulle det bli mer svinn hos mig av att handla där. Min ICA-butik har en disk med kort datum som jag alltid handlar av. Både bra för den fattige och för miljön :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   20 juni, 2017

   Men oj, sorry för världens senaste svar – har helt missat din kommentar! Ja, de gör ett grymt bra jobb men klart deras koncept inte passar alla – skulle det resultera i mycket matsvinn för dig är det ju inte mer hållbart att handla från dem. Vår ICA-butik har inte riktigt någon sådan disk vilket är lite synd, det är ju också en fantastiskt bra grej! :)

LEAVE A COMMENT