Deterra, jackan från jorden

Out for a walk with the new Deterra jacket from Tierra © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Efter att ha spenderat stora delar av helgen i sängen med magsjuka kände jag det så starkt igår, att jag behövde komma ut. Solen sken och det har kommit lite mer snö så än verkar inte vintern släppa taget om naturen. Jag jobbade fram till lunch, värmde en matlåda och sedan begav jag mig ut.

Jag promenerade och fotograferade i två timmar och det var så otroligt härligt! Den friska luften och solskenet kombinerat med att få vistas i tysta skogar gör verkligen under för ens välmående, energi och inspiration. 

Jag har för övrigt fått hem en så himla fin produkt att testa! → Att det är ett produkttest innebär att det inte finns några leveranskrav* och jag får inte betalt för att skriva om en produkt. Jag har bara haft den här jackan sedan i måndags så ni lär se mer av den framöver. 

* företag vill såklart ha feedback om vad jag tycker om deras produkt.

Out for a walk with the new Deterra jacket from Tierra © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Får jag testa en produkt jag verkligen tycker är bra vill jag ju dock såklart tipsa er om den, och på ett sätt vet jag redan att den här jackan är riktigt riktigt bra. Jag pratar inte bara om plagget i sig utan vad den visar att vi kan göra, att vi idag kan producera tekniska plagg utan fossila bränslen.

➵ Tierra’s nya jacka är nämligen gjord av 100% biobaserade material såsom trä, nötter och bönor!

Med jackan Deterra har de blivit tilldelade den globala sportbranschens finaste hållbarhetspris, ISPO Award Eco Achievement Apparel! Jag är så oerhört stolt över att det är ett svenskt märke som tagit det här steget och verkligen skapat något som får internationell uppmärksamhet. 

Out for a walk with the new Deterra jacket from Tierra © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se
Jag har studerat spanska i sex år och tycker såklart det är extra fint att Tierra betyder jorden (som i planeten, inte det vi har i marken) och att Deterra betyder från jorden → eftersom allt i jackan är gjort av naturliga material. 

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

7 Comments

 1. Svara

  Emma

  22 februari, 2017

  Skönt att du är frisk och vad härlig med en lång fotopromenad <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   22 februari, 2017

   Ja verkligen, avskyr att vara sängliggande! Det var underbart – finns inget bättre än att knata runt i fin natur med kameran <3

 2. Svara

  Beata Rydén

  22 februari, 2017

  Jag som inte kan nåt om sånt här blir riktigt imponerad att en jacka kan vara gjord av sådana naturliga material. Häftigt! Och så härligt det verkar med din promenad! Så skönt att vara ute så länge och bara promenera och fota <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   23 februari, 2017

   Jag är också imponerad, det är riktigt häftigt vad vi kan göra med dagens teknik och att det finns personer som kommer på att det går att göra såhär! Ja det är underbart att vara ute i naturen och röra på sig med kameran <3

 3. Svara

  Nadia

  22 februari, 2017

  Heii Rania

  Jeg ville egentlig bare si, at siden jeg fant bloggen din for typ 4-5-6 uker siden (?) så har jeg latt meg inspirere så veldig av deg, dine tekster og dine bilder. Her fant jeg først bregrepene slow living og sustainability, og siden det har jeg sugd til meg alt jeg kan via blogger, podcaster og andre nettsteder. Og jeg er så himla glad og takknemlig og KRY over å kunne skrive til deg at JEG GJORDE DET! Jeg har sagt opp jobben min som sykepleier i 100% turnus som jeg følte sugde livskraften utav meg, og har gått inn i en annen stilling som nattevakt i stedenfor. Noe som innebærer mindre jobbing, litt mindre lønn, men mye mye mye mer tid og tid til å leve. Åh.

  TUSEN takk for inspirasjonen kjære du, det betyr så uendelig mer enn du tror! <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   23 februari, 2017

   Hej Nadia!

   Alltså, tack. Jag blir så himla glad och rörd. Det är helt otroligt att du på ett par veckor har gjort den här förändringen i ditt liv?! Jag önskar jag kunde vara där och fira med dig ♥︎ Jag hoppas du kommer att trivas med ditt nya jobb och framförallt att ha mer tid över till Ditt Liv ♥︎ Det är NU det verkligen börjar för dig, åh du har hela världen för dina fötter nu! Så otroligt roligt, det här var den bästa starten på min dag att läsa. Tack själv snälla fina du :* Kram!

LEAVE A COMMENT