Bebisbilder och dokumentärer – Veckosvepet v. 07

Måndag igen och ute snöar det som bara den. Även om det varit härligt så har det känts lite för tidigt för våren att komma redan, så jag är glad att se att det snöar ute! Här på bloggen har det varit extremt lugnt och jag vill passa på att tacka för alla fina kommentarer på mitt förra inlägg, jag ska svara på dem så snart jag kan!

I tisdags kom nämligen Emmie hit med sin dotter Freya, och dagarna har bestått av att prata ikapp oss om allt som händer i livet, gosa med den lilla, promenera runt sjön och i skogen samt spela en hel del Alfapet och äta god mat. Tidigt i lördags åkte dem hem till Göteborg igen och på kvällen blev jag magsjuk…

Freya and her mother Emmie © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Väldigt skönt att det inte skedde medan de var här men ja, söndagen bestod av att ligga i sängen framför Netflix och jag hann med att se två filmer och två dokumentärer: Food Choices, Happy People: A Year in the Taiga, Tomorrowland och The Secret Life of Bees

Varje måndag tar jag en titt på veckan som gått och skapar ett veckosvep; Ett inlägg som innehåller bilder jag tagit under veckan som passerat, bra saker jag sett, läst eller hört, inlägg jag postat under veckan och så försöker jag avsluta med att visa hur jag sett ut och reflektera över mina egna tankar och utveckling. 

➵ Mina tidigare veckosvep finner du här

BilderVeckosvepet #07, 2017 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Veckosvepet #07, 2017 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Under de dagar Emmie och Freya var på besök har jag sammanlagt fotograferat mer bebisbilder än vad jag gjort de senaste åren haha. Inte riktigt min nisch men det är något speciellt när det är ens bästa väns dotter, klart tant Rania måste föreviga henne på bild! ♥︎ Freya är en riktig liten solstråle och det har varit underbart att få se de här två tillsammans.

Att ha Emmie, en av mina allra bästa vänner, här på besök har verkligen varit underbart; Allt från att bara få träffas då det inte sker så ofta, till att få träffa hennes dotter, se henne med våra katter och visa hur vi bor samt ta med henne på promenad i ”mina” skogar har känts ovärderligt.

Jag hoppas de kommer på besök snart igen! 

Bra saker

Jag har varit extremt nedkopplad senaste veckan så jag har inte riktigt koll på vad som hänt, vilket är skönt på ett sätt men det gör ju att jag inte har så mycket tips på bra saker åt er!

◊ Saftiga Blåbärsmuffins

Vi har otroligt mycket bär i frysen och efter att ha sett det här inlägget hos Sofia funderar jag på att svänga ihop några muffins. Jag gillar sådana här relativt enkla recept med ingredienser jag i stort sett alltid har hemma. Emmie bakade dock en blåbärspaj medan hon var här så jag kanske ska göra hallonmuffins istället, eller en kombination? Hm hm… 

◊ Bilder från helgen

Eftersom jag legat i sängen i stort sett hela helgen njuter jag lite extra av Evelinas inlägg. De verkar ha haft en så himla mysig helg, och jag älskar alla bilderna. Väldigt fina en och en men också riktigt fina tillsammans. Så stämningsfulla och inspirerande! Det är tacksamt att kunna ”följa med” i någon annans helg när man själv inte gjort något alls. 

◊ Food Choices

Som sagt såg jag den här dokumentären på Netflix igår och den är så bra. Jag har lärt mig oerhört mycket om kost och hur det påverkar både oss och miljön. Jag har också lärt mig mycket om myter om att vi måste få i oss extremt mycket av vissa saker, ofta är de som står bakom faktan inte utbildade dietister och/eller så är det saker som sägs för att företagen ska sälja mer av vissa produkter. Dokumentären är baserad kring en växtbaserad kost utan att sätta en titel på det (såsom vegetarian / vegan) vilket jag gillar, och presenterar verkligen mycket fakta kring hur kroppen fungerar och vad specifika ämnen gör med oss. När det kommer till mat var det här verkligen en ögonöppnare för mig och jag tar med mig de nya kunskaperna framöver. Jag tycker verkligen ni ska se den här oavsett hur ni äter idag! 

Tidigare inlägg

◊ Ett år av självporträtt

Jag själv

Mellan besök och magsjuka har jag varken haft tid, ork eller lust till att ta ett ordentligt självporträtt så här kommer en gruppbild på mig, Freya och hennes mamma Emmie. 

Vi vill inte skaffa barn men det betyder inte att jag har något emot barn generellt sett eller att jag inte kan umgås med dem, och det har känts extra tydligt den här veckan. Som sagt har det varit underbart att ha dem här, och jag har verkligen älskat att få träffa Emmies dotter och vi har haft det otroligt roligt ihop. Jag är stolt över att vara Freya’s alldeles egna tant Rania ♥︎

Veckosvepet #07, 2017 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

15 Comments

 1. Svara

  Finurliga fröken

  20 februari, 2017

  Men herregud vilken liten sötnos! Så mysigt att få hänga med henne och hennes mamma. Kram

  • Svara

   Rania Rönntoft

   22 februari, 2017

   Ja hon är oerhört söt och det var verkligen supertrevligt :)

 2. Svara

  Emmie

  20 februari, 2017

  Skyller på mammahormonerna, men kan eventuellt ha fått en liten tår i ögat. Var såååå mysigt att vara uppe hos dig, ante och katterna <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   20 februari, 2017

   Hihi men åh! Tur du har de där hormonerna att skylla på 😘❤ det var SÅ mysigt att ha er här!!

 3. Svara

  Perlina

  20 februari, 2017

  Hon är så söt !!! Jag vill bara få barn när jag ser en så söt baby.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   22 februari, 2017

   Mhm hon är supersöt :)

 4. Svara

  Mamma

  20 februari, 2017

  Så mysigt, härliga bilder ❤️

  • Svara

   Rania Rönntoft

   22 februari, 2017

   Ah var verkligen jättekul att få umgås med Emmie och visa hur vi bor :D <3

 5. Svara

  Wilda

  22 februari, 2017

  Åh barn alltså. <3 Vill inte heller ha egna barn, men jag har tre fadderbarn (trillingar) som jag är "tigermamma" till. Deras titel som jag är mycket nöjd med. :) Krya på dig!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   23 februari, 2017

   Ja de kan vara så himla härliga :) Tigermamma var ju en grym titel! Jag har själv bestämt att jag vill bli kallad tant Rania, vi får se om det sätter sig ;) Tack, mår mycket bättre nu!

 6. Svara

  Sofia // Hildas.se

  23 februari, 2017

  Så himla fina bebisbilder! <3
  Och du, glöm inte att slicka skålen ordentligt när du gör muffinsen. Nästan godast av allt. :P

  • Svara

   Rania Rönntoft

   23 februari, 2017

   Tack Sofia! Haha jag glömmer Aldrig att slicka skålen ;)

 7. Svara

  Pia

  23 februari, 2017

  Åh usch för magsjuka! Hoppas du mår bättre nu?
  Vilka bra tips som du delade med dig av! Är också sugen på att testa de blåbärsmuffinsen och blir sugen på att se dokumentären! Och tack också för tipset om Evelina blogg, den ska ja definitivt kolla in!
  Krya på dig!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   23 februari, 2017

   Ja det är ingen hit, och som vuxen har man det ju inte så ofta. Nu mår jag bra igen, tack! Kul att du gillade mina tips, hoppas du tycker om dokumentären om du tittar på den. Jag har inte gjort muffinsen än, kanske till helgen… Evelinas blogg är superfin, kul att du fick upptäcka något nytt! Kram :)

 8. Svara

  pochaunted

  24 februari, 2017

  Tack Rania för att du uppmärksammar Food Choices, en väldigt viktig dokumentär jag önskar att alla fick se. Kramar ❤

LEAVE A COMMENT