Mina intentioner för 2017

Januari är över och idag går vi in i februari månad. Solen värmer, det droppar från taken och jag hoppas våren kommer tidigt i år. Som ett avslut på månaden, och kanske vintern, fick jag skåda ett vackert litet norrsken igår kväll. Känner mig så tacksam!

Efter en månad med mycket funderande och givande samtal är jag redo att dela med mig av mina intentioner för det nya året.My plans and intentions for 2017 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Jag skriver intentioner eftersom att jag inte har satt upp specifika mål för i år, inte så mycket konkreta saker som går att bocka av på en lista. Jag vill omge mig med positivitet, inspirerande människor och bra, hållbara och hälsosamma produkter. Jag satsar mer på en känsla och just intentioner. Inte bara för 2017 utan för hela mitt liv framöver.

Under 2016 utvecklades jag enormt mycket som person och det vill jag fortsätta med. Jag låter bloggen, mitt fotograferande och mitt företagande följa med på vägen. Allt hänger liksom ihop och är en del utav mig.

Moorea Seal och hennes 52 lists project har jag följt online för flera år sedan, men det är först i år som jag bestämde mig för att själv också gå med just för att ta ett extra steg mot att fortsätta utveckla mig själv. Så varje vecka fyller jag i en lista vardera i hennes två böcker 52 Lists Project och 52 Lists for Happiness. De hjälper mig att reflektera över saker om mig själv och mitt liv.

Jag får dessutom en lugn, nedkopplad stund på köpet. Win-win!My plans and intentions for 2017 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

För ett tag sedan såg vi förresten filmen Collateral Beauty på bio och en mening fastnade verkligen hos mig:

What is your why?

Jag funderar ständigt över det där nu, vad är mitt varför? Varför går jag upp på morgonen, varför gör saker mig glad eller ledsen, varför orkar jag inte gå ut och gå? Vad inspirerar mig och får mig att fortsätta? Jag ska alltid kunna motivera mina tankar och beslut!

Min förhoppning är att jag tillslut inte ska behöva tänka aktivt på mina intentioner för 2017, utan att de blir en del av mig, min vardag, min livsstil och mina rutiner. Nedanstående saker ska vara lika självklara som att jag alltid brygger en kanna kaffe om morgnarna.

Längre fram kommer jag att återkoppla till de här punkterna och skriva mer om dem. Men nog om det, i år ska jag bli bättre på att:

» ta hand om mig

Jag vill må bättre på så sätt att jag alltid känner mig pigg, positiv och glad. Därför ska jag se över min hälsa, inifrån och ut! Jag planerar att uppnå detta genom att motinera mer och se till att få frisk luft och vara ute i naturen, helst varje dag. Dricka mycket vatten och fokusera mer på hud -och hårvård samt skapa bättre vanor i min vardag. Jag vill framförallt känna mig hälsosammare men jag vill också att det ska synas utåt med en frisk hy och ett frisk hår. Jag kommer skriva mer om vissa delar av det här och hur det går i separata inlägg framöver.

» investera i mig själv

Jag vill ta vara på min tid så mycket bättre. Inte slösurfa bort flera timmar, och så vill jag resa och uppleva mer. Unna mig själv att fara runt i vårt avlånga land och träffa flera av de inspirerande människor jag hittills bara känner via internet. Ett första steg mot det var att jag i början på året deltog i Influencers of Sweden’s Winter Workation i Åre.

Att göra något bara för mig själv, opretentiöst och kravlöst är något jag vill bli bättre på. Allt måste inte bli ett mästerverk som ska förevigas och skrivas om här på bloggen. Jag vill till exempel rita mer om dagarna, fortsätta väva bara för att det är mysigt, och försöka lära mig spela munspel – enbart för min egna skull. My plans and intentions for 2017 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

» leva balanserat

Jag ska finna en bättre balans i allt. Min kost ska vara en bra variation av kött och vegetarisk, mindre portioner och så ska jag äta mer frukt samt dricka mycket mer vatten. Att köpa snacks (typ en påse chips eller ostkrokar) så fort det blir helg har jag slutat med. Jag ska bli bättre på att skilja mellan jobb och fritid, och att balansera de två. Jag vill hitta en bättre balans mellan att vara inne och ute, mellan att spendera tid vid skärmen / sociala medier och att vara nedkopplad. Mellan att läsa bloggar och att läsa böcker.

» fokusera

Jag måste ta en sak i taget och se till ge det jag gör, eller de jag umgås med, får min fulla uppmärksamhet. Jag ska inte göra flera saker samtidigt och så ska jag försöka bli mer organiserad och strukturerad. Planera mina arbetsdagar och skapa mer effektiva, hållbara rutiner för hur jag arbetar med företaget. När jag inte arbetar ska jag släppa jobbet helt och fokusera på min stund i naturen eller de vänner jag umgås med.

» acceptera och respektera

Det här kommer man så långt med och är på ett sätt den viktigaste intentionen jag har att arbeta med.

Det handlar om att vara en god medmänniska. Att acceptera och respektera att vi alla är olika, tycker olika och gör saker på olika sätt. Jag har mer än gärna djupa, givande och inspirerande samtal med folk men jag kommer aldrig stå med en pekpinne och tycka och tänka kring hur andra ska göra saker. Kan jag inspirera folk till förändring via positivitet och mitt innehåll här så blir jag väldigt glad, men jag kommer aldrig någonsin säga att mitt sätt är det enda, mest rätta sättet att göra saker och ting.

Den här punkten handlar också om mig själv, kanske allra mest om just mig. Att acceptera och respektera den jag är, både fysiskt och psykiskt. Vad min kropp mår bra av, vad jag trivs med och vad som gör mig glad och tillfreds. Till exempel måste jag sluta försöka få saker gjorda på samma sätt som andra, att något fungerar för en person betyder inte att det fungerar för mig.

Jag vet ju att jag inte kan skriva att jag ska sitta med bokföringen en onsdag klockan 14.00. Jag fungerar inte så. Istället hämtar jag inspiration från Agnes och skapar fokusveckor, ett tillvägagångssätt som är mer i linje med hur jag fungerar. Att sätta bokföring som fokus för en hel vecka, och sedan känna in när jag har ro att sitta med den – det är ett sätt som verkligen fungerar för just mig. 

Att fortsätta lära känna mig själv och acceptera vem jag är och hur jag fungerar är så oerhört viktigt, speciellt om jag ska lyckas med de andra ovanstående punkterna. Om man inte respekterar sin kropp och sitt sinne är det svårt att utvecklas och växa som person.My plans and intentions for 2017 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seAllt det här kan sammanfattas med att jag vill skapa bättre rutiner i min vardag, fortsätta växa som människa, och då också som fotograf, företagare, bloggare och influencer. Jag vill ta hand om mig själv och mina relationer. Jag vill må bra och fokusera på det som verkligen är viktigt i livet.

Det viktigaste för mig är att alltid vara sann mot mig själv. Jag ska stå upp för mig själv, våga yttra mina åsikter och jag ska göra det jag genuint vill. Vara lite mer självisk och våga säga nej.

Jag ska leva mitt liv som jag vill och dokumentera det för bloggen → Jag ska inte göra saker bara för att ha något att blogga om!

Såklart kommer jag ständigt fortsätta vara den jag är, en glad och positiv tjej som lever i nuet och är bra på att finna njutning i vardagen och som ständigt utforskar världen omkring sig.

Jag vill lära mig mer om vad naturens skafferi har att erbjuda, åka på näräventyr och resa i Sverige, fortsätta hitta sätt att leva mer hållbart och självklart fortsätta med strävan efter ett lugnare, enklare och mer minimalistiskt liv. Självklart innebär detta att jag kommer fortsätta dela med mig av mitt liv här på bloggen, för alla er underbara läsare.

Förhoppningsvis fortsätter jag att inspirera er och tillsammans hjälps vi åt att må bättre och njuta av livet varje dag!My plans and intentions for 2017 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

57 Comments

 1. Svara

  Mia

  1 februari, 2017

  Tack för ett inspirerande inlägg! Kloka tankar och jag tokgillar bilderna! Jag satte upp liknande intentioner, jag tror att detta i längden är så mycket effektivare än enbart konkreta mål!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   4 februari, 2017

   Så lite så Mia, så roligt att du tycker om såväl mina tankar som bilder. Härligt att höra att du har liknande intentioner för framtiden och tänker som mig, jag tror också det ger mer än konkreta, specifika mål :)

 2. Svara

  NastiSamoyed

  1 februari, 2017

  Åh, men så inspirerande! Har också som mål att må bättre, men kanske är intention ett bättre ord för just det. Och då det just nu i mitt liv händer mer saker än jag trodde, så blir det också mer tydligt att jag bör göra mer saker för mig själv, för att kunna må bättre!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   4 februari, 2017

   Tack! Ja jag tror intentioner är bra, och istället för att sätta upp det stora målet ”jag ska må bättre” kan man fundera över vad för andre saker i livet som hjälper en att komma dit <3

 3. Svara

  Leanne Downs

  1 februari, 2017

  I love this, so inspiring in so many ways and damn all your photographs are so perfect 😍 wishing you all the happiness, health and balence in 2017.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   4 februari, 2017

   Aah thank you so so much Leanne! I’m glad you enjoy my images, but nothing is perfect ;) <3 I wish you all the same my friend!

 4. Svara

  the waves we make

  1 februari, 2017

  Tack för ett inspirerande inlägg. Kul att lära sig ett nytt instrument. Jag är sugen på melodica. Eller banjo :)

  Jag tror du kommer få ett fantastiskt 2017!!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   4 februari, 2017

   Åh men så lite så! Banjo är inte dumt, det röstar jag för! Tack och detsamma :*

 5. Svara

  made by mary

  1 februari, 2017

  Skriver typ under på allt! Heja och amen to that <3 Jag märkte det så tydligt med kokboken, att det inte fungerar att säga "nu ska jag göra det här den här dagen och såhär ska jag producera boken, exakt den här ordningen". För när inspirationen inte finns där, så finns den inte där. Det är inte som att jobba med ngt när man kan gå lite på tomgång, tänka på annat och bara "köra på". Det är inte som att flytta muttrar och skruvar till olika skålar. Det går så otroligt mkt av min själ in i det jag gör, och när jag forcerar det, så forcerar jag också mig själv och den jag är, mitt innersta. Det som kommer ut blir också därefter, om det alls kommer ut ngt vill säga. Och tillsist står jag där, urkramad på alla energi, som en gammal trasig disktrasa.

  För mig känns det som om jag håller på att hitta ngt nytt med bloggen, något utanför ramarna av vad andra matbloggar bloggar om. Jag vet inte om andra vill läsa om det, eller ens om företagen är intresserade men det är det jag måste göra. Våga lita på mig själv, mitt inre, den jag är och det jag mår bra av.

  I år står dock hälsa som fokus, otroligt högt, så härligt att läsa att det gör det för dig med, om än på olika sätt. Ska ta en titt på dom där 52-böckerna. Har sett dem florera lite "här och där" men aldrig blivit av att jag köpt, men känner mig sjukt nyfiken och pepp på dem nu!

  Kram!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   5 februari, 2017

   Fint att höra att du håller med <3 Exakt så är det, tror det är svårare för oss som arbetar med kreativa yrken att ha fasta tider, kombinerat med att vi är så som personer (skulle aldrig klara mig på ett "vanligt" jobb alltså...). Som du säger så går det verkligen inte att forcera fram den där inspirationen, känslan och att lägga ner sin själ i något bara hux flux.

   Det tror jag också att du håller på att göra och jag är så glad att jag får följa dig och se var du landar <3 För min del håller jag verkligen också på att hitta mig själv, och hur jag vill blogga och det är en häftig upplevelse att vara så närvarande i hur jag ändras och att se det jag skapar följa med i förändringen som sker inom mig.

   Ja, underbart att vi båda fokuserar på hälsa men på vårt egna vis, samtidigt som vissa saker i vårt tänk är mer lika - förhoppningsvis kan vi hjälpa varandra att ta hand om oss <3 Ja gör det, jag tycker om dem väldigt mycket :) Kram finaste du!

 6. Svara

  Agnes {Cashew Kitchen}

  1 februari, 2017

  Vad intressant att äntligen få läsa om dina intentioner! Jag känner också att jag kan skriva under på prick allt! Det här med att hitta bra rutiner för att jobba och vara ledig som både främjar ens hälsa och strukturerar upp/effektiviserar jobbet är helt klart i centrum för mig just nu. Det är inte helt lätt, och jag kämpar med att känna mig pigg och frisk. Därför tar jag till mig extra mycket av punkten ”Acceptera”. Jag börjar inse att jag helt enkelt inte kan sträva efter att vara på topp hela tiden. Ibland har en sådana här låga perioder, och jag slås väldigt lätt ned av det och tänker att ”det är ingen idé” att sätta igång med det där stora projektet för jag kommer inte orka osv. istället vill jag lita till att jag är stark och har förmågan att klara av mycket mer än vad jag tror. Samtidigt som jag givetvis vilar ordentligt osv. Stress är aldrig bra att genomleva! Men jag menar mer att jag måste lära mig att vara ok med att vara extra trött/sjuk/deppig ibland.

  Det du skriver om att göra saker på SITT sätt, oavsett hur andra gör det, resonerar också väldigt mycket med mig. Det är så lätt att jämföra sig med andras takt/arbetstider/metoder, men att försöka forcera det på en själv funkar aldrig. Resultatet kommer garanterat bli bättre om en utarbetar sin egen metod och lyssnar på sina begränsningar :-)

  Tack för superfin inspiration och tack för länken!! <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   5 februari, 2017

   Vad fint att höra att du håller med i mycket, och att du fastnade lite extra för punkten som rör acceptans. Jag tror verkligen den är den allra viktigaste, för att man ska kunna arbeta på bästa sätt med sina andra intentioner / mål / planer eller vad man än må kala det. Det är verkligen Ingen som ständigt är på topp, och jag tror faktiskt lite dalar och låga perioder är nyttigt för oss alla – speciellt om man arbetar väldigt kreativt. Man behöver dippa en stund för att orka fortsätta där uppe på toppen igen, och jag tror man tar sig lite högre efter varje dipp man har. Håller helt med dig, att lära sig acceptera att man är trött och har dåliga dagar eller perioder är oerhört viktigt. Att Inte känna ångest över att man ligger och glor på SKAM en hel dag istället för att sköta sin bokföring, det är faktiskt helt okej att göra emellanåt! Ja, just i dagens samhälle med alla sociala medier är det ju så enkelt att se alla olika tusen, fantastiska, effektiva sätt som andra gör saker på och man glömmer bort sig själv lite – det var nog enklare förr, att hitta sin väg när man inte såg alla andras lika tydligt – så det är viktigt att aktivt jobba med SIN väg <3 Tack själv för all fin inspiration du ger, såklart jag länkar! :D

 7. Svara

  Madelene

  1 februari, 2017

  Att ha intentioner tycker jag verkar så mycket mer avslappnat än att ha satta, specifika mål. För min del tycker jag att det känns roligare, och enklare, att jobba med. Det där med att hitta en balans i livet är något som jag själv tycker är så himla svårt men som jag vill jobba med att bli bättre på under det här året. Det är så lätt att man liksom tippar över åt något håll och sen fastnar där. Jag hoppas det går bra för dig under året! Tack för att du delade med dig!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   5 februari, 2017

   Ja jag känner exakt likadant, jag har prövat ha väldigt specifika mål Så Många Gånger och det fungerar aldrig för mig. Ja just det där med balans är riktigt svårt, och det tror jag man får arbeta med hela livet – även om man lär sig leva ett mer balanserat liv kommer det alltid nya upplevelser och utmaningar som gör att man kan tippa åt ett eller ett annat håll. Tack och detsamma, jag hoppas det går bra för dig med! <3

 8. Svara

  Veronica Pettersson

  1 februari, 2017

  Åååh, vilket underbart inlägg! Kul och intressant att läsa!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   5 februari, 2017

   Tack så mycket Veronica, så roligt att du känner så!

 9. Svara

  Katta Bucketlife.se

  1 februari, 2017

  Som flera skriver så är det väldigt mycket en summering av mina egna tankar framöver. Och så en del grejer som jag inte tänkt på men som jag verkligen kan relatera till.
  Vad jag särskilt har på min lista som du också har är det här med att stå upp för mig själv och sluta jämföra. Våga tro på den egna vägen. Jag har varit modig i det många gånger i livet, men sen tappar jag tråden ibland och då blir det inte helt bra. Eller bra kan det bli, men inte min väg liksom. Så i år har jag tagit ett jättestort steg och gått helt på magkänslan. Vi får se vart det bär!

  Fasen vad häftigt det är med personlig utveckling alltså. Andras och egen. Tack för att du delar! Och om jag bara kunde hålla mig till listor alltså. Älskar dem, men råkar alltid dra iväg på spontana side tracks, haha.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   5 februari, 2017

   Jag blir så glad av att höra att jag är inne och filosoferar kring något som många andra känner igen sig i och själva funderar över. Ah det är ju allt för lätt att tappa tråden tyvärr, men det låter ju fantastiskt härligt och spännande att du tagit ett stort steg och lyssnat på magkänslan – jag blir genast nyfiken, önskar dig lycka till – jag VET att det kommer bli bra, det brukar det bli när man lyssnar på magen och/eller hjärtat :D Ja men visst är det!? Jag har aldrig förut varit så närvarande i mig själv – det är som att jag står utanför och ser allt som sker med mig och det är så häftigt och lärorikt, och roligt. Det är lite som en drog och jag blir beroende, jag vill inte sluta utvecklas och känna av det för allt i världen. Haha ja en del listor drar jag också iväg med men de här i boken har ju ganska styrda teman och bara 2 sidor / lista så man blir lite lagom tyglad ändå :D

 10. Svara

  Mamma

  1 februari, 2017

  Så otroligt bra skrivet, kärlek ❤️

  • Svara

   Rania Rönntoft

   5 februari, 2017

   tack mamma <3

 11. Svara

  Jenn - forever abroad

  1 februari, 2017

  Jaaaa Rania, vad fint att läsa om – känns som vettiga och insiktsfulla intentioner, utifrån ditt liv och dina känslor. Det gillar jag :)

  Känner dessutom igen mig med att ”bokföringen kl 14 på onsdag” sällan fungerar. Så tack för inspirationen om fokusveckor.

  Och spot on med detta ”Jag ska inte göra saker bara för att ha något att blogga om!” Det är väldigt viktigt även för mig. Samt att inte känna stress över att jag ”inte bloggat om Indien” även om det är ett par månader sedan den resan nu. Allt man gör måste inte bli blogginlägg heller :)

  Tycker 52 list project ser spännande ut. Men jag har blivit lite avskräckt av sådant efter att jag för 3 år sedan påbörjade en 100 happy days-utmaning, där man skulle publicera något som man var glad över varje dag i 100 dagar. Den perioden blev istället av en slump den mest ledsamma någonsin i mitt liv, gjorde slut med mitt ex och grät floder i en hel månad. Så kändes som att jag jinxade livet med den där utmaningen, även om det förmodligen bara vara ett hopplöst sammanträffande ;)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   5 februari, 2017

   Åh tack Jenn! Åh så lite, jag tror verkligen på Fokusveckor och att det kommer göra stor skillnad för mig, hoppas det fungerar bra för dig med om du testar! Mhm, att blogga bara för att är absolut inte bra, och inte att stressa heller – jag tror vi kommer se mer och mer av ”slow blogging” framöver, kvalitét före kvantitet är så otroligt viktigt – både för oss som skriver bloggarna men också de som läser, och nej – allt man gör måste verkligen inte bli till blogginlägg – och kanske kommer det en tidpunkt då du tycker det känns helt rätt att skriva om Indien på bloggen, eller inte – låt livet och dina känslor avgöra det :) Men oj?! Låter som en väldigt dramatisk tid i ditt liv, förstår att du är lite avig. Jag tycker de här listorna är ganska avslappnade och det är ju inget som ska publiceras och visas för andra, man gör det bara för sin egna skull. Vissa listor skriver jag massor på, en del bara 2-3 saker och vissa har jag hoppat över då jag inte kommer på något – jag tror det är viktigt att inte ta dem på allt för stort allvar. De ska hjälpa och inspirera en, inte ge en ångest. Hoppas du kommer över din avskräckthet (så kan man INTE säga men du fattar)! <3

   • Svara

    Jenn - forever abroad

    6 februari, 2017

    Som läsare gillar jag också slow blogging för vem hinner gå in och läsa 2 inlägg om dagen?!! Färre inlägg = möjlighet att följa fler härliga bloggar, hehe!

    Låter klokt att inte publicera allt utan behålla det för sig själv också. Med den inställningen och det målet kanske jag kan komma över min avskräckthet ;)

 12. Svara

  Emilia Westerström

  2 februari, 2017

  Klickade hem båda böckerna direkt! Dessa måste också räknas till att investera i sig själv, eller hur? Tack för tips och fina bilder!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   5 februari, 2017

   Åh gjorde du? Så roligt, hoppas du gillar dem! Ja klart att de gör, de är definitivt en del i mitt tänk att investera i mig själv :D Åh så lite så <3

 13. Svara

  PJ:s byffé – från by till fe

  2 februari, 2017

  Att omge sig med positiva, inspirerande människor är oerhört viktigt. Motsatsen, energidränerande och cyniska människor, kan vara förödande. På tal om intentioner så låg jag vaken en lång stund senaste natt; funderade och kunde inte somna. Till sist somnade jag med tre nya föresatser som skall vara vägledande från och med idag. Precis som för dig så skall de förhoppningsvis bli en naturlig del av min vardag och person.

  Sen kom jag att tänka på betydelsen och skillnaden på intention och föresats men kom till att de är ganska lika.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   5 februari, 2017

   Jag kan inte annat än hålla med dig. Som ung förstod jag inte riktigt det där men nu har jag verkligen ”rensat” i min umgängeskrets och omger mig bara med otroligt bra människor. Åh så härligt och spännande det låter att du kom på tre stycken nya föresatser (eller intentioner, tror också att de är ganska lika) – håller tummarna att det går bra för dig att låta dem leda dig genom livet :)

 14. Svara

  sandra

  2 februari, 2017

  ÄLSKAR det här inlägget, Rania. Så många bra och kloka tankar, så snygga bilder och så inspirerande listbok. Blir sugen på att klicka hem en jag med!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   5 februari, 2017

   Åh tack Sandra, så roligt att höra! Böckerna är underbara, jag tycker verkligen om dem <3

 15. Svara

  Ramona

  3 februari, 2017

  Väldigt inspirerande inlägg detta :) Och en fin hjälp för mig som sitter med samma sak. Att vara med människor som ger energi är så otroligt viktigt, många gånger har jag haft människor som själ energi runt om mig utan att förstå, dom finns inte längre i mitt liv.
  Så otroligt många kloka tankar och fina bilder. Ska nog testa fixa till min lilla lista eller vad man kan kalla det för lite, göra på ett lite annat sätt :) Tack för tipset. Kram och njut av dagen <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   5 februari, 2017

   Vad fint att höra att du känner så, tack Ramona! Ja jag har också haft sådana människor i mitt liv men de har jag helt slutat att umgås med, livet är för kort och det är inte värt de – de människorna passar garanterat bättre ihop med andra :) Jag blir så glad av att du tyckte mitt inlägg var inspirerande, såväl tankar som bilder. Kram och detsamma, hoppas du haft en fin helg! <3

 16. Svara

  Magdalena

  3 februari, 2017

  Tack för tänkvärt och inspirerande inlägg. För någon vecka sedan frågade du om hur vi läsare ser på din blogg och dess innehåll. Jag ville svara då, men funderade så många varv på hur jag skulle formulera det att jag till slut så kände jag att nej, nu har jag varit alldeles för långsam. Nu har det kommit så mycket nytt att tåget liksom redan gått:) Men nu känner jag att ändå att det funkar att svara än fast jag är så långsam. För det är just det här jag uppskattar så mycket. När du får med så mycket av din eftertanke och tankar som leder till utveckling. Så tack för det. Liksom för dom fina inspirerande bilderna.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   5 februari, 2017

   Så lite så, jag blir glad att höra att mina tankar kan gynna någon annan! Vad glad jag blir att du nu beslutade dig för att svara på min fråga ändå, och ännu gladare blir jag såklart för ditt svar – så otroligt fint att höra att du känner att jag får med mycket eftertanke och funderingar som leder till något. Det är verkligen något jag vill få ut via bloggen men det är ju själv svårt att veta hur det mottas hos er på andra sidan skärmen. Så tack själv för att du delar med dig, för att du läser och uppskattar det jag gör <3

 17. Svara

  Ulrica

  3 februari, 2017

  Tack för inlägget och en stor ögonöppnare. Jag ska nu börja verkligen göra allt jag kan för att leva efter mitt 2017-ord HARMONI. Kram Ulrica

  • Svara

   Rania Rönntoft

   5 februari, 2017

   Åh men så lite så fina du, Harmoni låter som ett otroligt bra ord för det kommande året – jag önskar dig all lycka till med det!! Kram vännen <3

 18. Svara

  Katarina

  3 februari, 2017

  Japp. Amen. Punkt. Och. Sånt.

  Kan också känna att det är viktigt att vara sann mot en själv. Att hålla ett hållbart tempo. Dra ner på tempot är så himla vagt begrepp, men att hålla ett hållbart tempo och känna good enough är mitt mål. Att inte grotta ner sig för mig och stötta andra att inte göra det och känna att de duger som de är är också ett mål jag har.

  Fina ord. Tänkvärda. Jag tar de med mig.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   5 februari, 2017

   Tack, amen, punkt och så ;) <3 Ja, hållbart tempo är ett uttryck jag verkligen gillar! Tack själv, du kom också med tänkvärda ord som jag tar med mig - jag gillar dina mål!

 19. Svara

  Wilda

  4 februari, 2017

  Inspirerande och motiverande inlägg. Jag känner igen mig mycket. Och jag tänker mig att det är intentioner som gäller hela livet. Att det är något som liksom inte går att uppnå, utan snarare är en ständig strävan och även om det kan vara uppnått idag så behöver en liksom hålla kvar i det för varje dag. Jag skrev ju en del om mål – och livsvärden. Om det här hade varit min text hade det varit några av mina livsvärden. Varför jag gör det jag gör. Svaret på varför är värdet av det. Så otroligt viktigt att veta om varför en gör det en gör. Och att formulera det för att skapa sitt liv utifrån det. <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   5 februari, 2017

   Tack Wilda, kul att du tycker det! Jag tror också de gäller hela livet. Vissa har man alltid med sig, andra ändras och utvecklas med en och nya tillkommer då och då. Andra kanske blir irrelevanta och faller bort. Just det där att man inte bara ska uppnå saker, utan även hålla fast vid dem har jag funderat mycket på. Förr satte jag upp väldigt specifika mål och det blev nästan ett mål i sig bara att uppnå dem, sedan kunde det kvitta – fokus var med andra ord heeeelt fel! Livsvärden är ett fint ord <3 Ja, att alltid veta varför man gör något är verkligen bland det viktigaste i livet!

 20. Svara

  Beata Rydén

  5 februari, 2017

  Tycker det känns så fint att ha just intentioner istället för mål. Mål kan lätt leda till att man känner sig misslyckad om man inte uppnår dem, eller sätta press att man måste uppnå dem. Jag ska också försöka sätta mer intentioner för mitt år! Så otroligt bra att tänka på sitt varför, och också att få en förståelse för att vi alla har olika varför. En stor grej för mig är att jag verkligen måste sluta jämföra mig. Och precis som du skriver- inte försöka göra saker på andras sätt utan verkligen känna in hur man själv gör saker bäst. Förra året insåg jag att jag mår mycket bättre av flexibla tider, att jag behöver variera när jag gör olika saker i veckorna. Jag vill gärna ha rutiner, men det får inte bli FÖR inrutat. Det är en balans att hitta rätt mellan rutiner och flexibilitet för mig :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   5 februari, 2017

   Visst gör det? Ja specifika mål ger en mest ångest och det är ju ganska kontra produktivt kan jag tycka. Det fungerar såklart jättebra för en del, men inte för mig och det känns så bra att ha insett. Ja, ens egna varför och acceptansen om att alla har olika varför är en insikt jag är så glad att jag börjat reflektera över. Mhm, att jämföra sig är Så Svårt men ack så viktigt, jag hoppas verkligen det går bra och att du inser att du är DU och alldeles unik <3 Mhm jag gillar ordet "vanor" mer än rutiner av den anledningen. Jag vill ha bra, hälsosamma och hållbara vanor men inte för strikta rutiner för det fungerar inte alls för mig. Jag är som en häst som slår backut för att den känner sig instängd om mitt liv blir för inrutat - det går inte alls för sig. Den där balansen är svår man har man insett att den behövs är den lättare att känna igen och även bejaka tror (och hoppas) jag! :D

   • Svara

    Beata

    6 februari, 2017

    Tack för dinq kloka tankar! Tror man lär sig hela livet 💘 och så fint att man kan dela visdom med varandra! 😍

    • Svara

     Rania Rönntoft

     7 februari, 2017

     Åh men detsamma <3 Ja det tror jag verkligen att man gör, den dagen jag slutar lära mig saker vill jag inte vara med längre. Visst är det? Bloggar blir som små forum, det är underbart!

 21. Svara

  Slow Living by Annika

  7 februari, 2017

  Men åh, jag blir alltid så inspirerad av din blogg, dina texter och dina vackra bilder! Verkar som om vi är flera med fokus på hälsa, välmående och hållbarhet här…så roligt!
  Själv försöker jag inte planera alltför mycket för framtiden utan försöker leva mer i nuet och bejaka den jag är och vill vara.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   7 februari, 2017

   vad roligt att höra att du blir det, tack snälla! Ja det är jättekul att vi är så många intresserade av samma saker, bloggar för oss verkligen samman :) Just därför jag satt mer generella intentioner som ska få bli en del av min vardag, medan jag inte planerar så mycket för specifika händelser osv. Jag är ganska spontan och lever också väldigt mycket i nuet – jag tror att det är en del i att leva mer hälsosamt och hållbart. Att bejaka den man är och vill vara är SÅ viktigt!

 22. Svara

  Ekenäsliv

  7 februari, 2017

  Vilket vackert inlägg.
  Så otroligt genuint och genomtänkt.
  Tror jag ska skriva ut det och ha det hemma som en egen slags intention och målbild.
  För att må bättre behöver jag verkligen.
  Och kanske finns en del av lösningen snart.
  I flera år har jag nu kämpat med att jag måste orka som ”alla andra”. Jag vill, men det blir sån mental kollaps många gånger.
  När jag var på läkarbesök i Sth förra veckan fick jag bekräftelse.
  Jag är långt ifrån ensam och ska nu få göra ett test i en ny studie om fatigue efter stamcellstransplantation.
  Då kan jag bli deltidssjukskriven under en längre period och få stöd och hjälp för att klara av den mentala tröttheten och problemen med att fokusera och komma ihåg.
  Känner mig faktiskt lite lättad.
  Så ditt inlägg går liksom rakt in i mitt hjärta.
  Så viktigt att ta något steg tillbaka och reflektera från håll ibland.
  Tack.
  Kram Anna

  • Svara

   Rania Rönntoft

   9 februari, 2017

   Tack, vad fint att höra att du känner så ♥︎ Och att du vill skriva ut det och ha hemma? Jag blir alldeles rörd, det får du hemskt gärna göra!

   Vad skönt att höra att du är något på spåren, jag hoppas verkligen det ordnar sig för dig snart. Att vara eller orka som ”alla andra” ska inte vara ett måste för någon! Det låter jättebra med med den nya studien och en deltidssjukskrivning så att du kan få hjälp och fokusera på att hitta dig själv och din styrka, jag önskar dig allt lycka till!!

   Visst är det så, att försöka backa bakåt och se på sig själv lite på håll är nyttigt att göra ibland. Var så god fina du, kram och ha en fortsatt underbar dag :)

 23. Svara

  Emilia Westerström

  13 februari, 2017

  Nu trillade jag in här igen och jag måste få fråga.. varför ska du äta mindre? För mig är balans att kunna äta chips på lördagar men kanske inte varje dag, som exempel. Du har säkert en smart anledningen men min hjärna hakar upp sig, hehe

  • Svara

   Rania Rönntoft

   14 februari, 2017

   Åh men absolut, har ätit chips i helgen och planerar inte att sluta – bara skära ner och äta det med måtta. Förut har vi köpt Varsin påse Varje helg. Jag vill äta mer lagom, finna den där balansen du nämner :)

 24. Svara

  Janina

  14 februari, 2017

  Många kloka tankar i detta inlägg och det var inspirerande att läsa!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   14 februari, 2017

   Åh tack, så fint att höra att du tycker det!

LEAVE A COMMENT