Miljövänligt sojaljus – En doft av nordisk skog

Termometern visar runt nollan och ute är det snöblandat regn. Det fina vinterlandskapet försvinner och fukten gör att jag fryser, nästan mer än vad jag gjorde när det var -27 här.  Det är så tråkigt och jag kurar ihop mig inomhus.

I stickade tröjor och tjocka sockar gömmer jag mig, tar varma bad och tänder mycket ljus. Det här är min nya favorit! Ett sojaljus med doft av nordisk skog; tall och gran. Precis den sortens träd och doft som jag bara älskar. Barrträd, visst är de väl vackra?Miljövänligt sojaljus | Boreal Forest Sprig Candle © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Ljuset kommer från Sprig Candle Studio och är ett miljövänligt sojaljus, handgjort med enbart naturliga ingredienser! 

Annars då? Idag lämnade jag in tre fulla matkassar samt en stor väska med kläder och saker till Myrorna. Jag jobbar med en videoblogg från Åre samt lite andra kommande blogginlägg och så måste jag ta tag i bokföringen också. 

Vad har ni för er den här veckan?

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

11 Comments

 1. Svara

  Annelie

  24 januari, 2017

  Vilken fin blogg du har! Började följa nyligen, och har blivit fast.

  Ljuset låter härligt. Är stearinljus miljöfarliga?

  • Svara

   Rania Rönntoft

   24 januari, 2017

   Åh tack Annelie, så roligt att höra! Ljus gjorda i 100% stearin är att föredra framför paraffinljus och ljus tillverkade i material baserade på palmolja :)

   Sedan är soja (om den är ekologisk och inte besprutad) ytterligare lite bättre än stearin, jag är dock inte jätteinsatt men du kan läsa mer om ljus och de olika materialen här: http://www.thinkorganic.se/mer-om-ljus/

 2. Svara

  Nadia

  24 januari, 2017

  Det hørtes veldig ut som en standard vinter her i Ålesund. Vått og surt og kaldt. Det er faktisk sjeldent at snøen ligger i mer enn noen dager av gangen her, og jeg virkelig drømmer meg bort i bildene du tar nå på vinterstid.

  Denne uken går til jobb på sykehjemmet og planlegging av pappas bursdagsfest som vi skal ha hjemme hos oss i helgen. Dèt, og å fortsette å tenke og planlegge hvordan jeg vil hverdagen min skal være. Jeg ble skikkelig inspirert av det innlegget du skrev om tid og om å leve sakte, og jeg har tenkt og grublet på det siden – og til og med kanskje komt frem til noen alternativer for meg selv. Så takk for det! :)

  Ønsker deg en fin kveld!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   26 januari, 2017

   Jaså? vad tråkigt att höra att ni också har sådana vintrar. Men vad glad jag blir av att höra att du verkligen tog mitt inlägg till dig och att du börjat fundera och planera över hur du vill att din vardag ska se ut. Så himla roligt! <3 Tack!

 3. Svara

  Jenn - forever abroad

  24 januari, 2017

  Bra med ljustips! Och fint var det dessutom :)
  Alltså, bokföringen. Hur gör du den? Om du vill ha ett tips kan jag rekommendera Bokio, jag har precis själv börjat använda mig av deras tjänst.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   25 januari, 2017

   Ja visst är det fint? Vill inte riktigt elda i det så det tar slut haha! Bokföringen… jadu, usch. Jag gör den faktiskt för hand i en kassabok. Jag köpte apples egna bokföringsprogram för något år sedan men fattade Ingenting så jag fortsatte fylla i min bok :P Ska definitivt kola upp Bokio om du tycker det är bra – tack!

   • Svara

    Jenn - forever abroad

    25 januari, 2017

    Oh, för hand :D Trots att jag jobbar lite i branschen så kände jag inte till att Apple hade ett eget. Men jag vågar nästan gissa på att du kommer att ÄLSKA Bokio (obs jag är inte sponsrad) – och grejen nuförtiden är verkligen att det ska vara gratis och sen kan betalas för eventuella tilläggstjänster ;)

    • Svara

     Rania Rönntoft

     26 januari, 2017

     Man lär sig något nytt varje dag ;) Minns såklart inte vad det heter nu men :P Ja vid första anblick tycker jag verkligen om det, och jag gillar konceptet med att grunden är kostnadsfri och sedan betalar man för de tillägg man behöver <3

 4. Svara

  Kate

  24 januari, 2017

  Åhh, det ljuset låter som en underbar doft. Får kika in på länken, så tack för tipset… :)
  Kram Kate

  • Svara

   Rania Rönntoft

   25 januari, 2017

   Det är det verkligen! Så lite så :) Kram

LEAVE A COMMENT