Snöskovandring över Åresjön

Något som är nytt för Holiday Club i Åre är deras Active Inclusive koncept som anpassas efter säsong och ingår i alla bokningar till ordinarie pris. Detta innebär att man som gäst på hotellet har tillgång till en hel del aktiviteter, såväl inne som ute. Så himla bra?!Snöskovandring i Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seI lördags efter lunch var vi ett gäng som under ledning av Sara Rönne lånade utrustning och begav oss ut på en snöskovandring. 
Sofia som hade varit i Åre i en vecka när vi kom, och redan testat på snöskovandring så hon visade hur man spänner fast dem ↓Snöskovandring i Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seSnöskovandring i Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Under härliga samtal och skratt vandrade vi iväg från hotellet, ut över Åresjön och in i skogen. Det var där i den djupa snön som jag verkligen insåg skillnaden att röra sig ute med snöskor på. Istället för att sjunka ner i snön kunde man utan problem vandra vidare.

Kanske att jag måste skaffa ett par att ha hemma när jag om vintrarna vill plumsa rakt ut i djupsnön bland granarna för att fota?

Snöskovandring i Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seSnöskovandring i Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seAtt få träffa Sara i helgen var så himla härligt, hon är lika sprudlande och glad som hennes kläder är färgstarka! <3

Jag har aldrig vandrat med snöskor förut men det var oerhört roligt! Det bästa med turen var dock såklart sällskapet. En hel hög med trevliga, kreativa, fotograferande tjejer som umgås tillsammans i skogen –  det kan liksom inte bli så mycket bättre än så! 

Här kommer jag gående med Katarina och Jenn → © Foto Katta / Bucket lifeSnöskovandring i Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seSnöskovandring i Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seVi var många norrlänningar som sammanstrålade i helgen, och Jenn är visst från Gällivare precis som jag!

Under året vill jag verkligen ta mig ut mer i skog och mark, både själv och med Andreas men också i större grupper med härliga människor. Det är så inspirerande.

Framförallt förespråkar jag som ni ju vet, det enkla i livet. Små näräventyr och att man inte behöver resa långt för att uppleva. Tänk att bara packa en ryggsäck med fika, ta med sig härligt sällskap och kameror och vandra rakt ut i de härliga vinterskogarna med snöskor på fötterna? Åh! Det är upplevelser som dessa jag lever för, de gör mig rik. 

Ni vet ju hur det ligger till → den sista fracken har inga fickor.

Jag fick umgås lite mer med Nina vilket var himla trevligt, hon känns så mysig och genuin. Utöver ett fantastiskt konto på Instagram driver hon den fina webshopen Äkta Hem med mycket hållbara finheter, där kommer jag garanterat att handla framöver.Snöskovandring i Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seSnöskovandring i Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seKatarina gjorde upp en härlig eld som vi alla samlades runt och fortsatte våra samtal om bloggar, foto och bransch-relaterade saker.
Vi fick den här muggen ↑ i våra goodie bags och Ulrica var smart nog att ta med den ut som fotorekvisita – visst är den fin?! 

Det bästa med helgen är ändå hur vi har fortsatt våra samtal oavsett om vi suttit vid frukosten, varit ute på tur, i lobbyn, i en bubbelpool eller bastu eller vid middagen. 

Det här konceptet med workation / uncoference ska jag inte sticka under stol med att jag gillade extremt mycket. Speciellt när det innefattar natur och friluftsliv!Snöskovandring i Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seSnöskovandring i Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Både Sofia och Katarina sprudlade av glädje i skogen. Ni förstår ju vilken fin stund vi hade? Det började mörkna och elden falnade så vi packade ihop och traskade tillbaka över sjön och mot hotellet. Det här gör jag gärna om snart!

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

23 Comments

 1. Svara

  NastiSamoyed

  20 januari, 2017

  Åååh, kan ju säga att jag är fett avis på er som var där!! Ni verkade ha så roligt tillsammans, sån underbar helg! Och goodie bags är ju aldrig fel! Superfin mugg! :D
  Nu är jag ju inte ens med i InoS, eller har så stor följarskara på min blogg, men ska väl försöka vända det, gå med i InoS och vara med på en worknation i framtiden!
  (Och trots att jag inte känner nån av er, mer än att jag läst bloggar, så känner jag bara att jag vill bli kompis mer er alla!)

  • Svara

   NastiSamoyed

   20 januari, 2017

   Hahah, menar såklart ”workation” inte ”worknation” som jag råkade skriva ^^

   • Svara

    Rania Rönntoft

    23 januari, 2017

    hihi förstod det, själv skrev jag ”Worktation” rätt länge, ett ”t” för mycket :P

  • Svara

   Rania Rönntoft

   23 januari, 2017

   Vi hade verkligen oerhört roligt, och ja goodiebags med bra, användbart innehåll säger man ju inte nej till ;) Jag tycker det låter som en bra plan, och du behöver verkligen inte ha en stor blogg för att följa med på event InoS anordnar – det är bara att köpa en biljett och haka på! <3

 2. Svara

  Cecilia Johansson

  20 januari, 2017

  Å, vad härligt det ser ut! Har varit sugen på att prova gå med snöskor länge. Var det enkelt att gå med dem, eller kändes det otympligt?

  • Svara

   Rania Rönntoft

   24 januari, 2017

   Det var riktigt härligt :) Nej det gick bra! Det var lite otympligt på isen kanske plus att jag då var ovan men väl inne i skogen och djupsnön kändes det ganska naturligt, och det var såå skönt att slippa sjunka ner i snön hela tiden! :)

 3. Svara

  Ekenäsliv

  20 januari, 2017

  Ja, vilka härliga dagar ni haft! Sååååå kul att se alla fina bilder och läsa om era erfarenheter :)
  Ha en riktigt fin helg!
  Kram Anna

  • Svara

   Rania Rönntoft

   24 januari, 2017

   Ja det har vi verkligen! Kul att du tycker om att läsa om hur vi haft det, tack! Hoppas du också hade en fin helg <3 kram!

 4. Svara

  Anna Munkhammar

  21 januari, 2017

  Inbullar mig att det ska bli lika fint om jag går ut med mina snöskor hemma.. fast nej ingen brasa och inte alla mysiga bloggkompisar :,-(

  • Svara

   Rania Rönntoft

   24 januari, 2017

   Aah nä men du får ta med andra vänner och lite fika i en ryggsäck! :D <3

 5. Svara

  Wilda

  22 januari, 2017

  Så vackert fångat allt och åh vad ni verkar vara så gosiga och härliga människor! Vill ju bara hoppa in i bilderna och krama om er allihop :) Och delta i intressanta samtal. Så häftigt att du kan förmedla den känslan så starkt i inlägget.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   24 januari, 2017

   Tack Wilda! Hoppas vi kan ses framöver på något liknande event, det vore jättetrevligt att samtala (och kramas) med dig! <3 Vad roligt att du tycker jag förmedlar den känslan, tack snälla :*

 6. Svara

  Katarina

  22 januari, 2017

  Alltså bilderna! wow. Men hur ser jag ut på bild då? Att jag inte kan hålla glädjen lite mer inne känner jag nu. Active inclusive känns som en viktig grej. Vi vill ju hålla på med grejer när vi reser och inte bara slöa! :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   24 januari, 2017

   Vaddå hålla inne glädjen?! Det är väl det sista man ska göra! Har snygga, poserande bilder på dig också men sådana har ju alla andra lagt upp så jag valde den här istället – älskar hur den sprudlar av glädje, och det är ju en bra grej! Håll Inte inne med sådant :D <3 Ja jag tycker Active Inclusive är ett riktigt bra koncept, något fler hotell borde ta till sig! När jag plåtade hotell i Turkiet var vi på ett uppe i bergen som hade lite mer aktiviteter, yoga osv - det var riktigt bra!

   • Svara

    Katarina

    25 januari, 2017

    Haha. Jo förvisso. Du har helt rätt. :) älskar mångfalden av bilder. Glädje ich galenskap i blick. :)

 7. Svara

  Dryden - Traveler's Edition

  23 januari, 2017

  Härlig stämning i bilderna, älskar brasbilden med glöden! Snöskor ska definitivt testas framöver. :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   24 januari, 2017

   Tack Daniel! Också nöjd med brasbilden, gillar verkligen eld :D Jaaa det måste du göra, sjukt härligt att kunna vandra i djupsnö!

 8. Svara

  Nina

  23 januari, 2017

  Helt underbara bilder och tack rara du för delning! <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   24 januari, 2017

   Åh tack själv och så lite så <3

 9. Svara

  Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

  28 januari, 2017

  Vad mysigt, det verkar ha varit en riktigt härlig dag!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   29 januari, 2017

   Det var det verkligen!

 10. Svara

  Maria at Inredningsvis

  1 februari, 2017

  Härliga vintriga foton :) även om jag just nu är desperat efter VÅÅR haha

  Idag är det fynd tips på bloggen:)

  Ha en kanon vecka!

  LOVE Maria

LEAVE A COMMENT