Fotoutflykt till Tännforsen, Sveriges största Vattenfall

Under en av förmiddagarna i Åre, när vi inte hade något på schemat för vår Winter Workation, passade jag på att ge mig ut på en fotoutflykt till Tännforsen tillsammans med LinnéaMariaUlrica och Anna. Vi hyrde en bil och efter ca 2 mil var vi framme.Fotoutflykt till Tännforsen, Sveriges största vattenfall. Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.sePromenaden genom skogen och fram till fallet var som att vandra genom Narnia, magiskt vackert… Detta resulterade såklart i att det tog tid att ta sig till fallet eftersom att vi behövde stanna och fotografera mest hela tiden. ↓ Maria plåtar för fullt.Fotoutflykt till Tännforsen, Sveriges största vattenfall. Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seFotoutflykt till Tännforsen, Sveriges största vattenfall. Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Att äntligen få träffa Ulrica ↑ var så himla roligt, hon har läst bloggen ett tag och lämnar alltid så fina och bra kommentarer.

Fotoutflykt till Tännforsen, Sveriges största vattenfall. Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se Fotoutflykt till Tännforsen, Sveriges största vattenfall. Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Fotoutflykt till Tännforsen, Sveriges största vattenfall. Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seJag visste inte att det här är Sveriges största vattenfall men det förstår jag nu. Dånet var öronbedövande men så otroligt mäktigt och häftigt. Att skåda en stark fors och ett vattenfall mitt i vintern var dessutom en ny upplevelse för mig, riktigt mäktigt!Fotoutflykt till Tännforsen, Sveriges största vattenfall. Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se Fotoutflykt till Tännforsen, Sveriges största vattenfall. Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seNär vi inte halkade runt som Bambi på hal is försökte vi ta in storheten samt fånga den på bild. Linnéa vågade sig ner till en extra hal strapats och vi andra följde då efter, utan att tänka på hur vi skulle komma upp…Fotoutflykt till Tännforsen, Sveriges största vattenfall. Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seDet bästa med att vara på utflykt med andra fotografer är att man bara kan ge sin kamera till någon och be dem ta ett kort på en. Att ta självporträtt är kul men det är såklart skönt att slippa dra fram stativet och sätta igång, då det tar ganska lång tid.

Jag tog därför hjälp av Maria för bilden ovan, visst fångade hon en bra bild på mig medan jag står och försöker ta in allt? Tack!Fotoutflykt till Tännforsen, Sveriges största vattenfall. Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seFotoutflykt till Tännforsen, Sveriges största vattenfall. Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

37 Comments

 1. Svara

  Mari

  19 januari, 2017

  Så otroligt fina bilder! <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   19 januari, 2017

   Tack! :)

 2. Svara

  Emma

  19 januari, 2017

  Vilket himla fint vinterlandskap och fina bilder! Ni måste haft en magisk tid där :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   19 januari, 2017

   Tack! Det var sagolikt och vi har haft det underbart :) Hur går det för dig med nya kameran förresten?

 3. Svara

  Lisa / livet från den ljusa sidan

  19 januari, 2017

  Underbara bilder! Har varit där sommartid, otroligt mäktigt då också – men Tännforsen i is Är kvar på min bucket list. Fanns för mycket annat kul under helgen så lyckades inte klämma in det. Nästa gång!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   19 januari, 2017

   Tack Lisa! Jag känner ju verkligen att jag vill se fallet sommartid, eller kanske ännu hellre på hösten. Men det var riktigt mäktigt med all is och snö. Det var inte lätt att prioritera aktiviter i helgen, det låter som ett angenämt problem att behöva åka tillbaka ;)

   • Svara

    Lisa / livet från den ljusa sidan

    19 januari, 2017

    Men eller hur. Till sommaren flyttar vi in i nyköpt semesterlägenhet vid Åre torg, så jag kommer absolut tillbaka. Undrar om jag får plats med er alla? ;)

    Här är tännforsen sommartid – i härligt regn, haha; http://livetfrandenljusasidan.se/2016/07/30/are-tannforsen-och-en-regnig-dag-i-are/

    • Svara

     Rania Rönntoft

     19 januari, 2017

     Va gör ni?! Men åh så härligt det låter! Tycker absolut du borde få plats med oss alla haha :D Men wow så häftigt!! Jag hade verkligen velat se fallet mer framifrån men det var så otroligt halt så vi vågade oss inte dit ner, måste definitivt besöka det igen!

 4. Svara

  Jenn - forever abroad

  19 januari, 2017

  Wow, det här måste man ju åka tillbaka för att se! Vad mäktigt med ett vattenfall i vinterlandskap.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   19 januari, 2017

   Ja gör’t, det var riktigt häftigt!

 5. Svara

  Katta Bucketlife.se

  19 januari, 2017

  Tycker det är så häftigt att se andras bilder från en plats man själv varit. Hjälper en att se nya vinklar och utvecklas. Otroligt härliga och vackra bilder. Vill tillbaks minst några gånger till :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   19 januari, 2017

   Ja det där kan jag verkligen hålla med om, det är väldigt intressant och lärorikt att se hur någon annan ser på en specifik plats, och väljer att fånga den samt hur de redigerar sina bilder. Hoppas verkligen vi ses snart igen för lite utomhushäng och foto! Tack, kul att du gillar bilderna :)

 6. Svara

  Emmi - explorista.se

  19 januari, 2017

  Åhh vad vackert, vilket vinterlandskap! Hade behövt en vecka till i Åre…

  • Svara

   Rania Rönntoft

   19 januari, 2017

   Ja det hade jag med behövt…

 7. Svara

  rebecca

  19 januari, 2017

  Det är så vackert med vinter men tyvärr så klarar jag inte av vintern, men det är så fint att titta på :) Naturen är ju magisk. Så himla fina bilder!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   19 januari, 2017

   Åh varför klarar du inte av vintern? Visst har den sina mörka sidor men det har alla årstider, precis som jag tycker alla årstider har sina bra sidor också. Tack, kul att du gillar bilderna! :)

 8. Svara

  Ekenäsliv

  19 januari, 2017

  oooooooooo va mäktigt!
  Skulle nog med behöva komma iväg på nån sån peppgrej, låter som ni haft det heeeelt makalöst bra!
  Tack för att du delar med dig av erfarenheterna från eventet.
  Kram Anna

  • Svara

   Rania Rönntoft

   19 januari, 2017

   Det var det verkligen! Fallet var mäktigt och konferensen alldeles underbar :) Så lite så! Kram

 9. Svara

  ulrica

  19 januari, 2017

  Åh, det var verkligen som att komma till Narnia :-). Jag älskar bilderna på mig. Lite sådär osvensk måste jag säga att du verkligen har fångat mig precis som jag upplever mig själv, en glad tjej med glittrande ögon som landat i sagoskogen!! TACK.
  Bilden Maria fångat på dig är superfin, som uppslukad i den vilda forsen bland all is och snö <3.
  Jag är så omåttligt glad att jag fick uppleva den här vackra platsen tillsammans med er tjejer. Det var ovärderligt för mig!!
  Jag tror att vi måste boka en foto/skratt/upplevelse/sällskapsresa framöver :-)
  Varmaste kramar <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   19 januari, 2017

   Ja visst var det? Skogen var lika fin som själva fallet <3 Så roligt att du tycker om bilderna på dig, det var en fröjd att fotografera dig och det blev så himla bra bilder :D Var så god fina du <3 Hihi ja jag blev nog smått uppslukad där ett tag, både av dånet och storheten och kraften i vattnet. Det är så häftigt, och respektingivande. Jag tror också vi måste det faktiskt, det var riktigt roligt! Kram kraaaam tack för allt i helgen! <3

 10. Svara

  Elna - cykellycka, mjölksyra & äventyr

  19 januari, 2017

  Mäktig plats, underbara bilder!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   19 januari, 2017

   Ja det var verkligen storslaget! Åh tack så mycket, och tack för en bra och intressant föreläsning i helgen :)

 11. Svara

  Evelina - Evelinas Ekologiska

  19 januari, 2017

  Vilken fantastisk plats <3 Så mäktigt det måste ha varit att stå där och se på vattenfallet!
  Ni ser ut att ha haft riktigt fina dagar :)
  /Evelina – Evelinas Ekologiska

  • Svara

   Rania Rönntoft

   19 januari, 2017

   Ah det var riktigt riktigt häftigt, sådana krafter! Det har vi :) Hoppas allt är bra med dig och att du haft en fin start på det nya året, kram! <3

 12. Svara

  Christine - 29°

  20 januari, 2017

  Magiskt vackert! :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   20 januari, 2017

   verkligen!

 13. Svara

  MiaShopping

  20 januari, 2017

  Så otroligt vackra bilder Rania. Jag missade verkligen en fin utflykt här.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   20 januari, 2017

   Tack så mycket Mia! Det var oerhört vackert, hoppas du får möjligheten att besöka forsen vid ett annat tillfälle :)

 14. Svara

  Dryden - Traveler's Edition

  20 januari, 2017

  Himlans vackert det där. Kanske måste åka dit, eftersom jag bangade den här gången. Var där 2005 senast. Så går det när en bor för nära. ;)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   23 januari, 2017

   Ja men det tycker jag du ska göra! Var det sommar eller vinter när du var där 2005? Det är farligt att bo nära saker, man blir så lätt hemmablind – känner igen det väl!

 15. Svara

  Anna Munkhammar

  21 januari, 2017

  Det var verkligen goosebumps när jag först skymtade fallet och all istappar mellan träden. Mäktigt!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   23 januari, 2017

   Jaaa samma här, riktigt häftigt! Så glad att vi åkte dit :)

 16. Svara

  Wilda

  22 januari, 2017

  Otroligt mäktiga bilder!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   23 januari, 2017

   Tack! <3

 17. Svara

  Johnny Friskilä

  1 februari, 2017

  Hade ingen aning om vattenfallet, jag trodde det var Storforsen som var störst (fast jag lurades tydligen av namnet). Fina foton oavsett!

LEAVE A COMMENT