Winter Workation i Åre

Min julklapp till mig själv och företaget för att verkligen kicka igång 2017 var att åka på en uncoference* bland snötunga fjäll. Under fyra dagar var jag på en Winter Workation i Åre, anordnad av branschorganisationen Influencers of Sweden.

Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Jag såg fram emot att få träffa gamla vänner och nya bekantskaper, byta miljö för att vistas bland bergen och såklart lära mig mer om branschen. Men jag kunde nog inte riktigt föreställa mig hur fantastiskt det skulle bli.

Dock så var jag också lite orolig. Jag sitter här i skogen i min lilla bubbla och skriver, hur ni där ute på andra sidan skärmen uppfattar mig vet jag inte. Så att visa mig ute i riktiga livet och faktiskt träffa så många fantastiska, kreativa människor som jag ser upp till kändes lite läskigt om jag ska vara ärlig.

* en unconference är en konferens där deltagarna själva skapar innehållet. Det fanns 30min block på schemat som vi fick skriva upp oss på för att prata om något.

Winter Workation, en unconference i Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Winter Workation, en unconference i Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se↑ Katarina från Äntligen Vilse, och Katta från Bucketlife i full färd med att fotografera en magisk solnedgång. Winter Workation, en unconference i Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seFinaste Sofia som jag hälsade på förra sommaren

Photo © Katta from bucketlife.seKatta förevigade hur det såg ut när jag stod fotograferade

Men åh vilket gäng vi har varit, och vad varmt man blivit mottagen av alla. Några har jag som sagt träffat förut, vissa har jag följt via deras bloggar och en del personer med tillhörande kanaler var helt nya för mig men såhär i efterhand vill jag kalla alla för mina vänner och kollegor!

Vi har pratat SEO och sälj, om att hitta sin nisch men också om att arbeta med det man tycker om, om att lyssna på kroppen och att våga säga nej. Vid varje fika, lunch eller middagsbord har det legat otaliga kameror framme och stämningen har varit så kärleksfull och magisk att det inte går att sätta ord på den.

Mellan alla föreläsningar och aktiviteter har vi skrattat, haft djupa, viktiga och insiktsfulla samtal samt inspirerat och peppat varandra, kramats och gråtit. Magiskt!

Winter Workation, en unconference i Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seLinda, grundaren av Influencers of Sweden föreläser om kommande trender inom branschen 

Winter Workation, en unconference i Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Winter Workation, en unconference i Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seSara från Träningsglädje minglar och Emilia sitter och jobbar tillsammans med en hel del andra ur gruppen

På hotellets nya restaurang GROW mixades sköna miljöer med helt fantastiskt god mat. Jag körde vegetariskt hela helgen och wow säger jag bara, hur gott som helst! Runt middagsborden var det varannan tallrik varannan kamera och otroligt mycket skratt, det var otroligt trevliga kvällar måste jag säga. Nedan ser ni Elin, lite av Emilia, Annie, Katta, Sofia och Katrien ↓

Winter Workation, en unconference i Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Winter Workation, en unconference i Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Winter Workation, en unconference i Åre, Jämtland © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seNinas Instagram har jag trillat in på då och då, så det var supertrevligt att ses och vi ses nog snart igen tror jag!
En av kvällarna satt vi vid ett ”norrlandsbord” tillsammans med bland annat Jonna och Jennifer.

Väl hemma igen är jag uppfylld med nya kunskaper, glädje och inspiration. Bergen och friluftslivet fick mig att må så himla bra, och alla magiska möten och goda samtal har verkligen styrt in mig på en bra, positiv riktning inför det nya året – både privat och jobbmässigt.

Alltså LindaSara, det går inte att säga nog ofta men tack! Och tack till alla andra underbara deltagare som var med och gjorde helgen så otroligt, obeskrivligt bra!

Tack också till Åre Holiday Club för ett fantastiskt boende, underbar spa-avdelning och otroligt god mat. Jag tror nog Åre kommer att få se mer av mig relativt snart, och jag kan verkligen rekommendera en workation!

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

28 Comments

 1. Svara

  Katta - Bucketlife

  17 januari, 2017

  Det var förbaskat kul att träffa dig, hoppas det blir mer av det snart! Dina bilder är underbara <3
  Puss & kram från snoken

  • Svara

   Rania Rönntoft

   17 januari, 2017

   Tja! *gör signaturhälsningen* Det var oerhört kul att träffa dig med! Vi får styra upp lite frilufts -och fotohäng snart igen tycker jag :D Du var ju världens bästa modell <3 Puss och kraaam

 2. Svara

  Katarina

  17 januari, 2017

  Alltså. Wow. Tror inte jag sett så mycket av mig själv på länge.

  Ser ju ut som en mupp emellanåt när jag fotar inser jag. Vad gör jag med min högerarm? Hehe.

  Du är en så himla go person så att gömma dig bakom skärmen, det är bara slöseri med tid. Kom och hälsa på istället! Vi måste gå till wild and arrow när du är här :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   18 januari, 2017

   Haha ja man blir ju bombad med bilder på sig själv nu, det hör definitivt till ovanligheterna. Men alltså… INGEN ser normal ut när man fotograferar, man står/sitter/ligger alltid i så himla konstiga positioner haha – allt för den perfekta bilden! Tack fina du, det värmer att höra <3 Ser definitiv fram emot att komma och hänga i Stockholm när det är vår / tidig sommar!! :)

 3. Svara

  Jenn - forever abroad

  17 januari, 2017

  Alltså jag tänkte på det efteråt, hur härligt det var att det var så många äkta norrlänningar på plats! Jag kände själv hur jag drog på norrländskan (trots att ingen annan nog märkte det, haha!) och hur fint det kändes :)

  Håller med om att det alltid kan kännas lite nervöst inför denna typen av träffar, men måste säga att jag uppfattade dig som en väldigt skön, avslappnad, genuin och oblyg person!!

  Ser fram emot att följa dina fotoäventyr i den här världen online :)

  KRAM!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   18 januari, 2017

   Ja jättehärligt! När det är workation bland bergen, då flockas norrlänningarna haha! Åh jag ÖNSKAR att jag hade kunnat dra på med lite dialekt… får öva på det där! Men tack, vad kul att höra <3 Kan inte annat än säga detsamma om dig! Hoppas vi ses snart igen, kram!

 4. Svara

  Agnes {Cashew Kitchen}

  17 januari, 2017

  Kan inte med ord beskriva hur avis jag är på detta!!! Ångrar så himla mycket att jag inte tog tag i det och bokade biljett. Fattar inte varför?? Aja, håller verkligen tummarna för att det blir många fler workations <3 Låter som att ni har haft det helt fantastiskt! Vad många fina porträtt du tog under helgen förresten!

  Svar: Vad kul att höra! <3
  Ja guud det där funkar inte för mig heller! Håller mig aldrig till mitt schema haha. Ibland får en ju feeling och börjar på uppgift nr 2 istället för nr 1 liksom! Och genom att köra på det där flowet så tror jag att en får mer gjort samt bättre kvalitet på det en producerar :-) Det ska ju vara kul! Eller den kreativa biten iaf. Resten behöver bara bli gjort, och då kanske en får va lite mer disciplinerad ;-)
  Ja absolut, älskar dina vinterbilder! Håller med om att det är SÅ svårt med vitbalansen och även mättnaden. Det märks att du har hittat en tydlig stil där :-)

  Kram!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   18 januari, 2017

   Jag tror starkt på att ”the world takes you where you need to be”, av någon anledning skulle du inte med nu och att ångra sig tjänar man inget på. Det kommer fler workations och andra event ordnade av InoS och då är det bara att hoppa på tåget! :D <3 Tack, det var så kul att ha tillgång till så mycket härliga modeller istället för sig själv, har jättemycket nytt material till min portfolio nu vilket känns så himla kul.

   Svar: Ja men exakt, jag tror också på att jobba med det man får feeling för! Men att ha ett fokus för en specifik vecka är verkligen grymt, ska bli kul att se hur det fungerar under året. Har egentligen bokföring / pappersarbete som fokus den här veckan men är så mätt och nästan bakis på alla intryck från helgen så jag känner mig helt off. Kanske flyttar det till nästa vecka. Ja det är galet svårt men efter ett tag hittar man det och då fungerar det på de allra flesta vinterbilder :) Kram!

 5. Svara

  sara i åre

  17 januari, 2017

  det var verkligen SÅ himla kul att träffa dig rania – och finheten i dina bilder alltså!!! vi måste verkligen ses snart igen. norrlandsmeetup it is!!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   18 januari, 2017

   det var SÅ himla roligt att äntligen få träffa dig med, och tack än en gång för världens bästa helg! Ja det måste vi verkligen, ser fram emot friluftsliv och fotosnack här uppe i norr snart! <3

 6. Svara

  Annie - lättlagat vegokäk

  18 januari, 2017

  Det var himla trevligt att träffa dig även om vi inte hann snacka så mycket! Jag tycker att du är fantastiskt grym på det du gör. Jag hoppas att det blir fler workations och att vi träffas snart igen!
  Kram

  • Svara

   Rania Rönntoft

   18 januari, 2017

   Åh men tack och detsamma! Verkligen synd att vi inte hann ses och prata mer, jag hoppas verkligen vi ses snart igen! Jag sa till Linda att eftersom de haft en Winter Workation borde de ha en Summer Workation också ;) Kram!

 7. Svara

  Dryden - Traveler's Edition

  19 januari, 2017

  Fantastisk känsla i bilderna! Fantastisk!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   19 januari, 2017

   Tack så mycket Daniel!

 8. Svara

  Emmi - explorista.se

  19 januari, 2017

  Roligt att ses och tack för GM1-hjälp, välbehövligt! :) Och så härliga bilder från helgen, återskapar verkligen känslan.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   19 januari, 2017

   Men detsamma, och så lite så! Hoppas du fick ordning på touch-skärmen :)

 9. Svara

  Anna Munkhammar

  21 januari, 2017

  Men håller helt med om nervositetskänslan. Som du skriver sitter en i sin bubbla och lite läskigt är det allt att komma ut. Men så trevligt det blev :-)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   23 januari, 2017

   Ja det blev ju huuur trevligt som helst! :D

 10. Svara

  Isabel

  22 januari, 2017

  Åh vad det ser härligt ut!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   23 januari, 2017

   Det var det också! :D

LEAVE A COMMENT