Varm choklad, skridskoåkning och snö – Veckosvepet v. 52, 2016

Då var det dags att kika på hur 2016 års allra sista vecka sett ur för min del. Jag har haft någon paus och något svep har tyvärr uteblivit, men överlag har jag kört på med veckosvep hela året vilket är så roligt. Jag kommer självklart fortsätta under 2017! Cozy winter moment with hot chocolate © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se↑ Boken är en julklapp till mig själv och den kommer vi kika mer på länge fram. När föräldrarna mina åkt hem i torsdags valde jag i alla fall att varva ner med att bläddra lite i den och dricka varm choklad toppad med grillade marshmallows. 

Varje vecka tar jag en titt i backspegeln på veckan som gått och skapar veckosvepet – ett inlägg i form av bilder jag tagit, bra saker jag sett, läst eller hört, inlägg jag postat och så försöker jag avsluta med att visa hur jag sett ut. När året är slut blir det enkelt att titta tillbaka på vad jag haft för mig, vad som inspirerat mig och hur jag ändrats under årets lopp.

→ Mina tidigare veckosvep finner du här

BilderVeckosvepet v. 52 - 2016 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se Veckosvepet v. 52 - 2016 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Ante hade kul med rutorna på Walter, vi fick njuta av lite blå himmel och i lördags var ljuset i skogen alldeles magiskt. Jag har åkt skridskor nere på sjön och när jag skulle bege mig hemåt bjöd himmelen på ett otroligt skådespel!

Bra saker

» Skridskovinter och framtidsutsikter

Linnéa reflekterar lite över det som varit, men främst det som komma skall. Jag gillar hennes tankar och hur hon skriver, och bilderna från deras skridskotur på sjön tycker jag dessutom är alldeles underbara.

» 22 saker du kan börja med att rensa ut

Har man följt mig här ett tag vet man att jag försöker leva ett mer minimalistiskt liv och ständigt rensar ur hemma. Det är så skönt och även om mycket rensats under året finns det minst lika mycket till kvar att rensa ut så jag fortsätter. Kanske är ett nytt år ett bra startskott för dig också att rensa hemma? Saker tar plats, och de kräver tid att underhålla sina saker och deras förvaringsutrymmen. Dessutom gör ju saker oss inte genuint lyckliga så att få in vanan att ha och konsumera mindre är både sunt för oss själva, plånboken och miljön! Vilken tur att Sofia nyligen skrev ihop en liten lista på 22 saker man kan börja med att rensa ut hemma. Perfekt för den som vill komma igång med att få in lite mer minimalism i sin vardag!

Jag som redan har rensat en hel del har ändå också nytta av den här listan!

» Naken

När vi ändå är inne på minimalism och vad prylar betyder för oss så vil jag tipsa er om en serie i 8 delar som tar upp just detta. Det var faktiskt Sofia ↑ som tipsade om även denna så tack igen!

Under en månad får 4 olika personer (varav två stycken är ett par) lämna ifrån sig ALLT, även kläder. Sedan får de hämta tillbaka en sak / dag. Serien är baserad på den finska dokumentären My Stuff som enligt mig är snäppet vassare och ett bonustips, helst ska ni kanske se den först faktiskt!

Tidigare inlägg

Tekniskt sett hör inlägget om nyår ↑ till nästa veckas svep men det berör ju en dag som skedde under vecka 52 så det får vara med här ändå.

Jag själv

I söndags kom äntligen snön och jag gav mig såklart genast ut. Åh lycka! Veckosvepet v. 52 - 2016 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

5 Comments

 1. Svara

  Sofia // Hildas.se

  3 januari, 2017

  Vilken otrolig himmel under din skridskofärd! Det är rätt otroligt att vi blir bjudna på sådana där skådespel.
  Hoppas att ni hade ett fint nyår med Walter, det lät väldigt mysigt.
  Det ska bli så roligt att ses nästa helg i Åre, det ser jag verkligen fram emot.
  Tack för att du tipsade om mitt inlägg om rensning – det är ju så befriande. Vi har trott att det varit slut på saker att rensa här länge, men vi bara fortsätter och fortsätter. Det är ju som att skala en lök. Lager måste bort innan nästa lager träder fram. Vi började nyårsdagen med att rensa bort ytterligare 2 lådor, bland annat julpynt som inte används. SKÖNT! :)
  Jag önskar dig en fin tisdag! <3
  Kram Sofia

  • Svara

   Rania Rönntoft

   6 januari, 2017

   Ja den var verkligen spektakulär, naturen är så jädrans häftig!! Jag är glad att man är ute ofta och verkligen tar tillvara på alla skådespel den bjuder på <3 Vi hade en oerhört bra nyårsafton, tack - hoppas ni också hade det fint! Oooh ja jag ser verkligen fram emot att ses i Åre, ska bli så roligt! Att rensa är en underbar känsla, som du säger tar det aldrig riktigt slut. Efter att ha rensat lite öppnar man upp för mer rensning, hela tiden. Inspirerade av My Stuff och Naken funderar vi på att tex. packa ner ALLA köksaker i en (eller flera) lådor och sedan successivt bara ta tillbaka det vi verkligen använder, och resten gör vi oss sen av med efter X antal veckor. Har också rensat massa julpynt nu, och har en väska samt två påsar som väntar på att fraktas till Myrorna :D Kram!

 2. Svara

  Katarina

  3 januari, 2017

  Som svar på mitt länkinlägg där bland annat du är länkad till ”haha. det är punkiga munks! jag brukar också missa länkningar ibland, jag vet inte om min läsare ibland bara inte snappar upp dem. blir sjukt förvånad när jag plötsligt hittar det när jag läser någon annans blogg! :) ” och sen vill jag tacka för att du talade gott om mina Grönlandsbilder också. Stort tack! :)

  Svar på denna post: Tänker att det där 22 saker att rensa ut är något för mig. Alltså. Behöver organisera och bara ha det jag använder. Nu står det diverse kassar och ja resväskan i vardagsrummet. Skrivbord saknas. Så en sitter i soffan med tråkigt böjd rygg och kollar på skräpet. Så ut med kassar, skräp, gammal och resväska (till vinden) och ner med skrivbordet, till att börja med.

 3. Svara

  Rania Rönntoft

  6 januari, 2017

  Ja ofta får man ju i WordPress en liten notis om en länk men nu hade jag inte fått det, vilken tur att jag hittade det ändå! :D Åh men så lite så, de var verkligen jättefina!

  Ja har man inte rensat förut är de där 22 sakerna en riktigt bra utgångspunkt för att bara komma igång. Jag brukar också dela in hemmet i kategorier, tex. ”idag ska jag rensa garderoben, eller den här hyllan eller detta skåpet” för annars blir det lätt övermäktigt om man bara tänker att man ska rensa lite allmänt.

  Att fixa en bättre skrivbordsplats tycker jag dock du ska prioritera för det påverkar verkligen ens energi och hur man mår om man inte sitter ordentligt, och så är det mentalt väldigt befriande att ha en plats som verkligen är avsedd för att sitta och arbeta vid, resten av hemmet blir en liten fri zon på något vis. Jag har ett platsbyggt litet skrivbord i sovrummet :)

  Lycka till med rensandet och vi ses nästa vecka i Åre (hurra)!! :D

LEAVE A COMMENT