Nyårsfirande på vårt sätt

Hej på er! Hoppas ni haft en fin helg och bra start på det nya året. Senare idag (eller ikväll) kommer veckosvepet upp i vanlig ordning och del III och IV av min årsresumé är också på G men först tänkte jag att vi skulle titta lite på hur vår nyårsafton såg ut! © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seNär vi vaknar på lördagsmorgonen hör vi en räv skrika i skogen. För den som inte vet det så låter det förfärligt! Ett tunt lager av frost täcker världen utanför och efter en trevlig frukost packar vi bilen, mat, fika, dryck, filtar och täcken.

Vi går och tänder ett till ljus på Mymlans grav, pratar lite med henne och önskar gott nytt år. Sedan far vi för att tanka och så är vi på väg. På väg till en väldigt vacker plats vi hittat, för att fira nyår på vårt sätt.

Istället för finkläder har vi ullunderställ. Vi promenerar i solen, fotograferar och pratar. Vi har våra bästa samtal när vi är ute såhär, avslappnade och utan distraktioner blir tankarna klarare.© Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seEfter promenaden gör vi en lätt lunch i spritköket, ligger i bilen och läser samt fikar lite. © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se© Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seNär det blivit mörkt blickar jag ut ifrån fönstret och ser ett stjärnfall. Vi värmer glögg och lyssnar till isen som sjunger, knakar och spricker.

Sedan tänder vi en eld och värmer vår middag direkt över lågorna. En mustig, het gulasch, gott bröd ochjulmust. Vi sitter runt elden och pratar lite, lyssnar på sprakandet och njuter av den annars så tysta, mörka och lugna kvällen.
© Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seEfter ett tag lägger vi oss i bilen igen, läser lite och vilar en stund. När vi vaknar igen är det frost på insidan av rutorna och en kvart kvar till tolvslaget.

Vi ser inte så mycket raketer och vi vill inte ha det på något annat sätt, för vem behöver fyrverkerier när man har en sån här magisk stjärnhimmel att ligga och kolla på? Vintergatan sträckte sig över oss och det var så obeskrivligt vackert.© Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

© Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Vårt nyårsfirande var ganska annorlunda mot för hur det brukar vara och det kändes helt rätt för oss. Om man genuint tycker om glitter, välkomstdrink och fin middag med trerätters ska man såklart ha det, men det är ingen oskriven regel eller ett krav att det är så man ska fira nyår. 

Vi valde att vara sanna mot oss själva, göra det vi genuint kände att vi mår bra av och det blev en otroligt mysig nyårsdag och afton. Natur, lugn och enkelhet har verkligen varit nyckelord för oss under året och så valde vi också att avsluta det.

Gott Nytt År allihopa, nu är 2017 här och jag är så redo! Är ni?

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

36 Comments

 1. Svara

  Anna-lena

  2 januari, 2017

  Alltså dina bilder… så otroligt vackra!!! Och er nyår ser helt helt fantastisk ut… så tacksam att jag hittat din blogg och instagram som visar något annat💙 Tack

  • Svara

   Rania Rönntoft

   2 januari, 2017

   Men tack själv fina du <3 Jag är också oerhört glad över att vi funnit varandra och våra konton under 2016 <3 Kram och god fortsättning!

 2. Svara

  Ekenäsliv

  2 januari, 2017

  Sååå himla vackert inlägg!
  Och så skönt när man väljer att göra det man SJÄLV vill. Så rätt. Inte för att man förväntas göra på det eller det sättet…
  Vi hade det fint med min syster med familj. Badade bastu på förmiddagen, ett dopp i det blå och så grillade vi korv ute till lunch.
  Sen hade vi det glittrigt och trerätters, men för att vi ville.
  Vi mådde bra och våra barn gjorde det med <3
  Gott Nytt 2017!
  Kram Anna

  • Svara

   Rania Rönntoft

   2 januari, 2017

   Tack!! Ja men exakt, att verkligen göra det man genuint själv vill. Det låter som att ni hade en alldeles förträffligt fin nyårsafton även om det där med ett dopp i det blå låter ohyggligt kallt!? Att du och dina nära och kära mådde bra och hade det trevligt är det allra viktigaste och det blir jag så glad av att höra <3 Gott Nytt 2017! Kram

 3. Svara

  Ida / ISKOGOCHMARK

  2 januari, 2017

  Guuud vad mysigt ☄❤ Så härligt att fira nyår nära naturen. Och gulasch, måste göra det snart. Det är ju helt sjukt gott 😍 God fortsättning. Fina bilder!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   2 januari, 2017

   Supermysigt och alldeles underbart att vara ute och fira! När Ante fixade med elden sa han ”Nu ska jag göra som Ida gjorde” hihi så du var allt med oss lite den kvällen :* Ja, gulasch är otroligt gott! God fortsättning fina fina du, hoppas vi får träffas snart igen <3

 4. Svara

  Elin Kero

  2 januari, 2017

  Alltså HUUUR magiskt?!?! <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   2 januari, 2017

   Gaaaaanska magiskt! :D:D <3

 5. Svara

  NastiSamoyed

  2 januari, 2017

  Ååh, vilken underbar nyårsafton! <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   2 januari, 2017

   Ja den var verkligen underbar! God fortsättning <3

 6. Svara

  Emilia

  2 januari, 2017

  Men wow vad fint! Håller helt med dig, det är så lätt att fastna i måsten och traditioner och bara traska vidare i hjulspår som någon annan kört upp åt en. Istället för att lyfta blicken och se om det man gör verkligen är rätt och känns bra. Livet ska vara, till se stor del det går, roligt och givande. Två tummar upp för er egna och fantastiska nyårsfirande. Super fina bilder också, längtar efter att själv få se vintergatan igen <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   2 januari, 2017

   Tack för dina fina ord! Jag håller verkligen med dig :) Jag har firat många nyårsaftnar med glitter och trerätters, och vissa år har jag genuint tyckt om det men i år ville vi något annat och jag är såå glad att vi lyssnade på den rösten för åh vad mysigt och berikande det var! God fortsättning och hoppas du får se vintergatan snart! <3

 7. Svara

  sandra

  2 januari, 2017

  Alltså JAG DÖR!!! Vill också uppleva det här <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   2 januari, 2017

   Men dö inte, det vore ju himla trist! <3 Ni är ju ute en hel del och promenerar, fikar och har picknick m.m. så för er borde inte steget vara långt till att göra något liknande :) Kram och god fortsättning!

 8. Svara

  Boel

  2 januari, 2017

  Gaaaahhh så underbart! Vilken nyårsafton! Så där vill jag också fira framöver, i naturen. Nyår kan lätt bli hajpat tycker jag och alla ska ha så storslagna firanden som det bara går. Jag gillar visserligen att ta mig ett glas, skåla och ha lite finkläder på ibland, men det kommer så många andra tillfällen för det. Näe, jag är mycket hellre ute i naturen i fritidskläder, äter en god gryta (eller mums för Gulasch), tar en mustig öl och sitter framför en brasa. Och ja, jag är SÅ sjukt redo, peppad till max! 2017, here we come! <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   3 januari, 2017

   Ja det var riktigt härligt måste jag säga. Jag gillar också att vara finklädd, äta gott och skåla lite men det kan (och borde) man göra lite när som faktiskt. Det är så dumt att vi fått för oss att det bara är okej att njuta ordentligt vid högtider, helger och när vi har semester. Fasiken lägg dig i badet med ett glas rött fast att det bara är tisdag liksom! Gulaschen var gryyyym! 2017 kommer bli episkt :D <3

 9. Svara

  Evelina - Evelinas Ekologiska

  2 januari, 2017

  Vilket underbart nyårsfirande <3 Supermysiga och fina bilder!
  Kram /Evelina

  • Svara

   Rania Rönntoft

   3 januari, 2017

   Ja det var riktigt härligt! Tack och god fortsättning <3 Kram

 10. Svara

  Leanne Downs

  2 januari, 2017

  Just so open mouthed in wonder at those stars! We never have so many visible where I live, it’s so hard to escape the light pollution. Beautiful.

  Reply : Thank you! It has been a great year, coming to Sweden was the highlight! I so hope that too, i’m fully aiming to come back in the summer, but you are always welcome here any time :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   3 januari, 2017

   We see a good amount of stars from our house but there’s still some light pollution so this was pretty epic for us too. The best thing I’ve ever witnessed was up here in the north when an entire area had a power outage during winter. THAT was dark and we saw soooo many stars, crazy! Yay – I am so happy to hear that you’re aiming to come back during the summer! I would looove to visit you too, just have to work up some sort of savings so that I can afford to travel more :P

 11. Svara

  Mia

  3 januari, 2017

  Vilka underbara bilder! Jag tycker det är stjärnklart hos oss om kvällarna men det där är verkligen otroligt vackert! Jag hade gärna bytt min nyårsfest mot det där ;)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   6 januari, 2017

   Tack! Vi har också ganska stjärnklart hemma men här var det verkligen Inget ljusläckage som störde så man såg så otroligt mycket mer, helt magiskt! Hoppas ändå du hade en riktigt bra nyårsfest <3 God fortsättning!

 12. Svara

  Jenny

  3 januari, 2017

  Men gud! Vilket fantastiskt skönt nyårsfirande! Mys med eld och gulasch och stjärnhimmel.
  Hade betydligt hellre gjort det än att behöva stå och dammsuga upp glitter flera dagar efter ännu en överhajpad nyårsfest.
  Och din bild med bilen vid vattnet med månen! 😍 Wow!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   6 januari, 2017

   Ja det var riktigt, riktigt lyckat måste jag säga – och maten blev supergod, men det brukar den bli när det är min sambo som står i köket :D Haha jag hoppas verkligen din fest var trevlig, men ja glitter brukar ju ha en benägenhet att vara svårt att bli av med… Du får fira på ett annat sätt nästa år :D Kul att du gillar bilden, tack!

 13. Svara

  Wilda

  4 januari, 2017

  Så vackert att jag knappt har ord kvar. Vilken dröm att fira det så. Jag hoppas att jag en dag har en sån person vid min sida, som följer med mig ut i nyårsnatten i ullunderställ och blickar upp mot en magisk stjärnhimmel med mig. Tack för att du just gav mig ett nytt livsmål. Blir djupt berörd. <3 Ljuvliga bilder, som alltid. Men med extra känsla på något vis. Kryddat av tillfället förstår jag.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   6 januari, 2017

   Men Wilda, vilken otroligt fin kommentar – jag blir alldeles rörd, och jag ska verkligen hålla tummarna för att du finner en person som vill göra det med dig, om det så är en god vän eller en partner. Men jag hoppas också att du tar dig ut på sådana här fina små äventyr även på egen hand, det är också väldigt givande men på ett helt annat sätt. Önskar dig en fantastiskt god fortsättning, hoppas det nya året börjat bra för dig och TACK för att du läser och kommenterar här <3

 14. Svara

  Emmie

  5 januari, 2017

  Myspys! Ser riktigt fint ut, och förstår varför du så tyckte jag skulle läsa detta inlägg nu på studs ;) Nu. dags att titta på de där tågen <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   6 januari, 2017

   Hihi ja det var magiskt :D Iih hör av dig om/när du bokat tåg! <3

 15. Svara

  Agnes {Cashew Kitchen}

  7 januari, 2017

  Vilket fantastiskt fint firande! Och helt MAGISKA bilder! Jag håller helt med – vem behöver raketer med den där utsikten från bilrutan?! Det är så SKÖNT att bara släppa taget om alla nyårsförväntningar och göra vad som känns rätt för en själv. Att vakna pigg och fylld av vackra naturupplevelser eller av vänners närhet eller vad som nu är viktigt för en, måste vara det bästa sättet att inleda ett nytt år på.
  Så gott nytt åt på dig! Jag ser såå fram emot att följa dig här under ytterligare ett år <3 Kram!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   9 januari, 2017

   Tack! Kan ju bara säga detsamma om ert firande :D Det var verkligen jätteskönt, man passade folk på ICA dagen innan och hörde dem planera dekoration till välkomstdrinken och det var SÅ skönt att veta att vi inte skulle hålla på med något sådant! Jag hoppas verkligen att folk blir bättre på att vara sanna mot sig själva och inte göra vad de tror att samhället förväntar sig av en. Gott nytt till dig med, hoppas du haft en fin start på det nya året! Jag är sååå sugen på att höra och se mer om ert boende ute i skogen alltså :D kram!

 16. Svara

  Isabel

  8 januari, 2017

  Wow, otroligt vackra bilder! Vilket härligt nyår ni ser ut att ha haft.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   6 april, 2017

   Tack!! Det var underbart :D

 17. Svara

  Jasmina

  19 december, 2017

  Wow, vilka fina bilder! Är de på himmelen tagna med Fujin? Vad är det för Fuji ni har och vad har ni för objektiv samt inställning för att få till stjärnorna så fint?

  • Svara

   Rania Rönntoft

   20 december, 2017

   Tack! Nej alla bilder i inlägget är tagna med min Nikon D610 :) För att fota stjärnor krävs stativ, hög ISO, lite längre slutartid, låg bländare och fokus satt på infinity :)

LEAVE A COMMENT