En vecka i sann jullovsanda – Veckosvepet v. 51, 2016

Vet ni? Vi är framme vid årets näst sista veckosvep! Hoppas ni har haft en otroligt fin, mysig och lugn jul och ledighet. Veckan som gått har varit fullspäckad med aktiviteter för min del, men bara roliga sådana och jag har inte känt någon stress alls.
© Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seI måndags var Andreas arbetskollegor här på middag. Vi åt, spelade sällskapsspel och hade det allmänt trevligt. I onsdags var det ungefär samma visa fast med Dan och Linnea – då firade vi vintersolståndet med att äta middag och sedan tände vi en eld ute. Innan läggdags avslutades det hela med ett fint litet norrsken ↑

Varje vecka tar jag en titt i backspegeln på veckan som gått och skapar veckosvepet – ett inlägg i form av bilder jag tagit, bra saker jag sett, läst eller hört, inlägg jag postat och så försöker jag avsluta med att visa hur jag sett ut. När året är slut blir det enkelt att titta tillbaka på vad jag haft för mig, vad som inspirerat mig och hur jag ändrats under årets lopp.

→ Mina tidigare veckosvep finner du här

BilderMymble coffee cup | Veckosvepet v. 51 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seVeckosvepet v. 51 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Sent i torsdags kom mina föräldrar och de senaste dagarna har bestått av mycket god mat, julgodis, sällskapsspel, mys och lek med katterna, sparkåkning på isen och korvgrillning på sjön och en hel del tid har spenderats iförda myskläder i sängen med tv-spel. Underbart och precis som ledigheten ska vara tycker jag, i sann jullovssanda helt enkelt!

Bra saker

Saffranspannkaka med lingon

I år har vi inte bakat någonting med saffran i! Svärmor har försett oss med lussekatter och annat fikabröd med saffran så det har liksom inte behövts att vi har bakat. Jag har länge sagt att jag vill börja använda saffran mer i mat dock, det är ju otroligt gott och trist att vi bara bakar en enda sak med kryddan, en gång om året – snudd på riktigt knasigt faktiskt. Så när Kristin publicerade ett recept på en tjock saffranspannkaka som låter oerhört god sparade jag direkt receptet. Hoppas på att testa den snart! Måste kolla om vi kan ha någon av våra stekpannor i ugnen bara…

Meningfulla mål

Såhär inför det stundande slutet av 2016 kan man såklart inte låta bli att fundera över det gångna året, samt det som komma skall. Wilda som bloggar på reaktionista har skrivit ett väldigt bra inlägg med handfasta tips och tankar kring hur man kan sätta upp mål, och uppnå dem. Mycket bra och väldigt tacksamt då jag inför 2017 känner mig mer målmedveten än förut!

Så gör du ett karriärbokslut

Även hos Influencers of Sweden finns det ett nytt, bra inlägg (skrivet av Louise) som går i samma andra som ovan ↑ Jag ska ta en dag här efter nyår och sätta mig ner och verkligen kolla igenom min statistik (det gör jag nämligen inte speciellt ofta) och försöka utvärdera hur det har gått. Hur blogg och sociala medier växt, vad för typ av innehåll jag tyckt om att skapa allra mest, vilka typer av bilder jag är mest nöjd med, vad jag vill fortsätta arbeta med under nästa år och även vad ni där ute uppskattat allra mest. Kanske dyker det upp en liten sammanställning här på bloggen – mitt alldeles egna karriärbokslut, hur låter det?

Tidigare inlägg

Jag själv

Vi köpte lite nya spel åt oss själva i julklapp, och har under dagarna huserat en del i sängen med indie-spelet Fez som är sjukt intressant och annorlunda, men också oerhört svårt! Att slappna av fullständigt och tillsammans mysa i sängen med godis, spel och bara vara är underbart. Vi har även skaffat Memoria men det har vi inte testat ännu, kanske sker det ikväll! 

© Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

16 Comments

 1. Svara

  Linda

  26 december, 2016

  Men hallå – KOPPEN! 🙌
  Lilla My dessutom, min favorit.
  Vill börja samla på Muminkoppar men har inte den blekaste om var en hittar?
  Har du tipz?

  Låter fö som en behaglig vecka, hoppas ni får mer av den varan även denna vecka. :)

  / L

  • Svara

   Rania Rönntoft

   26 december, 2016

   Det är faktiskt Lilla Mys storasyster Mymlan på koppen 😄 fick den i julklapp så har tyvärr ingen aning men Mumin-motiv är ju rätt populärt nu så kan tänka mig att det borde vara relativt enkelt att hitta?

  • Svara

   NastiSamoyed

   27 december, 2016

   Har du nån Cervera-butik i närheten? Tror dom har Mumin-muggar. :)

   • Svara

    Linda

    27 december, 2016

    Tack för tipset! :-)))

 2. Svara

  Kate

  26 december, 2016

  Så mysigt och sååå skönt med spel och godis i sängen!! Önskar Dig / Er en god fortsättning på julen!
  Kram från Kate

  • Svara

   Rania Rönntoft

   27 december, 2016

   Ja alldeles perfekt! God fortsättning Kate <3

 3. Svara

  Ljuva Julia

  26 december, 2016

  Underbart! Jag och min mor har alltid sagt att vi borde fira solståndet då vi bryr oss TUUUUSEN gånger mer om att det blir ljusare än att jesus föddes liksom. Härligt veckosvep allt som allt :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   27 december, 2016

   Men åh det tycker jag allt ni ska göra nästa år, att fira vintersolståndet känns oerhört rätt :) Tack och god fortsättning!

 4. Svara

  Wilda

  27 december, 2016

  Åh det låter som ett riktigt jullov. Mysigt! Och tusen tack för länken och dina fina ord <3 Stort lycka till med dina mål!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   27 december, 2016

   Ja det har det verkligen varit :) Hoppas du också haft det bra! Men så lite så, tack för ett bra inlägg!

 5. Svara

  Christin

  27 december, 2016

  Säger precis som Wilda, låter som ett riktigt jullov. Det är i alla fall första året på länge som det känns så för mig. Förutom julafton är idag första dagen jag har annat än pyjamas på mig. Skönt, tid att fundera över hur jag kan fylla mina mål med mening. God fortsättning!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   27 december, 2016

   Vad skönt att höra att du också känt den där härliga jullovskänslan. Pyjamas varje dag är bäst! Tack och detsamma <3

 6. Svara

  NastiSamoyed

  27 december, 2016

  Fez är kul, men inte alldeles lätt! :D Spelar ni på dator eller konsol? Memoria sågnice ut! Hoppas det är lika bra som det ser ut!
  Låter som ni haft en fin julvecka i övrigt! :D

  • Svara

   Rania Rönntoft

   28 december, 2016

   Ja det är oerhört kul men jisses vad svårt emellanåt?! vi blir oerhört förvirrade med var vi varit och inte… Hur håller man koll? Vi kör på dator men har X-box kontroll till :) Det har vi verkligen haft, hoppas du också haft det <3

   • Svara

    NastiSamoyed

    28 december, 2016

    Haha, jag vet inte hur man håller koll, gör det inte själv ^^

    • Svara

     Rania Rönntoft

     28 december, 2016

     Nä det är ju jättesvårt?! Vi blir smått yra över att försöka ha koll på var vi varit och inte eller hur vi tar oss tillbaka till ett visst ställe

LEAVE A COMMENT