Förberedelser inför nya året och julpynt från naturen – Veckosvepet v. 50, 2016

Nu är det en knapp vecka kvar till jul, och endast två veckor kvar av året. Helt galet! Har ni fattat det än? Jag har i alla fall skaffat blad för 2017 till min Filofax, börjat planera för det nya året och snart är det dags att titta tillbaka på det som varit. Veckosvepet v. 50 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Vi har börjat gå ner i varv och jag har verkligen tagit fasta på det här med slow blogging i veckan. Under helgen har vi kört sopor till sortering, tagit hand om all vår pant och röjt en hel del ute samt storstädat hemma. Ikväll kommer nämligen en del av Andreas kollegor över på middag vilket jag verkligen ser fram emot. Vi serverar en mustig gulasch med hembakt bröd till.

På onsdag kommer Dan och Linnéa förbi på middag och under torsdag kväll anländer mina föräldrar. Så det lugna tempot kommer nog fortsätta här på bloggen. Hoppas ni också har det fint och finner tid och ro till att varva ner under veckan!

Varje vecka tar jag en titt i backspegeln på veckan som gått och skapar veckosvepet – ett inlägg i form av bilder jag tagit, bra saker jag sett, läst eller hört, inlägg jag postat och så försöker jag avsluta med att visa hur jag sett ut. När året är slut blir det enkelt att titta tillbaka på vad jag haft för mig, vad som inspirerat mig och hur jag ändrats under årets lopp.

→ Mina tidigare veckosvep finner du här

Bilder
Veckosvepet v. 50 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seVeckosvepet v. 50 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Utöver nya kalenderblad så investerade jag även i tid (fniss) och köpte mig en klocka. Second hand såklart, ynka 40:- kostade den. Armband i läder som jag omsorgsfullt smort in. Framöver ska det bytas ut till ett brunt dock. Men nu ska jag inte behöva ta fram telefonen för att kolla vad klockan är, och automatiskt fastna i en massa annat tjafs. Hurra! 

Jag testade en dryck från NOA för första gången; blåbär och björksav. Inte för söt och riktigt god! Mumrik satt mycket vid fönstret och längtade ut, men i helgen har han faktiskt fått vara ute lite.

Jag lyssnade på podcasten Andra Sätt, bra som alltid och speciellt när Angeliqa är med! Så intressant att höra mer om hennes historia och tankar. Vi var på kalas hos svägerskan och jag orkade inte vara normal på bild. Hon hade dekorerat så fint med inslag från naturen! 

Bra saker

Ugnsrostad blomkål

Jag har velat testa att ugnsrosta blomkål sååå länge och nu när Maria postat ett recept har jag väl ingen anledning att vänta längre? Får se om det kanske får vara med på julafton!

Vintergirlang – Tutorial 

Finaste Krickelin har tillsammans med Marie från Håkesgård filmat en så vintrig, vacker och mysig liten film med hur de binder en girlang med material från skogen. Otroligt inspirerande och nästa år kanske jag försöker göra en egen. Även bilderna från dagen är såklart magiska, som alltid när Kristin varit i farten.

Tidigare inlägg

Jag själv

Att få sitta hemma i ett nystädat hem i lugn och ro med tända ljus och en kopp kaffe. Så skönt. Lugnet som kommer med ledigheten börjar infinna sig och jag drar ner tempot en aning. Det är oerhört mörkt även dagtid och jag planerar inte så mycket fotograferingar nu. Dyker något upp fångar jag det men annars får kameran och huvudet vila. Veckosvepet v. 50 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.seJag har börjat sätta upp håret mer nu, det är trevligt att få luggen ur vägen och fint att göra något med det så det inte bara hänger som vanligt. Förut gjorde jag extremt mycket flätor av alla de slag, får se om jag kan hitta tillbaka dit i takt med att håret växer. Mumrik var för övrigt kaffesugen, ser ni honom i övre högra hörnet på bilden nedan? ↓Veckosvepet v. 50 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

9 Comments

 1. Svara

  Patrik

  19 december, 2016

  Vad roligt att du gillade det!
  Fina bilder!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   19 december, 2016

   Ja det var jättebra, mycket intressanta samtalsämnen också alltid extra roligt att lyssna på någon man känner :) Jag vandrade ju en bit av St. Olavsleden med Angeliqa i somras, det var fantastiskt!

 2. Svara

  Ekenäsliv

  19 december, 2016

  Låter som ni har en riktigt skön veckan framför er!
  Jag jobbar hela veckan, men ser verkligen fram emot bastubad innan firandet på lördag :)
  Ha en fin måndagkväll!
  Kram Anna
  PS: det blir något lugn som infinner sig när jag kikar in till dig :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   19 december, 2016

   Det har vi verkligen! Hoppas du också kommer ha det skönt trots jobb, och bastubad låter ju gudomligt. Älskar att bada bastu! Nu blev jag himla sugen… Tack, detsamma! Kram och åh vad fint att du känner att det infinner sig ett lugn när du är här, det värmer <3

 3. Svara

  Linnéa

  19 december, 2016

  Myspys!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   19 december, 2016

   Hihi ja! Ska bli trevligt att myspysa med er på onsdag :D

 4. Svara

  Ramona

  21 december, 2016

  Så mysigt, och så skönt att hitta lite lugn <3 Jag älskar julen och önskar att jag inte drogs med i all stress men kommer ofta på mg själv med att stressa. Jag hoppas på ledigt på fredag så jag i lugn och ro kan fixa inför julafton som ska vara hemma hos oss på landet i år. Så mysigt. Hoppas du får en fin dag <3 Kram
  Ska spana in ditt inlägg om kamera, tack för tipset ;)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   21 december, 2016

   Ja det är oerhört skönt. Trist att höra att du dras med i stressen. Kanske behöver du inte fixa hemma så mycket som du tror? Fundera över för vem du gör det och vad som verkligen är viktigt med julen och ledigheten. Låter mysigt att fira hos er ute på landet i alla fall :) Det är något med landsbygden som hör julen till. Så lite så, hör av dig om du har några frågor kring kameran! Kram

 5. Svara

  made by mary

  22 december, 2016

  Älskar dina svep <3 Och det är klart att du ska prova hel ugnsrostad blomkål. Sååå gott, speciellt med brynt smör och dukkah. Annars lovar jag att göra det nästa gång vi ses <3 Och klockan är ju superfin, så himla kul att hitta secondhandfynd! Själv njuter jag av en gammal julgransfot och att ha "ärvt" massa julsaker mamma inte ville ha. Som ljusstakar och andra små prydnader. Den enes skräp är den andres guldkorn, så spännande hur det kan va.. Stor kram goding och ps. du är superfin i uppsatt!

LEAVE A COMMENT