Fotoutflykt och vårt drömhus – Veckosvepet v. 49, 2016

Veckan som varit har varit mörk och regnig. Kameran har fått vila de allra flesta dagarna och jag har mest arbetat framför datorn eller gjort husliga saker som att tvätta, röja och så har jag gått igenom och sorterat mina skrivbordslådor. Men i veckan blev det också officiellt att jag är ambassadör för Ecosphere och återigen – stort tack för era fina ord och gratulationer!  
Veckosvepet v. 49 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

↑ Vårt drömhus? I stort sett. Litet och med loft, nära natur och vid en sjö. Perfekt! Såhär vill vi bo i framtiden och det ska bli spännande att se hur vägen dit slingrar sig och när vi når fram.

Den här veckan tror jag i alla fall kommer att bli lite mer händelserik. Vädret är klarare (och det är mycket kallare) så kameran lär användas mer. Jag har även lite ärenden i stan så jag kommer inte bara bli sittandes hemma. 

Varje vecka tar jag en titt i backspegeln på veckan som gått och skapar veckosvepet – ett inlägg i form av bilder jag tagit, bra saker jag sett, läst eller hört, inlägg jag postat och så försöker jag avsluta med att visa hur jag sett ut. När året är slut blir det enkelt att titta tillbaka på vad jag haft för mig, vad som inspirerat mig och hur jag ändrats under årets lopp.

→ Mina tidigare veckosvep finner du här

BilderVeckosvepet v. 49 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

Lite blandade bilder från helgens tur och så en bild på finaste Ellie samt ett annat fint hus vi hittade, som vi också hade kunnat tänka oss att bo i. Dock är huset på bilden överst i inlägget ännu mer i vår stil. Hur ser ert drömhus ut och var vill ni att det ska vara beläget?

Bra saker

God julbrygd i vinter

Som vanligt är ju Krickelins bilder helt magiska. Det är något med ljuset, färgerna och djupet i dem som jag bara älskar. Så snyggt men ändå vardagligt. Jag blir inspirerad men finner att det är svårt att tillämpa i mina egna foton. Bilder på dryck eller mat känns ofta platt och uppstyrt när jag försöker. Men skam den som ger sig!? Löfte inför kommande tid: öva på att få till ”Krickelin-djupet”. 

I alla fall, den här drycken som hon fått recept av från Lisa Burenius tycker jag låter himla spännande. Det faktum att den kan stå (ute om det inte är minus, här blir det nog i kylen) ett bra tag och att man bara kan spä på den med mer vatten eftersom gör att jag gillar den lite extra. Känns som att det är ”enkelt” att ha mycket av den tillhands när man väl gjort den. Ska definitivt testa att göra en sats till veckan! 

Använder du kläder? Bra, då är hållbart mode för dig!

Ännu ett rungande bra inlägg från finaste Johanna, hon fortsätter leverera! Det är så viktigt med hållbart framtagna kläder och att vi tänker på hur vi konsumerar. Här skriver hon lite mer om varför det spelar roll, att vi faktiskt kan påverka och hur vi gör just det!

5 sätt att klimatmaxa dig själv

Naturskyddsföreningen har listat 5 sätt att bli lite mer klimatsmart, och allt är såklart inte för alla men kanske något? Se punkterna som riktlinjer och inspiration, inget är svart på vitt och går att härma rakt av – alla är vi olika så det gäller att hitta sätt att få in de här punkterna i ens egna liv och vardagsbestyr. 

Tidigare inlägg

Jag själv

I helgen var vi ute på fotoutflykt igen och jag känner verkligen att det är då jag mår som bäst. Vi åker längs med fina vägar, pratar om hus vi ser och hur vi vill bo i framtiden. Lyssnar på musik, dricker kaffe eller varm chockad, fikar och så hittar vi riktigt härliga platser där vi promenerar runt med kamerorna i hand och bara njuter. Det var kallt och grått i helgen men det gjorde inget och vi hittade fina platser ändå. Vi var även lite turistiga och besökte både Sveriges geografiska mittpunkt och Sveriges längsta träbro! Veckpsvepet v. 49 © Rania Rönntoft, Rowan Tree | www.rowantree.se

All images and content are © Rowan Tree Photography originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

4 Comments

 1. Svara

  Linda

  12 december, 2016

  Men åh vilken härlig stuga! Båda två faktiskt!
  Samma smak som mig. ;)
  Ta reda på vem som äger och kontakta, be att ni får komma och titta om de eventuellt kan tänka sig sälja. Eller skriv ett brev!
  Vem vet, de kanske går runt och tänker att de ska sälja nån dag men inte orkar ta tag i det. :)
  Känns de rätt så ska en våga!
  Pepp pepp!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   12 december, 2016

   Visst är de?! Den andra har nog varken vatten eller el då den såg ut att tillhöra en större gård med bohus osv men den första där, mhm… Kan hända det är en sommarstuga som inte har vatten osv på vintern men. Ja jag är himla sugen på att göra det faktiskt haha. Vi kan ju tänka oss att hyra också, mer än gärna. Får laga en lapp i deras brevlåda :D Pepp indeed, tack för uppmuntrande ord – man ska Absolut våga! livet är fort kort för något annat.

 2. Svara

  sandra

  13 december, 2016

  Men åh, så fint hus! Vet ni vem som bor där eller är det inte i närheten av er? Lägg en lapp i brevlådan om att ni är intresserade så kanske de ringer er om det blir till salu om några år ;)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   13 december, 2016

   Visst är det? Tror kanske bara det är en sommarstuga men åh vad vi vill bo där / sådär. Det är ett par timmar bort med bil – ingen aning om vem som bor där men funderar faktiskt på att lägga en liten lapp hihi. Är nya boggen live nu? Så kul!

LEAVE A COMMENT