Hembakat bröd, drömmar om Alaska och en tomatig ratatouille – Veckosvepet v. 48, 2016

Så har de första dagarna i December passerat, och igår var det andra advent. Det går fort nu och jag känner nog att jag inte riktigt hänger med. Nu kommer vi förvisso inte fira jul på samma sätt som vi brukar i år, men jag känner ändå inte riktigt av det där julmyset som jag gillar. Dock så kollar jag faktiskt på julkalendern som jag tycker är väldigt mysig och välgjord i år. 

© Rania Rönntoft | Rowan Tree | www.rowantree.se

Jag har varit ute mer i veckan men jag har också unnat mig mer lugn, nedkopplad tid med mycket bra tidningar och artiklar samt god, värmande mat. Jag bläddrade i vår kokbok Annas Mat och hittade recept på ratatouille som jag lagade. Vegetariskt, billigt och det blir massor med mat! Dagen efter använde jag resterna tillsammans med en het tomatsås, pasta och ett ägg – lite inspirerad av Marias otroligt goda shaksuka.

Naturskyddsföreningens magasin är fantastiskt bra och magasinet om Alaska köpte jag för en femma på Myrorna. Har länge velat åka dit och efter att ha läst den här och lärt mig mer om landet samt sett alla fina bilder är jag ju än mer sugen på att resa dit!

Den här veckan är det förresten jag som sköter Instagram för min bildbyrå Scandinav – in och kika tycker jag! 

Varje vecka tar jag en titt i backspegeln på veckan som gått och skapar veckosvepet – ett inlägg i form av bilder jag tagit, bra saker jag sett, läst eller hört, inlägg jag postat och så försöker jag avsluta med att visa hur jag sett ut. När året är slut blir det enkelt att titta tillbaka på vad jag haft för mig, vad som inspirerat mig och hur jag ändrats under årets lopp.

→ Mina tidigare veckosvep finner du här

Bilder

Veckosvepet v. 48 © Rania Rönntoft | Rowan Tree | www.rowantree.seTrots att det inte är så mycket snö ute har jag gett mig ut med kameran så fort solen visat sig. Jag har känt att jag inte vill fotografera alls nu när det knappt är någon snö, men har gett mig ut ändå för att utmana mig själv och hitta motiv.

Sprickor i isen, fruset gult vatten och mycket gamla byggnader har jag fotograferat och jag har känt mig rätt nöjd med resultaten och att jag hittat bilder trots trist väder och vad som kan anses som ”tråkiga” miljöer.

Jag bakat en hel del så vi fått avnjuta hembakat bröd både till kvällsfika och frukost (också ett recept från Annas Mat)  och så har Molly blivit så otroligt social och mysig så vi knappt vet var vi ska ta vägen. En riktigt utekatt är hon också, spenderar mest hela dagarna (och vissa nätter) ute och kylan bekommer henne inte alls.

Bra saker

Juligt hemma-spa

Såhär på vintern känner jag mig ofta extra trött och sliten. Det är väl mörkret. Dessutom är man ofta rätt så torr och blek i huden tycker jag, så när Evelina postade recept och instruktioner för den här lilla spa-kuren man kan göra hemma slog jag till direkt. Hade i stort sett alla ingredienser hemma, några byttes ut men det fungerade bra ändå. Det doftade sååå gott i hela huset av ångbadet och det gav en liten kick bara att känna att jag tog hand om mig lite. Efteråt kändes huden mycket fräschare och mjukare, jag ska definivit göra det här oftare i vinter.

Underbart knäckiga pepparkakor

Jag har bakat pepparkakor som liten med mamma såklart, men i vuxen ålder har jag nog aldrig gjort egna. Köpes-pepparkakor är ju liksom så goda. Men Marias inlägg med fina bilder fick mig sugen på att baka pepparkakor i år, bara för att det är så mysigt. Dessutom använder hon inte ett vanligt recept utan ett speciellt hon fått av sin svärmor som hon själv tycker är godare än klassiska pepparkakor – då blir jag ju såklart nyfiken på att testa

Överlag gör vi ju inte en massa julmat och sådär men vi brukar baka lussekatter och ibland gör jag knäck men i år försöker vi ju ta oss ifrån julens alla måsten och krav. Men sådant man genuint tycker är gott är det ju klart att man ska unna sig! Brukar ni baka och stöka mycket runt jul? 

 

”To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all”

– Oscar Wilde

↑ Det här citatet slår aldrig fel. Jag lever verkligen efter det, att faktiskt verkligen leva livet; Vara närvarande i nuet, uppleva och ta in allt jag ser, hör, läser och känner. Låta det beröra, inspirera och utveckla mig.

Tidigare inlägg

Jag själv

Den här veckan har verkligen handlat om att få tillbaka energin och lusten, att börja gå ut igen och vistas i naturen. Ta tillvara på ljuset och tanka energi i skogen. Det har gått bra och är så skönt att känna att man är ”tillbaka igen” efter en svacka. Jag älskar ju att vara ute i skog och mark och njuta, utforska och fotografera. Vi har en så otroligt fin natur här i Sverige och det är så lyxigt att vi får ta oss fram i stort sett obehindrat, det är få länder förunnat!

© Rania Rönntoft | Rowan Tree | www.rowantree.se

All images and content are © Rowan Tree Photography originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

6 Comments

 1. Svara

  Sanne Brännström (warginna)

  5 december, 2016

  Jag tycker att dina bilder är lika stämningsfulla som vanligt! <3
  Älskar magasinet om Alaska, det har varit ett drömresmål för mig också i evigheters evigheter. Alaska och Island står högst upp på listan! :D

  • Svara

   Rania Rönntoft

   6 december, 2016

   Tack fina du <3 Jaaa Island står också på min lista, men jag tror att bila runt i Alaska ligger före faktiskt. Tänk att få göra det, och njuta av friluftsliv där samt fotografera som en tok. Åh!

 2. Svara

  Ramona

  6 december, 2016

  God morgon :)
  Vilka härliga bilder, så vackra. Här lyser snön fortfarande med sin frånvaro men det är kallt och frostigt i alla fall. Måste erkänna att jag inte varit ute i naturen alls dessa dagar även fast jag tycker det är lockande. Energin känns liksom tömd. Men den kanske kommer igen, eller så får man tvinga sig själv ibland att ta sig ut, oftast tycker man ju att det är härligt.
  Hemma spa är ju så lyxigt och något jag vill bli bättre på <3
  Hoppas du får en fin dag, kramen

  • Svara

   Rania Rönntoft

   6 december, 2016

   Tack <3 Skönt att det är kallt och frost i alla fall, det är himla fint det med :) Jag har känt exakt likadant, man har sådana perioder och ofta går de ju över men ibland är det nog bra att tvinga sig själv att gå ut ändå för det är precis som du säger, väl ute mår man ju himla bra och får tillbaka den där energin man saknat. Tack, det har varit en bra dag här och jag har fotograferat för fullt - hoppas du också haft det fint! kram

 3. Svara

  Ulrica

  7 december, 2016

  Dina bilder är verkligen stämningsfulla och jag tycker så mycket om att de alla håller samma färgton. Mycket snyggt!!
  Vad fint att läsa att du kommit tillbaka till känslan i skog och mark. Jag har kommit i en riktig natursvacka, det blir så för mig varje år innan snön är här på riktigt.. det är mörkt när jag åker till jobbet och mörkt när jag åker hem, så det blir dåligt med upplevelser.
  Att åka till Alaska vore ju riktigt mäktigt, men min största dröm är ändå att få se berget K2 i verkligheten så det blir Tibet som blir mitt drömland då gissar jag :). Jag såg att Sanne här kommenterar att Island är ett drömresemål, och dit har jag förmånen att få åka med jobbet nästa höst, där jag ska få leda en fotovandring en av dagarna så vi ska bila till kända platser och fotovandra. Helt magiskt!!
  Kram Ulrica

  • Svara

   Rania Rönntoft

   8 december, 2016

   Åh tack Ulrica, vad roligt att höra! Just det att få bilder att hålla samma färgton är stundvis inte lätt men efter ett tag hittar man ju sitt sätt att redigera på och då blir de flesta bilder ganska lika :) Ja jag tror vi är många som har en natursvacka i den här ”mellanperioden” av mörker innan snön kommer. Du är inte ensam, förstår dig precis!

   Oh Tibet? Så intressant, kan verkligen ingenting om den platsen inser jag nu. Vad är det som lockar med berget K2? Island ligger nog på topp 3 för mig med, det är väl alla fotografers dröm? Nu blir jag ju lite avis på dig måste jag säga – var jobbar du so får åka dit OCH hålla i en fotovandring? Får jag följa med? haha :D Låter som att det verkligen kommer bli helt magiskt! Ser redan nu fram emot att se dina bilder därifrån!

LEAVE A COMMENT