En stilla morgon ute på isen – äntligen kom solen!

Igår när Andreas klocka ringde var det alldeles stjärnklart ute. Medan jag kokade kaffe och njöt av en stilla morgon så fortsatte det att vara klart ute så lite senare tog jag med mig kameran och gick ner till sjön.© Rania Rönntoft | Rowan Tree | www.rowantree.seDet var första gången för i vinter som jag var ute på isen och de där första stegen tar jag alltid extra försiktigt. Svärfar har borrat och kollat tjocklek regelbundet och informerat om att nu går det bra men ändå, det är lite läskigt. Efter stund sprang jag dock runt där med kameran utan som helst problem. I helgen kanske man ska åka skridskor?© Rania Rönntoft | Rowan Tree | www.rowantree.se I väntan på solen var det så oerhört kallt men jag underhöll mig med att leta mönster i isen som glänste i en vackert blå färg. Dessvärre sjöng den inte, det känns som att isen ofta sjunger för Jonna. Jag hoppas på att få höra det en dag.
© Rania Rönntoft | Rowan Tree | www.rowantree.se© Rania Rönntoft | Rowan Tree | www.rowantree.se© Rania Rönntoft | Rowan Tree | www.rowantree.se

Jag är i alla fall ordentligt rustad för vinter med min varma jacka från Didriksons som jag fick av min mormor förra året. Nytt för i år är ullunderställ, ullsulor (av spillmaterial från deras fabrik!) och en överdragströja från Woolpower.

För ett tag sedan var jag på Naturkompaniet inne i stan och lyssnade på en superbra föreläsning med Eva som berättade mer om företaget, deras process och miljöarbete. Att det är ett bra företag med bra produkter visste jag redan men efter den kvällen var jag säker: Det är deras ull som ska hålla mig varm den här vintern och många vintrar framöver. 

Deras fabrik ligger i Östersund och jag hoppas på att kunna hälsa på där snart. Deras kärlek för miljön och att vistas i den märktes verkligen på Eva. Snygga, funktionella produkter för oss som rör oss mycket ute och de är lokalt framtagna.

De använder sitt spillmaterial från fabriken för att göra tillexempel sulor och sittunderlag och förra fredagen förespråkade de #greenfriday i sina sociala kanaler. De tar verkligen sitt ansvar och i år blev de på Guldgalan utsedda till årets hållbara företag. 

Grattis för det, det har ni förtjänat och tack Woolpower för att ni håller mig varm! 

© Rania Rönntoft | Rowan Tree | www.rowantree.seSå, åter till min morgon. Det gick oerhört sakta men det var fint att se hur himlen ovanför trädtopparna blev allt varmare och efter ett tag träffades träden bakom mig av solens allra första strålar. Jag väntade lite till och sedan, när jag var så kall så jag inte visste var jag skulle ta vägen så kom den.

När jag satt där och badade i guld så kändes solen så himla varm och jag blev så glad. Dels för att jag var kall och dels för att vi inte sett solen speciellt mycket nu i slutet av november. Åh som jag längtat! December tog med sig kyla, frost och sol – nu är det bara mer snö som fattas.

Jag fick så otroligt mycket energi av att sitta där och se solen gå upp, så resten av dagen igår var jag sjukt produktiv och hade innan klockan slog ett fotograferat två helt andra saker också. Tänk vad lite ljus och värme kan göra.
© Rania Rönntoft | Rowan Tree | www.rowantree.se

All images and content are © Rania Rönntoft – Rowan Tree originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

17 Comments

 1. Svara

  Ekenäsliv

  2 december, 2016

  Hänförd…
  Bilder och text är ju som magi!

  Och TACK för din fina återkoppling.
  För hur det än är vet man ju inte hur någon annan, i det här fallet du, skulle tolka att jag delade med mig av det.
  Men du, liksom jag, verkar vara en person med djup och gillar när man delar det lite personliga.
  Livet är så mycket och jag lär mig varje dag.
  Du skriver verkligen om livets värden och vad som egentligen betyder något och det är så fint.
  Hoppas du får en riktigt fin helg! <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   4 december, 2016

   Tack snälla, vad fint att du tycker om både bilder och text :)

   Så lite så, klart jag återkopplar på en så underbar kommentar. Jag vill absolut att både jag och ni delar med mig av personliga saker, att fotografera och skriva är roligt men det allra roligaste är den relation jag får med er som läser så sluta för allt i världen inte med dina fina kommentarer. Jag tror aldrig man slutar lära sig om livet, jag hoppas inte man gör det :D

   Tack för ännu en otroligt fin kommentar som betyder så mycket för mig <3 Hoppas ni också haft en underbar helg!

 2. Svara

  Mia

  2 december, 2016

  Så härliga bilder, som vanligt! Ska skriva upp på min decmberlista att gå på is också, om det går vill säga! Trevlig helg!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   4 december, 2016

   Tack så mycket! Åh det hoppas jag du får tillfälle att göra, det är mysigt att vara ute på sjön :) Tack och hoppas du haft en fin helg!

 3. Svara

  Ramona

  3 december, 2016

  Underbar text och fina bilder <3 Här är det en väldigt tunn hinna is på sjön. Förra året blev det en härlig promenad på isen i solskenet minns jag, hoppas det blir så i år igen. Kram och njut av lördag :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   4 december, 2016

   Tack så mycket <3 Hoppas isen tjocknar till hos er snart, det är mysigt att traska över sjön eller ta spark eller skridskor och åka lite :) Kram och tack, det har jag verkligen gjort - hoppas du också haft en bra helg!

 4. Svara

  Driva Louise Leyonmarck

  3 december, 2016

  Fantastiskt fina bilder! Här i England är det ännu blöt senhöst. Då är det skönt att få lite snö och frost genom din blogg :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   4 december, 2016

   Tack! Blöt senhöst låter ju sådär, hoppas det blir lite vintrigare hos er snart!

 5. Svara

  ulrica

  3 december, 2016

  Du får prova att lägga örat mot isen, såsom Jonna gör, och se vad som händer :-). Jag har faktiskt tänkt att prova någon dag, men med min vanliga tur så fryser väl örat fast i isen istället :-)). Jag tycker så mycket om dina texter i bloggen och varje gång jag läser så tänker jag.. HUR ska jag göra för att bli så personlig och med tyngd i mina ord, men så blir det bara vanliga ”Facebook-statusuppdateringar” i bloggen i alla fall.. jag har helt enkelt inte talets och skrivandets gåva, som DU har <3.
  KRAM

  • Svara

   Rania Rönntoft

   4 december, 2016

   Ja jag får nog göra det :) Igår hörde vi faktiskt hur det ”small” lite i isen när den sprack på ett ställe där vi var och fotograferade, det var häftigt! Men ja det känns ju som att det blir rätt kallt att lägga örat mot isen hehe.

   Åh men gör du? Tack, vad glad jag blir. Jag ser verkligen inte skrivandet som min grej och tycker det är ganska svårt faktiskt. Jag tror det viktigaste är att inte ha för bråttom när man skriver och ta sig tiden att skriva om meningar, testa olika formuleringar m.m och inte ta ”första bästa” som dyker upp i huvudet. En annan sak är ju att såklart ha rätt inställning. Säger du ”jag kan inte skriva” så kan du nog inte det heller, de blir som man tänker – så håll dig positiv och pepp!

   Och så bara fortsätta såklart, skriva och skriva tills man hittar sin grej. Hur länge har du bloggat? Jag har nog hållt på sen… 2009-2010 kanske O:

   KRAM <3

 6. Svara

  Trail & Inspiration

  5 december, 2016

  Jag har också respekt för isen (och det ska man ha)
  Men såå himla vackra foton! :-)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   6 december, 2016

   Ja det ska man verkligen! Att trilla i på vintern är så otroligt farligt, usch. Tack :) Är glad att den är så pass tjock nu att jag kan vara på den!

 7. Svara

  Petra

  6 december, 2016

  Åh vilken dröm detta ser ut som! Så underbart :D
  Vilken kamera har du använt där? Jag har precis köpt en Lumix efter ditt tips så blev nyfiken ;)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   6 december, 2016

   Det var riktigt riktigt fint! Åh vad roligt att höra att du gjorde det, blev det en GM1? De här bilderna är tagna med min ”stora” systemkamera men i mitt inlägg om kameran https://www.rowantree.se/2016/10/26/bloggkamera/ finns lite bilder jag tagit med den och sen har jag en egen tagg för bilder tagna med min Lumix: https://www.rowantree.se/tag/lumix-gm1/

   • Svara

    Petra

    6 december, 2016

    Yes det blev det! Längtar som bara den tills jag får testa den, köpte ett 20 f1,7 till också :) Har själv en systemkamera jag jobbar med och med den blir inte vardagsfotot detsamma som innan så ville ha nått litet men ändå bra för att ha med på semester och fritid!

    • Svara

     Rania Rönntoft

     6 december, 2016

     Åh gud vad roligt att höra! Hoppas du blir nöjd :) Låter bra med det extra objektivet också! Jag har ju en del info om kameran i mitt inlägg om den men du får höra av dig sen om hur det går och om du undrar något mer! Storleken på den här är verkligen fantastiskt skön för bara vargdasgrejjer, semester och fritid samtidigt som den verkligen levererar kvalitetsmässigt :D

LEAVE A COMMENT