Veckosvepet v. 47 – Snö, kaffe och en vernissage

© Rania Rönntoft | Rowan Tree | www.rowantree.seVeckan som varit har varit ganska lugn för min del. I och med min konisering i måndags har jag försökt att vila och ta det lugnt. Jag har läst lite, både böcker, tidningar och saker på nätet. Jag har unnat mig sovstunder mitt på dagen med katterna och så har jag rensat ur lite mer hemma; Garderob, köksskåp och julsaker har gåtts igenom och nu har jag tre fulla påsar att köra iväg till Myrorna.

Nu är det måndag och ny vecka och igår var det visst första advent. Vad fort det går?! Det är en oerhört tidig advent i år och jag känner inte riktigt att jag hänger med. Vi har sagt att vi ska fira jul på vårt sätt i år, utan onödig konsumtion av paket vi inte behöver och med mat vi faktiskt, genuint gillar. Vi har hängt upp en julstjärna och någon liten tomte men mycket mer pynt än så blir det nog inte. Ja lite kottar och andra finheter från naturen förstås! 

Varje vecka tar jag en titt i backspegeln på veckan som gått och skapar veckosvepet – ett inlägg i form av bilder jag tagit, bra saker jag sett, läst eller hört, inlägg jag postat och så försöker jag avsluta med att visa hur jag sett ut. När året är slut blir det enkelt att titta tillbaka på vad jag haft för mig, vad som inspirerat mig och hur jag ändrats under årets lopp.

→ Mina tidigare veckosvep finner du här

BilderVeckosvepet v. 47 © Rania Rönntoft | Rowan Tree | www.rowantree.se © Rania Rönntoft | Rowan Tree | www.rowantree.se

Det har mestadels varit fortsatt mulet men en dag eller två kikade solen fram och det har faktiskt äntligen snöat lite igen. Jag har varit ute lite med kameran för första gången på länge.

Mumrik har ingen att leka med och det märks (våra blommor blir ständigt attackerade) men när han är lugn är han så himla mysig så det finns inte <3 Både Ellie och Molly var likadana när de var små, sprang runt som idioter och drev oss stundvis till vansinne men man älskar dem ovillkorligt ändå och det går ju över när de blir lite äldre. 

Bra saker

Stötta Vandringsbloggen Community 

Angeliqa som jag vandrade en bit av St. Olavsleden med i somras driver som ni kanske vet Sveriges största vandringsblogg. Nylingen vågade hon ta steget och sluta på sitt ”vanliga” jobb för att satsa 100% (och lite till) på detta. Heja! Hon har även skapat ett community för vandring och utöver den officiella gruppen finns det nu även en hel del mindre grupper som är platsspecifika så att man ska kunna hitta andra härliga människor att vandra med där man bor. Så himla himla bra! För att stötta Angeliqa och hennes arbete med att sprida #hikefulness kan man nu skänka pengar via Kickstarter och det tycker jag verkligen ni ska göra! Inget är så bra för ens välmående, både fysiskt och psykiskt, som att vistas ute i naturen och idag är det extra viktigt då jag tror att vi tyvärr tappat mycket av vår relation till naturen och vi måste hitta tillbaka!

Man behöver inte skänka mycket men många bäckar små, eller hur? Man kan dessutom hjälpa henne ytterligare genom att lägga lite av sin tid på att fylla i den här enkäten → Vandringsbloggen Community Survey !

Dust

Det här är en kortfilm av Ember Lab och den är så bra och inspirerar mig så mycket. Varelserna och världen de skapat, alla detaljer i kläder, byggnader, böcker och saker, ljuset och färgerna… Men det som slår mig mest är hur den ändå kan knyta an till idag. Människorna förstår inte längre naturen och har tappat kopplingen till den. De har alla samlats i en stad med höga murar och när naturen ändrats och blir farlig för dem planerar de att för alltid stänga ute den istället för att försöka förstå vad som händer.

Veganguiden 

Äntligen har Matilda börjat blogga så smått igen efter en paus och det är jag himla glad för då jag tycker om hennes blogg väldigt mycket. Dessutom slänger hon ur sig ett riktigt bra inlägg där vi får veta att hon sedan i juni har arbetat med att ta fram sidan Veganguiden som är så otroligt snygg, välgjord och informativ att jag smäller av. På sidan hjälper Matilda oss att navigera i djungeln av hud -och hårvård genom att hon samlat information om märken och produkter som är veganska. Det finns en varumärkesguide och mycket relevanta artiklar och ja, jag vet inte vad jag ska säga. Det är bara så himla bra och det är helt fantastiskt vilket jobb hon lagt ner för att hjälpa oss att vara snällare mot våra egna kroppar, djur och natur. Tack Matilda

Vegansk burgare med gröna linser och avokado

Vi äter den här vegetariska burgaren med sötpotatis och halloumi var och varannan vecka alltså, den är så god, billig och enkel att göra. Vi har inte förätit oss på den än men det är stor risk att det snart sker. Så när Sandra nyligen publicerade ett recept på en annan burgare som låter riktigt smarrig var jag snabb med att spara ner receptet. Återigen verkar den enkel att göra och utan ovanliga eller dyra ingredienser vilket verkligen väger tungt när vi hittar nya recept som vi väljer att testa här hemma. Vi lär säkert modifiera det här lite, det gör vi alltid (vi kan inte låta bli?) men jag tror det kan komma att bli en ny hit här hemma! Jag får återkomma men det både ser och låter ju himla smarrigt ut och Sandras recept slår sällan fel.

Tidigare inlägg

Min vision om slow blogging fortsätter och jag har ”bara” skrivit två inlägg förra veckan. Men jag la ner mycket tid på dem, de känns välarbetade och jag har fått otroligt fin respons av er på dem båda två. Tack! Ni vet om att ni är bäst va?

Jag själv

Till och med den 11 december ställer 12 stycken unga konstnärer som är härifrån ut sina verk på Matfors Bibliotek. Utställningen ordnas av Matfors Konstförening och jag är en av konstnärerna som är med. I lördags var det vernissage med öppning av utställningen, glögg, cider och lite mingel. Himla trevligt!  Bredvid mig hänger fantastiska illustrationer av Mymoa – fina va?!

© Andreas Skoglund | www.andreas-skoglund.seFoto © Andreas Skoglund

All images and content are © Rowan Tree Photography originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

8 Comments

 1. Svara

  PJ:s byffé – från by till fe

  28 november, 2016

  Första advent kom och gick, något pynt satte jag inte upp men ljusen på kvarnens vingar tändes igår. Det ser jag från mitt fönster och får räcka så långt. Men strax innan jul brukar jag sätta upp en julstjärna i ett av fönstren på övre våningen och en jullöpare på väggen med tomtar och snötyngd skog och en liten stuga där det lyser i fönstret. Ingen julgran för de växande granar som finns nära huset duger gott. Så jag firar inte heller överdrivet mycket jul.

  Trevligt med utställningar! Det hade vart roligt att se. Har du vart med på fler utställningar än denna?

  Jo, så laddade jag upp min Urkult 2016 video igår på Tuben. Finns också på Urkults FB:sida. Där syns du ett kort ögonblick ungefär 9-10 minuter in i videon. Jag minns du nämnde att du också hade en del vidoes liggandes från senaste Urkult. Det hade vart kul att se dem i en eller annan form. Kanske man snart kan hoppas?
  https://youtu.be/FElbfesCXoM

  • Svara

   Rania Rönntoft

   29 november, 2016

   Ljus på en kvarn låter ju himla fint faktiskt, mysigt att se det från fönstret :) Håller med dig om grannarna, har ju en hel skog utanför. Tar ibland in en liten och sätter i vas. Om katterna kan låta bli den ;)

   Himla trevligt att få vara med och ställa ut. I samband med min utbildning hade vi några stycken men utanför den är det här min första faktiskt.

   Så kul att få se din film! Jag kom ju verkligen gående rakt mot dig haha. Ja jag har ju planerat att göra en film jag med, har otroligt mycket klipp men varken tid eller inspiration / lust till att sätta mig ner och börja klippa har funnits än. Har nog lite För mycket klipp, vet inte var jag ska börja haha. Men rätt vad det är så tar jag säkert tag i det ;)

 2. Svara

  sandra

  28 november, 2016

  Rania, du är en sån skatt i min bloggfeed <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   29 november, 2016

   Åh men fina Sandra, tack och detsamma <3

 3. Svara

  Pernilla / Ekoenkelt

  28 november, 2016

  Alltså, dina foton! Måste fortfarande beställa rävbenen, den är min favvo!

  Och jag tror mig se något som passar dig helt galet bra! Vilket lyckträff! <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   29 november, 2016

   Åh tack <3 Ja satt riktigt fint, ser fram emot att dela med mig mer av den till omvärlden :D

 4. Svara

  Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

  29 november, 2016

  Mysiga bilder, verkligen härligt med sådant vinterlandskap.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   30 november, 2016

   Tack! Tyvärr regnade det bort Igen… :(

LEAVE A COMMENT