Ett avbrott från vardagen

Först och främst vill jag börja med att tacka er alla för er fina ord till oss angående Mymlan. Hon har varit borta i lite mer än en vecka nu och det gör fortfarande oerhört ont men era ord värmer verkligen. Det går dock bättre att hantera sorgen för var dag som går.

Ett avbrott i vinterlandskapet © Rania Rönntoft | Rowan Tree | www.rowantree.se

Efter att ha spenderat hela förra helgen (en oerhört tung sådan) inomhus där vi fokuserat på att vara med varandra och de katter vi har kvar kände vi förra söndagen att det vore skönt med ett avbrott från vardagen.

Vi for iväg i Walter för att njuta av det fina vinterlandskapet en stund och det var oerhört välbehövligt. Dessutom en himla tur att vi passade på för sedan blev det varmare och nu smälter snön och det droppar från taken… 

Ett avbrott i vinterlandskapet © Rania Rönntoft | Rowan Tree | www.rowantree.se Ett avbrott i vinterlandskapet © Rania Rönntoft | Rowan Tree | www.rowantree.se Ett avbrott i vinterlandskapet © Rania Rönntoft | Rowan Tree | www.rowantree.seEtt avbrott i vinterlandskapet © Rania Rönntoft | Rowan Tree | www.rowantree.seEtt avbrott i vinterlandskapet © Rania Rönntoft | Rowan Tree | www.rowantree.seAll images and content are © Rowan Tree Photography originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

17 Comments

 1. Svara

  Driva Louise Leyonmarck

  20 november, 2016

  Så oerhört vackert. Och jag är ledsen för Mymlan. Det är tungt när en familemedlem går bort, men nu gör rätt som ser det som finns kvar och tar hand om varandra.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   20 november, 2016

   Tack så mycket <3 Ja det är jobbigt men det får en verkligen att värdera vad som är viktigt i livet. Allt ont för något gott med sig.

 2. Svara

  Sanne Brännström (warginna)

  20 november, 2016

  Fina du, blir fortfarande så tagen av dina texter om Mymlan. En massa kramar och kärlek till er i er sorg. <3

  Jag måste bara få dela med mig av mitt vackraste minne av katter. Det var för några somrar sedan som jag räddade en vildkattmamma och hennes fyra kattungar. Jag bodde ännu hemma i mitt familjehem i Pello då. De bodde under terassen till grillen jag jobbade i den sommaren. Jag hade inte hjärta att låta dem bo där och gå en hård vinter till mötes, så jag började mata och ge dem vatten varje dag, pappa fiskade till dem och vi vande dem sakta men säkert vid människor. När de var nog stora och starka nog så lyckades jag hitta hem till dem alla. Efter många om och men.

  Till sist var det bara kattmamman kvar. Hon var som en familjemedlem för mig och min familj vid det laget, hon vågade komma in i vårt hus och sov i fotändan av sängen. Vi kunde tyvärr inte behålla henne då vi har tre jakthundar hemma, som inte alls är vana vid katter. Det skulle ha blivit alldeles för mycket och för osäkert. Så med sorg i hjärtat försökte vi hitta ett hem till henne också. Det var inte det lättaste men till sist kom jag i kontakt med ett katthem 25 mil bort från min hemby. Så jag tog helt enkelt bussen dit och överlämnade henne till riktiga kattexperter som tog emot henne med öppna armar. Några veckor senare fick jag ett meddelande om att hon fått ett hem! Vilken lycka alltså!!! Ett eget hem hos en kvinna som fallit pladask för henne <3

  Jag tänker ofta på henne, och alla de söta kattungarna. Ända sedan dess har jag haft ett speciellt litet kattrum i mitt hjärta, även om jag främst håller på med hundar så skulle jag en dag också vilja ha en katt :)

  Och jag vill bara säga att Rania, du ska verkligen veta att ni har gjort ett så fantastiskt fint jobb med alla era katter. Det har verkligen lyst av kärlek i alla dina inlägg och bilder på dem. De har fått en fantastiskt start på livet, och ni gjorde allt ni kunde för lilla Mymlan. Den tiden hon fick här på jorden fyllde ni med kärlek och värme i överflöd. Så var stolta <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   20 november, 2016

   Åh Sanne, vilken fantastisk fin historia, tack för att du delade med dig. Så otroligt bra av dig att du hjälpte hela kattfamiljen, tog hand om dem och hittade ett hem åt dem alla! <3 Hoppas du skaffar en egen katt en dag och att den och dina hundar då kommer komma ypperligt överens. Och tack, så himla himla mycket, för dina fina ord - blir alldeles rörd och lite gråtmild igen. Vi älskar verkligen våra katter och de är inte bara våra husdjur, utan familjemedlemmar och de betyder allt för oss. Kan bara hoppas att de känner vår kärlek och att vi finns här för dem. Speciellt Mymlan hoppas vi förstod att vi tog hand om henne.. Tack snälla du för din underbara kommentar *krama om* <3

 3. Svara

  Angelica

  20 november, 2016

  Så oerhört vackert.. Jag är så ledsen för er skull.. Lilla Mymlan. Det gör ont i mig att läsa.. Jag hade en kattpojke som gick ut och aldrig kom hem igen, usch, jag blir alltid ledsen när jag tänker på honom. Väldigt speciell, elak sa de flesta dom träffa honom, haha! Men min älskade pojk ändå som alltid, alltid sov med huvudet intryckt under min haka. Eller alldeles intill mitt ansikte. Han var med mig överallt och ibland tror jag att jag hör hans jamande, men icke.. Djuren, som du skriver är mer än djur. Familj. <3 Stor varm kram till er!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   20 november, 2016

   Tack Angeliqa, det värmer <3 Så otroligt tråkigt att höra om din katt :( Måste ju vara extra jobbigt att de bara försvinner sådär och att man inte vet vad som hänt eller var de är *krama* Det oroar jag mig för varje gång jag släpper ut våra katter men jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt för åh vad de mår bra av att få vara utekatter. Stor varm kram till dig med!

 4. Svara

  Wilda

  20 november, 2016

  Vilka otroliga foton! Du berör. Och jag beklagar sorgen. <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   20 november, 2016

   Tack så mycket <3

 5. Svara

  sandra

  20 november, 2016

  Skulle också vilja ha en sån paus även om jag inte har något så jobbigt att återhämta mig ifrån. Jag tänker på er <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   20 november, 2016

   Hoppas du finner tid och möjlighet att ta en sådan paus då, det är alltid skönt att komma ifrån vardagen lite oavsett om man har något tungt att bearbeta eller inte. tack <3

 6. Svara

  Linnéa

  20 november, 2016

  Men åh vilka bilder!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   20 november, 2016

   Tack Linnéa! <3

 7. Svara

  Anna-lena

  20 november, 2016

  Men bilderna i detta inlägg… alltså hur bra är dom!!! Kommer några av dom komma ut till försäljning? Tusan va fina alltså!!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   20 november, 2016

   Åh men tack snälla, fina du <3 Inte funderat över om de ska komma ut till försäljning än. Någon speciell av dessa du tycker skulle passa extra bra som print? Alltid kul och givande att höra vad för typ av motiv andra vill ha på sina väggar :) Kram

 8. Svara

  Anna-lena

  20 november, 2016

  Ja den första med det ensamma trädet.. den är nog min favorit och fotot av sjön… och så den med fåglarna.. alla dom tycker jag var super snygga!! Tycker att du tar så vackra naturfoton.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   21 november, 2016

   Så himla himla roligt att höra att du tycker om mina natufoton, och jättekul att få veta vad för typ av bilder du gillar och skulle vilja ha som fotokonst. Får se vad som dyker upp till salu på Printler här näst ;)

LEAVE A COMMENT