Första september och kattungarna växer

Det är första september idag, hösten är officiellt här och ute faller ett lätt regn. Idag blir våra små knytt tre veckor gamla och nu går det undan. Mamma Tuss (alltså Molly) har fullt sjå med dem nu! De kan gå ganska bra, tittar på en när man pratar med dem och snart flyr de nog sin lilla inhägnad. Vi har byggt upp lite väggar kring lådan så de inte ska kunna ta sig iväg så långt dock, och så har vi börjat kattunge-säkra hemmet i form av att städa, gömma kablar och allt som hänger (gardiner m.m) ska tas bort / lyftas upp och växter som står lågt måste räddas undan till högre höjder. Snart blir det kaos här… Men det ska bli roligt!

Tidigare inlägg med tusslingarna hittar ni här.

Three weeks old kittens © Rowan Tree Photography | www.rowantree.se

Alla har nog sina namn nu också, vilket känns bra. Minst i kullen är Lilla Gryn, hon har ett vitt litet sträck i pannan, vita tår och mycket vitt under magen. Den andra katten med vita fötter och haka är My. Sedan har vi Mumrik som är enda hanen och de andra två – som vi dock inte ser skillnad på än – heter Morran och Mimlan. 

Vi ligger ofta på mage i sängen och bara kikar på dem när de äter, sover eller busar runt i sin lilla låda. Åh vad söta de är! När Molly går ut passar vi på att lyfta upp dem och mysa med dem i sängen. My har haft en liten infektion i ena ögat, det har varat en del och kletat igen men vi tvättar ofta och håller det öppet så förhoppningsvis blir det bra snart. Jag hoppas vi kan sköta det själva här hemifrån så vi slipper utsätta lillan för ett veterinärbesök. 
Three weeks old kittens © Rowan Tree Photography | www.rowantree.seThree weeks old kittens © Rowan Tree Photography | www.rowantree.seThree weeks old kittens © Rowan Tree Photography | www.rowantree.se

This is not a sponsored post. All images and content are Rania Maria Photography originals unless otherwise stated (like in this case). Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

6 Comments

 1. Svara

  Annette

  1 september, 2016

  Sötnosar!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   2 september, 2016

   verkligen! :D

 2. Svara

  Ramona

  2 september, 2016

  Så söta <3 Full fart kan jag tro när dom snart vill vara lite överallt. Ute är det höstigt nu. Märkte det när jag tog en promenad igår, låg massor av gula löv på marken och löven på träden ändrar färg. Mysigt med höst, gärna en solig en ;) Denna hösten är ju extra speciell för oss med såklart då vi flyttar <3 Tack snälla för dina rara kommentarer. Gullig du är. Känns verkligen fantastiskt och nästa år har jag möjlighet att odla mycket, känns toppen. Kram och njut av fredag <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   2 september, 2016

   Underbart söta, blir bara mer och mer så för varje dag som går. Ja det märks verkligen ute, det ligger lite löv på backen och det kommer dofter av svamp, äpplen och fuktig skog och luften är kallare och friskare. Älskar det! Men ja, solen är ett plus ;) Jag förstår det – den här hösten symboliserar ju verkligen något alldeles speciellt för er. Tänk att nästa år vid den här tiden skördar du säkert för fullt i trädgårdslandet! Kram och detsamma, trevlig helg <3

 3. Svara

  Maria

  3 september, 2016

  Söta är de. Jag som jobbar ideellt med hemlösa katter försöker informera och få människor att adoptera från katthem och att kastrera sina katter vid 6 mån (rekommenderas idag) så att inte fler små föds (vi har ett par hundra tusen hemlösa i vårt land). För rätt som det är är de 12 v och nya seriösa hem är inte lätta att hitta.. Många hamnar därför i kläm och blir hemlösa, de kastreras inte när de bör, börjar revirmarkera som en följd av könsmognad och rymmer då även lätt iväg (katter kan bli könsmogna från 4 månader) och hamnar i lidande, el blir dumpade fär de anses bli ”jobbiga”.. (menar ej Er här givetvis. Är säker på att ni månar om dem på bästa sätt).

  Önskar att era små kan få de där goda hemmen där de blir kastrerade och idmärkta i tid och att mamma misse också får en sådan viktig operation. För alla katters skull. Hittekatter.ifokus och Svekatt har lite bra info om Sveriges katter och hur läget ser ut idag. Skrivet i all välmening som allmän info till läsarna också som kanske inte vet om problemet – och inte som ett påhopp. Gillar verkligen din blogg Rania. Lycka Till! Maria

LEAVE A COMMENT