Man behöver inte resa långt för att uppleva

Sedan vi skaffade bil har vi insett en sak: Man behöver inte resa långt för lite äventyr och fina upplevelser. Det är bara ge sig ut och leta, åk på småvägar och fråga folk om tips på fina platser. Jag och Linnea var så inställda på att åka iväg till fjällen förra helgen att vårt humör fick sig en törn när vi inte kom iväg. För att ändå komma ut och göra något bestämde vi oss för att under lördagen ändå ta tillvara på vad som såg ut att bli en fin kväll och solnedgång. Speciellt eftersom att det stormat hela dagen.

Linnea hade hört att det på toppen av en slalombacke i Nolby skulle vara riktigt fint med bra utsikt. Sagt och gjort packade vi med oss lite fika i form av kakor, choklad, kaffe och te samt en filt och begav oss iväg i deras bil. Medan solen sakta vandrade neråt över himlen åkte vi på tomma vägar till ljudet av Ben Howards magiskt briljanta skiva Every Kingdom som sällskap. 

Efter ca 20 minuter var vi framme och det var dags att börja knata. Vägen upp för backen var brant, och det kändes verkligen i benen. Jag var trött och inte speciellt pepp men det var helt klart värt det för energin jag kände när vi kom upp på toppen blåste bort alla dåliga tankar och krämpor i kroppen.

Där på toppen av Nolbykullen kunde vi blicka ut över Ljungan som banade sin väg i skogen genom en vacker dalgång medan solen gick ner bakom bergen och dess sista sken flödade ner genom topparna. Vi gick runt och njöt och fotograferade ett bra tag, sedan satt vi på en sten och fikade och samtalade om foto, natur och mycket annat.

Man behöver inte rea långt för att uppleva. Solnedgång och magisk utsikt från Nolbykullen © Rowan Tree Photography | www.rowantree.se
Jag är så tacksam över att vi valde att flytta norrut igen, naturen här är enastående och det finns så mycket fint runt omkring här där vi bor. Vi behöver verkligen inte resa långt för att få uppleva lite magi.

Man behöver inte rea långt för att uppleva. Solnedgång och magisk utsikt från Nolbykullen © Rowan Tree Photography | www.rowantree.se Man behöver inte rea långt för att uppleva. Solnedgång och magisk utsikt från Nolbykullen © Rowan Tree Photography | www.rowantree.se Man behöver inte rea långt för att uppleva. Solnedgång och magisk utsikt från Nolbykullen © Rowan Tree Photography | www.rowantree.se Man behöver inte rea långt för att uppleva. Solnedgång och magisk utsikt från Nolbykullen © Rowan Tree Photography | www.rowantree.seMan behöver inte rea långt för att uppleva. Solnedgång och magisk utsikt från Nolbykullen © Rowan Tree Photography | www.rowantree.seMan behöver inte rea långt för att uppleva. Solnedgång och magisk utsikt från Nolbykullen © Rowan Tree Photography | www.rowantree.se

All images and content are © Rowan Tree Photography originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

17 Comments

 1. Svara

  Agnes {Cashew Kitchen}

  31 augusti, 2016

  Så vansinnigt vackert! Dör lite <3 Det här fick mig att bestämma mig för att droppa jobbet för dagen och packa lite eftermiddagskaffe och fika och ta bussen ut till nackareservatet. Bara för att få knata runt lite i den tidiga höstsolen <3 Tack för inspirationen!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   1 september, 2016

   Åh tack! Det var otroligt. Vad kul att jag fick dig att gå ut, såg din story på Instagram och det verkade riktigt härligt <3 :D

 2. Svara

  made by mary

  31 augusti, 2016

  Du är skapad för att bo norröver min vän. Så glad att du hittat ”hem” och att du får möjligheten att utveckla den delen av dig själv. Avis på fina utsikten där borta hos er, magisk! Älskar de där vidderna <3 Stor kram

  • Svara

   Rania Rönntoft

   1 september, 2016

   Hihi ja jag trivs verkligen så bra här i norr, det är hemma för mig <3 Känns skönt att det syns i mina bilder och här på bloggen, ibland kan det vara svårt att förmedla hur bra man trivs. Mhm det är en ynnest att kunna ta sig till bergen såhär - magiskt! Kram <3

 3. Svara

  Gunilla Nordlander

  31 augusti, 2016

  Håller med dig att det är underbart vackert och rofyllt här.
  Kram från en som succesivt flyttat norrut. Skåne till Stockholm till Stöde

  • Svara

   Rania Rönntoft

   1 september, 2016

   Ja visst är det? Det känns fint att vi lämnat södern för det här :)

 4. Svara

  Ulrica

  31 augusti, 2016

  Magi på hög nivå!! Det finns inte mycket som slår höjder och vidder. Fantastiska bilder på vackra vyer!
  KRAM och tack för all inspiration du ger.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   1 september, 2016

   Ja berg och storslagna utsikter är svåra att slå, I love it! Längtar redan efter att bestiga nya, högre höjder! Kram och tack själv för att du kikar in här, tycker om det jag skapar och tar dig tid att komma med fina kommentarer <3

 5. Svara

  sandra

  1 september, 2016

  Så otroligt vackert! När jag läser inlägg och ser bilder som de här önskar jag verkligen att jag hade bil och körkort. Visst, jag bor nära naturen men det tar liksom ändå lång tid att gå till de där fantastiska platserna. Åh!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   1 september, 2016

   Tack! Ja jag börjar mer och mer känna ett sug efter ett eget körkort, även om vi har bil nu och vänner med bil som gärna åker iväg så är man ju lite beroende av andra för att ta sig ut på äventyr. Fast det finns mycket fint inom promenadavstånd också som tur är :)

 6. Svara

  Sandra

  1 september, 2016

  Åh, mina trakter! :D Måste knata upp för kullen jag också, har bott här i ett år men inte gjort det än!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   2 september, 2016

   Åh är det? Jamen då måste gå upp dit, riktigt fin utsikt!

 7. Svara

  Macha

  4 september, 2016

  Wonderful landscape, it must be so nice wandering through this forest, especially under this soft, pretty light.
  Once again, thank you for sharing these ! :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   5 september, 2016

   It really was, and you’re welcome. Thank you for reading, appreciating and leaving a comment <3

LEAVE A COMMENT