Magi, fina silversmycken och det här med att våga

Igår var det alltså måndag och en ny vecka. Efter några obeskrivbara dagar på Urkult ville jag inte återgå till vardagen, ville inte att stämningen och magin från festivalen skulle ta slut. Så får jag ett paket på posten. Fint inslaget, i miljövänligt, FSC-märkt papper och med ett jättefint, personligt litet brev. En present som gjorde mig alldeles stum och tacksam.

Anna-Lena Stolt Silver © Rowan Tree Photography | www.rowantree.se

Så himla fint, tack snälla. Jag är rörd och hänförd. Urkult-magin håller i sig och jag kunde inte fått en bättre start på veckan. Paketet var från min fina blogg -och instagramvän Anna-Lena

Hon har nämligen precis vågat göra slag i en av sina drömmar och jag tycker hon är så jäkla häftig. Utan att ha arbetat med silver eller smyckestillverkning förut, utan att ha gått en endaste kurs satte hon helt plötsligt bara igång. Hon ville testa. I huvudet hade hon designat smycken ett bra tag.

Resultatet? Magiskt! Hon skapar smycken vid sidan av sitt andra jobb, för att hon tycker det är roligt. Köper in material och testar sig fram, lär sig hela tiden. Använder sin mans brulee brännare liksom. Men har redan designat en egen logga och planerar en pop-up shop.

Den här tjejen ska ni hålla ögonen på nu. 
Anna-Lena Stolt Silver © Rowan Tree Photography | www.rowantree.se

Folk som vågar. Vågar satsa på sina drömmar och testa sina vingar. Syssla med sin passion, det som de brinner för och tycker är roligt. Det är den typen av människor jag älskar och inspireras av. Jag hyllar och lyfter mer än gärna upp små företagare och de som går sin egna väg. Det är så viktigt att ha modet och drivkraften att göra det man själv vill, och att testa. Våga för allt i världen testa.

Lova mig det!

Det är inte för inte som jag på arme valt att tatuera in:

”She took the leap and built her wings on the way down”

För vet ni? Allt ordnar sig, det gör det alltid. Vi vet inte alltid hur och det är läskigt. Att följa sina drömmar ska vara läskigt. Men det är också vad som gör livet värt att leva. Inspireras av Anna-Lena och bara gör det ni brinner för! Det finns inga hinder förutom de vi själva ger oss. Och tycker ni hennes smycken är lika fantastiskt fina som jag gör kan ni kontakta henne via bloggen eller Instagram för att köpa hennes magiska alster. 

Anna-Lena Stolt Silver © Rowan Tree Photography | www.rowantree.se

All images and content are © Rowan Tree Photography originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

22 Comments

 1. Svara

  Jeanette

  9 augusti, 2016

  Jag ska absolut kolla upp hennes smycken! Älskar ädelstenar och som smycken blir de bara finare.=)

  Tack för övrigt för resten av texten. Jag har själv svårt för att våga och låter rädslan styra mig fortfarande. Hade viljat starta ett eget företag men än så länge vet jag inte vad jag skulle kunna erbjuda andra för tjänst. Förhoppningsvis löser det sig snart. Din text hjälpte i vilket fall, för egentligen.. Vad har man att förlora när det kommer till att syssla med sin passion & uppfylla sina drömmar? Ingenting.

  Ha en fortsatt bra kväll!/ Jeanette (nienna.inglorion på instagram)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   11 augusti, 2016

   Ja gör det, tycker också det är otroligt fint att ha stenar som smycken. Men så lite så, glad att jag kan inspirera och peppa! Hoppas du finner din väg och vad du vill arbeta med som egen företagare till slut. Fundera över dina intressen och passioner, prata med vänner och familj. Om det inte fanns några hinder och du till exempel hade vunnit på triss så att din ekonomi var tryggad och du kunde välja att arbeta med Vad Som Helst – vad skulle du vilja arbeta med då? Man har verkligen inget att förlora, heja dig!

 2. Svara

  Finurliga fröken

  9 augusti, 2016

  Åh va härligt de är med människor som följer sina drömmar och vågar tro på sig själva. Det är väldigt inspirerande. Önskar att jag också vågade. Fast jag har börjat jobba på min dröm. Försiktigt. För de är ju otäckt. Och jag har inget skyddsnät. Kram

  • Svara

   Rania Rönntoft

   11 augusti, 2016

   Ja det är riktigt underbart att se folk våga. Klart du vågar, och det är ju okej att börja lite försiktigt – allt måste verkligen inte ske över en natt. Men har man börjat och tar små steg, ja då är man ju på väg i rätt riktning – heja dig!!!

 3. Svara

  Ramona

  10 augusti, 2016

  Älskar sådant här :) Så himla häftigt att lyssna till sitt hjärta och ta tag i sin dröm och göra den verklig. Skrämmande absolut, livet är för kort för att undra hur det kunde bli om man inte testar :) Ska absolut spana in den tjejen, så otroligt fina smycken. Ett sådant skulle man ha runt halsen <3 Kram och njut av dagen :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   11 augusti, 2016

   Men visst är det? Ja, livet är på tok för kort och tiden går så himla fort, det är så lätt att bara dras med. Gör det! Kram och detsamma :)

 4. Svara

  Agnes {Cashew Kitchen}

  10 augusti, 2016

  Åh pepp!!! Har haft lite koll på henne sedan du skrev om henne innan, och så glad jag blev nu när jag läste att hennes smycken går att köpa! Just de där knuckle-ringarna har jag också gått och suktat efter… <3 Får nog ta och slänga iväg en beställningsförfrågan med en gång!

  Fint att höra att du hade det så bra på urkult förresten! Ser fram emot att se bilder och läsa lite mer om det :-)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   11 augusti, 2016

   Ja men hör av dig till henne! Hon gör ju smycken lite när hon kan och så, och inget är det andra likt vilket jag bara älskar och förhöjer charmen av det hon gör :) Hoppas du införskaffar dig lite fina ringar! Aldrig haft knuckle-ringar förut men gillar det skarpt! Jaaa jag hade det så otroligt bra! håller på gå igenom alla bilder nu, samt fundera över hur jag med ord ska beskriva festivalen och dess magi :D

 5. Svara

  Ulrica

  10 augusti, 2016

  Vilka fina halsband!! Jag har flera kristaller som jag har med mig överallt, så det kanske vore en smart idé att ha halsband med kristaller istället.
  Kram Ulrica

  • Svara

   Rania Rönntoft

   11 augusti, 2016

   Visst är de? Ja att ha dem runt halsen är ju ett väldigt fint sätt att alltid ha med dem sig på, och även nära kroppen / hjärtat. Vad för typ av kristaller brukar du ha med dig? Kram :)

 6. Svara

  sandra

  10 augusti, 2016

  Såå snyggt och verkligen inspirerande med personer som vågar satsa. Ska spana in hennes arbete direkt!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   11 augusti, 2016

   Eller hur? Hur snyggt som helst! Ja det är så oerhört inspirerande och stärkande, och det gör mig så glad när folk vågar! Gör så :)

 7. Svara

  Kate

  11 augusti, 2016

  Sååå snygga alster, och härligt att ta steget ut. Jag gjorde det för precis ett år sen tillsammans med 3 kollegor. Vi sa upp oss efter 25 – 30 års kommunal anställning till att stå på egna ben som privata dagbarnvårdare. Ångrar oss inte en sekund!!!
  Ska absolut kika in på Anna-Lenas blogg…
  Torsdagskram från Kate

  • Svara

   Rania Rönntoft

   14 augusti, 2016

   Visst är de? Så himla härligt att höra om er och att ni vågade säga upp er och satsa på eget istället, heja heja! Så jäkla bra, starkt och inspirerande! Kram och tack för att du kommenterade <3

 8. Svara

  Ekenäsliv

  11 augusti, 2016

  Å så vackra… Å kan bara hålla med dig… Det är fantastiskt med människor som följer sina drömmar och verkligen vågar… Å så tänker jag, vad är det jag är rädd för..? Ja, för att förlora tryggheten o säkerheten… Hur jobbar man sig runt det för att kunna följa sin dröm..? Hur gör du?

  • Svara

   Rania Rönntoft

   12 augusti, 2016

   Ja men visst är det? Man blir så inspirerad och peppad! När jag startade eget pluggade jag fortfarande + bodde hemma så där hade jag en viss trygghet, sedan har jag haft deltidsjobb under tiden och nu har jag mycket stöd från min sambo som arbetar heltid och jag vet att mat och hyra alltid är tryggat oavsett hur det går för mig. Sedan har vi valt att bosätta oss på landet och på mindre yta för att leva enklare och billigare, jag konsumerar väldigt lite och är i stort sett aldrig på stan och shoppar, tar en öl eller äter ute – att göra avkall på sånt där gör att man kan klara sig på mindre och enklare leva på sin dröm :)

 9. Svara

  BySiri - the life of a creative mind

  2 oktober, 2016

  Wow vilka smycken, modigt av henne att våga pröva sig fram, älskar att hon använder en creme-brulee-brännare nu i början :p Visar att man inte behöver ha komplett jättedyr fancy utrustning för att kunna följa sin dröm (påminnelse till mig själv som suktar efter iMac, fullformatskamera och massa annat).

  Har följt dig på instagram ett tag men precis hittat din blogg, kul att se mer textformat från dig :)
  Provade även att söka på din sida efter information om din bloggdesign men kom upp tomhänt, har du skapat din helt själv eller utgått från ett tema? Har precis startat en wordpressblogg och jag gillar verkligen många delar av din design som jag haft svårt att hitta i de teman jag prövat så därför jag frågar :) Tack på förhand för svar.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   2 oktober, 2016

   Visst är de fina?! Och ja, hon är fantastiskt inspirerande som vågar satsa och testa och det är riktigt kul att se att hon använder det hon har till hands såhär i början :) Haha jag förstår dig, det är såklart roligt med de där prylarna och i vissa fall underlättar de men jag har fotograferat sedan 2008 och har bara haft iMac i en månad och det var först min tredje kamera som blev en fullformat – objektivet jag andvänder mest är ett av Nikons allra billigaste :D

   Kul att du hittat hit till bloggen efter instagram, välkommen! Jag har utgått från ett tema (so jag köpt) och sedan gjort om det så det passar min stil och de funktioner jag är ute efter :)

LEAVE A COMMENT