Kattmys och en dag på landet

God förmiddag på er, och glad nationaldag! Nu har jag varit i Borås i prick en vecka men idag tänkte jag backa bandet lite. I fredags hoppade jag nämligen på en buss och åkte iväg för att hälsa på hos Sofia som bloggar på Hildas Hem och spendera en dag på landet.

En heldag ute på landet hos bloggaren och företagaren Sofia som driver Hildas Hem © Rowan Tree Photography | www.rowantree.seInspirerande samtal om allt från odling och vegetarisk mat till samtal om katter, minimalism, hållbarhet, att bo litet och eget företagande var så otroligt underbart och givande. Det kombinerat med att få vara ute på landet, njuta av det fina vädret och mysa med hennes katter var precis vad jag behövde efter några intensiva dagar i Borås.

Det är så härligt och fantastiskt vad mycket nya underbara människor jag lärt känna via bloggvärlden!

En heldag ute på landet hos bloggaren och företagaren Sofia som driver Hildas Hem © Rowan Tree Photography | www.rowantree.seEn heldag ute på landet hos bloggaren och företagaren Sofia som driver Hildas Hem © Rowan Tree Photography | www.rowantree.seEn heldag ute på landet hos bloggaren och företagaren Sofia som driver Hildas Hem © Rowan Tree Photography | www.rowantree.se

Deras hem var otroligt fint och mysigt, och Sofia var lika sprudlande glad, härlig och färgstark som alla hennes fina klänningar! Fast det visste jag ju redan, jag hann faktiskt prata lite med henne på Marias bröllop förra sommaren.

Arne och de andra katterna följde efter oss inne i huset eller ute i växthuset när vi vattnade och pratade odling. Det var en underbar dag och fulltankad med ny energi njöt jag sedan av en solig bussresa igenom vår fina, svenska landsbygd innan jag landade i Borås igen. 

Jag hoppas verkligen vi kan styra upp en riktigt härlig, lantlig bloggträff framöver; Jag, Sofia, Maria och Angeliqa typ. Åh vad fantastiskt det vore att ses i en miljö vi alla älskar och bara äta gott, fotografera och prata om sånt vi brinner för. 

En heldag ute på landet hos bloggaren och företagaren Sofia som driver Hildas Hem © Rowan Tree Photography | www.rowantree.seEn heldag ute på landet hos bloggaren och företagaren Sofia som driver Hildas Hem © Rowan Tree Photography | www.rowantree.se En heldag ute på landet hos bloggaren och företagaren Sofia som driver Hildas Hem © Rowan Tree Photography | www.rowantree.seEn heldag ute på landet hos bloggaren och företagaren Sofia som driver Hildas Hem © Rowan Tree Photography | www.rowantree.seEn heldag ute på landet hos bloggaren och företagaren Sofia som driver Hildas Hem © Rowan Tree Photography | www.rowantree.seEn heldag ute på landet hos bloggaren och företagaren Sofia som driver Hildas Hem © Rowan Tree Photography | www.rowantree.se

All images and content are Rowan Tree Photography originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

27 Comments

 1. Svara

  made by mary

  6 juni, 2016

  Åh vad mysigt ni har det tillsammans. Saknar er båda!! <3 Och ja, tycker ni ska komma å hänga i nya huset i Tibble, typ nyss!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   6 juni, 2016

   Saknar dig med! Åh det vore så roligt! Vi kommer ju kunna svänga förbi med bilen men det vore underbart med en liten lantlig bloggträff hos er! :D Grattis på ettårsdagen förresten <3

 2. Svara

  Annie - lättlagat vegokäk

  6 juni, 2016

  Så himla härligt att hänga med bloggmänniskor! <3

  Svar:
  Tyvärr åkte jag till NZ innan jag hade köpt en vettig kamera och även innan jag kunde ett skvatt om att ta bilder. Så tyvärr har jag bara en massa sopiga mobilbilder. Blir ärligt talat ganska ledsen när jag tänker på det, för hela resan är ett fantastiskt minne för mig. Jag är rädd att glömma när jag inte har så många/bra bilder!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   6 juni, 2016

   Ja det är underbart!

   Åh fast vet du, jag tror man minns mer än vad man tror. Vi kreativa yrkesmänniskor / bloggare är ju lite fast i att vilja fota ALLT men resan, upplevelsen och känslan kommer du alltid att ha med dig. Ibland är det nästan farligt vad man tror man ska glömma om det inte finns på bild, jag är exakt likadan men försöker öva på att släppa på det där med fotandet i mitt vardagsliv för jag vet att det som verkligen betyder något det minns man ändå :)

   Men annars har du ju en bra anledning att åka dit igen ;)

 3. Svara

  Sofia - Hildas hem

  6 juni, 2016

  Åh, det var verkligen så mysigt att du kom. Det var en underbar dag! Och det är så skönt att bara hänga och prata; det finns ju så mycket att prata om och lära av varandra kring.
  Underbara bilder har du tagit också, det är så kul att se hur någon annan ser på ens hem.
  Stor kram till dig! :)

  • Svara

   Sofia - Hildas hem

   6 juni, 2016

   Och en träff med fler likasinnade vore toppen såklart! <3

 4. Svara

  Ramona

  7 juni, 2016

  En ny fin blogg att kika in hos :) Tack. Visst är det skoj och helt otroligt vad många dörrar bloggen öppnar, så många härliga människor som man inte stött på annars kanske. Kram och hoppas du får en fin dag <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   7 juni, 2016

   Så lite så! :) Alltid trevligt när man upptäcker nya bloggar! Vad tycker du helst om att läsa om? Ja visst är det så, alldeles underbart är det! Internet öppnar upp för så mycket möten med likasinnade. Detsamma fina du! <3 Kram

 5. Svara

  Agnes {Cashew Kitchen}

  7 juni, 2016

  Vad fint att du var där och hälsade på! Ser så drömmigt ut <3 Håller med, det är verkligen fantastiskt vad många grymma personer en lär känna genom bloggvärlden! Tycker det är fint att vi då och då kan ses irl också, och verkligen knyta långsiktiga och starka vänskapsband <3

 6. Svara

  FREEDOMtravel

  7 juni, 2016

  SV: Kul att du svarade! Vi har en ”riktig” husbil, alltså färdiginredd från början. På lördag kommer vi däremot ha gäster på bloggen (har det varje lördag) som köpt en skåpbil som de inreder själva ;) Jo, vi bloggar varje dag och det gjorde vi under resan också… lite jobbigt att gräva efter alla de inläggen kanske, haha. Här kommer en superkort resumé: http://www.freedomtravel.se/2015/12/researet-2015/

  • Svara

   Rania Rönntoft

   7 juni, 2016

   Klart jag svarar! :D Åh, tack för resuméinlägget! Sååå spännande och kul att ni har gäster på bloggen, och på lördag måste jag ju verkligen in och kika – iih!

 7. Svara

  Moni

  7 juni, 2016

  What a nice house and cats! And what a lovely dress you are wearing! Where did you buy it?

  • Svara

   Rania Rönntoft

   7 juni, 2016

   It is right? Their home and cats are both truly lovely! I bought my dress second hand (the long one pictured when I’m in the greenhouse) and the labels are cut off but if I remember correctly the person who sold it said it was from Forever 21 (my memory could be wrong though).

   • Svara

    Moni

    7 juni, 2016

    Thanks for your reply! That’s a real cool second hand find, lucky you ;-) It really looks very nice on you!

 8. Svara

  Ekomorsan

  8 juni, 2016

  Men va?! Är du här i Borås och hänger? Hur kommer det sig? Det har jag ju helt missat! Ja Sofia är helt underbar, träffade henne senast för ett par veckor sedan på BBCon :)

  Kram Angelica

  • Svara

   Rania Rönntoft

   8 juni, 2016

   Javisst, det är jag! Har bott här i Borås sen jag var nio år så är här för lite student och bal samt för att umgås med föräldrar och vänner :) Jag missade ju tyvärr BBCon men det verkar ha varit ett riktigt bra event! Kram och hoppas du får en fortsatt fin onsdag! /Rania

 9. Svara

  Ekomorsan

  8 juni, 2016

  Hihi där ser man. Själv är jag Göteborgare från början men har bott i Borås i 10 år nu :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   9 juni, 2016

   Själv är jag norrlänning från början så numera har jag återvänt hemåt (om än inte alls lika långt upp som där jag är född) :)

 10. Svara

  ak

  8 juni, 2016

  Finns bara en sak att säga om vegetarisk mat till katter: NEJ!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   9 juni, 2016

   Åh du måste nog ha missuppfattat någon del i inlägget, självklart matar varken Sofia eller jag våra katter med vegetarisk mat. Det var alltså vi (människorna) som pratade om samt åt vegetariskt :)

  • Svara

   Rania Rönntoft

   9 juni, 2016

   Jag läste det jag skrivit och förstår att det var lätt att misstolka det som ”vegetarisk mat till katter” men så var alltså inte fallet och nu har jag skrivit om den meningen lite :)

 11. Svara

  Ida

  10 juni, 2016

  Men va mysigt ???????? Intressanta samtalsämnen också!
  Kram

 12. Svara

  Sofia

  16 juni, 2016

  Ser superhärligt ut! Och lika fina bilder som alltid. Kram!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   21 juni, 2016

   Tack Sofia, det var otrolig härligt och inspirerande att vistas i en så fin miljö med en härlig person och bra bloggare. Det är något alla borde göra mer, ha mindre bloggträffar!

LEAVE A COMMENT