Den perfekta ryggsäcken för mig

Den perfekta ryggsäcken för mig © Rowan Tree Photography | www.rowantree.se

Den perfekta ryggsäcken. Ni vet, den som inte existerar? Snygg modell, bra och tåligt material, rätt färg och stil som passar en själv och så ska den såklart vara lagom stor och rymma lagom mycket. Helst för lite olika typer av utflykter också. Helt omöjligt! Jag har genom åren testat och avverkat en hel del olika fotoväskor, främst ryggsäckar. Ingen har riktigt mött alla mina behov och framförallt har de ju verkligen sett ut som fotoväskor vilket jag ser som en nackdel.

Jag sökte hjälp på vår lokala friluftsbutik Wått & Tårrt och var faktiskt där två gånger och pratade om storlek, mina behov och hur jag tänkte använda den. Vi har kikat på modeller och storlekar samt pratat om tålighet och hur olika färger slits olika snyggt med åren. Efter deras otroligt trevliga bemötande och experthjälp landade det i att jag numera har en Fjällräven Rucksack No. 21 (storlek large, 30 liter) i färgen Dark Olive och förra veckan tog jag den på en premiärtur i skogen!

Det här är inte ett sponsrat inlägg utan enbart mina egna tankar och åsikter som jag väljer att dela med mig av.

Den perfekta ryggsäcken för mig © Rowan Tree Photography | www.rowantree.se

Den perfekta ryggsäcken för mig © Rowan Tree Photography | www.rowantree.se

Ryggsäcken är gjord i kraftig vaxad väv med detaljer i naturfärgat läder och har ett fack för laptop samt ett medföljande sittunderlag och så är den även vind och vattentät! Botten är förstärkt med läder och jag känner verkligen att den kommer tåla att resa runt med mig. Jag får plats med en liten, vadderad väska i botten där jag har kamera + extra optik, den rymmer mitt resestativ och något ombyte samt min laptop. Jag får ner en termos eller vattenflaska och har jag inte stativet får jag ner vårt utekök och lite mat. Med andra ord lämpar den sig väldigt bra för såväl dagsturer i skogen som kortare jobbresor. Den hade varit perfekt när jag var hos Maria, jag har med mig den hit till Borås och den kommer vara underbar att ha i augusti när jag ska till Urkult för att fotografera och filma. Ska någon av mina läsare dit förresten? 

Jag är så himla nöjd och kan verkligen rekommendera att faktiskt gå in i en butik och prata med kunnig personal länge samt att klämma och känna på material, storlek och remmar när man ska köpa en ryggsäck. Fundera över hur och när du vill använda din ryggsäck – det är viktigt att den uppfyller ens behov, är tålig och sitter skönt på ryggen. Det här är en väl genomtänkt investering och en väska som kommer vara med mig livet ut! 

Den perfekta ryggsäcken för mig © Rowan Tree Photography | www.rowantree.se

Den perfekta ryggsäcken för mig © Rowan Tree Photography | www.rowantree.se

Den perfekta ryggsäcken för mig © Rowan Tree Photography | www.rowantree.se

Granskott är inte en del av allemansrätten så vill man plocka för att göra tex. granskottsirap måste man fråga om lov först, och ta inte för många skott från samma gran! Men smaka en eller två tror jag inte är någon fara. Så fräscht och gott!

Den perfekta ryggsäcken för mig © Rowan Tree Photography | www.rowantree.se

All images and content are Rowan Tree Photography originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

13 Comments

 1. Svara

  Sandra

  1 juni, 2016

  Det är inte jätteofta jag får ett startkt habegär bara av att titta på prylar i ett inlägg såhär men alltså Rania, jag MÅSTE ha den ryggsäcken! Så himla, himla snygg och verkar passa mina behov helt perfekt med. Åh, så fin!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   6 juni, 2016

   Åh men vad roligt att du tycker den verkar bra för dig baserat på mitt inlägg, jag rekommenderar verkligen att du går in och känner på den (har sett den hos andra, stora friluftsbutiker) – den är underbar och fyller hittills upp mina krav väldigt bra! Kram och hoppas du får en fin måndag och härlig nationaldag!

 2. Svara

  Sara Norling

  1 juni, 2016

  Hej! Vilken fin o bra väska – letar själv efter den perfekta kamera/laptop/alltiallo-väskan, ska kolla upp denna :) Vad kul att du ska på Urkult – bästa festivalen, även jag ska dit. Har läst din blogg ett tag men varit dålig på att lämna avtryck. Så, hej, jag är också fotograf o bor på Frösön (Östersund), om du har vägarna förbi så bjuder jag gärna på kaffe! Tack för en fin blogg.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   6 juni, 2016

   Hej! Ja den är riktigt bra, man ska bara lära sig packa den på bästa sätt så och se till att få i lite vadderade fack som skyddar ens kameragrejer så! Åh men ska du?! Då måste vi ju se till att ses! Fortsätt gärna lämna avtryck – det är så trevligt! Har nog aldrig varit varken i Östersund eller på Frösön men det ska jag försöka tänka på, nu när vi ska resa runt i Sverige med vår bil vet man aldrig var man hamnar – tack för inbjudan och för att du tycker om min blogg! Kram och glad nationaldag

   • Svara

    Sara Norling

    8 juni, 2016

    Hej hej – tack för tips, det är ju det där att ta tag i o fixa vaddering till kameraprylar, så en kan överge ‘stoppa kameran i yllemössor’ :D Vore jätteskoj att ses på Urkult! Har du varit förut? Ja, du är välkommen som sagt. Östersund är ca 2 tim från Sundsvall, mot Åre/fjällen. Fint om ni vill göra en inlandstur. Kram o ha en fin vecka.

 3. Svara

  Erika

  10 juni, 2016

  Hej! Din ryggsäck verkar ju helt fantastisk! Skulle behöva investera i en jag med. Just nu har jag bara en rullväska som jag inte gillar stor och bökig :) Men! Jag hade ju tänkt skriva till dig tidigare för jag jobbar nämligen på Urkult kontoret (+ kommer ha hand om media/press) och såg att du tänkte komma och fota! Kul! Då måste vi ju ses :) Har också tänkt fota lite (om jag hinner) kommer ha fullt upp också under festivalen men behöver öva mig på konsertfoto. Åker du själv? var kommer du bo?

  ha det fint så ses vi i Augusti!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   10 juni, 2016

   Hej! Ja hittills är jag väldigt nöjd med den :D Åh men gör du? Vad roligt! Jag hörde av mig till Urkult och kommer bo på personalcampingen, som det ser ut nu åker jag själv. Vi måste ju absolut ses! Detsamma <3 Kraaam

 4. Svara

  Frida Ode

  17 juni, 2016

  Hej!
  Vilken fin blogg du har! Gillar enkelheten i den, utstrålar ett lugn och en harmoni tycker jag.
  Jag gick egentligen in för att kolla ert bil inlägg men fastande och har nu suttit här och kollat runt och läst i 20 minuter säkert! Så bra jobbat! :)

  Angående ryggsäckar så håller jag med i allt du skriver, det är sjukt viktigt att ha en ryggsäck men trivs med och som sitter bra på ryggen. speciellt om man ska vandra eller resa med lite tyngre packning. Jag själv brukar rekommendera att ta en lite mindre säck för att det automatiskt begränsar en in hur mycket man tar med sig. Jag har mest backpackat mina väskor och när jag bytte till en som passade min rygg bättre blev hela upplevelsen nåt helt annat när man inte hela tiden behövde fokusera på att fundera på nästa gång man ska stanna för att få ställa ner säcken och vila rygga.

  Den säcken du köpt ser ju otroligt fin ut och verkar ju passa dig perfekt! Kul att du hittat nåt som känns rätt. Jag är vegan och undviker att köpa läder så denna säck går bort men skulle vilka hitta nåt liknande som dag säck nu när vi har vår bil som vi kommer att leva i under obestämd framtid. Du som kollat runt en del, har du sprungit på nåt liknande som inte har läder, eller vet nåt märke som gör schyssta säckar i samma stil som denna?

  • Svara

   Rania Rönntoft

   17 juni, 2016

   Hej Frida! Åh vad roligt att du tycker om min blogg, tack <3 Blir verkligen glad av att höra att du fastnade i läsandet här.

   Ja men visst är det? har testat såå många olika så det känns bra att äntligen hittat en jag tycker om! Tycker också det är värt att ha en lite miner och se vad man kan klara sig på, vi är ju helt inne på det här med att leva mer minimalistiskt nu.

   Min sambo köpte precis en 30l ryggsäck från Millican som han är väldigt nöjd med, den har inga läderdetaljer! http://www.homeofmillican.com Sedan vet jag att många är nöjda med ryggsäckar från Sandquist, ett svenskt märke. Vet inte hur mycket outdoor-ryggor de har dock och de modeller jag sett har nog läderdetaljer, kan vara värt att kika på i alla fall! Annas är ju United By Blue en stor favorit hos mig. De arbetar aktivt med att rensa upp i haven, gör snygga väskor och deras läder är vegetabiliskt ;) http://unitedbyblue.com/collections/bags#backpacks

   Lycka till och återkom gärna med vad det blev för väska till slut! Kram ha en fortsatt fin dag

 5. Svara

  Jessica

  21 juni, 2016

  Jätte härliga bilder och skitsnygg ryggsäck, men jag fastnade för din klocka. Vad är det för klocka? :)skitsnygg i vilket fall!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   21 juni, 2016

   Tack! Det är ett sollur från Pandeia, så det är en kompass + solur och man kan ta ut tiden med hjälp av det men jag har den mest för kompassens skull – perfekt när man är ute i skogen mycket! http://pandeiastudio.com

LEAVE A COMMENT