Smoothie med banan och hallon

Smoothie med banan och hallon © Rowan Tree Photography

God morgon! Efter att ha unnat mig sovmorgon de senaste dagarna har jag idag gått upp riktigt tidigt (trots att jag satt uppe och arbetade sent igår) och här sitter jag med kaffe och en god smoothie med banan och hallon. Jag såg nämligen att en banan var på väg att bli dålig så den fick åka ner i mixern, här slängs inget! Riktigt mogna bananer smakar så himla mycket tycker jag och tillsammans med frusna hallon, vaniljpulver, macapulver och en skvätt mjölk blev det väldigt gott!

Vår frys svämmar verkligen över av bär efter förra årets plock och det är så härligt! Vi har hallon, lingon och blåbär i massor. Utöver att vi gör sylt och bakar så älskar jag att använda bären för att toppa min gröt eller som idag snabbt slänga ihop en frukost-smoothie. Jag har sagt det förut men man känner sig så himla rik när man samlat på sig godsaker ute i naturen som man sedan kan ta fram och äta av året om. Det är underbart att det äntligen är dags att börja ta av vad naturen ger igen!


Smoothie med banan och hallon © Rowan Tree Photography

Jag har redan börjat förvälla lite nässlor och idag tänker jag fortsätta med det, samt ta reda på lite av all den kirskål som växer här. Bara de små, späda bladen. Sedan ska jag slå ner allt så det får växa upp igen. Efter det vill jag unna mig en skogstur faktiskt, men även idag öser regnet ner. Det har varit kallt och mulet i snart en vecka nu, och jag har varit inne på tok för länge! Det ser ut att bli ännu en dag då jag betar av diverse arbete inomhus.

Vad ska ni göra idag? 

Smoothie med banan och hallon © Rowan Tree Photography Smoothie med banan och hallon © Rowan Tree Photography

All images and content are Rowan Tree Photography originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

11 Comments

 1. Svara

  Maria Ekblad - nyföddfotograf i Göteborg

  26 maj, 2016

  Åh vi har också mycket bär i frysen, jag försöker plocka så mycket som möjligt under sommaren. Men just hallon tycker jag är svårt för det är så mycket mask och larver i. :/

  • Svara

   Rania Rönntoft

   26 maj, 2016

   Visst är det härligt att ha det? Ja det är lite äckligt men vi hittade stora, fina hallon utan allt för mycket skit och sedan får man ju sitta och rensa. Det är inte speciellt roligt men så värt det. Sedan gör det inget om någon liten larv eller spindel slinker med, de dör i frysen och man dör inte av att äta dem (så länge man inte ser dem är det lugnt haha). Kokar man sylt eller värmer dem genom att ha bären i tex. en paj är det ju verkligen ingen fara!

 2. Svara

  Ulrica

  26 maj, 2016

  Åh, jag är så dålig på att göra smoothies, trots att frysen är full med hallon och blåbär. Omedelbar skärpning utlovas :-).
  KRAM och trevlig helg, fina du

  • Svara

   Rania Rönntoft

   27 maj, 2016

   Hihi man glömmer liksom bort att det ligger där i frysen, men smoothies är så himla enkelt att slänga ihop så jag försöker skärpa mig jag med. Hoppas du njuter av många goda smoothies i helgen, kram och detsamma!

 3. Svara

  Sandra

  27 maj, 2016

  Vi har också frysen full med bär fortfarande men nu försöker jag äta upp allt som fanns kvar sedan förra året eftersom det snart, snart, snart är dags att plocka mer! Redan nu hackar jag rabarber i bitar och fyller upp inför nästa år och ja, en känner sig så himla rik!

  • Svara

   Rania Rönntoft

   27 maj, 2016

   Ja det är ju snart dags för nya bär, galet! Vi ska göra nya batcher med sylt och baka lite extra så att vi också gör åt med det vi har. Känns ofattbart och rikt att ha så mycket i frysen, verkligen! Det kanske kan vara ett kommande inlägg hos dig, en samling smarriga recept där man kan utnyttja förra årets bärskörd? ;)

 4. Svara

  Ramona

  27 maj, 2016

  God morgon :)
  Så gott med smoothie. Nässlor plockade jag förra året och gjorde soppa på. I år blev det inte av.
  Idag blir det lugnt, krya på sig och plocka och göra fredags fint hemma, Kram och njut av fredag <3

  • Svara

   Rania Rönntoft

   27 maj, 2016

   God morgon! Ja, smoothies är verkligen underbart gott! Varför blir det inte av med nässelplock i år? Jag har fortfarande aldrig testat nässelsoppa alltså – måste skärpa mig på den punkten! Åh är du sjuk? Låter trist, krya på dig och hoppas även du får en fin fredag och en underbar helg. Kram!

 5. Svara

  Jeanette

  27 maj, 2016

  En kombination som inte kan gå fel :) Älskar smoothies.

  • Svara

   Rania Rönntoft

   27 maj, 2016

   Eller hur? Det är svårt att misslyckas med de ingredienserna. Jag med, det är så enkelt att slänga ihop men känns ändå väldigt lyxigt!

LEAVE A COMMENT