Söndagssvep v. 06 – 2016

Det är minusgrader ute igen, vi har eldat sedan tidigt imorse och jag dricker extra många koppar kaffe. Det behövs på en söndag och koppen värmer händerna bra. Katterna sover mest, Andreas ligger i soffan och läser och jag sitter och arbetar lite smått här vid datorn. Ibland är det svårt att ta helg när man alltid har sitt jobb till hands. Å andra sidan arbetar jag lugnare och mer avslappnat på helgerna, och det känns mer okej om ja tar en paus för att göra något annat en stund.

Idag är det alltså söndag vilket innebär att det är dags för ännu en söndagssummering. Tänk sedan i slutet av året när jag har 52 kollage med bilder att sätta ihop, och 52 självporträtt… Kommer bli kul att kunna titta tillbaka på.

Varje söndag tar jag en titt i backspegeln på veckan som gått i form av bilder jag tagit, bra saker jag sett, läst eller hört, inlägg jag postat och nytt för i år är att jag kommer posta ett självporträtt varje vecka. Det känns roligt att ha och titta tillbaka på hur man sett ut och vad man haft på sig och gjort under året. 

4 bilder

Four images from week six 2016 © Rania Maria Photography

 1. I fredags slog jag på stort och unnade mig plättar till frukost, så gott!
 2. Att vara hemma och bara mysa med Andreas och katterna, det finns inget bättre.
 3. Det var grått och snöigt men vi gick ut i skogen ändå – riktigt härligt!
 4. Trots att vi har fått mycket snö igen har jag ändå tagit in lite vår i form av en fin bukett tulpaner.

3 bra saker

 • To anyone who thinks they’re falling behind | Den här texten är så viktig för många av oss att läsa idag tror jag. Vi läser otroligt mycket bloggar, sparar inspirerande ord och saker att göra på Pinterest och alla vackra flöden på Instagram får oss att känna att vi alltid måste leva ett oerhört vackert, kreativt liv och göra så mycket hela tiden. Men det måste vi inte. Inte ett dugg. Jag har dagar då jag skrivit upp en massa saker jag ska få gjort, fotografera etc. men lusten och inspirationen finns inte där och istället tar jag sovmorgon för att sedan ligga i soffan och glo på dåliga filmer. Och det är helt okej. Saker vi vill ändra i livet, drömmar vi vill förverkliga – de måste inte ske nu. Kanske kan de faktiskt inte ske nu, i det skede i livet vi är idag? Ge er själv lite tid och andrum – okej?
 • Sluta förvara och organisera dina prylar! | Jag blev så glad över att Pernilla som driver bloggen Ekoenkelt skrev om det här nu, eftersom det går hand i hand med min rensning jag gör hemma just nu. I samband med att jag skänkt och sålt mycket småsaker märker jag ju att små kistor, lådor och andra möbler blir väldigt tomma. Istället för att fylla dem med nytt gör vi oss av med dem också – och när även större saker i hemmet försvinner blir det plötsligt mer öppet och lugnt här hemma. Det känns på ett helt annat sätt att vi faktiskt rensat hemma – och vi har mindre plats att förvara nya saker i = vi konsumerar mindre, tjoho!
 • Sedan sist | Jag blir så glad varje gång jag ser att Angeliqa postat ett nytt inlägg. Idag hade hennes inlägg en fin, lugn söndagskänsla med mysiga, lite dova bilder och fina ord om vardagen.

2 tidigare inlägg

1 självporträtt

Den här veckan blir det ett brusigt självporträtt på mig och Nisse, som jag tagit hand om hela veckan medan hans husse och matte njutit på varmare breddgrader. Han är gammal nu och hör nästan ingenting men är lika mysig ändå och han har blivit så glad varje gång jag kommit förbi. En dag satt vi i deras trapp och pratade och myste en stund innan jag skulle gå igen. Jag har känt Nisse i många år nu och det är lite jobbigt att se honom åldras, men samtidigt är jag väldigt glad över att han fått leva ett så långt liv. Hur gammal han är vet vi inte, en dag var han bara där vid deras hus – ingen visste vems han var (antagligen var han övergiven) så svärfar och Inger tog sig an honom och han har bott med dem sedan dess. Även om ljuset var dåligt och han var lite svårflörtad så känns det fint att ha den här bilden på oss.

Grainy self-portrait with a tuxedo cat © Rania Maria Photography

All images and content are Rania Maria Photography originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

12 Comments

 1. Svara

  Bambi

  14 februari, 2016

  Jag tycker om dina summeringar. Det är verkligen kul att läsa dom. Speciellt dina 3 bra saker i detta inlägg. :)

  svar: Ja det kan vara svårt att komma ihåg att koppla ner när både hans och mina intressen cirklar just runt internet och spel. Dock så har vi sällan möjlighet att utöva våra intressen samtidigt då vi har ett distansförhållande så det blir liksom lite knas på den fronten. Jag vill ju inte gärna säga åt honom att inte utöva något av sina intressen då jag vet precis hur det skulle kännas om han sa att jag inte skulle fota eller blogga.
  Men då bestämde vi gemensamt att liksom bara bojkotta det där och förhoppningsvis kan vi göra det till en tradition. Att man ser till att ha ”tråkigt”. För OJ vad vi uppskattade tråkkanalerna på den gamla tjock-tvn som stod i lägenheten som vi hyrde.

  Killen överraskade mig med en bukett rosor :’) Jag förvånade mig själv med känslan av att vilja grina en skvätt av lycka. Jag har aldrig fått blommor förr. Speciellt inte av en kille… i romantiskt syfte. Kanske var det just det faktum att det var så spontant och utan förväntningar. Det är ju så det borde vara liksom.

  Åh haha jag brukar råka göra så ibland jag också. Helt plötsligt läser man på flera böcker samtidigt och det känns lite som om ens huvud ska explodera. Jag rekommenderar dig att läsa sagan om isfolket dock. Du kommer fastna totalt och det är nästan förkrossande när man läser sista boken. Man vet inte riktigt vart man ska ta vägen. ^^

  • Svara

   Rania

   15 februari, 2016

   Roligt att höra att du gillar dem och det jag stött på som jag tycker är bra :D

   Ja visst, vi har ju lite samma här. Båda gillar att redigera bilder, kolla på bilder m.m eller spela tv/datorspel och ibland är det ju precis vad man vill och behöver göra för stunden. men det blir också onödigt slösurfande istället för att läsa en bok eller till och med spela ett spel tillsammans. Så vi försöker båda två bli bättre på att trappa ner och bara lägga undan telefon / iPad / laptop :)

   Åh mysigt! Det ska ju verkligen vara spontant och utan förväntningar, det tycker jag generellt sett alla hjärtans dag förstör.

   ja man ska inte läsa flera samtidigt för då tar det bara längre tid att bli klar med Någon utav dem… Ah, tror sambon läst dem – får kolla upp dem sen, han kanske till och med har dem :D

 2. Svara

  ISA

  14 februari, 2016

  återigen går jag in här och läser den fina söndagsrapporten. Men vaaaarför känns det som det blir söndag igen så snabbt? hehe ;)

  • Svara

   Rania

   14 februari, 2016

   Det undrar jag med?! Det blir väldigt påtagligt varje gång jag sitter och gör mina söndagssvep, hur fort veckorna går – känns som jag nyss satt med förra veckans ju… Hoppas helgen varit bra och att du är redo för en ny vecka imorgon i alla fall!

 3. Svara

  Charlotte

  14 februari, 2016

  Trevliga söndagsinlägg :)

  Just nu är det mycket fokus på planering av bröllopsmässan och mycket träning. Känns som jag inte har så mycket att skriva om. Men ska försöka göra en lite summering i slutet av veckan. Som du skriver så är det kul att kunna titta tillbaka på :)

  Kram

  • Svara

   Rania

   14 februari, 2016

   Tack, roligt att du gillar dem! När man kommit in i att göra små sammanfattningar (kan ju vara månadsvis också?) lägger man märke till mer saker man gör och läser på ett annat sätt och man gör faktiskt mer än man tror. Jag hade svårt att komma på något att skriva om i början men nu har jag oftast massor! :D Kram!

 4. Svara

  Pernilla

  15 februari, 2016

  Härligt att du gillade inlägget – förvaring är ju verkligen ett hett ämne som väcker mycket känslor, fascinerande nog. Precis som för er så var det samma för mig: det var först när man började rensa ut även förvaringslådorna/möblerna som man kände hur mycket ”lättare” man blev av rensningen. Sen kan man ju givetvis alltid spara nån låda för rent estetiska aspekter, men utrensning är verkligen något man bör göra på ett genomgående plan: allt från prylar till mappar på datorn. :)

  • Svara

   Rania

   15 februari, 2016

   Ja visst, vi har några slitna gamla trälådor som vi använder som cd-ställ och förvaring av vin m.m som ju också ser väldigt snyggt ut, men mycket som vi knappt ändå visste var vi skulle ha har fått åka nu när de blev tomma – så skönt! Men ja, utresning av alla dess slag är verkligen underbart :D

 5. Svara

  Sanne

  15 februari, 2016

  Åh, jag måste också instämma: gillar dina söndagssvep! Kanske också får börja med dem :)

  • Svara

   Rania

   15 februari, 2016

   Tack snälla, roligt att du tycker om dem! Ja men det tycker jag du ska göra! Jag fick inspiration till dem hos Sandra (atilio.metromode.se) men gjorde om dem lite för att passa mig bättre, och Elin (nevnarien) gör dem på ett annat sätt så de går ju verkligen att göra personliga :D

 6. Svara

  Bambi

  15 februari, 2016

  svar: Det ska jag definitivt se till att vi anammar. Karln föreslog faktiskt högläsning när han länkade nyheterna om den nya Harry Potter-boken som kommer ut i slutet av Juli. Det förvånade mig, men ack vad det lät som en mysig aktivitet. Jag är ju läsaren av honom och mig så att läsa högt medan han ligger brevid och lyssnar. Jag menar hur mysigt låter inte det?

  Ja det kan jag hålla med om. Just det där med att dom vill sälja saker… well alla högtider är ju väldigt komersiella i dagens samhälle så ja sure… Men det blir lite fel när det är en dag som inger så höga förväntningar hos folk.
  Det ska vara dom största rosorna och den dyraste chokladen tydligen… men vad händer om man inte köper någonting. Då bryr man sig inte? Nä… no me gusta.

  Tycker absolut att du ska kolla upp dom. :P Om du inte gillar dom så ska jag äta upp min mössa. Haha men nog måste jag medge att några av böckerna i serien är tämligen långtråkiga… men man måste läsa dom alla.

  • Svara

   Rania

   17 februari, 2016

   Det låter faktiskt mysigt! Hittar jag kortare saker jag vill dela med mig av till Ante brukar jag läsa upp dem istället för att länka, och så försöker vi att kolla på intressanta videor, trailers m.m tillsammans istället för att en kollar först och sen länkar till den andre :)

   Ja jo så är det ju, Allt är kommersiellt idag, tyvärr. Men just att ha en angiven dag för att visa uppskattning och kärlek sådär, i form av att köpa något? Nej tack! Jag bojkottar både alla hjärtans dag och mors dag! Gör hellre saker spontant när som under året!

   Haha nej ät inte upp mössan, den behövs när det är kallt! Det är kanske dags att använda mitt bibliotekskort… Ska bara läsa alla andra böcker jag håller på med eller som står i kö först :P

LEAVE A COMMENT