Tillbakablick på 2015 del III : Juli – September

Då var vi framme vid del tre i min tillbakablick på 2015. Det är så himla roligt att gå tillbaka och ta en titt på vad man gjort under året. Såhär vid årskiftet är det lätt att känna att det gått fort och att man inte fått så mycket gjort vilket man ju faktiskt har!

Juli

Alla inlägg från juli finner ni här

 

Jag fick hem finaste kameraremmen från Cecilia Gallery och Andreas tog underbara bilder på mig i kvällsolen och en annan fin kväll vid en sjö sa vi hejdå till vår vän Fanni som åkte hem till Budapest igen. Jag var hemma hos Maria och jobbade med lite matfilmer (de släpps väl någon gång i år kanske) och väl hemma igen funderade jag mycket över lugnet jag känner här i skogen.

Jag plockade in mycket vilda blommor, hade färska smultron i min frukost och var ute i naturen på många, härliga promenader. Av alla bär vi plockat bakat vi också paj och så njöt jag av morgonsolen på altanen.

Augusti

Alla inlägg från augusti finner ni här

Med augusti kom värmen och i somrigaste klänningen vandrade jag barfota ute på grusvägen och plockade blommor, kokade saft på älggräs och sedan gav vi oss ut på en långvandring som blev rätt kort då fötterna tog allt för stor skada. Att vara ute i några dagar var dock riktigt mysigt, och att vakna i tältet till en magisk soluppgång var riktigt härligt!

I slutet av augusti rullade dimman in och jag drack kaffe ute insvept i en varm filt, en mysig stund som också fick bli en film. På en gammal brygga satt vi i sista solljuset och såg insekter dansa över vattnet och jag fortsatte vandra ute för att lära mig området då vi bara bott här någon månad. När augusti led mot sitt slut tände vi eldar och välkomnade mörkret.

September

Alla inlägg från september finner ni här

I september började lite tjockare kläder komma fram och jag myste runt hemma i stora raggsockor och sköna tröjor tillsammans med Ellie. Det här var också månaden då jag, tack vare Sandra, började med mina söndagssummeringar.

Jag tog ett självporträtt som jag blev väldigt nöjd med, och som jag fick mycket fin respons på i samband med att jag skrev om att det faktiskt är vi kreatörer som är största medlet bakom det vi skapar, inte vår utrustning och så lagade vi en god, vegetarisk curry!

Jag fortsatte skapa små filmer och en solig septemberdag var det dags igen. En reporter från Sundsvalls Tidning var här och gjorde ett reportage om mig och så var jag iväg över en helg och arbetade med att dokumentera workshopen at the table. Jag fick äran att gästblogga på Think Organic om att ha mer tid till att leva.

Efter att ha smakat på Lindas fantastiska kakor på workshopen valde jag att själv baka dem och åh så gott det var med dessa rustika Chocolate Chip Cookies! Nyponen var riktigt vackra och jag plockade dem, torkade dem och gjorde eget nyponpulver samt satt och arbetade mycket vid datorn med diverse bilder och filmer. Sjön utanför var magiskt vacker som vanligt och himlen bjöd på otroliga färger – som en målning!

Det var mer sol i köket och jag började sitta där och arbeta mycket istället för att få ut så mycket som möjligt av värmen den gav.

Vi fortsatte ha det väldigt mysigt hemma och jag började tända ljus i samband med att höstmörkret kom krypande. Vi var också ute i skogen och plockade lingon medan naturen bytte om till de varma, gyllene höstfärgerna jag är så förälskad i och jag njöt av att se solen gå ner över skogen. Med en back god äppelmust från Kullabygden välkomnade vi hösten på riktigt!

All images and content are Rania Maria Photography originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

YOU MIGHT ALSO LIKE

3 Comments

 1. Svara

  Bambi

  7 januari, 2016

  Septemberbilderna <3 Alla bilder är fina, men just dom var mina favoriter.

  svar: Oja, det är samma för mig. Inte barfotabarn kanske men helt klart heath-junkie. Jo det är väl en del i min "förakt" också ^^ Jag har inte rätt kläder för kylan – men man har ju inte direkt råd med överdragsbyxor för 1000 spänn och jag är allergisk mot långkallingar. ^^ Men vintern är mysig. Helt klart.

  Ja jag kan inte annat än att hålla med där. Star Wars var INTE filmad för 3D. Speciellt inte med tanke på att man hade alternativ att se den i "vanlig form" eller vad man säger. Så det störde mig lite.
  Ja haha fast det var faktiskt en riktigt bra cliffhanger tyckte jag. Också jag satt där och ba vafan? Det kändes som man hade suttit där max en timme.

 2. Svara

  Amanda

  13 januari, 2016

  Alltså wow. Jag hittade precis din blogg och jag är helt förälskad i ditt bildspråk.
  Men inte bara det, inställningen till ett enklare , lyckligare liv närmare naturen kan jag verkligen känna igen mig i. Vad kul det ska bli att få följa dig vidare!

  • Svara

   Rania

   14 januari, 2016

   Hej Amanda! Vad roligt att du hittat hit, och tack snälla – vad glad jag blir av att höra att du tycker om mina bilder och min… ja, kan man kalla det ”livsfilosofi”? Underbart att du vill följa mig, tack! Önskar dig en fin torsdag :)

LEAVE A COMMENT